bugün 3-4 arkadaş marinadaydik izmit merkezde.4 saat boyunca 2 izmarit 1 istavrit aldım.balık yok gibi bir şeydi.18 gibi bıraktık.marinada neredeyse olta atmaya yer yoktu.
yer: darıca çimento fabrikasının önü avlanma saatleri :07.00 == 11.00 yem : karedes takım : uzun köstek beşli izmarit takımı tutulan balık : 1,5 kg izmarit ve istavrit karışıktı....... avın en güzel bölümü alınan 4-5 tane eşşek istavriti idi.... saat 11 cıvarı ruzgarla beraber balıkta kestı zaten...
Erdal kardeşim siz sanırım balığın en olmadığı zamanda marinaya takılmışınız, marinada balık genellikle 7-8 den sonra zaman,zaman ara versede yaptığı zaman, sabah 9-10 lara kadar yapıyor, ama hiç olmadığıda oluyor,geçen sabah,(marinanın bir yeri var, genellikle her sabah 6.30'da başlar 9-10'a kadar iyi balık yapar) 2 balık alabildim, orada toplanan arkadaşlar hep boş döndü bu nedenle balığı sabredip bekliyeceksin,mesela geçen pazar akşamı 00.12'de gittiğimde millet kovaları doldurmaya başlamıştı, sabah 9'a kadar bende 119 adet 4kg istavrit 9 tanesi izmarit aldım,uzun lafın kısası gün günü tutmayabiliyor, bunedenle üşenmeden, sıkılmadan bekleyeceksin, sanırım sizin çalışma saatlerinizden dolayı böyle oluyor, mesela yarın akşam cuma bir aksilik olmassa bir arkadaş da gelecek oradayız sabaha kadar balık yaparsa kısmetimize iyi balık alırız gibi geliyor,ama hava yağmurlu olucak sanırım tedarikli olun derim yağmur yağarkende güzel balık olabiliyor, gelirseniz görüşebiliz, bol şanslar,rastgele.
Mustafa bey bilgiler için teşekkürler.Evet ben gece duramıyorum ertesi sabah iş olduğundan dolayı ve hanımdan izin kağıdı bir kaç saatle sınırlı olduğu için Pazar günü dikkatimi çekti bir kovada karagöz ve başka birinin kovasındada kefal gördüm.Acaba bu tür başka balıklarda çıkıyormu bilginiz var mı? Birde birşey dikkatimi çekti.Karamürselden İzmite gelen hızlı feribot marinaya yanaşırken o arada acaip istavrit aldı millet 10-15 dakikada acaba feribottan ürküp kıyıya doğru mu geldi balıklar.Bilginiz var mı acaba bu konuda?
evet karagöz var bu sene girdi körfeze ama hepsi yavru lütfen yavruları tutan arkadaş görürseniz salmaları için gerekirse nazikçe uyarın bu yavrular seneye körfezimizi şenlendirecektir.ne demişiler KÜÇÜK BALIK YOK BÜYÜK BALIKTA YOK
Haklısın abi işallah seneye, ama insan oğlu bu bazıları inatla direniyor gecen gün birirle bayağı uğraştım. lütfen biraz daha insaflı olalım.
Erdal kardeşim dediğiniz gibi karagöz,kefal çıkıyor,daha başka izmarit,ispari,gelincik bu sene pek görülmedi ama zargana, nadiren alan gördüm mırmır, ara ara mezgit hatta geçen sene vatos bile yakalayanı gördüm tabi nadir olarak, ama bu sene kara gözleri rahat bırakırsak seneye kısmet olursa çok daha bol ve büyüklerini yakalama şansımız olacak sanırım. Feribotların hareketinin balığı yakalanması ile ilgisi olduğunu sanmıyorum, feribtun dalgası olduğu zaman balık aldığımda oldu,almadığımda oldu, sanırım öyle denk gelmiştir. İzin kağıdına bir çözüm bulabilirseniz sanırım güzel balık yakalayabilirsiniz. Bol şanslar dileğimle, rastgele.
nasıl varmı yiyecek bişeler sende aptulkadir bende sadece eşkine iskorpit var daha mırmır a gitmedim hiç bide levrek var ama yersen
OLMAZMI.. izmarit,ispari,mırmır ne istersin şaka biryana bu günlerde pek balığın tadı yok, yada ben yalakalayamıyorun ama eğleniyoruz işte.
