İzmit Körfezi Kıyı Raporları..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cemates tarafından paylaşıldı.

1. hasan0641

hasan0641 Hasan

ne marinada nede açığında dişlilerden iz yok 2 saat "0" dönüş :)

2. hasan0641

hasan0641 Hasan

büt arasında bir denizi yoklayayım diyorum ama durum nedir yardımcı olabilecek var mı?

3. ugursedat

ugursedat sedat

Favori Kamış:
    Balıkçı her kamışı kullanır
    Favori Makine:
    her makina iş yapar
    En İyi Avı:
    2.kg aynalı sazan
    Selamun Aleyküm hayırlı akşamlar.

4. MustafaBASARAN

MustafaBASARAN Mustafa

Selamun Aleyüm arkadaslar dilovasindan Mustafa formunuza yeni katilma firsati buldum oncelikle boyle bir sayfa hazirlayan tum site yonetimine ve forum da balik avciligi deneyimlerini paylasan arkadaslara teşekkür etmek istiyorum.Paylasimlarinizin devami dilegiyle esen kalin.

5. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Aleykumselam

Sevgili Mustafa foruma hoşgeldin bol balıklı günler temenni ediyorum..

Sevgiyle kal

6. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    Aleyküm Selam kardeş..

hoşgeldin foruma umarım güzel vakit geçirirsin..

bu yazdığım linkede bir bak istersen

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=45967

diğer izmitli dostlarıda bekleriz herkese hayırlı akşamlar..

7. orhan969

orhan969 orhan

En İyi Avı:
    5,5 kg kofana (çanakkale de)
    merhaba arkadaşlar izmit kıyısında hiç bir hareket yok galiba reeling son zamanlarda yada varda ben mi bulamıyorum bu balıkları mrsparkle

8. MustafaBASARAN

MustafaBASARAN Mustafa

S.A üstatlar bu aralar avlanmaya giden yok galiba :(

9. ta2lt

ta2lt erhan

izmit körfez; elimiz boş dönüyoruz.

merhaba
    izmit körfezinde geçen yıl denizi bırakın başiskele iskelesinden akşamları çapari ve sonrasında yemli istavrit mezgit yakalardık . bu yıl sahil kesiminde denizde yengeç dahi yok, geçen pazar günkü fırtınada yığınlarla midye sahile vurdu hepsinin içi boş. birkaç haftadır körfezi motorla dolaşarak çapari atıyoruz 5-6 saat dolaşmamıza rağmen elimiz boş dönüyoruz, geçtiğimiz yıllar yine bu zamanlar az çok balık alırdık yani mevsime bağlı bahane üretemezler
    sonuçta körfezde bırakın balığı canlı yok, Yetkililerin bunun sebebini araştırmasını ve çözüm üretmesini diliyoruz

10. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    merhabalar..
    bence bu kanıya varmak için biraz erken en azından nisanı beklemek lazım kaldı ki bildiğiniz gibi artık gırgırlarda körfeze giremiyor,deniz eskisine göre daha temiz yani balık olmaması için bir sebep yok dediğim gibi biraz daha bekleyip görmek lazım durumu..
    bu sene kar yağana kadar çok verimli avlarda yaptık körfezde çeşitli yerlerde hava soğuyunca balık çekildi hepten..
    bence karamsar olmamak lazım ama nisanda da hareket olmazsa o zaman iş başka..
    biraz daha bekleyip görelim derim..
    selamlar..

11. MustafaBASARAN

MustafaBASARAN Mustafa

Evet övünç Isallah dedigin gibi olur.Sularin isinmasini sabirsizlikla bekliyoruz :rolleyes:

12. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Övünç haklı, sabırla körfezde suların ısınmasını bekliyoruz...! sular ne zaman ısınır oda hiç belli olmaz. bekleyeceğiz, hayırlısı mart bir bitsin ondan sonra kulağımız körfezin ve balıkların haberlerine daha yakın olacak...! :D

13. zekoli

zekoli zeki

En İyi Avı:
    kırmızı benekli alabalık
    Hayırlı forumlar...Ben bu yaz kocaeline tayin okuyorum Erzurumdan. Burada alabalık avı yapıyorum. Simdi siz ustalardan ricam hiç denizde avlanmamıs olan bu kardesinize tavsiyeleri nelerdir? Malzeme olarak neler almalıyım? Saygilarimla hepinize iyi avlar...

14. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Zeki kardeş hayırlı olsun öncelikle..

sen hayırlısı ile gel gerisi kolay yardımcı oluruz sana burada istediğin tüm çeşit malzemeyi rahatça bulabileceğin yerlerde var..

sağlıcakla kal..

15. SııFortuna

SııFortuna Tuğrul

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE TELE KAMIŞ 270 MT -XH- 40-80 GR ve shimano alivio bx surf 400-100 4m
    Favori Makine:
    Shimano new elf c5000 . shimano catana 3000 ve okuma trio 55s
    En İyi Avı:
    istavrit , mezgit , kefal, mirmir
    bugun kavaklı daydım aksam 5 ten 7 kadar ama yok ... millet ne yapıyorsa aynısını yaptım ama yokkk :D 2 kişi sarı kana çekti ... ben valla acemiyim .. acemi sansı bile yok
    :D

16. SııFortuna

SııFortuna Tuğrul

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE TELE KAMIŞ 270 MT -XH- 40-80 GR ve shimano alivio bx surf 400-100 4m
    Favori Makine:
    Shimano new elf c5000 . shimano catana 3000 ve okuma trio 55s
    En İyi Avı:
    istavrit , mezgit , kefal, mirmir
    Salı , Çarşamba veya Perşembe günü bir organizasyon yapalım mı ... Gece , Gündüz ne dersiniz?

17. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg
    körfez kıyıdan balık vermeye başladı. 16-19 saatleri arası yaklaşık 2,5 kilo iri istavrit aldım.

18. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
  19. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg
    Saolasın Recep abi :)

20. fishlover

fishlover Deniz

Favori Kamış:
    Shimano Alivio 2.70 Spin
    Favori Makine:
    Shimano ELF C5000
    En İyi Avı:
    Lüfer 1,450 kg
    Merhaba; ilk başta uzulerek size şunu belirtmek isterim yaklaşık 1 haftadır nerdeyse sıfır diyebilecegimiz kadar az sarıkanat geliyor, hatta balık inceldi çinekop desek daha dogru olur. Mayıs'ın başında durum ne olur bilemeuyiz tabiki sonuç olarak şu anda balık havyara dondugundende azalmış olabilir. Normal de mayıs aylarında biz donanmanın içerisinden lufer alırız ama bu sene tum ezberler bozuldu yaklaşık 1,5 aydır sarıkant lufer karışık bazen bolca bazen az da olsa balık aldık. o yuzden buradan ahkam kesmemde mumkun degil. Hangi rapala diyincede sana şu demem çok yanlış, surekli rapala degiştiriyorum ben avlarda, inanmazsın geçen cuam akşamı akşam 19:00 - 07:00 arası spn çalıştım. Ne rapalar denedim anlatamam toplam 2 çinekop aldım; gece 01:00 gibi bir amca geldi eşşek diye tabir ettigimiz eurofish ile 1 saatte 8 sarıkanat aldı. Bu iş birazda kısmet aslında ama illa bir onerimi alırsanda gece av yapacagından 11 gr kafası mor max rap; 3 igneli veya 2 igneli altı pembe ortası beyaz üstü yeşil river; yi ne bu renklerde 2 igneli kendo ( saglam iş yapıyor) ve son olarakda maxrap 11 FHC yanınızda bulunması iyi olur. Balık bazen yüzde bazende 1,5 mt lerde geziniyor. Mayıs başında havalar ısınacagından yuzey rapalaların iş yapmasını beklerim.

Bunun yanında Gemlik'e gidiyorsanız Narlı'yıda bir araştırmanızı öneririm, kıyıdan pek avlak olmuyormuş ama kayık ile guzel avlar oldugunu duydum ama emin degilim.

Umarım bir nebze faydam olmuşdur.

Selamlar;