Geçen hafta sekapark tahta iskelede çapari denedik 3 saatte 1 adet aldım 1 kişi de 3 adet aldı.Bu sene çapari geç başlayacak galiba.Dün(cuma) günü bir abiyi gördüm yemliye Herekeye gidiyormuş çok güzel iri istavrit yapıyormuş.Nasipse bende bu gece Kirazlıyalıya gitmek istiyorum.Selamlar.AYHAN TÖRE.DERİNCELİ...
HEREKE BALIK RAPORU Geçen hafta sekapark tahta iskelede çapari denedik 3 saatte 1 adet aldım 1 kişi de 3 adet aldı.Bu sene çapari geç başlayacak galiba.Dün(cuma) günü bir abiyi gördüm yemliye Herekeye gidiyormuş çok güzel iri istavrit yapıyormuş.Nasipse bende bu gece Kirazlıyalıya gitmek istiyorum.Selamlar.AYHAN TÖRE.DERİNCELİ...
bugün akşamüstü marinadaydım öğlenden gidenler baya balık almıştı(1-2 kg) ancak çoğu kraçe deniyor sanırım ufak istavritlerdi yemli denedim bende tek tük geldi ancak ufak olduklarından saldım gitti tekrar. Bayağıda kalabalıktı zor yer buldum.(20,30-23,30)
pazar günü tekneyle dolaştık birazda çapari atalım dedik 2 kişi üstün körü 1 saatlik çalışmayla 1.5 kilo istavrit aldık açıktan kıyıdanda alınıyordu sanırım.
Yarın öğleye doğru nasipse Hereke'ye gideceğim, gündüz çapari akşam da yemli atayım diyorum. tüm gün oralarda takılacağım büyük ihtimalle. Dönüşte Kirazlı'ya da uğrayıp orayı da bi yoklayacağım reeling Hereke'ye bi defa gitmiştim ama Kirazlı'yı hiç bilmiyorum. Her ne kadar umutsuz olsam da, özel mesajla mera tavsiyesinde bulunacak abilerimin ellerinden öperim Bu haftasonu bekar evine eli boş dönmemem lazım hihi
Abi mesajı şimdi gördüm... O gün herekeye gitmekten vazgeçip halıdereye gittim, 20 tane kadar ortaboy istavrit aldım.
Erhan Abi dün akşam üzeri Hereke'de kayalıklardaydım. Trafik yoğun olduğundan biraz gecikmişim, 8 buçukta çapariye başladım. 9'a kadar yaklaşık yarım saatte 1,5-2 kilo kadar istavrit aldım Madem buraya kadar geldim bari sabah suyuna da atayım öyle döneyim dedim, zaten canım da sıkkındı biraz.. yanımda yiyecek bişeyler de vardı, karnımı doyurdum vurdum kafayı yattım.. Planım sabah 4 buçuk-5 gibi lüfer kaşığıyla at çek yapmak güneş doğunca da çapariyle biraz daha istavrit almaktı. Ama arabada uyuyakalmışım bi kalktım saat 9 hihi püfür püfür esen rüzgarda uyumak o kadar güzel bir şey ki insan doyamıyor.. Hemen çapariyi açtım 3-5 defa salladım ama tık yok. Kaşıkla yarım saat kadar atçek yaptım, yine bir şey yok idk Hava zaten sıcak, üstüm nemden yapış yapış, eve döndüm. Bu da böyle bi cuma günü oldu
eskihisar eskihisarda da belli olmuyo be kardeş ama kıyıdan genelde vasat,sandalla 100mt açılırsan kiloları alırsın,akşam saatleri biraz balık yapıyo
Darıcayı dene... mırmır, sivri burun,kallavi kefal, çıkıyormuş, Ramazan olmasaydı gelmeyi düşünüyordum ama...idk
Bereketli olsun, dediğim suyun oradanmı aldın...? keşke uyuyacağına şamandıralı istavrit etinden yemli deneseydin, iri istavrit olabilirdi, birde şeytan oltası gezer kurşunla deneseydin, karagöz ve ispari yakalayabilirdin...! ama sen uyumayı tercih etmişsin...