yahu ben bu zamanda balığa gidemeyecek kadar şanssızım ama gelen boş dönmüyor miirim sende dene başaracaksın zaten baharı bekliyorduk onuda iş engelledi ne levrek tutardım ben bee ama kaldı buda başka bahara
karamürsel de mırmır için ilk yer saralkent iskelesi oldukça iri mırmırlar çıkıyor ikincisi tam ipek kağıtın biraz açığında 100 150 metre kadar kayıkla alabilirsin üçüncüsü şirin kaptan otekinin biraz ilerisinde ki kumluk yer dördüncüsü ankara evlerinin oralarda da çıkar benim favori yerim saralkent iskelesidir haydi sana ras gele
Selam.kardeşlerim iki gün önce değirmenderede gazino işleten bir arkadaşımdan altığım istihbarata göre.yüzbaşılar mevkiinden değirmendere sahil camiine kadar olta atacak boş yer bulunmuyormuş.millet birbiriyle yer kavgası yapıyormuş.inanılmaz mırmır akını var diyor arkadaş.kaçamarmara yetiştiremiyorlarmış.bayağıda hatırı sayılır büyüklükteymiş balıklar.ben şu an edremit körfezinde yerleşik pozisyonda olduğum için uzak kaçıyor tabii.gidemiyorum.buzluklarımız mırmır dolu diyorlar bilginize.izmitli yalovalı arkadaşlar.ilgilenin.
Evet yer kapmak için gece 3'te gittim zor yer buldum herkes dirsek hizası, olta atmayı becemeyenler var, üç beş oltayı toplayıp karıştırıyorlar, balık tutmak işkenceye dönüyor..
merhaba, topçular iskelesinden saralkent tarafına munubus hattı varmı? bir de bu kaçamarmara dediğiniz yemi karşıdan nasıl tedarik ederim? satılan belli bir nokta varmı?
PAzar oradaydım dendiği gibi oldukça kalabalık, gittiğiniz yerde yem bulmanız mümkün. Sabah erken den yem geliyor. Kaçamarmara dedikleri de bildiğiniz mamun. Diğer yemleri tercih etmiyor. Arada iri istavrit ve izmarit bulmanız mümkün. Arkadaşım 30 cmden büyük bir tane istavrit aldı. Biz teknedeydik kıyı tekne fark etmiyor gerçi .BAlık kıyıya yakın . BAlık bol iğne seçimini iyi yapmak lazım . İnce tip siyah iğne iyi iş yaptı. Numarasını bilmiyorum da Mırmıra atılacak boylar uygun.
Ah Be Kardeşim Yapmamişlar şu Manisaya Birdeniz Alalim Akşam Oltalarimizi Inelim şöyle Sahile Kiskaniyorum Vallahi Sizleri
Tamam gülbahar kardeşim sen iste biz manisaya hemen deniz yaptıralım.Üzüntünü anlıyorum böylesine tutkulu bir hobisi olan insanın bu tutkusunu körletecek imkanı olmaması gerçekten köyü bir duygudur.Mesela ben değirmenderedeki mırmır akınını arkadaşlara haber veriyorum oradaki arkadaşım aracılığıyle ama,bende burada yanıp tutuşuyorum.ah bende orada olsaydım diye.bende kocaeli gölcüklüyüm ama şu anda edremitte yerleşik pozisyondayım.tabii çok uzak kaçıyor 6 yedi saatlik yol.biz mırmırı fenerde küçükkuyuda asos ahmetçi altında arıyoruz değirmenderede karamürselde çıkıyor.Bende gölcük depreminden sonra yerleştim edremit körfezine.Değirmenderede karamürselde mırmır akını var olmayacak şey neden benim ömrüm bu bahsedilen yerlerde gece karagöz işkina gündüz lüfer istavritte geçti fakat mırmır çok istisnai 10 senede bir tane tutmuşumdur.Şimdi bu düşünülecek bir konu deprem izmit körfezinde marmarada gerçekten inanılmaz boyutlarda jeolojik ve ekolojik denge değişimlerine sebep olmuş başka bir alternatif aklıma gelmiyor.egede bol bulduğumuz ama marmarada istisnai balıklar şu an izmit körfezinde.üstelik bilim kurgu filmlerini aratmayacak kadar binlerce kimyevi atığın olduğu bir denizde.Şu an biz edremit körfezinde bu mırmır bolluğunu bulamıtoruz mesela.
lez den başka bişe yok bu körfezde nu aralar arkadaşlar yakamoz var çook balığı baya ürkütüyor ay dönünce balıkları tavalarız şimdilik olta omnva doğru eve sonra esas duruşa geçeriz
Evet KARAMÜRSEL munubusleri geçiyor söylersen indirirler. yem konusuna gelince mamun(kaçamarmara diyorlar burda) bulman biraz zor, ama teke ve boru kurduda iş yapıyor. şimdiden rasgele.