slm arkadaşlar bundan 1 ay öncesine kadar sezondan çok ümitliydim ama yorumları ve raporları okuyorumda umut verici bi tablo yok.ben mi yanlış düşünüyorum acaba?balığa bi doyamadık.
Ümit kıracak bir durum yok.. Bu sene gidiş, geçen yıllara göre daha normal. Gümüşler kıyılarda.. Mezgitler geldi. 3 yıldır hemen hemen yoklardı. İri istavrtiler akşam sefalarına çıkıyor. Lüferler gümüşleri dansa kaldırıyor. Bu zamana göre eksik olan, az biraz sardalya. Çok daha fazla olmalıydılar. Ama onların yerine nurtopu gibi köpek balıklarımız var.. Bakınca, bu zaten bu mevsime göre düşününce normal olan şeyler. Bir iki ay içinde balık iyice başlar sanıyorum.
istavrit 3 akjamdır sekapark marinadan olta sallıyorum. dün akjam haric, diğer günler parmak kadar istavrit aldık. iki gündede birer tane iri istavrit geldi oltamıza. balık bajladı yavajtan ama injallah istavritlerin boyu daha büyük olanları gelir kıyıya. yoksa yakaladıklarımız hamsiden farksız.
Bu sabah yarımca sahilde 6-7 adet istavrit aldım 4tanesi kıraça modundaydı denize saldim marti tüyü capari kullandım mezgit de atlar diye ama hiç tık yoktu ayrıca tavuk gogsuylede yemli 3 köstekli takım attım onda hiç bişey yoktu
Selam Cumartesi ögleden sonra yalova tarafına geçtik mırmır çıkıyor diye altınova tarafından attık ama yosundan başka birşey gelmedi. Taktik değiştirip karamürsel sahiline gittik balıkçılar için özlel liman yapmışlar ışıklandırmalı yada bize öyle dediler bilimiyorum neyse gece orda dibe yattık ufaklı büyüklü biraz istav rit aldık ama sabah hava aydınlandığında güzel mezgit yaptı ve yemli at çek yaptık bayagı miktarda tuttuk bir ara çaparilere hem mezgit hem iztavrit gelmeye başladı bir müttet sonrada sarıkanat gelmeye başladı profilimdeki resim dün çekildi ben bu balıga sarı kanat diyorum ama başkaları koca kafa diyor herkez bir isim söylüyor sizce kim haklı arkadaşlar güzel bir hafta sonunydu saygılar..
slm arkadaşlar bir arkadaşım bu sabah ve dün sabah 5-7.30 arasında darıca aslan çimentonun ordan kıyıdan ve sandalla yemli mezgit tutmuş.dediğine göre 2-3 kilo kadar tutmuş.ne dersiniz sabah mı yoksa akşammı yemli ii gider?
Biz karamürselde yemsiz attık gelmedi at cek yaptıgımızda sabah hava aydınlanınca ama boru kurdu kullandık her seferinde geldi tahir kardeşim bayagı iri mezgit aldık 11 kadar hem mezgit hem iri istavrit çıktı ..
Marinada Balık Raporu 08.06.2009 Pazartesi akşam 9.30'dan gece 12.30!a kadar marina kamışla yemli denedim.1 adet kıreça ben tuttum.benim oğlan 3 adet kıreça tuttu.Gündüz çaparayla tutanlar oluyormuş ama kıreçalar çok ufak en az 15-20 gün daha var.Marinada zehirli denizanaları dolaşıyor.Gece yemli için 15 gün daha var.
emrahim, resim pek seçilmiyor, çok küçük.. Fakat hiç sarıkanata benzemiyor. Sarıkanat, çinekopun büyüğü, lüferin küçüğü.. Sarıkuyruk istavrit diye bir istavrit türü var. Bunu normal istavritten ayırmanın yolu, yan çizgisini gayet iyi görebilmekten geçiyor. Aslında aralarında bir fark yok dense de yeridir.
