İzmit Körfezi Kıyı Raporları..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cemates tarafından paylaşıldı.

1. _korkmaz_

_korkmaz_ Yasir

Favori Kamış:
    Okuma Epix v2 3.90 3parça ..-Filstar 3.60 3lb 3 parça
    Favori Makine:
    Okuma power lıner 860 - Filstar carp Runner mg60
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 6kg
    Selamunaleyküm. ABilerim,kardeşlerim. Ya raporlara bakıyorumda durgun. Erhan abim hiç sesin soluğun çıkmıyor. Abi sesini duymak istiyoruzzz. Ne zaman gidiyoruzz beraber balığaa.. ?

2. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Nerelerdeydin...?

Aleykümselaaaaaaaaam......Yasir kardeşim...:) esas senin sesin soluğun çıkmıyor, nerelerdesin. okul işlerini hallettinmi, kısmetse nerede okula devam edeceksin ? Yasir böyle yazarak ses duyulmuyor, en iyisi ben seni alıyım bir yere gidip iki çay içelim hasbihal edelim, hem tanışır, hem yapabilirsek bir program yaparız, uzakda değiliz ama nasip olmayınca olmuyor işte, birbirimize yürüyüş mesafesindeyiz ama....:( Geçen oğlanla kirazlıyalıya gittik, 1 istavrit, onuda kedi yedi, 1 hafta kadar önce arkadaş aradı ulaşlıya gittik, 5-6 eşkina alındı ama hep ufak 2 tanasi eh... dedirtecek gibiydi, dediğim gibi buluşup şu balık işini halledelim, iyi olur, şimdi ben pazara gidiyorum sonra görüşürüz, birdaha öyle kaybolma emi...:) Görüşmek dileğiyle ALLAH'a emanet ol, Sevgiyle kal, Mutlu kal....:D

3. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Dostlarım,15-20 gündür,aşağı yukarı hergün 25-30 kişi avcı olmasına rağmen toplam tutulan balık sayısı 5-8 tane kadar.Bu güne kadar da hemen hemen her gün avlağı kontrol ediyorum tık yok desem yeridir.Hani denize bir haller oldu denecek kadar var yani.

4. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg

Gercektende dediğiniz gibi sanki denize bir haller oldu yaklaşık bir haftadır gece gündüz uğraşıyorum sadece alabildiğim bir tek orta boy ispandek onun haricinde hicbirşey alamadım sanki deniz kurudu levrek bile cekemiyorum gecen gece sabah 5 kadar uğraştım sadece üşüdüğüm yanıma kaldı gercekten cok ilğinc hayırlısı bakalım ilerki zamanlarda neler olacak

5. ugursedat

ugursedat sedat

Favori Kamış:
    Balıkçı her kamışı kullanır
    Favori Makine:
    her makina iş yapar
    En İyi Avı:
    2.kg aynalı sazan
    çınarcık esenköyde sabah 9civarı çapak yaptığını duydum gidene bolşanslar

6. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Malum esenköy 2 saatlik mesafe, birde neresinde yapıyor acaba?, gitmeye değermi sence, birde narlıda karagöz başladımı acaba duyumu olanlar varmı... birde narlıda adam başı 5 tl alıyorlarmış, bilgisi olan varsa, bizleride haberdar etsin derim, herkese selamlar.....:)

7. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Dostlar biraz daha sabır.Gelen son raporlara göre lüfer boğazdan akmaya başlamış.10-20 gün sonra buralardada şenlik başlar.
    Şimdilik makinalarımızın kısa ufak bakımlarımızı bitirip gelecek akına hazırlıklı olalım.Avın ortasında makinalarımız sukoyvermesin.

Hergün avda olmama rağmen tık yok hala.Kefaller bile çekildi sanki.Sn.Gürkan kardeşimin değerlendirmesine katılıyorum.

8. ugursedat

ugursedat sedat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    her makina iş yapar
    En İyi Avı:
    2.kg aynalı sazan
    narlıya 1ay kadar daha var esen köye gelince sabah hava aydınlanırken orada olmak lazım 8,9 civarı balık başlıyor dediler bu hafta nasipse ordayız. oradaki mendirekte yapıyor.herkese rasgele.:eek:

9. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    özür dilerim sedat çapak nedir?

10. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Yanlış bilmiyorsam karagözün ufağına deniyor, başka deyişle tutulmaması gereken ebattakilere....:)

11. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Yakın bir tarite, esenköyde izmitten gidenlerle zabıta arsında kargaşa olmuş, jandarma falan, dün balık malzemecesinde muhabbeti vardı, bana öyle geliyor, dışardan adam gelmesini istemiyorlar, daha önceki yıllardada, esenköyde buna benzer, hoş olmayan olaylar meydana gelmişti, dikkatli olmakta fayda var...

12. ugursedat

ugursedat sedat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    her makina iş yapar
    En İyi Avı:
    2.kg aynalı sazan
    bende bu söylentileri duydum lakin efendi gibi gidip efendigibi gelirsen kimse birşey demez heralde.;)

13. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    Bugün cok acil bir işin icin değirmen dereye gittim vapur iskelesinin hemen yanında yavuz cafe diğe bir cafe vardı hemen o cafe nin yanında boş bir alan vardı balıkcı arkadaşın biri o arada ugraşıp duruyordu biran acaba bizim siteden biri olabilirmi acaba diğe ama yanına gidipte sormak nasip olmadı işim acildi ve halletmem gereken bir iş vardı ama balıkcı arkadaş elinde cif kamış olmasına ragmen pek balık aldığı söylenemez bir ara yemlemede yapıyordu ama sonuc ne bilmiyorum ama şunu söyleyeyim değirmen dere kış ayında bile başka bir güzelliğe bürünüyor

14. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Gürkan bahsettiğin yerden ben de yazın denemeler yaptım fakat sonuç alamadım, bunu çok gürültülü bir yer olmasına bağladım, zaman zaman az miktarda istavrit alanları da gördüm. Dediğin gibi bu mevsimde bile değirmendere ayrı bir güzel, havanın soğuması ve ortalığın nispeten sessizleşmesiyle böyle merkezi yerlerde de av yapılabilir diye düşünüyorum.

15. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

SnGürkan kardeşim,şimdi üzüldüm.Sen buraya kadar gelde görüşemeyelim.Kısmet işte madem işin acildi tamam,ama birdahaki sefere mutlaka haberimiz olsun.Bir oturup çayımızı kahvemizi içmeden gitmek olurmu.

16. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sevgili Sn.Murat kardeşim,sana birsürü zahmet verdim ama iyi de oldu.Öyle ince esnek ve hafif bir kamışta bayağıdır gözüm vardı.Hem kaşıkta,hem rapalada,hem silikonda vede hemde izmarit yemlide çok rahatlık veriyor.Biliyorsunki Shimano'da niyetliydim,ama Remixon bayağı hesaplı geldi.Gerçi aynı kalite ve performansı veremeyebilir ama yakındır.Bende biraz daha dikkatli kullanırım olur biter.İnşallah hayırlısı olsun.

17. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Lineaeffe spider surf 4.20 m
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    herkese selamlar..
    büyük umutlarla körfezde balık vardır avlanırdık diyordum.neyse hayırlısı artık yalova tarafına bakacagız.

18. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sn.Fatih kardeşim,ümidini kırma balık olduğunda buralardan bas bas bağırırız merak etmeyesin sen güzel kardeşim.Şimdilik hiç balık yok desem yeridir.Boşuna zahmet etmeyesin buralara kadar.Ben Gölcükte ikamet ediyorum.Körfez tamtakır kurubakır misali.İnanki dostum bu gün bile balıktaydım.Kefallar bile yoktu.

19. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    tuta bilene yerini bilene bide yasak olanyerde levrek var

20. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sevgili kardeşim,acizane balıkçılıkta 40 yıla merdiven dayadım.Tam 10 yıldırda Değirmenderede ikamet ediyorum.Gölcükten Goncaya kadar olan bütün avlakları karış karış bilirim.Yasak yerlere gelince de zaten Donanmanın içinde avlanıyorum.Zaman zamanda Goncada Askeri bölgenin içeriye girip avlanıyorum.Bu aralar hiç balık yok diyebilirim.Bildiğim kadarıyla Tüpraş ve birkaç tane daha yasak bölge var.Orada olan arkadaşlarım da aynen hiç balık yok demekte.Haa kardeşimin birisi kısmetlidir,o anda da birkaç balık kıyılamıştır.O kardeşimde o balıklardan birkaçını almış olursa balık var diyemeyiz.İstisnai haller bunlar.Bilgin olsun dedim.

Selamlar.

-

Son düzenleme: 8 Ekim 2010