Evet abi dediğin yerden.. Yanımda şamandıra yoktu sadece çapariler ve kaşık, rapala vardı. Valla kendimi zor tutuyorum yarın akşamüstü belki giderim o tarafa, olmadı haftasonu kesin gideceğim. Bu sefer sabah suyuna kadar yemli yemsiz Allah ne verdiyse takılacağım Bu arada, o gün aldığım istavritleri kovada suyun içinde bırakmıştım, suyu değiştirmediğimden ve havanın sıcaklığından olsa gerek sabah kalktığımda sanki bozulmuşlardı, çok kötü kokuyorlardı. Ben de suya döktüm hepsini Yarın bi buzluk alacağım kendime, tavsiye edebileceğin ucuz yollu bir şey var mı abi? Koçtaş'ta bugün 11 lt.lik mavi plastik buzluklardan gördüm, 36 liraymış fiyatı. Daha uygun bulamazsam onu alayım diyorum. Saygılar..
herkeze selamlar. Arkadaşlar foruma yeni katıldım. geçen hafta Yalova Çiftlikköy açıklarında tekneyle açılarak (takriben 200-300 metre) dalgalı suda 6 kilo civarı istavrit aldık. Balık dipde ve sürü halinde geziyordu. yaklaşık 25 kulaç. 10 lu yeşil renkli çapariyle sürü vurduğunda iğneleri fullüyordu. 7 kg 3 kişi tarafından yaklaşık 2 saat süre içerisinde. akşam 17:00 ile 19:00 arası tutulmuştur. yaşım 24 ve 12 senedir burda mezgit, istavrit ve arada kırlangıç tutmaktayım. ama ufak balık dan sıkıldım artık Yalova topçular ve Yalova mezkez arasında tutabilceğim herhangi büyük bir balık (çinakop,mırmır,dil,lüfer,sarıkanat) varmı? varsa hangi yöntemlerle tutabilirim bana bir yardımcı olun teknemde var kıyıdan da tutabilirim. şimdiden sağolun tutulan balıklardan bana düşen kısmını resmini çektim herkese rastgele. https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
Yem ne kullanıyorsun...? Bende dikdörtgen KALE marka fazla büyük olmayan bir buzluk var ama ben onu yem koymak ve yer kalırsa su falan koymada kullanıyorum...benim buzluğun fiyatıda o fiyatlardadır, senin gördüğün mavi buzluk yuvarlakmı..? tekzene falanda bak orada bulabilirsin, içine iki tane yarım litrelik su şişesini donduruyorum bir gece sabaha kadar yemler bozulmadan kalıyor, sen balıklar için buzluk alacağına kapağı plâstik batmayan tel livar al, sağlam bir ip bağla balıkların gidene kadar canlı kalsın... balık koymak için illâ buzluk diyorsan strafor kutu bul derim içine dondurulmuş şişe buz koyarsın bedavaya gelir, sen hastahanede çalışıyorsun, depocuya, eczacıya falan söyle dışardan gelen ilaçlar strafor kutularda geliyor sana uygun bir boyda ayarlasın ona koyarsın... hafta sonu c.tesi-pazar, saat kaç gibi gitmeyi düşünüyorsun..!? belki bende katılırım gözüm yerse tabi... görüşmek üzere selâmlar...
Abi benim baktığım da Kale marka 11 litrelik ufak olanlardan. Yuvarlak değil seninki gibi kare, kırmızısı falan da var. Bugün Carrefour'da da gördüm orada 39 tl. Hacmi bana biraz küçük gibi geldi sanki ama senin yaptığın gibi yem koymak ve pikniğe kampa falan gittiğimde içecekleri soğuk tutmak için yeterli gibi, bagajda ya da koltuk arkasında da çok rahat taşınabilir. Bakalım şu birkaç günde daha uygununu bulamazsam onu alacağım.. Hafta sonu büyük ihtimalle akşamüstü giderim abi yani daha plan yapmadım sadece takım düzenlemeye çalışıyorum takımları araştırıyorum, levrek olma ihtimaline karşı canlı yem atayım diyorum ama şu an herhangi bi fikrim yok, zira biz izmirde kaya balığı ya da lidakiyle bırakma yapardık, burada herhalde istavritle yapacağız. Ya da çarşıdan biraz sardalye alıp şeytan oltasıyla belki bir şeyler denerim.. Fırsat bulursan beklerim abi, inşallah bir gün beraber olta atarız. Saygılar selamlar..
Tarifine göre bendeki buzluktan, bu buzluğun birde daha uzun, yüksek olanıda var, daha fazla malzeme almak için, Hafta sonu C.tesimi, Pazarmı bellimiki, birde yalnızmı gidiyorsun, gece yalnız oralar sakattır dikkatli ol, görüşmek üzere selâmlar...
Büyük ihtimalle senin buzluktan abi..bir büyüğü 24 litrelik, o büyük geldi, 11 litrelik olan da sanki ufak gibi.. ama idare eder yine.. Cumartesi giderim abi, bilader de bu ara balığa götür beni diyor belki onu da alırım. Duruma göre bakıcam abi..