ben bugun senden önce hatırlarını sordum kıymetli kardeşim 1 saat olta attım daha fazla atsam herhalde 10-15 tane alırdım.
Söylediğim gibi, bugün köpekbalığı ile müsakabımızın 3. raundu için Eskihisar'a gittim.. Ve hep söylediğim gibi, ben bir aptalım.. Yanıma takım, iğne filan almadan sallanıp gitmişim Oysa, Nöbetçi Oltacı'dan makul VMC 7199 - 3/O iğneler bulmuştum ne güzel.. Herneyse, çantayı biraz kurcalayınca, Mustad 92553 mü nedir onlardan denk geldi. Bunlar gaga iğnesidir, köpekbalığına uygun değildir: Kör olurlar.. Ama yokluktan el mahkum kullandık. :Yeterince keskin olmadığı için sürüyle balığı kaçırdık.. Markası "Made In China" olan çelik telimizde yer yer azizlik yapmayı ihmal etmedi haliyle.. Resim çok, ama doldurmanın anlamı yok, altı üstü camgöz işte.. Herneyse, günün sonunda SKoylu: 6 - 2 Camgöz oldu.. 2 takımı yediler, götürdüler gene, gözleri doyasıcalar.. Neyse, zaten adi takımlardıda, mantarlar Lüfer içindi, güme gitti.. Görünen o ki, marmara'da diğer herhangi bir türden çok daha fazla mahmuzlu camgöz var. Bilmiyorum bu iyiye işaret mi, değil mi? Peki balıklar ne oldu? 2'sine talip çıktı.. Alırım ben, götürürüm dediler ve götürdüler.. Diğerleri, usulünce, olabildiğince az zarar vermek gözetilerek geri bırakıldı.. O yüzden, elimden kamışı bırakınca süratle hayvanı kurtarıp geri salmaya çalıştığım için, ancak böyle pozlar olabildi..
Merhaba, Körfezin neresinden ? Hangi balık için ? hangi yemi tavsiye edersiniz ? detaylı bilgi verirseniz seviniriz; SEVGİYLE kalın. RASTGELE
slm arkadaşlar ben 2 haftadır sabahları darıcada bol miktarda mezgit tutuyorum.artık istavrit yada zargana tutmak istiyorum.zamanı mı değil yoksa avlanma şeklimi mi değiştirmeliyim.yardımcı olursanız sevinirim.
duyduklarım plaj yolunda istavrit varmış.yalnız çapari seçiyorlar.yeşil var.bide turuncu biraz çeşit bulundurun.tabi balık malzemeleri satanlara sorsanız oralara uğrarsanız size yakın yerlerden tüyo alabilirsiniz. birde gölcükte güzel balık çıkıyor.sabırlı olmak gerek.gölcük kavaklı denizde deprem yığınakları olduğundan çok kurşun çapari dökülüyor.yanı oralrda usta olmak gerek denizi hisedemezseniz balık hikaye aslında niye belediye bu yığınskları temizlemezki bu sıkıntı yaşatıyorlar.
Yönetici ve mod arkadaşlardan ricamdır. Lütfen hiç kimseye sorgulayıcı olmasına müsade edilmesin, Bu tarz işler gönüllülük esası ve tecrübe istediğinden modlar eli ile ifa edilmesi çok uygun düşecektir. Modlar o yüzdendir ki en fazla mesai harcamakta ve konulara vakıf olmaktadır. Konulara hakim olmadan başlayan sorular zamanla üyeler arası zıtlaşma ve ilerideki ayrışmalara sebep teşkil etmektedir. Görevden vazife çıkarmak heleki hiç sirkülere bakmadan sormak ne kadar doğru bir yaklaşımdır? diye sormak isterim. Yada bu tarz sorular sadece üyeler içinde rahatsızlık yaratmak olmuyor mu? Kimse kendini hakim savcı yerine koyupta hiç tanımadıkları kişileri yargılamaya kalkmasın, kendi çevrelerinde hareket tarzını böylesi kamuya açık ve tüm Dünya'dan takip edilen bir forumda futursuzca sormak ne mana taşımaktadır? Artık bir karar alın ve bir önemli başlık açın ve çok önemli konuda "yetkinin" sadece yönetimde olduğu ve "üyelerin" sadece bu tarz bir durum sezdiklerinde yönetime özelden bildirmeleri gerektiğini açık açık belirtin. Bunlar yapılmadığı sürece emin olun her an bir karmaşa ile beraber insanlarda rahatsızlık yaratılıp, sonucunda forum zarar görecektir. Hamit.
