Cevaplarınız için çook teşekkür ederim ALLAH razı olsun nasipse Bayramdan sonra gelcez koaeliye ben sanırım orda eşkina, kefal,karagöz,ispari,levrek ve zargene tutarım çapari bilmem ama deneyebilirim zevklimi acaba at çek balığı hissedebiliyormusunuz vuruyomu ve ben kefali sardalya ile liman kıyılarında tutuyodum orda sardalya işe yararmi en etkili yem hangisi acaba ve her mevsim oluomu orda kefal şimdiden teşekkür ediyorum Hayırlı geceler her avcı arkadaşlara ve tüm insanlara
Sevgili Şeker Nihat kardeşim,Kocaelinin neresine buyuruyorsun.Gölcük civarına geliyorsan haberim olsun be kayınçom.Sana cep no mu mesajla gönderiyorum.Tekirdağın neresindensin.Zeynel 59 'u tanırmısın.O benim yeğenim oluyor.Tesadüfe bak ki burada buluştuk onunla.
Burda hemen hemen her mevsim kefal bulursun merak etme neden kefel pek makbul değil onuda anlatayım malum denizlerimizin kıymetini bilmediğimiz icin denizimiz biraz kirli son zamanlarda temizlenme göstersede pek ic acıcı değil o yüzden buğune kadar yakaladığım kefallerin icini temizlemeye başladığım zaman burnumun direği kırılıyor ama temizlemesini bildikten sonra bide pişirmesi kalıyor onuda biliyorsan sorun yok ben önce filoto yapıyorum derisinide yüzüyorum sonra yumurtaya una banıyorum ve kızartıyorum ozaman pek kokmuyor neyse gelince daha iyi görürsün ismail34 ağbim sana daha iyi anlatır
gece üşümem diyorsanız kavaklıdan mırmıra sabaha karsı mınakopa deneme yapmanızı önerırim.mınakop son demlerini yasıyor ama bır kac mırmır alma sansınız yuksek
Abicim cevabın için teşekkürler çok sağol balığın kokusuna gelince babama danıştım akşamdan sirkenin içine koyarsak kokusu gidermiş öyle dedi eeee o da balık hastası ama siz ne düşünürsünüz bilmem iyi akşamlar
Sevgili Şeker Nihatım,bizim buralarda kefali kıbrısla tutuyorlar.Veya dün gördüm,tek iğneli şamandralı ekmekle tutuluyor.Kıbrısı da bazen dip kurşunlu da yapıyorlar.
Sana bir yöntem daha öğreteyim ozaman yakaladığım kefalleri derisini yüzüp kılcık kalmıyacak şekilde temizliyorum sonra tahta tezgaha temizlemiş olduğum kefalleri yatırıp ovel şekilli satırla kıyma kıvamına getiriyorum hazırlamış olduğum balık kıymasına doritosun baharatlı olan cipsini ezip un gibi yapıp icine katıyorum sonra normal köfte malzemeleri 2 yumurta köfte baharatı koyup gözelce yoğuruyorum yoğurduğum balık kıymasını kücük kücük köfte şekline getirip tavada kızartıyorum yemede yanında yat derlerya ama ben yatmıyorum yiğorum afiyetle tavsiye ederim bu arada malzemleri kendi ağız tadına göre değişebilirsin mesela baharatlı cips yerine galete unuda koyabilirsin afiyet olsun
Abicim bilgilerini paylaştığın için çoook teşekkür ederim ama sardalya kullanmayı düşünüyorum inş olur olmassa ekmeye devam
Gürkan abi sadece balıkçılık değil,sende aşçılıkta varmış ta haberimiz yokmuş Başka ne gibi tarifler var?
Daha tarif cok ama sırayla hepsini birden anlatırsam kıymeti kalmaz beni izlemeye devam edin şaka şaka tabiyki aklıma geldikce yazarım merak etme sen
EEE abicim esas marifet avcılık değil o avladığın avı işleyerek yemek kıvamına getirmek değilmi yoksa yalnışımmı var
Evet abi öyle balığın yediği yemi bulmak nerede hangi balık olduğunu bilmek ve ne zaman hangi yemi yediğini bilmek balığı yorarak ağır ağır çekmek 20 lik misina ile 1.5 gibi büyük balıklar çekebilmek çok zor ve marifet isteyen işlerdir sen benim kusuruma bakma maksat sohbet olsun Gönül sohbet ister balık bahane gönül tutmak ister balık şahane
Bayram tatilinde herkeze hayırlı ve bol balıklı avlar.Raporlarınızı şimdiden merak etmeye başladım hani.
Kimseden ses çıkmadığına göre körfez durgun son günlerde, ismail abi kaşık ve yemli denemeleri için lüfer haberlerini bekliyorum .. Önümüzde uzun bir tatil var, inşallah güzel raporlar alırız..
Körfez baya durgun heralde Murat abi. Kimseden ses yok. Ama tatil uzun ve deneme fırsatı fazla olucak.