Sevgili İbrahim kardeşim,cevabım biraz muulak olmuş özür dilerim. Sakaryada o kadar çok tatlı su avlağı var ki saymakla bitmez.Sapanca gölünde insan büyüklüğünde balıkların olduğu söyleniyor.Nehirde de balık çok.Göl ve göletlerdede çok balıkların olduğu söyleniyor.Aşağı yukarı hepsinin avcıları davet ettiler ama zamanım el verdiğince davetlere icabet ediyorum.Yanında mutlaka oraları bilen bir avcı arkadaşın olsun,yoksa sıkıntı çekersin.Hadi rastgele.
Gürkan Merhaba; İyi geceler, nasılsın inşAllah iyisindir, bu bahsedilen yere gitmedim ama iyi kötü tarifini yapabilirim, izmitten adapazar kavşağından eskişehir tarafına sağa dönüyorsun, fazla gitmiyorsun, (yanılmıyorsam, otoban giriş çıkış kavşağımı ne var, izmit'ten gelen) onu geçergeçmez, oralarda yolun alt tarafında yolun soluna kalıyor, toyota hastahanesi var, kime sorsan orada gösterirler zaten, o hastahanenin arkasında oluyormuş birkaç gölet var orada tahminim vede mollaköy diye geçiyor ismi, yani bulursun gitmek istersen, niyeti bozdun, turnayamı niyetlendin yoksa, hadi hayırlısı....iyi geceler....
Gürkan Abi,Erhan Abi, tarif etmiş ama bende tarif edebilirim.İzmitten çıkıp eşme üzerinden Adaparına doğru giderken çevre yolundan Bilecik ayrımına giriyorsun. O yolu takip edip yaklaşık 5km ileride sağa doğru bir ayrım var. Ama ne ayrımıydı hatırlamıyorum. Zaten sağ tarafa dönmeden yolun soluna bakınca toyota devlet hastanesini görüceksin. Sağ tarafa olan ayrımdan döndükten sonra bir köprüden geçip toyata hastanesinin yanına gelmiş olucaksın. Zaten köprü üzerinde ayrımlara bakınca Mollaköy tabelasını görüceksin. Yaklaşık 10 dk mesafede göle gidebilirsin. Bende bayadır o bölgeye gitmiyorum. (O göllerin talan edilmesinden dolayı). Eğer gidiceksen başka bi yer önerebilirim. Adapazarı tarafında yine. Bu arada Gürkan abi sen levrek ustasıydın. İlgi alanını turnaya doğru mu çevirdin? Bana göre turna tatlı suyun yakalaması en zevkli balığıdır. En küçüğü dahi yolda gelirken kafa atışlarıyla insanın dizlerini çözer. Bende buradaki arkadaşlar ve abilerimle denizde avlanmayı ve tanışmayı çok isterim. Her ne kadar denizdeki balık avından anlamasamda. Saygılar...
Tarifin icin cok teşekkür ederim aslında tatlı su balığını ğek sevmem ama bu turnaya bayagı merak sardım bi denemek istiyorum nasipse yılbaşından sonra bir 4 teker külüstür almayı düşünüyorum şimdiden yerleri öğreneyimki sonra aramayım nerde ne var diğe ayrıca usta levrek avcısı olduğumu söylemişsin iltifatından ötürü cok teşekkür ederim ancak ustalık sanat ister özveri ister ben daha o seviyeye gelemedim burda benden daha usta özverili arkadaşlarımızın olduğundan eminim bizimkisi daha cıraklık inanki yakaladığım kadarda kacırmışlığım vardır ne zamanki kacırmamayı öğrenirsem ozaman kendimi üsta sayarım belki genede cok teşekkürler sana bir tavsiye deniz balıkcılığına heveslenme sabır küpü olman lazım ayrıca eve günlerce bom boş gelme ihtimalin cok yüksek hemde marmarada cok cok yüksek inanmıyacaksın bir haftadır sabahlıyorum birtane bırak levregi istavrit bile alamadım inanmıyacaksın panco cadır altında elimde olta sabaha karşı uyuya kaldığım oluyor zaten hanımda yakında boşayacak sen denize yönelmeden bidaha düşün derim yada ilk siftanı git karadenizde yada ege akdeniz orda dene hüsrana uğrama
Rica ederim Gürkan abi. Deniz balığını bir abimizin teknesiyle yalova açıklarında avlanarak sevmiştim. Son seferde o da hüsrana uğrattı. Bolca camgöz yüzünden soğuttu kendinden. Bir kaç kerede kıyıdan 1 mırmır ve 1 sargoz aldım geçen sene ve bolca gelincik. Tatlı su avında ise turna,aynalı sazan ve tatlısu levreğine gidiyorum. Tabiki turnanın yeri hepsinden ayrı. Şu ana kadar tek balık getirdim eve. Limit üstü olan çoğu balığı yerine iade ettim. Bir daha bana gelirler diye. Ama insanlarımız yakaladığı yavruları geri bırakmayıp hemen poşetini yerleştiriyor. Şu da bilinmelidir ki tatlı su popülasyonu korunmadığı sürece denizlerimizden daha çabuk yok olmaktadır.
Bizim bölümde kimse yok değil herkez burdada yapacak rapor yok sanki körfez kurudu o yüzden herkez bekliyor biri güzel bir rapor versede hemen oltayı kapıp gitsem diğe
Gürkan abi bende son zamanlarda denizden güzel haberler alamaz oldum. Artık körfeze balık girmiyor heralde. Havalar biraz daha soğusun diyorlar. Bakalım zamanla hep beraber görücez.
Balık ne zaman başlar.... Ben bu işin doğrusu nedir anlamadım gitti, kim doğru söylüyor, kim bilerek konuşuyor, anlayamıyorum artık, kıştan yaza çıkarken bakıyorum, havalar ve deniz suyu biraz ısınsın balık başlar, diyor kimisi, şimdide havalar soğusun balık yapmaya başlar,diyor bazıları, anlamadım vesselam, anlayan beri gelsin, neyse herkesi gönlüne göre, iğneniz balıksız kalmasın, soğukta sıcakta, herkese...RASTGELE...
Valla bu konuyu bende anlamadım Erhan abi. Tatlı suda olsa bir kaç birikim koyucam ama denizle ilgili ne dense inanmak durumunda kalıyorum,fazla bilgim olmadığından dolayı. En iyisi gidip yaşamak. Ya elimiz boş döner,yada sevinçle döneriz.Saygılar.
S.A abilerim ben Tekirdağ dan Mustafa 1992 doğumluyum çoğu mesajlarınızı okudum ve çok renkli bir yer biz de ALLAH nasip ederse Kocaeli körfeze taşıncaz ben hep egede kefal, çipura,Karagöz,İspari,Sarpa avlardım ve dip balığı avlamayı severim kefal avı en sevdiğim en çok keyiflendiğim avdır acaba o bölgede körfezde bu aylarda kefal avı olurmu büyük ustalarımızdan mesaj bekliyorum herkeze hayırlı günler şimdiden teşekkürler
Merak etme kefal bizim bölgenin eksilmezlerinden yakalamak istedinmi cuvalla yakalarsın ama kefal burda pek rabet görmez nedenini gelince daha iyi anlarsın
Merhaba Mustafa, kısmetse ne zaman geliyorsun bakalım hayırlısı olsun, ama saydığın balıkları burada bulabileceğine garanti veremem, kefal dışında, neyse sen hayırlısıyla gel, sanada hayırlı günler, Selam ve sevgiler, iğnen balıksız kalmasın...