İzmit Körfezi Kıyı Raporları..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cemates tarafından paylaşıldı.

1. NedimBugrul

NedimBugrul nedim

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    70 lik Sheaskpere
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık karagöz
    bilginiz için teşekkürler.

2. metkon

metkon Metin KONTART

Pardon ben biliyorsunuz sandım oraları...Erhan arkadaş iyi tarif etmiş...Ben de sahilde gezinti yerinde bi köprü var...Gidince görürsün...Orayı kastetmiştim...Ama bilmeyen biri için tarif Erhanınki gibi olmalıydı...

3. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Estağfirullah, nedemek, vazifemiz, :)

4. adiyez

adiyez

Ne mırmır ne istavrit ne mezgit.

Merhaba arkadaşlar,

yaklaşık 2 senedir körfezde iyi kötü balık tutuyorum. usta değilim ama, şimdiye kadar hiç eli boş dönmemiştim desem yeridir. hiç tutamazsam bile 1-2 istavrit tutardım. O da olmasa mutlaka kayabalığı. :) Dün karşıyaka iskelede gündüz bi uğradım 2-3 saat. 3 tane canlı teke ve tavuk göğsü vardı. Ama bi tane bile balık yoktu. Kayabalığı bile vurmadı. Körfezin her yeri böyle mi?

Birde biz buralardan eskiden kepçe ile teke alırdık. dün onca uğraşmama rağmen 3 tane bulabildim. zamanlamada mı problem var?

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bir kaç sene evvel, lez denen bir pislik vardır suda... Geçenlerde öldü, yok oldu..

Ölüsü dibe çöktü, dipte yaşamı bitirdi, temelli az olan oksijen falan gibi şeyler kalmadı.

İşte körfezin durumu bu. Lezin cesedinin çürümesi ne kadar sürer bilemiyoruz Çok sürmeyeceğini umuyoruz. Eğer lez belli bir oranda çürür, yaşama müsaade eder olursa, tekrar dipte midyeler vs. yayılır, çarklar dönmeye başlar. Yoksa tekeler olmaz, tekeler olmazsa da, balık olmaz.

6. aranesp

aranesp Mustafa Kaan

En İyi Avı:
    Doğal Alabalık 3,5 kg.
    Arkadaşlar forumda yeni olduğum kadar Kocaelide de yeniyim. Uzun süre doğuda Keban kıyılarında görev yaptım bu nedenle bütün balık takımlarım tatlı suya göre. Deniz balıkçılığına epey uzak kaldım. forumda sizlerin yazdıklarını okuyup hangi balıkların olduğunu öğrenmeye çalıştım, balıkları öğrendim ama bu balıların hangi malzeme ile yakalanacağını öğrenemedim. Bu malzemeleri nereden temin edebilirim adres tarifi verirseniz sevinirim. Hepimize rastgele

7. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Merhaba; :) izmitin neresindensiniz,acaba? çarşı merkezi iyi bilirmisiniz? balık malzeme satıcılarını tarif etmek için, yok diyorsanız buluşup çarşıyı gezip, malazeme temin edebileceğiniz yerleride görebilir, çevreyide öğrenmiş olursunuz, :D Sevgi ve Muhabbetle kalın.

8. aranesp

aranesp Mustafa Kaan

En İyi Avı:
    Doğal Alabalık 3,5 kg.
    Plaj yolunda oturuyorum. Aslında İzmite geleli 7 ay oldu. Yoğun iş temposundan dolayı çarşı vs. gezme şansım olmadı. Balık avındanda bu nedenle uzaklaştım. Ancak artık mevsim geldi ava çıkmak lazım tabi doğru ekipman ile. Çarşı merkezi çok iyi bilmem ama kaybolmamda. Tarifle bulurum ama malzemeciyi bulmak değil asıl sorun. Hangi balık hangi bölgede hangi ekipman ile avlanır bunları öğrenmem lazım. İlgilenip cevap yazan herkese teşekkürler.

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Eğer imkanın varsa, orta halli, surf tipi bir karbon kamış al. Seni yormaz, rahat edersin. Tavsiyem ALBA CLASS 1160 olur. İstanbul aslında çok yakın. Bu boğazda yakın demek. Yarın bir gün çinekop raporları gelir, canın durmaz, boğaza filan muhakkak gidersin. İyi kötü idare edecek bir şey alman faydalı olur, en azından Galata'da, Sarayburnu'nda filan..

Makine olarak büyük kafalı, surf tipi bir makine bak derim.

