İzmit Körfezi Kıyı Raporları..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cemates tarafından paylaşıldı.

1. remzi_guler

remzi_guler remzi

Merhabalar...

Remzi GÜLER Kocaeli/Gebze De ikamet ediyorum. Genelde tatlı su balıkçılığı yapıyorum ama Eskihisarda yakın olduğu için bir gideyim dedim. Siteye geçenlerde üye oldum. Baktımki oldukça sıcak samimi bir arkadaşlık var burada.
    Bende gitmeden bir sorayım dedim. Yanlışım olduysa affola...

Rastgele

2. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    Estafurullah yanlış yok cok iyi yapmışsınız bizim kapımız yeni dostlara herzaman acık sorduğunuz bölgeye ben cok uzagım bilgim yok bilgisi olan arkadaş varsada merak etmeyin mutlaka cevap verecektir cevap alamazsanızda demekki kimsenin bilgisi yok anlamına geliyor şansınız bol olsun aramıza hoşgeldiniz

3. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    Avlak : kocaeli tütünciftlik yarımca arasında ?
    hava durumu :carşaf gibi deniz yazdan kalma bir gece
    saat 21.30 tarih 20.10.2010
    kullanılan olta : şeytan oltası
    yem: Kaya balığı

Gündüzden midye ve sinek kanca yardımıyla kaya balığını yakaladım onları canlı kalabilmesi icin 2 lt cola kutusuna delikler acıp kaya balıklarını icine atıp denizin serin sularına ip yardımıyla indirdim ve eve gidip bol bol uyudum uyumamın sebebi sabah 05.00 kadar balıktan dönmeye pek niyetim yoktu
    pisikolejik sebeplerden ötürü 1 aydır nerdeyse elime hic olta almamıştım hatta alamamıştım (pisikolejik dediysem delirmedim ) en son niyeti bozdum ve oltayı elime aldığım gibi soluğu avlakta aldım actım radyomu ve sonra gök yüzüne şöyle bakıp baba bu gece senin gecen nur icinde yat değip oltamı bismallah suya yolladım daha oltamı atalı 30 saniye olmamıştı baktım olta gerildi bir oyana bir buyana kafa atıp duruyor hoşgeldin sefa getirdin dercesine üzmeden yavaş yavaş başladım satıya doğru misafiri almaya biraz mucadeleden sonra fazla zorlamadı gerci 2.5. 3 kg arasında güzeller güzeli levrek bu ismi ben taktım ona bir saat kadar daha aynı yerde takılmama ragmen devamı gelmedi yerimi değiştirip 50 mt ileriye oturdum betonda buz gibi vallahi 2 ci kaya balığını takıp bismillahla beraber yolladım suya oltayı 10. 15 dk sonra gene bir kütleme kısa süreli bir uğraştan sonra bu sefer 3. kg tahmin ettiğim güzel bir işkine bu kadarı yeter diğip tası taragı toplayıp evin yolunu tuttum eve doğru giderken aklıma şöyle bir fikir geldi bu balıkları babam icin tuttum ve onun hayrına mahallede bildiğim fakir bir teyze var ona vereyim kadın cağız kocası evi terketmiş daha doğrusu kacmış yıllardır merdiven silerek kirasını cocuğunu büyütmeye calışan iyi bir teyzemiz ona vereyim ben nasıl olsa gene tutarım ve abartmıyacam bilen ağbilerim bilir bu sene cok yedim ve yedirdim bunlarda onun olsun deyip güzelce temizledim sahibine teslim ettim kadının gözlerinden yaş gelince bende dayanamayıp 1.2 damla göz yaşı döküp unun hayırlı duğalarını alıp huzurla evime gitmenin ve bu raporu aynı heyecanla sizlerle paylaşmanın mutluluğu ve huzuru icindeyim hepinize bol şanslar.

not: hatam olduysa affola aslında av raporu vermeyi pek sevmiyorum gövde gösterisi yapıyormuş gibi hissediyorum kendimi niyetim asla ve asla gövde gösterisi yapmak değil amacım sadece denizlerimizde ne tür balık ve nezaman nasıl cıktığı hakkında bilgi verip siz değerli balık severlere bir nebze olsun bilgiler sunmaktır

4. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Gürkan kardeşim tebrik ederim, balıkların maşallahı var ellerine sağlık. Bu güzelliği bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim. Forumda çok fazla rapor yayınlamasanda bizler senin ne trofeler tuttuğunu iyi biliyoruz. Rapor yazmadaki çekincelerinin de farkındayım, geçen hafta buluşup , sohbet edip, karşılıklı çaylarımızı yudumladıktan sonra o dev cüssenin ardında ne kadar naif bir yüreğin yattığını daha yakından görmüş olduk.
    Bence rapor yazmandaki çekincelerini bir yana bırakarak bu güzel avlarını "Denizlerimizden güncel av raporları" başlığının altında konular açarak, ayrıntılarıyla anlatmalı ve sunmalısın ki hem bizlere feyz versin hemde daha genç arkadaşlarımıza denizlerimizde trofe avların yapılabilir olduğuna dair yol göstersin.
    Yıllar geçtikçe balık popilasyonunun kıtlaştığı denizlerimizde minik istavritlerin 13-15cm lik çinekopların ve her çeşit yavru balığın avdan ve nimetten sayıldığı memleketimde güzel ve sirküler limitleri dahilinde avların yapılabileceğinin en güzel kanıtlarından biri senin raporlamadığın o avlarındır.
    Daha güzellerine ve nice trofelere rastgele kardeşim..

5. kunsal90

kunsal90 kaan

En İyi Avı:
    bir sonraki yakaladığımdır
    gürkan beyden sonra bende bir av raporu vereyim dedim.
    bu aralar pek balık alamıyordum fakat salı günü içimde yakalayacakmışım gibi bir his uyandı bende bir kutu kaçamarmara aldım.kaçamarmaraları gördüğümde biraz hayal kırıklığına uğradım çünkü 2 günlüktüler ve içlerinde sağlam olan yoktu.genede herşeye rağmen değer diyerek ve izin günümü iyi değerlendirip kafamı rahatlatmak için avlağa gittim. oltaları hazırlayıp suya gönderdim. 2 saat kadar vuruş dahi olmadı hatta oltaları her çektiğimde yemler taktığım gibi geldi. yağmurda başlayınca bir süre daha olta atıp kalkmayı düşünüyordumki oltanın ucu eğildi taktığım yerden çıktı ve denize düştü. denizden oltayı kaldırınca bir ağırlık hissettim ve ufak bir tasmalama ile sarmaya başladım. öyle bir mücadele veriyorduki anlatmak mümkün değil bir an misinanın kopabileceğini bile düşündüm.ama korkulan olmadı ve kenara aldım.kenarda hala benle mücadele veriyordu ve iğneden çıkarırken elimi dikenleri ile kesmeyi bile bildi. iğneden çıkarıp yemleri takarken bu sefer diğer oltanın ucunun eğilmiş olduğunu gördüm belkide balığı çekerken bile eğikti farketmemiştim. oltayı yemlerle bırakıp koştum ve yavaş yavaş çekmeye başladım. ama sanki boş geliyordu kenara yaklaşınca deli dibi mücadeleye başladı ama onun için artık geç olmuştu ve kenara alınmıştı. bunlardan sonra 1 saat kadar yine herhangi bir hareket olmayınca avı sonlandırdım.
    http://img222.imageshack.us/img222/8466/karagozum.jpg

6. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Kaan tebrik ederim çok yakışıklı balıklar, sargozun kafa atışlarına ben de hayranım, yarım kiloluk balık çekerken 2 kiloluk balık geliyor sanıyor insan..

7. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg

gercekten tebrik ederim sargozun leri nerden marmaradanmı aldınız acaba ?? bilgilendirirseniz cok memnun olurum saygılarımla bol şanslar

8. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Yanlış olma gibi bir durum yok sadece sizi tanımak istemek niyetiyle yazılmış bir mesajdı, :) ben yanlış ifade ederek, kırılmaya meydan verdiysem, ben özür dilerim, :( eski hisarı bilmem ama darıcada, vapur iskelesi ile, askeriye arası güzel kefal yapar, şuan mırmırda zamanı çıkabilir,
    denemenizde fayda var derim, Tekrar sürçü lisan ettimse affola der, hoşgeldiniz derim, :) Kısmetiniz bol, iğneniz balıksız kalmasım, herdaim....RASTGELE....

9. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Gürkan, yine güzel balıklar yakalamışsın tebrikler, hikayesinide zevkle okudum, hikayeside enaz balıklar kadar güzel, tebrikler, okurken buradada hava bulutlandı, karardı ama, damla düşmedi, daha güzellerini yakalaman dileği ile, herşey gönlünce olsun, iğnen balıksız kalmasın....:)

10. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Tebrikler, güzel balıklar almışsınız, daha güzellerini yakalamanız dileği ile....RASTGELE....

11. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    sevgili gürkan kardeş avın için tebrikler her zaman avların daha iyi olsun.

12. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    sevgili kaan seninde avını tebrik ederim daha bereketli avlar nasip olsun afiyet olsun.

13. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    Cok teşekkür ederim erhan ağbi inşallah ALLAH nasip ederse bir gün hep birlikte birşeyler yapabiliriz ALLAHA emanet ol seninde iğnen balıksız kalmasın

14. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Gürkan Abi ellerine sağlık. Çok güzel balıklar almışsın. Bu arada Abilerimizle buluşmanızıda çok sonradan öğrendim. Uzun süredir kıyı raporlarımıza bakmayınca atlamışım. Malum işsizlik hat safada olunca hobiler 2. planda kalıyor. Sevgiyle kalın. Bir dahaki sefere bende aranızda bulunmayı çok isterim.

15. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Kaan abi seninde balıklar baya iyilermiş. Avlarınızın devamını dilerim.

16. violinist41

violinist41 Deniz

Favori Kamış:
    Lineaeffe extreme cast-Lineaeffe Scruve 4,50 surf-İtalcanna vertigo-shimanospeedmasterspn
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000, Twinpower 8000PG,Bull's eye XT9120,Saragosa 6000,Sustain 5000,Tica Dolphin
    En İyi Avı:
    14 kg Akya
    Körfezde böyle balıklar yakalanması ümit veriyor insana umarım daha irilerinide tutarsınız arkadaşlar.......

17. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Darısı bizlerinde başına diyelim, :D sesini duyamaz olduk artık...:confused:

18. bd2002tr

bd2002tr

Favori Kamış:
    3 adet makaralı olta takımı
    En İyi Avı:
    sazan= 0, turna=1, yayın vs=0, 10 çuval yosun, ahh
    yem nereden temin ederiz?

Merhaba

Sakaryadan, hafta sonunda Yalovaya doğru bir körfez turu yapmayı düşünüyorum. Yol üzerinde, mamun (kaçamarmara) vs yem nerelerden bulabilirim?
    Tam adres tarifi veya telefon numarası alabileceğim yemciler varmıdır?

19. rüzgar41

rüzgar41 KADİR

Favori Kamış:
    LİNEA AFFE SURF
    Favori Makine:
    OKUMA ZEON 65
    En İyi Avı:
    5 KG' lık YAĞ TENEKESİ
    Uzaklardan selamlar

Uzun süredir taşınma telaşı ve internet olmayışından dolayı forma giremiyordum. Körfezden balık haberleri gelmesi sevindiriyor. Şuan ve bir kaç yıl rizede olacağım. burada balık var fakat tek başına av yapmak zevkli olmuyor. Erhan abi hadi gel bekliyorum :) ÇİNEKOP VE KARAGÖZ bol miktarda seni bekliyor :) sağlıcakla kalın ALLAHA emanet olun.

20. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Oldumu şimdi....

Özelden bazı şeyleri yazdım ama, buradanda yazmak istedim, hakkında ne, nasıl hayırlısı ise öyle olsun, gelemiyeceğimi bildiğin için gel dersin dimi, :D sağlık olsun, bizim yerimizede bol bol tutarsın, izmit'e gelirkende getirirsin artık, bayramda gelecekmisin, gelirsen balığa gideriz, :D karagözleride mangal yaparız. Selam ve dualarımla, Allah'a emanet ol,....:)