Sevgili Hamit, belki sadece durumu merak etmişte olabilir.. Altında bir çapanoğlu aramanın pek anlamı yok.. En azından şimdilik.. Dense ki, amanda bunları tutmak sirkülere göre yasak, şöyle ve böyle.. O zaman haklısında, "bunlar sirkülere göre yasak değil mi?" demek, bir itham değil, bir sorgulamadır. Ve sirkülere uygun olmayan şeyleri -güya- sansürlemek, o sirkülerin öğrenilmesini ve pratik edilmesini engellemekten başka hiç bir işe yaramaz.. Bırakalım insanlar bu konuda fikirlerini söylesin, söylesin ki, tartışılıp yanlış fikirler doğrusuna erişebilsin.. Pek az kimse sireküler/tebliğ neyse açıp okur.. Bununla ilgili konulaır ziyaret eder. Ama bu başlıkları herkes okur, herkese hitap eder. Tebliğlerdeki hususları buralarda vurgulamak, onların kavranması için çok daha etkili bir yoldur..
Serdar abi,anlayışın için teşekkür ederim.Tabii ki bunda bir suçlama yok,merak etmiştim ve öğrendim. Büyük camgözün avlanması yasak onu biliyorum ve sorumun oluşumuda burada başlıyor.Tabiiki her cinsin soy ağacını bilemem sormamın amacı da budur.Sevgili Hamit.Bir de dip not düşmek istiyorum.Burası bir paylaşım ve tartışma platformu olduğundan dolayı,sirkülere uygun olmayan bir av raporu görüldüğünde cevap yazılmalıdır.Neden yazılmasın,yanlışı doğruya çevirmek,hatayı düzeltmek adına ama tabii ki kırıcı olmadan adabıyla olmalı.Yoksa hoyt sen ne tuttun o balığı,sirküye uymuyor demek adaba sığmaz.Moderatör ve administratör dostlarımızda bekçilikten bir nebze kurtulur bu sayede.Ve alenen olacağı için uyarma bilmeyenlerde bilgilenir.Beni yanlış anlamamış olmanızdan dolayı teşekkür ederim.Sevgi ve saygılarımla.. T.KIRTMAN
Tolga, işin aslı şu.. Kanun der ki: Kanunu bilmiyor olmak, bahane değildir.. Amatör balıkçılık yapacak olan sirküleri bilmek zorunda.. Zira, bir takım çirkin eylemlere karşılık elimizdeki tek koz bu sirküler.. Ona sahip çıkmak, bir numaralı işimiz olmalı.. Bunun getirisi şu olacaktır.. Eğer, sirkülerlerin sahiplenildiği görülürse, daha iyi sirkülerler için bir yol açılmış olacaktır..
Sirkülerde geçen büyük camgözün av yasağını biliyorum.Fakat bu balık omudur değilmidir onu bilmiyordum.Sorun oradan kaynaklanıyor.Yoksa sirkü ve tebliğler her zaman aklımda.Ondan sordum zaten soruyu.Amacım başka olsaydı bu balık ne balığı derdim.Niyetim kimseyi kırmak veya üzmek değil.Peki yeniyormu o balık.Bazı cinsleri yeniyor bildiğim kadarıyla.
Resimlerde gördüklerin yenir... Eti biraz sert olsada, süt ile yumuşatılabilir, ama pek çoğu böyle yapmayı tercih etmez.. Aranan ve tercih edilen bir balıktır. Şiş kebabı, portakal limon sulu buğulaması, kızartması vs. her bir çeşit yemeği yapılır. 90'lara kadar, İngilizlerin meşhur fish'n cips'lerinde aranan bir balıktı... Ama o denizlerde tehdit altına girdiği için avcılığı artık yasak..
slm arkadaşlar darıcadan sürekli mezgit tutuyoruz başka balık yokmu şuan? yada yer ve teknik mi değiştirmemiz gerekiyor.tşkrler
Geçen hafta o taraftaydım kayıkla 100 metre açıkta balık namına hiç bir şey yoktu. Kıyıda dediğiniz gibi mezgit alıyorlardı. Yemleri tırtıklayacak balık bile bulamadık. Mezgite devam.