İzmit Körfezi Kıyı Raporları..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cemates tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sevgili Tahir, kullandığımız ve bilffil faydasını gördüğümüz takımları bu forumda konular açıp izah etmeye çalışıyoruz. Açtığım konulara bakarsan, yeterince şey bulursun.

http://www.balikavi.net/forum/search.php?searchid=1666516

Ama elbette her şeyi yazacak gösterecek zaman bulamıyoruz. Diğer yandan, yapımı çok karmaşık, klasik bir amatörün yapabileceği sınıfa girmeyen daha etkili teknikler, düzeneklerde var yaptığımız. Elektronik, damaklı vs. vs. Bunları anlatamıyoruz haliyle :(

Ama buraya aldığımız takımlar ve teknikler makul seviyede netice veren düzenekler. Bunlardan ötesi takımlar vs. ancak çok kesat olunca balık bir anlam kazanıyor. Tipik bir sezon gününde, anlatılan takımlar kafi gelecektir tatminkar bir ava.

Ama, ben hemen her hafta sonu Eskihisar'da vs. olurum. Belki denk geliyoruzdur. Buyur, gel, canlı canlı gör, anlatayım, yapalım, kullan, dene vs.

Bizim buralarda lüfer işi zor. Lüferin toplandığı, oyalandığı bir bölge değil. O yüzden lüfer avlamak inat ve sabır istiyor. Ama bunlara sahip olsanızda..

Lüfer mesela Eskihisar'da kıyıya doğru sokulunca, muhakkak bir şeyin ardından gelmiş oluyor. Ama tırsi olur, ama gümüş olur, ama başka bir şey. Ne olduğunu bilmek mümkün olmuyor pek. Diğer yandan yem bol oluyor ve klasik takımlara yüz vermiyor. Eğer iyi bir takımın yoksa, lüfer çok kesat avlanabiliyor.

2. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg
    sen zarganamı yakalamakmı istiyorsun :) eğer hafta sonu yağmuru yemeyi göze alıyorsan hazırlan, zargana gidiyoruz:) hatta işi biraz abartarak gece 3 gibi gidip, güneş doğana kadar levreğe uğraşalım derim?

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Severim yağmuru hatta, meraya kimse gelmez, herkes kaçar, meydan bana kalır :) Her haftasonu gözüm meteorolojidedir, yağmur diyorsa, sevinirim, ağzım kulaklarıma varır..

Kötümüyüm, neyim acaba dersin :)

Şaka bi yana.. Yağmura karşı donanım tamam. Yağmur benim için herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Gök yarılsa sorun olmuyor. Sence sorun yoksa, ben hazırım her zaman..

Ne zaman, nerde buluşuyoruz?

Levrek için, çift koldan çalışmak iyidir. Eğer biraz vakitli olursak, biraz kefal, olmadı zargana tutup, canlı bırakma yapmak iyi netice verir. Bırakma kendi kafasına göre takılır, biz usulünce diğer tekniklere bakarız. Böylece şansımız yüksek olur.

4. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg
    gideceğimiz avlak zaten her zaman sakin ve sessiz bir yer.... deniz kumluk ve oldukça sığ..... bir olta canlı atıp, diğer taraftan gece rapala calışmayı düşünüyorum.... gece yarısı gideceğimizden, canlı yem bulmak hayli sorun olur gibime geliyor:( taze sardalyayı tek uzun köstekle, gezer kurşunla atmayı düşünüyorum? Orhan Küçükbiçmen abinin bu konuda bir yazısını okudum ve cok hoşuma gitti...... denemek istiyorum.
    senin için uygunsa c.tesi gecesi 3-4 gibi bulusalım? yolda nasıl avlanacağımıza karar veriririz?

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Cumartesi gece o vakit bana uyar. Ama cuma - cumartesi gecesi mi, cumartesi - pazar gecesi mi? Her ikiside gayet uygun, hatta ikisi birdende gayet uygun :)

Sardalya işi denemeden bilinmez. Ama ortalıkta sardalya yok. Bizim burası pek sardalya yatağı değil. Ama Ege sardalyanın mekanı. O yüzden levreğin itibarı nasıl olur bir şey demek güç. Birde, sardalyaya bilhassa kefal olmak üzere, parazit balıklar çokca musallat olur. Pek iş yapmaz gibime geliyor..

