İzmit Körfezi Kıyı Raporları..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cemates tarafından paylaşıldı.

1. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Merhaba, avlaktaydım demişsiniz ama, sizde avlak yerinizi bizlerle paylaşmaktan çekinmişsiniz, paylaşsaydınız sevinirdik.:)

2. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Merhaba; körfezde avlak yeri problemi olduğunu sanmıyorum, herkese yetecek yerin olduğunu düşünüyorum, millet, dediğin gibi kalabalık olmasını istemiyor, ben bileyim başkaları bilmesin vede istifade etmesin düşüncesi, balığın yok olmasının tek nedeni havaların soğuması ve kalıcı olanlarında derinlere gitmesi zannediyorum. Tanışma işinin iletişimin artmasıyla çözüleceği düşüncesinde olduğunu belirtmişsin, sanmıyorum, evelki seneydi sanıyorum karamürselden, derinceden, izmitten, birçok kişi 1 hafta 10 gün program yaptı yazışmalar nerede buluşacağız falan, sonuç ulaşlıda karar kılındı, buluşma gününe 1-2 gün kala kopma mesajları gelmeye başladı, hastası olanlar, cenazeleri olanlar,işten izin alamayanlar vs.vs, sonuç kocaman bir sıfır, tanışma organizasyonu gerçekleşmedi tabiki, neyse hayırlısı olsun, eskilerin dediği gibi, gönül ne çay ister, ne kahve, gönül sohbet ister, çay kahve bahane misali, gönül tanışmak ve dostluk ister, balık bahane, ;) sevgiyle kal, :)

3. ozcantok54

ozcantok54 özcan

avlaklar hakkında

arkadaşlar merhaba bende siteyi bi süredir takip ediyorum ama faal olarak katılmıyordum.Arkadaşların dediği gibi değil bence durum havanın soğuk olmasıyla doğru orantılı bir balık avından vazgeçmek var yani paylaşım yapmaktan sakındıklarını zannetmiyorum son 1 ayda 3 defa marinaya gittim özellikle balık durumunu görmek için ama maalesef sanki balıklar sözleşmiş gibi hiç ses soluk yok yarın akşam bi daha marinaya inmeyi planlıyorum hava biraz daha iyi gibi yarında böle olursa akşam muhakkak marinada olacam genel olarak mezgit geliyor oda çok nazik 1-2 tane onun haricinde aslında benim avlamayı en çok sevdiğim balık istavrit ama maalesef ki o en son kasım ayıydı sanırım güzel salıyordu oltalara ama artık yok bakalım bizde şansımızı havalar ısındıktan sonra tekrar istavritten yana deniyecem bu arada yem olarak karides takıyorum ben herkese tekrar selamlar...

4. hurriyet

hurriyet Hürriyet

En İyi Avı:
    eşkina 1.950gr
    merhaba erhan kocaelinde kaç avlak var her balığa giden biliyor ulaşlı değirmendere karamürsel hereke diliskelesi
    ama şu var foruma üye olmayan ziyaretçilerde var paylaşım yapmadan avlaklara hucum ediyorlar bu yüzden avlak paylaşımı yapmıyorum kızanlar olabilir:p

5. ozcantok54

ozcantok54 özcan

sonuç

arkadaşlar merhaba daha önceki mesajımda bahsettiğim gibi 22.01.2009 akşam saat 5 ten sonra marinaya gittim ve oltaları attım arkadaşla beraber gittik fakat attığımız dakikadan itibaren sanki denizde hiç balık kalmamış gibi attığımız gibi bulduk ilerleyen saatlerde ben avlaktan ayrılmak zorunda kaldım arkadaşım devam etmiş avlanmaya ama sadece 1 tane 25 cm boylarında balık tuttuğunu onu da geri bıraktığını belirtti yani sözün özü kıyılarda pek balık yok sanırım sulşarın soğuk olmasına bağlı olarak herkese tekrar saygılar avlarınız bol ve bereketli olsun

6. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Merhaba, ben siteye yeni üye oldum. 2 ay önce İstanbul'dan Altınova/Yalova'ya taşındım. Bu mıntıkada kıyıdan ne zaman ne çıktığını söyleyen arkadaşlar olursa sevinirim. Merak ettiğim diğer bir konu ise; Gölcük'te çalışıyorum ve akşamları Gölcük'ten Altınova'ya dönerken Ulaşlı'nın çıkışında küçük bir marina/mendirek gibi bir yer var. Orada hava karardıktan sonra saat 18:30 gibi sürekli olarak 1-2 kişinin yemliye yattığını görüyorum. Neye attıklarını bilen arkadaşlar yazabilirlerse merakımı gidermiş olacağım. Teşekkürler..

7. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr
    Tekrar aramıza hoş geldin abi. onları bende merak mediyorum ama bir türlü tanışma fırsatım olmadı.ama büyük ihtimalle eşkine için bekliyorlar.

8. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Hoşbulduk teşekkürler. Bu mevsimde birşeyler çıkacağını bilsem bende atacağım ama havada soğuk üşeniyorum denemeye.

9. avcımurat

avcımurat murat

Favori Kamış:
    degışık oltalar
    En İyi Avı:
    balıkta geçen butun anılar
    uzun zamandır balığa gidemıyordum.bugun bıraz fırsat buldum.saat 17:00 gıbı 1 saat kadar marınada takıldım.balık tutamadım.Ama cok guzel bı vurus aldım olta kırılacak sandım.balık yemı alıp gıtmıştı.:D .başkada bı vuruş falan olmadı

10. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Olsun hiç yoktan iyidir. Denizde canlı olduğunu anlamış olduk :)

11. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Merhabalar,
    Yaklaşık bir aydır kimse körfez de balığa gitmiyor mu?
    Son durum nedir?

12. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    son durum, havaların ısınmasını, balığın kıyılamasını beklemekten başka birşey yok, gerçi tek tük balık haberleri geliyor ama dişe dokunur olmadığından önemli değil, kısacası havanın ısınmasını bekleyeceğiz öyle görünüyor.:)

13. avcımurat

avcımurat murat

Favori Kamış:
    degışık oltalar
    En İyi Avı:
    ben bu hafta hereke tarafına gıttım.bır saat kadar olta attım.bırazda takımları denedım dıyeyım.aılece gıtmıştık.hava soguk dıye cabuk dönduk.ama epey olta atan vardı.vede umutlu umutlu suya bakıyolardı.takımları ve hazırlıklarından pekte boşa gelmedıklerı bellı oluyodu.:D :D artık ısınsa şu havalarda bunalım geldı hafta sonları evde oturmaktan

14. tanbey

tanbey Tanbey UZUN

Diliskelesinde rüzgar müsait olduğunda, izmit tarafındaki kayalıklarda izmarit ve ispari sürekli yapıyor. Yem karides, 12 numara kanca, köstek sayısı 3-6 arası.
    TEKNİK : Atışların 60 metre ve yukarı yapılması gerekiyor. Eğer kısa düşerse ve dibi bulursa kayalara takılıyor. Kayaların önü basamaklı olarak derin bir yamaç şeklinde, derinlik 30 metre üzeri.
    NOT: Yedek takım ve bol kurşun götürülmesi.

15. NedimBugrul

NedimBugrul nedim

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    70 lik Sheaskpere
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık karagöz
    izmit marina

marinada daha balık başlamadı

16. AYHAN TÖRE

AYHAN TÖRE AYHAN TÖRE

Marinada balık

Selam arkadaşlar Marinada gece yemliyle istavrit avlamak için Mayıs ayının 15'nden sonrayı mı bekleyecez.Bilen varsa haber yazsın.Pazardaki balıkçılar yazın bu sene iyi balık olur poyraz çok vardı bu kış ve büyük balık girmedi körfeze diyorlar.İnşaallah hakkımızda hayırlısı şafak 45 gün.AYHAN TÖRE/DERİNCELİ.

17. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, herhalde biraz daha dişimizi sıkıp bekleyeceğiz, havalar ısınmadan olmayacak öyle gözüküyor, hayırlısı, inşaallah güzel temmenileriniz bu sezon gerçek olur. Sevgiler saygılar. :)

18. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Merhaba Arkadaşlar,
    Lütfen kraçe bile sayılmayacak istavrit ve mezgit için balığa çıkmayalım..
    1 ay sabredelim..

19. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    12 Nisan Pazar;
    Hava nın güneşli olmasını değerlendirip sakız ağacı dibinde keyif için indiğim eskihisar da son durum..
    Kıyıda (yavru) mezgit, şanslı olana (yavru) istavrit
    Tekne ile (yavru) mezgit ve izmarit var..
    Bu sezon da (0) balıkla kapayacağız galiba :)

Yavru balık resimlerini av diye koymaktan ise doğa resimleri :) ..

[​IMG] [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]

Son düzenleme: 13 Nisan 2009
  20. avcımurat

avcımurat murat

Favori Kamış:
    degışık oltalar
    En İyi Avı:
    daha ağız tadaıyla balık tutmak ıcın 20-25 gun bekleyecegız herhalde:)yavru tutmayı sevenler harıc tabı :)