İzmit Körfezi Kıyı Raporları..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cemates tarafından paylaşıldı.

1. İş41mekan10

İş41mekan10 Erdal

bugün 3-4 arkadaş marinadaydik izmit merkezde.4 saat boyunca 2 izmarit 1 istavrit aldım.balık yok gibi bir şeydi.18 gibi bıraktık.marinada neredeyse olta atmaya yer yoktu.

2. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg
    yer: darıca çimento fabrikasının önü

avlanma saatleri :07.00 == 11.00

yem : karedes

takım : uzun köstek beşli izmarit takımı

tutulan balık : 1,5 kg izmarit ve istavrit karışıktı....... avın en güzel bölümü alınan 4-5 tane eşşek istavriti idi.... saat 11 cıvarı ruzgarla beraber balıkta kestı zaten...

3. mrafet

mrafet Mustafa Rafet

Favori Kamış:
    düz,makinalı kamış ve el oltası
    Erdal kardeşim siz sanırım balığın en olmadığı zamanda marinaya takılmışınız, marinada balık genellikle 7-8 den sonra zaman,zaman ara versede yaptığı zaman, sabah 9-10 lara kadar yapıyor, ama hiç olmadığıda oluyor,geçen sabah,(marinanın bir yeri var, genellikle her sabah 6.30'da başlar 9-10'a kadar iyi balık yapar) 2 balık alabildim, orada toplanan arkadaşlar hep boş döndü bu nedenle balığı sabredip bekliyeceksin,mesela geçen pazar akşamı 00.12'de gittiğimde millet kovaları doldurmaya başlamıştı, sabah 9'a kadar bende 119 adet 4kg istavrit 9 tanesi izmarit aldım,uzun lafın kısası gün günü tutmayabiliyor, bunedenle üşenmeden, sıkılmadan bekleyeceksin, sanırım sizin çalışma saatlerinizden dolayı böyle oluyor, mesela yarın akşam cuma bir aksilik olmassa bir arkadaş da gelecek oradayız sabaha kadar balık yaparsa kısmetimize iyi balık alırız gibi geliyor,ama hava yağmurlu olucak sanırım tedarikli olun derim yağmur yağarkende güzel balık olabiliyor, gelirseniz görüşebiliz, bol şanslar,rastgele.:)

4. İş41mekan10

İş41mekan10 Erdal

Mustafa bey bilgiler için teşekkürler.Evet ben gece duramıyorum ertesi sabah iş olduğundan dolayı ve hanımdan izin kağıdı bir kaç saatle sınırlı olduğu için:)

Pazar günü dikkatimi çekti bir kovada karagöz ve başka birinin kovasındada kefal gördüm.Acaba bu tür başka balıklarda çıkıyormu bilginiz var mı?

Birde birşey dikkatimi çekti.Karamürselden İzmite gelen hızlı feribot marinaya yanaşırken o arada acaip istavrit aldı millet 10-15 dakikada acaba feribottan ürküp kıyıya doğru mu geldi balıklar.Bilginiz var mı acaba bu konuda?

5. hurriyet

hurriyet Hürriyet

En İyi Avı:
    eşkina 1.950gr
    evet karagöz var bu sene girdi körfeze ama hepsi yavru lütfen yavruları tutan arkadaş görürseniz salmaları için gerekirse nazikçe uyarın bu yavrular seneye körfezimizi şenlendirecektir.ne demişiler KÜÇÜK BALIK YOK BÜYÜK BALIKTA YOK

6. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr
    Haklısın abi işallah seneye, ama insan oğlu bu bazıları inatla direniyor:mad: gecen gün birirle bayağı uğraştım. lütfen biraz daha insaflı olalım.

7. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr
    işallah diyelim şeref ,İŞALLAH ama haftaya galiyorum yalovaya o zaman yariz.:)

8. mrafet

mrafet Mustafa Rafet

Favori Kamış:
    düz,makinalı kamış ve el oltası
    Erdal kardeşim dediğiniz gibi karagöz,kefal çıkıyor,daha başka izmarit,ispari,gelincik bu sene pek görülmedi ama zargana, nadiren alan gördüm mırmır, ara ara mezgit hatta geçen sene vatos bile yakalayanı gördüm tabi nadir olarak, ama bu sene kara gözleri rahat bırakırsak seneye kısmet olursa çok daha bol ve büyüklerini yakalama şansımız olacak sanırım. Feribotların hareketinin balığı yakalanması ile ilgisi olduğunu sanmıyorum, feribtun dalgası olduğu zaman balık aldığımda oldu,almadığımda oldu, sanırım öyle denk gelmiştir. İzin kağıdına bir çözüm bulabilirseniz sanırım güzel balık yakalayabilirsiniz.:) Bol şanslar dileğimle, rastgele.:)

9. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    nasıl varmı yiyecek bişeler sende aptulkadir bende sadece eşkine iskorpit var daha mırmır a gitmedim hiç bide levrek var ama yersen :D :D

10. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr
    OLMAZMI..:D izmarit,ispari,mırmır ne istersin:) şaka biryana bu günlerde pek balığın tadı yok, yada ben yalakalayamıyorun :):) ama eğleniyoruz işte.

11. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yahu ben bu zamanda balığa gidemeyecek kadar şanssızım ama gelen boş dönmüyor miirim sende dene başaracaksın zaten baharı bekliyorduk onuda iş engelledi ne levrek tutardım ben bee ama kaldı buda başka bahara

12. hilmi5

hilmi5 hilmi

karamürsel de mırmır için ilk yer saralkent iskelesi oldukça iri mırmırlar çıkıyor
    ikincisi tam ipek kağıtın biraz açığında 100 150 metre kadar kayıkla alabilirsin
    üçüncüsü şirin kaptan otekinin biraz ilerisinde ki kumluk yer
    dördüncüsü ankara evlerinin oralarda da çıkar

benim favori yerim saralkent iskelesidir

haydi sana ras gele

13. lucho

lucho osman Hüner

Favori Kamış:
    Surf ve spine lazım gelen ne varsa
    Favori Makine:
    surf ve spin makinalar beklemeliler
    En İyi Avı:
    35 Yıllık balık hobisinde neler tutulabiliyorsa
    Selam.kardeşlerim iki gün önce değirmenderede gazino işleten bir arkadaşımdan altığım istihbarata göre.yüzbaşılar mevkiinden değirmendere sahil camiine kadar olta atacak boş yer bulunmuyormuş.millet birbiriyle yer kavgası yapıyormuş.inanılmaz mırmır akını var diyor arkadaş.kaçamarmara yetiştiremiyorlarmış.bayağıda hatırı sayılır büyüklükteymiş balıklar.ben şu an edremit körfezinde yerleşik pozisyonda olduğum için uzak kaçıyor tabii.gidemiyorum.buzluklarımız mırmır dolu diyorlar bilginize.izmitli yalovalı arkadaşlar.ilgilenin.

14. fatih2607

fatih2607 Fatih ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    Silverstar Elegance 360
    Favori Makine:
    CORMORAN BIG BEN 7Pi 5000
    En İyi Avı:
    Sargoz 1050 gr. Eşkina 1350 gr.
    Evet yer kapmak için gece 3'te gittim zor yer buldum :D herkes dirsek hizası, olta atmayı becemeyenler var, üç beş oltayı toplayıp karıştırıyorlar, balık tutmak işkenceye dönüyor..

15. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg
    merhaba,
    topçular iskelesinden saralkent tarafına munubus hattı varmı? bir de bu kaçamarmara dediğiniz yemi karşıdan nasıl tedarik ederim? satılan belli bir nokta varmı?

16. mirsat

mirsat

Favori Kamış:
    Dam 300 30-60 kamış pelikan makina
    En İyi Avı:
    Sazan 1.5 kilo
    PAzar oradaydım dendiği gibi oldukça kalabalık, gittiğiniz yerde yem bulmanız mümkün. Sabah erken den yem geliyor. Kaçamarmara dedikleri de bildiğiniz mamun. Diğer yemleri tercih etmiyor. Arada iri istavrit ve izmarit bulmanız mümkün. Arkadaşım 30 cmden büyük bir tane istavrit aldı. Biz teknedeydik kıyı tekne fark etmiyor gerçi .BAlık kıyıya yakın . BAlık bol iğne seçimini iyi yapmak lazım . İnce tip siyah iğne iyi iş yaptı. Numarasını bilmiyorum da Mırmıra atılacak boylar uygun.

17. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    Ah Be Kardeşim Yapmamişlar şu Manisaya Birdeniz Alalim Akşam Oltalarimizi Inelim şöyle Sahile Kiskaniyorum Vallahi Sizleri

18. lucho

lucho osman Hüner

Favori Kamış:
    Surf ve spine lazım gelen ne varsa
    Favori Makine:
    surf ve spin makinalar beklemeliler
    En İyi Avı:
    35 Yıllık balık hobisinde neler tutulabiliyorsa
    Tamam gülbahar kardeşim sen iste biz manisaya hemen deniz yaptıralım.Üzüntünü anlıyorum böylesine tutkulu bir hobisi olan insanın bu tutkusunu körletecek imkanı olmaması gerçekten köyü bir duygudur.Mesela ben değirmenderedeki mırmır akınını arkadaşlara haber veriyorum oradaki arkadaşım aracılığıyle ama,bende burada yanıp tutuşuyorum.ah bende orada olsaydım diye.bende kocaeli gölcüklüyüm ama şu anda edremitte yerleşik pozisyondayım.tabii çok uzak kaçıyor 6 yedi saatlik yol.biz mırmırı fenerde küçükkuyuda asos ahmetçi altında arıyoruz değirmenderede karamürselde çıkıyor.Bende gölcük depreminden sonra yerleştim edremit körfezine.Değirmenderede karamürselde mırmır akını var olmayacak şey neden benim ömrüm bu bahsedilen yerlerde gece karagöz işkina gündüz lüfer istavritte geçti fakat mırmır çok istisnai 10 senede bir tane tutmuşumdur.Şimdi bu düşünülecek bir konu deprem izmit körfezinde marmarada gerçekten inanılmaz boyutlarda jeolojik ve ekolojik denge değişimlerine sebep olmuş başka bir alternatif aklıma gelmiyor.egede bol bulduğumuz ama marmarada istisnai balıklar şu an izmit körfezinde.üstelik bilim kurgu filmlerini aratmayacak kadar binlerce kimyevi atığın olduğu bir denizde.Şu an biz edremit körfezinde bu mırmır bolluğunu bulamıtoruz mesela.

19. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lez den başka bişe yok bu körfezde nu aralar arkadaşlar yakamoz var çook balığı baya ürkütüyor ay dönünce balıkları tavalarız şimdilik olta omnva doğru eve sonra esas duruşa geçeriz

20. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr
    Evet KARAMÜRSEL munubusleri geçiyor söylersen indirirler. yem konusuna gelince mamun(kaçamarmara diyorlar burda) bulman biraz zor, ama teke ve boru kurduda iş yapıyor. şimdiden rasgele.