İzmit Körfezi Kıyı Raporları..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cemates tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Vay Oktay'ım iki gözüm, sen sağsın demek :)

Uzun zamandır haber alamıyorduk, meraklanmaya başlamıştım şahsen. Dün kulaklarını çınlattık Eskihisar'da biraz. Nasıl gidiyor, sıhhat afiyet iyidir umarım..

2. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg
    :) ben sürekli buralardayım ve seni (yorumlarını) uzaktan keyifle izlemeye devam ediyorum.... şu gribi bir atlatayım, seninle mini bir org yaparız artık... seninle muhabbet etmeyeli bayağı zaman oldu.

3. hurriyet

hurriyet Hürriyet

En İyi Avı:
    eşkina 1.950gr
    körfezde mercan zargana izmiarit ve eşek isatvriti

hareket var ne kadar devam edecek pazar günü avi

4. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Dil iskelesine gitmeyi düşünüyoruz, son durum nedir bilen var mı?

5. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg
    oooooooo Hürriyet abi, şükür kavuşturana:)

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Üst-sağda lüfer mi görüyorum?:confused:

7. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Tebrikler çok güzel balıklar..

8. hurriyet

hurriyet Hürriyet

En İyi Avı:
    eşkina 1.950gr
    merhaba oktay geçmiş olsun sana
    mercan izmarit zargana ve vanos iriliğinde istavrit :)

9. NedimBugrul

NedimBugrul nedim

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    70 lik Sheaskpere
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık karagöz
    sevgili hürriyet avlak neresi.

10. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Oktay, Nasıl gırgırcıdırlarmı, bilmem ama resimdeki kendilerinin olabilir, bir forumda adaların orada, avlandıklarını vede kayıkla giden onlarla nasıl balık yediklerini anlatan forumdaki kişinin raporundan okumuştum, İnşaAllah, o dip kazıyıcılardan değillerdir. Emicenin yaşı ufak herhalde değildir....:D

Oktay buarda, unutuyordum, geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.

Son düzenleme: 14 Ekim 2009
  11. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg
    teşekkür ederim abi....... eskihisarda emice adında bir balıkçı teknesi görmüştüm ve olmadık yerlere ağ döküyordu.... o sebeple bu niki kullanan arkadaş lezden şikayetci..... korkum o ki ; bu şekilde gırgırcılar forumlara girererek , avlak öğrenmeye çalışıyorlar:( bence balıklara yapılacak en büyük kötülük, forumda açık şekilde avlak beyan etmek:(

12. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    iyi bir tespit ama biz zaten kıyı balıkçılığı için bilgi veriyoruz bu konuda..
    Balıklara yapılan en büyük kötülük Marmara Denizinin tamamının profesyoneller balıkçıların avlanmasına açık olmasıdır..

Amatör balıkçılık forumunda bulunan profesyonellerin ayıklanmasıda moderatorler tarafından yapılması gerekir bence..

13. heart036

heart036

slm

zaten gırgırçılar ve trolcüler yüzünden ne balık tutabiliyoruz nede tat alabiliyoruz.bu hafta darıca aslançimento tarafına gitmeyi düşünüyorum giden varmı acaba ne çıkıyo? şimdi bunuda gırgırcılar duymasın :))

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Anılabilecek tür olarak zargana ile kalamar çıkıyordu en son bildiğim, 2-3 gün öncesi itibarıyla.

Çok rüzgar esti, fırtına geçti. Eminim bir şeyler değişmiştir, ama iyi mi olmuştur, kötü mü bilemem. Hangi türler çoğalmıştır onu da bilemem.

O civarda muhakkak su üstü veya dip lüfer denemek lazım. Lüfer oraları çok sık kolaçan ediyor, taa Çayırova'dan diliskelesine varana kadar.

15. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg
    c.tesi (09,10,2009) sabah gün doğarken zargana oltama ispendek atladı ve o balığı çekmenin tadını yaşadım:) şimdi aklım kıloluk levreklerde, bütün konsantremi bu olaya yoğunlaştırdım:)

16. heart036

heart036

lüfer için nasııl bir takım önersisiniz?

17. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Haklısın, oktay, o emice, o emice ise bizim karşıdan ereğliden, en iyisi bizlerin, açık açık, mera yeri belirtmemesi, ancak güvendiğimiz ve bildiğimiz kişilere özelden, bilgilendirme yapmak gerek, Aslında, körfezin ağzından bu tarafa tüm körfezde küçük balıkçı teknelerin haricindeki bütün balıkçı teknelerine avlanmayı süresiz yasaklamak gerek, ayrıca, körfeze bırakılan karasal, atıkların vede deniz taşıtlarının bıraktığı kirletici tüm nesnelerin önüne bir an evvel geçmek gerek, ama kim yapacak, yetkili arada bulasın, bakın o zaman denizden ne balıklar çıkıyor, bakıyorum şimdi, körfezde bir tane mercan tutan, çakı bulmuş çocuk gibi haklı olarak seviniyor, 1960 lı yılları düşünüyorumda, o yıllarda bu körfezde çıkmayan balık yoktu, ben o yıllarda gölcükte, ilkokula gidiyordum, sahilden 3-5m. uzakta şimdi arayıpta bulamadığımız ispariler, cirit atardı, şimdilerde gençlerin bilmediği uskumru çirozu için ereğlide, sahilde iplerde dizi dizi uskumrular kurumaya bırakılırdı, şimdi arada bul bulabilirsen, Dilerim çok geçmeden, o günlere kavuşuruz, ama millet düşmüş, amatörlüğünü hissetmek için, amatör balık tutma belgen varmı derdine, amatörlük belgesini yüreğine, vicdanına koyabildinmi iş bitmiştir, memlekette her konuda eşkiya türemiş, ama ne gariptirki, çoğuda, konularında tahsilli ve belgeli kişiler, yani yapılacak iş bellidir, ceza gibi ceza kesmek, yasak savar gibi değil yani, şimdi aklıma geldi, olmasın demiyorum ama o zamanlar denizcilik bakanlığıda yoktu, ama insanlar daha bir başka insandılar sevgi vardı, saygı vardı, oto kontrol vardı, kısacası insanlık bu derce seviye kaybetmamişti, doğru birdir, gerisi lafı, güzaf, herkse sevgiler saygılar,

18. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Hadi, iyisin, iyisin, :D RASTGELE

19. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır

Hadi, iyisin, iyisin, :D RASTGELE

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    O ispendekler filan bunu hep yapıyor zaten, hınzır şeyler.. Zargana topumuzu zarganadan başka her bir şey talan ettiği için, 2 senedir adam gibi zargana tutmayı beceremedik, bir şey anlamadık o işten. Bende vazgeçtim, zargana tutmakla uğraşmıyorum artık ne yapayım?

İşin kötüsü, insan hazırlıksız oluyor, takımı filan kaptırıyor. Sen gene iyi denk getirip çekmişsin bari..