Kesin emin olduğum nadir şeylerden biri, balıkların insanı yalancı çıkarmayı, cahil çıkarmayı çok iyi becerdikleridir. En olmaz denen şey en olmadık avcı olur. En muhteşem görünen teknik ve taktik ise elinizi boş döndürür. O nedenle bu gibi akla gelen şeylerde denemek, hemde bolca denemek derim, başka bir şey demem. Bu şeyleri söylerkende, sorunları söylemek babında söylüyorum. Biraz bolca sardalya saçılırsa, levrek sardalyaya alışabilir. Parazit balıklarada bir şeyler düşünülebilir. Mesele, değmez diyerek kaçmak değil, başarısız olursa sebebini bilip, eksiğini giderip tekniği kullanılabilir kılmak sadece....

6. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg

7. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    hadi bakalım hemşolar rast gelsin :) oktay ve serdar.

8. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg
    saolasın abi....

9. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    oktay seni başka yerdende tanıyorum :)

10. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg
    :) hastalığımız aynı, ondandır......

11. emice41

emice41 ahmet

Favori Kamış:
    kendine hayrı olmayan oltlar
    mera öğrenme gibi niyetim fln yok ihtiyacımda yok zaten hatta siz sorun ben size söyliyim

12. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Galiba bende seni biryerlerden tanır gibiyim...:confused: :D
    Kargalar söyledi c.tesi uzak biryerlere kaçacakmışsınız galiba, yağmur yağsa bile, hadi bakalım hayırlısı....:D
    RASTGELE

13. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    sen zarganamı yakalamakmı istiyorsun eğer hafta sonu yağmuru yemeyi göze alıyorsan hazırlan, zargana gidiyoruz hatta işi biraz abartarak gece 3 gibi gidip, güneş doğana kadar levreğe uğraşalım derim

Oktay düzeldin galiba, :D yağmurda bile avlanmayı göze aldığına göre, ;)
    İkinizinde kısmeti bol olsun, dilerim gönlünüzden geçen balıkları yakalarsınız....:D
    RASTGELE

14. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg
    gerek yok... ben sizin nereye ağ döktüğünüzü gördüğüm için, mera falan arama ihtiyacınız olmadıgını iyi biliyorum..... utanmasanız, teknenin yarısı kayalığın üzerine cıkacak! bence sizin gibi birinin amatör balıkcılık forumunda hiç bir işi yok..... siz gidin denizi kazımaya devam edin.....
    hayır, en azından insan koskoca gırgır teknesini avatar yapmaz, çekinir.... burada dünya kadar insan o gırgırlara beddua ederken???

15. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg
    Oktay düzeldin galiba, :D yağmurda bile avlanmayı göze aldığına göre, ;)
    İkinizinde kısmeti bol olsun, dilerim gönlünüzden geçen balıkları yakalarsınız....:D
    RASTGELE[/QUOTE]

yok abi düzeldiğimden değil.... hem burnumu cekerim, hem balığı mantığı :D

16. zokacı

zokacı ömer

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    3kg levrek zıpkın
    ihtiyacın yok ve mera kazıma gibi bi niyetin varsa burda ne işin var gırgırınla gezsene sen burası balık dostları yeri

17. emice41

emice41 ahmet

Favori Kamış:
    kendine hayrı olmayan oltlar
    ben gırgırcı diilim ki öğrenciyim

18. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Şaka yapma, tanırız birbirimizi,:D

19. bilmiyorumabi

bilmiyorumabi Fatih

Favori Kamış:
    albastar GSB50 Long Cast makina, 3,90 cm boy,kapalı 83 cm lik 7 parcalı
    En İyi Avı:
    5 adet mırmır,15 adet lapin :(
    selamlar

iyi avlar herkese,

bugünlerde izmit te mırmır bajladımı, yakalayan varmı? bilgi verirseniz cok sevinirim.

20. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Evet, tektükte olsa mırmır haberleri geliyor, kavaklıya uğrayın derim, bende gideceğim ama birtürlü nasib olmadı...:D RASTGELE