Arkadaşlar bu sene gerçekten mırmır furyası var izmit değirmendere yüzbaşılarda.Fakat arkadaşların dediği gibi yer konusunda sıkıntı büyük. Esasına bakılılırsa insanlar birbirinin yaptığını yapmakta ısrar edip bu zevkli durumu eziyete dönüştürüyorlar.İzmit körfezinin güney sahillerinin bir çok yerinde bu balığı yakalamak mümkün.Gölcuk-kavaklı sahilinden başlayarak çok derin olayan ve zemini düz ve temiz her yerde mırmır yakalarsınız.Ne hikmetse herkes yüzbaşılara yığılmış durumda.Yeterki taze yeminiz olsun (mamun ve teke ) gerisi kolay. Ulaşlı,ereğli,halıdere,karamürsel ve oradanda yalovaya kadar her yer mırmır dolu.
Saol Kadir kardeşim.... nasipse saralkent tarafında avlanmayı düşünüyorum.... kaçamarmara bulma ihtimalim olmadıgına göre, boru kurdu ve canlı teke ıle denıyecegım.... gecen sene, canlı teke ıle denedım ama kaya balıkları ve lapinler yemi sağlam bırakmadı... inşallah bu defa farklı olur.
Merhaba, Değirmendere'de geçen hafta içi 2 gün mırmır yakalamaya gittik. Yem olarak kaçamarmara kullandık. Orada tanıştığımız arkadaşların yorumuna göre sahilin en iri mırmırını çekmişim. Fotograflar ektedir,
Tebrikler balıklar gerçekten güzel görünüyor. Bu arada kaçamarmara nasıl bir şeydir nereden temin edilir vs. bilgilendirirseniz memnun olurum resim ekliyebilirseniz şahane olur. Rastgelsin.
Tebrikler Emir bey olacaktı sanırım çünkü ben sadece alıntı yaptım balıkları tutan Emir beydir. Haklısınız körfezde görmek çok güzel mırmırları
Kaçamarmara; bildiğin mamun. bazı av bayilerinde satılıyor. genelde dükkan camlarına yazıyorlar, CANLI YEM BULUNUR diye. Ama hepsinde bulamıyorsun. Genelde borukurdu oluyor. Gözlemlerime dayanarak şunu söyleye bilirim; merada mamun kullanan var ise, balık diğerlerine(teke , borukurdu Vb..) nazlanıyor
yadıklarında çok haklısın gecen yıl boru kurdu furyası vardı eşkina mırmır boru kurdu teke arasında nazlanmıyordu bu sene boru kurdu ile balık yakalamak zor eşkina tekeden başka bir şey almıyor halbuki gecen sene ulaşlıda kiloluk eşkinaları boru kurdu ile almıştık
Kaça marmara diye buna diyorlar. Başka bir sitede buldum ekledim umarım sorun olmaz. Birde yukarıda arkadaşın dediği gibi balık asla boru kurduna ve teke ye yan gözle bile bakmadı buda ayrı bir gözlem. Not : bu sabah (cuma) gene aynı yere gitmeyi planlıyorum.
Selamlar Emir.. Bu "mamun" olarak biline ve çğu deniz balığı avında kullanılan verimli bir yem..Bazı yerlerde kaca marmara dendiğini duymuştum.. Sitemizde bu yem ile ilgili oldukça geniş bilgier bulabilirsin.. Aşağıdaki linkte http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=12477
bir raporda benden Dün sabahtan karamürsel'de çok güzel balık yakaladık. Çeşit çok idi mırmır,ispari.izmarit. birde daha bu sene, bu kadar çok olan bardun fazla değil di ama birçok kişinin kovasında 1-2 tane vardı. ben daha yeni görüyorum kıyıdan alınığını. Hatta ilk olarak izmarite benzettiğim ,sonradan gopez olduğu sÖylenen bir balık bile çektim
bende yarın değirmendereye gitmeyi düşünüyordum kadir bey.siz karamürselin neresinden aldınız balıkları acaba?gündüz mü yoksa gece mi gittiniz?birde acaba biz gündüz gitsek mamun bulabilirmiyiz karamürselde kadir bey?
kusura bakmayın erdal bey, bemin yalovada işlerim vardı int. giremedim, balıkları güzdüz almıştım. karamürselde, balıkadasında (kime sörsan gösterir) küçük bir oltacı dükkanı var ona sor. Bazen kalmıyor artık şansına..
arkadaşlar son zamanlarda pek yazan olmamaış.izmit merkez civarı durum nasıl acaba.balığa gıden arkadaşlar yokmu.bırde herekenın oralarda uzun bı sahıl var bı bolgede av yapılıyomu
valla ben deneyeni görmedim ama: saralkent taraflarında kaşıkla tek,tük alıyorlarmış duyduğum kadarı ile.