Kimseden ses çıkmadığına göre, toplanıp, organizasyona yanaşan yok demekki, durum onu gösteriyor.... Gidenlere...RASTGELE...
Plaj yolunda, bir şeyler çıkacağını sanmıyorum, gece marina yemli istavrit yapabilir, birde karşıları dolaşmakta fayda var,şimdi zargana, işkina, zamanı, kavaklı, yzb.şılar mırmır yapabilir, zamanı, kısaca karşı sahilleri dolaşmakta fayda var, değişik yemleri yanımızda bulundurarak, yerli kurt, boru kurdu, kaça marmara (mamun),canlı teke, midye içi falan, şimdi balık zamanı balıkçılardan balık artığı alıp,soğan çuvalına doldurup,denize bir iple saldıkmı iri kefaller alınacağını umuyorum, geçen senemiydi tam bilemiyorum ereğlide yanımızdakiler, 2 kova balık artığı döktüler, bizde 3-5 parça aldık, tavuk etiyle, misinemiz inceydi dayanamamıştı sonuncu iriyi almaya, plaj yolu yakın bana, balık olmadığından pek inmiyorum, insemde sizi tanımam mümkünde değil zaten, KIsmetiniz bol olsun, giderseniz, RASTGELE
tekne baglama yerı konusunda yardım Herkese Merhaba Ben Tayfur Degirmendere yeni taşımdım. iş yerim Karamuselde . İzmir Dikili limanında baglı bır teknem var buraya getirecem. Sizden ricam Degirmendere - Karamursel arasında tekne ile avlanacak en uygun yer neresidir. ( tabii yer bulursam tekneyi baglamak ıcın ) yardımlarınız ıcın tsk ler hepınıze rastgelsın
tekne ile karamürsel açıkları değirmendere açıkları diliskelesi açıkları mükemmel av verir tekne oldumu yer sormanıza gerek yoktu ama askeri bölgelerden uzak durun derim
Erhan Abi, böyle "toplanalımsak mı acaba" şeklinde org. daveti tutmuyor. Tecrübeyle sabittir. Ortaya bir yer koymak lazım. Bir zaman. İşte şu mekanda, şu saatte toplanalım denebilir. buna göre herkes düşünür taşınır. Ben tahminen, olmadık bir şey çıkmazsa, saat 5:30 gibi denizin ortasında olacağım. Tahminim Tuzla civarında bir yerlerde. Saat 11:00 gibi geri çıkarım karaya herhalde. Eğer nerde toplanacağınızı vs. yazarsınız, oraya uğramak mümkün olur. Mesela, diliskelesi olabilir. Gebze tarafı buradan gider, izmit tarafı o taraftan gelir, ortada bir yerde buluşulur. Yer, mekan müsait, sohpet edilir, çene çalınır. Büyük ihtimal balık filan olmaz ama bir toplanmışlık olur.
Erhan Bey yarın Allah nasip ederse, kavaklı, değirmendere veya karamürsel üçünden birisine önce ya nasip, sonrasında mırmır, sonrasında izmarit hedefleyerek gitmeyi düşünüyorum, biraz önce son hazırlıklarımı da yaptım.
karamürsel mendiregine teknenizi koyabilirsiz fakat oranın balıkcılar derneginden müsaede almanız gerekir.degirmenderede mendirek yok teknenizi kiyiya çekemessinizgüvenli olmaz.selamlar.
Hadi bakalım hayırlısı, inşaAllah gönlüne göre bir av olur. Akşamada raporunuda okursak ona göre bizde avlanmayı düşünürüz sayende... RASTGELE
Merhaba; Diğer balıkları tuta, tuta bıktın galiba, levreklerin yerini soruyorsun, sen bıktıklarının yerini söylemedikçe söylemem, nerelerdesin hiç sesin, soluğun duyulmuyor, biryerlere gittinmi, hiç haber vermiyorsun, benim gibi evdemi oturuyon yoksa, görüşmek dileğiyle, sağlıkla kal...
Arkadaşlar, bir önceki mesajda belirttiğim gibi bugün önce o olmazsa mırmır izmarit için balığa gittim. İlk durağım kavaklıydı, sabah ben biraz gel kalmıştım, kavaklı sahili muhteşem kalabalıktı, balık (mırmır) ise askeriyenin kenarından başlayarak 20-30 metrelik bir alanda oluyordu. Arada İri istavrit alanlar oldu. Ama şuna eminim mırmır alanlar olsada oltacıların çoğu mutsuz ayrılmıştır diye düşünüyorum, Ben vakit geçirmeden değirmendereye geçtim.Gittiğimde 10 kişiye yakın bir kalabalık vardı saat 10.30. bu on kişi ben de dahil 2 saat içinde avlağı terk ettik, balık sıfır, sadece çok küçük boyda bir iki izmarit var, o da en fazla 3-5 tane. Saat 14.00 civarı ulaşlı askeriye kenarında uçurum altındaydım, bir balıkçı vardı. Birde ben oldum. O balıkçı bir gün evvel bir adet çupra almış onun hatırına bu günü akşam etmiş, sonuç sıfırmış. Bende gitimişken şansımı deneyeyim dedim, Baktım hala durum 0-0 Bari pozisyon olur diye karamürsele geçtim, balıkçıların takıldığı rıhtım hariç sahilini gezdim, olta attım, izmit tarafından başlayan küçük koydan vapur iskelesinin yanına kadar alanda rasladığım ve denemeler yapan tanıdığım birkaç arkadaşla sohbet ettim, onlarda balık almayı bırakın pozisyon bile bulamamışlar. Bende denedim yaklaşık 1.5 saat Gün boyu 100 adet kaça marmara (mamun), 2 paket boru kurdu, bir avuç karides kullanmama rağmen 0-0 Avlakların yerlerini belirttim, kızanlar olabilir, ama balık yok demek için, şu günlerde masraf edip balık tutmak umuduyla gitmeyin diye. mırmır için zannediyorum denizin dibinin biraz karışıp kıyı şeridi kaplayan yosun ve otların biraz kum altına alması gerekir diye düşünüyorum, Her taraf geçen senenin iki katı ot ve yosun.Kum yok ki balık meralansın, Geçen sene olta attığım full kumluk alanlar şu anda diz boyu ot ve yosunla kaplı. Oltacılara selam, bol şans ve bereketli avlar dilerim Saygılar.
Haberler, hoş olamasada, zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için, teşekkürler, Sevgi ve Saygılarımla, herdaim...RASTGELE
gecen yıl en cok pısı balıgı avlamak hoşuma gıtmıstı korefezde.umarım bu yılda guzel balıklar alabılırız.
Ne yazık ki az önce gençlerin plaj yolunda tırıvırı ile koca koca kefalleri avlamalarına şahit oldum çok acı. Yanlarında biraz takılıp zararlarını anlattımsada onlar balık katletmenin rehavetine kapılmışlardı.
Şu Kocaeline öyle güzel hayallerle geldim ki, her hafta sonu mis gibi balıklar tutarım diye kendi kendime keyifleniyordum. Yazık ya vallahi yazık 3 gündür Marina Cafe nın ordaki iskelede balık tutan emekli abilerimi izliyorum 3 günde 2 istavrit 2 de mezgit aldılar, bunun yanında bolca kaya balığı ve gümüş. Ne olmuş hocam koca marmaraya suda oksijen mi yok nedir? Valla malatya elazığ da kebanda yakaladığım mis gibi alabalıkları özler oldum. Sazanları turnaları gözümde tütüyor şimdi oraların.