Merhaba, Ustalar yakında sorunuza yanıt verecektir.. Ben o bölgeden haber alamadığım için birşey diyemiyorum..
Merhaba; Muallimköy, yanlış bilmiyorsam, dil iskelesinin olduğu yer,yalnız geceleyin tekin olmadığı söyleniyor, bilgilerinize. RASTGELE,
Öncelikle, Merhaba, En yakın yer yakınlık sırasına göre, yeniköye gelmeden, karşıyaka sapağından aşağıya denize in oralarda balıkçı kayıkları göreceksin, sonra kavaklı sahili, yüzbaşılar, değirmendere, ereğli, ulaşlı, karamürsele kadar birçok yer var zaten tutanları görürsün, ama havalardan su az daha ısınırsa çok daha güzel olacak, selamlar, RASTGELE
Merhaba, Buraya gitmek için özel araba gerekiyor.. Toplu taşıma araçları malesef çok uzakta kalıyor. Arabanız var ise tem otoyolun dan gebze gişelerinden çıkın izmit yönüne E5 yoluna sapın.. Daha sonra ilk trafik ışıklarından sağa dönün bu muallim köy yoluna devam edin yaklaşık 2-3km gittikten sonra öğretmen evi gelecek onu geçtikten sonra dört yol göreceksiniz oradan sola sapın tabela göreceksiniz gyte muallimköy kampsü ve yurtlar yazması lazım oradan devam edin sağda mezarlık göreceksiniz mezarlıktan sonra 1km sonra deniz karşınıza çıkacak.. botaş pompa istasyonun oraya arabayı park edip yaya olarak tren yolundan karşıya geçin sonra izmit istikametine yürüyün yaklaşık 10dk yürüme mesafesinde bir liman göreceksiniz şuan inşaat aşamasında olduğu için halka açık burada güzel avlar yapabilirsiniz.. Diğer kıyılık kısımlardada balık var ama en iyi balığı liman yapıyor.. Eşkina,gelincik,zargana,istavrit çıkıyor.. Dün akşam üstü arkadaşım gitmiş 10tane 15-17cm istavrit almış.. Mavi okları takip edin Kırmızı nokta arabanın ulaşabileceği son yer ve park alanı.. Yeşil kısım iskele
Tşk ederim bilgiler için. peki değirmenderede bildiğimi kadarı ile sahilde tutulmuyor. ne tarafları müsaittir
karamürsel tarafında yakın mesafe ince takım çapari iş yaparmı ya da kalın beden uzak? eğer ikiside yapmazsa BU İSTAVRİT NE ZAMAN KIYILAYACAAAAAKKKK
17 Mayıs 2009 Muallim Köy-Gebze Sabah 05:30 ~ 09:00 Takım-Olta:Koyu Yeşil Simli Çapari ile istavrit Denemesi Balıkçılar:Ben-Abim(Murat)-Arkadaşım(Süha) Sabah 05:00 Gebze'den yola çıkıp 20dk sonra muallim köy deniz kıyısına ulaştık ben ve süha ilk denemeler ardıdan hiç vuruş alamamış abim karışan çaparisi ile uğraşarak biraz zaman kaybetmişti ama takımı 2.defa suya atmasıyla resim de gördüğünüz 2 istavriti 15 yıllık emektar kamış ile aldı.. Defalarca denemeye rağmen başka hiçbir sonuç alamayınca yer değiştirdik batı ya doğru belirli aralıklarla denemeler yapsakta sonuç alamayınca 07:30 da bu sefer doğu kıyılarda deneme yapmaya karar verdik ve liman a kadar denemeler hiçbir sonuç vermedi..Liman bölgesinde de aşırı yosun,salya..vb. su üstü kirlilik olduğu için 30dk uğraştıktan sonra pes edip sohbet muhabbet edip dinlendik ve yine bu sene birşey yakalayamadan geri dönmüş oldum.. Liman da Bol miktar da Gümüş balığı var..Çeteler halinde fink atıyorlar.. Abim: Av Yeri: Balıklar: Liman: Kahve Rengi Saçaklı Deniz Anası:
Merhaba Ufak mezgitler ilgi alanımızda olmadığı için denemedik.. Yemli deneseydik gayet iyi gümüş yakalabilirdik ama onların gruplar halinde yüzmelerini izlemekle yetindik Hedefimiz iri istavritlerdi ve sadece 2 tane alabildik.. Böylece bu senede sabah bu bölgenin balık yapmadığını öğrenmiş olduk.. akşam üstü hiç olmazsa 10-15 tane kişi başı yakalama imkanı oluyor..
Altınova'da denedim 3 saat boyunca çapari, yemli 1 adet iri kayabalığı ve 5-10 kilo yosun aldım o lif lif olanlarından sinir stres sahibi oldum döndüm. Bu İzmit körfezi çok hüsrana uğratacak gibi görünüyor beni..
Faruk kardeşim aynı sorun istanbul sahillerindede mevcut , bu lif gibi olan yosunlar köstekleri boğuyor.
Abi sorma ya çıldırdım. Attığım gibi biniyor üstüne takımın. Yemli atarkende misinanın boşunu almaya korkuyorum. Balık varsa bile nasıl görsün yosuna boğulmuş şekilde yemi ya da çapariyi.
Pazar günü bende Eskihisar'daydım.. Hava ve su durumuna bakınca, bir şey olmasını beklemek abes olurdu. Genelde böyle lodos ve bulanık su olunca, pek balık yapmaz Eskihisar.. Ki zaten balığın en kesat olduğu/olacağı günlerdeyiz.. Su bulanıktı. Genelde, bulanıklık suyun üstünde yüzer, dere suyu vs. şeklindedir. Ama bu defasında, su taa dipten itibaren bulanık geliyordu. Zaten akıntı kendini boğaz filan sanıyormuşçasına fazlaydı ki, bu da bulanıklığın sebebi olsa gerek.. Benimde dikkatimi en çok kahverengi saçaklı deniz anaları çekti. Geçen sene tek tük nadiren gördüğümüz bu canlıları, bu sene çok ama çok bolarmış. Akşama kadar farklı farklı 30 tanesini vs. gördüm. Dikkatimi çeken husus ise, sanki ölmüş, ölecekmiş gibi bir halde olmaları. Devasa, evet, nerdeyse saçakları ile 2 metrelik, çapı 60-70 cm kadar biri iyice kıyıya vuracaktı ki, bir odun bulup çektim.. Sanki içi çürümüş gibiydi. Daha ufaklarıda sık sık önüme geldiler, onlarda müflis banker kılığındaydılar. Hareketten acz içinde, o meşhur denizanası hareketini böyle ağır çekim kamerasından izlermiş gibi zar zor yapabilen bir haldeydiler..