Evet bu o zaman sarı kuyruk istavrit ama ben zaten yanlış yazmışım herkez bir şey söylüyor kimi sarıkanat ama sanırım buna koca baş diyolar.
Bizde istavridin iki türü var. Biri sarıkuyruk istavrit, diğeri karagöz istavrit. Genelde, karagöz istavrit marmara için daha yerli bir balık. Sarıkuyruk daha ziyade egenin balığı. Bu açıdan karagöz istavridin büyükleri sıkça denk geliyor. SArıkuyruklar ise genelde ufakları, kıraçaları yakalanıyor. Karagöz istavridin bu büyük boyda olanlarına bazıları kocabaş diyor.. Sanırım şundan diyor.. Kocabaş, baltabaş karagözün, yani karagöz balığının büyük olanına deniyor aslında.. Sanırım birileri, "karagözün büyüğüne kocabaş" denir şeklinde duymuş. Sonra da "bi sarıkuyruk, birde karagöz istavrit vardır" şeklinde bilgi almış.. Bunları karıştırıp, "Karagözün büyüğü -> Karagöz istavridin büyüğü -> Kocabaş istavrit" gibi bir çıkarıma varmış.. Karagöz ve sarıkuyruk istavrit arasında uzman olmayanın kolay kolay anlayamayacağı çok küçük nüanslar mevcuttur. O nedenle, küçüğüne kıraça, ortancasına istavrit, büyüğüne eşek istavridi diyerek hepsini aynı kefeye koymak bence en makulü..
selam irfan abi ben dereköyden hilmi şu kaşıkla çinekopa atıyorum hiç yakalayamadım senin arkadaşlar boş dönmüyor diyosun nerden atıyorlar nasıl kaşık kullanıyorlar senden yardım istiyorum istavrit ve mezgit bıktırdı artık yeni balık avları denemek istiyorum
Bizim Gebze civarında, balıklar hakkında bilgili olan pek fazla kimse yok.. Mesela, isparinin biraz büyükçe olanına, yani el ayasından irisine, karagöz diyor millet..
İzmit' Av Arkadaşlar Marina veya Seka parkta İstavrit başladımı acaba forumda paylaşırsanız seviririm.
Mezgit bile yok... Herkese merhaba, Bugün derince taraflarından açıldık körfeze öğleden sonra 4 gibi... Akşama kadar kaldık, ancak bu kez eskilerinden farklı olarak mezgit bile yoktu. Arkadaşım ve ben tek vuruş bile alamadık (yem: boru kurdu, klasik 3'lü dip takımı ile). Mezgit vurmayınca arada çapari ile (martı tüyü) biraz at çek yaptık, bir defa ikili, bir defa dörtlü, bir defa da tekli irice istavrit aldık. Fakat bunlar da çok çok seyrek geldiler, sürekliliği olmadı.Birkaç istavritte dip oltalarımızı çekerken atladı. başka balık denemek mümkün olmadı çünkü zaten başka balık deneme imkanı da yok körfezde... özellikle şu dönemde...bu da ayrı bir üzücü nokta . Şu izmit körfezinde ağız tadıyla doyasıya balık avlayamayacağız diye düşünmeye başladım artık. Hayal kırıklıkları mutlu dönüşlerden çok daha fazla (bilemiyorum belki biz yanlış zamanda, yanlış yerde, yanlış yöntemle avlanmaya çalışıyoruz) Ancak güzel hava da denizde dostla geçirilen birkaç saat yanımıza kar kaldı. balık olmasa da bu yeterdi diyelim. herkese selamlar...
Arkadaşın doğru bildiğini bildiğinize göre, balığı bulabilmek adına, doğru zamanı, doğru yeri, doğru yöntemi bizlerle paylaşırsanız bizlerde belki biraz balık avlama şansını yakalamış oluruz, şimdiden teşekkürler.