İzmit civarında uzak atış gerekmez. Ama çapari, istavrit, mezgit, izmarit vs. derken, hassas, hafif bir kamış çok faydalı olacaktır.

Ötesi teferruat.. Çapari olur, sıyırtma olur, yemli olur, duruma göre ya takım alır, yada kendin yaparsın.

10. nazmix60

nazmix60 NAZMİ

merhaba arkadaşlar ben de forumda yeniyim.ama tatlı suda balık avlama hevesim eskiden beri var.şu anda Karamürsel ilçesine yakın oturuyorum.okullar Tatil olmadan önce karamürselde bol bol mezgit alıyoduk.mezgitten bıktım diyebilirim.ben tatil sebebiyle memlekete gideceğim günlerde (temmuz) mezgit bitecek kefal ve istavrit başlayacak diyorlardı.yeni döndüm memleketten ancak karamürselde hala mezgit tutulduğunu gördüm.bir iki kişi de yemli takımla küçük küçük istavrit tutuyodu.acaba ben burda yokken istavritya da mezgit harici başka türde balık hiç yapmadı mı ya da yaptı bitti mi ya da daha mevsimi mi değil.forumda karamürsel de şu anda hangi balık tutulduğuyla ilgili bilgi veren olursa çok memnun olurum.teşekkürler

11. nazmix60

nazmix60 NAZMİ

ses ses ???

12. hurriyet

hurriyet Hürriyet

En İyi Avı:
    eşkina 1.950gr
    sevgili nazmı bizlerde senin gibi beklmedeyiz bayram sonu eşkina mırmır izmarit başlar diye umuyoruz sebebi belli olmayan bir nedenle bu sene körfezde balık yakalamak çok zor olacak sık sık mera değiştirerek balığın merasını bulmak avcıya kalmış rastgele:)

13. nazmix60

nazmix60 NAZMİ

teşekkürler hürriyet

14. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Öncelikle izmit'e vede semtimize hoşgeldiniz diyeyim, :D Bende plaj yolundaki otoban gişelerinin hemen üstünde oturuyorum, yani birbirimize çok yakınız, cumhuriyet bloklarındada akrabalarım var, şuan randımanlı değil ama, marinada, sekaparkta, körfezin hemen hemen her yerinde istavrit yapar, ama şuan pek yok gibi, mırmır, izmarit, ispari, zargana kefal körfezin muhtelif yerlerinden, el oltasıyla, tek iğneli, minik kıstırma kurşunlu, şamandıralı, düz kamışla (GÖL), makaralı, dip ve şamandıralı, kamışla şartlara göre avlanabilirsiniz...:D RASTGELE

15. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Mera aramaktan helak olduk bu sene :(
    Madara olmakta cabası :D

16. molgun

molgun Mustafa OLGUN

En İyi Avı:
    Mırmır
    al bendende o kadar. Bu sene böyle artık. Bayramdan sonra umutluyuz aslına bakarsanız. Büyük bir heyecan ile bekliyoruz bayram sonunu. İnşallah amatörce yüzümüz gülecek. Allah kısmetimizi artırsın inşallah.

17. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Çok haklısın, dediğin gibi inşallah bayramdan sonra, herşey biz amatörlerin gönlüne göre gerçekleşir, :D herkese, RASTGELE

18. ugursedat

ugursedat sedat

Favori Kamış:
    Balıkçı her kamışı kullanır
    Favori Makine:
    her makina iş yapar
    En İyi Avı:
    2.kg aynalı sazan
    ereğlide arkadaşlar 2 tane mırmır kaçırdılar ikiside kiloluğun üstünde idi işkine aldılar fakat ufak yüzbaşılarda gece ispari iri istavrit çıkıyor.

19. nazmix60

nazmix60 NAZMİ

pardon anlamadığım birşey var.neden herkes kendini bayramdan sonraya bağlamış.yani bayrama şurda ne kaldı bayramdanm sonra olacak olan balık şimdi de olur diye düşünüyorum.teşekkürler

20. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Ben aslen istanbulluyum ama geçen sene ramazan bayramını 3. günü yemli takımla yüzbaşılar sahilden ( denize doğu 4-5 metre giren rıhtım tarzı beton bir platformdan) güzel bir lüfer almıştım. Çevremde mırmır "a atan insanlarda şaşırmıştı. Sanırım biraz da şanstı ,ertesi gün mırmırcılar da lüfer takımlarını açmışlardı fakat vuruş bile alamamıştık..