İzmit Körfezi Kıyı Raporları..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cemates tarafından paylaşıldı.

1. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

İhtiyar sözünde yerden göğe kadar haklısın kardeşim.Seneye 60 olacağım,herhalde genç sayılmam artık.
    Ammaaaaa canım kardeşim Sn.Recep de benden en fazla bir yaş ufaktır sanıyorum.Eh artık Sn.Recep cancağızıma da ihtiyar sözcüğü yakışıyor haniii.....

2. Evren tamer

Evren tamer Evren tamer

Favori Kamış:
    Alba star BospHorus-Dam steelPower
    Favori Makine:
    Okuma DİSTANCE surf-SPECTOR
    En İyi Avı:
    Levrek 4.200 kg
    Recep abi arkadaş haklı aslında,çünkü teke yok diye sadece konuşuyolar,arasalar aslında çok güzel tekeler var...ama üşengeçlikten,hava soğuk felan,bunlar bahane.bana teke yok dedikleri akşam inadına 150 teke çıkardım 40 dakika içinde :) her gün bi dünya amatör,usta balıkçılarla konuşuyoruz.....işte tecrübeye kalırsa 22 senemiii konuştruurummm.lohozlardan,trançalardan bırakma,paraketeden,marmaris,datçadan,bozburun,hisarönünden,dişlice adası,sögütten,,,balıkçıyım diyenleri çok bozdum ben boş konuşanları çok gördüm,ama saygızlık yapmak istemiyorum anladın onlar uyurken ben 400 iğne yemleyip sarıp,atıp çekiyodum ay ışığında....

Zait abi haberim var benim,de ama cumartesi günü bende sabahtan geldim,öğlene kadar vurmadı bile..hafta içi 3 tane aldım ama rüzgar çoktu.neyse nasip kısmet,bi dahaki haftaya :) rastegele

3. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Benim standartlarım 1960 yıllarından başlar, bilirmisiniz bu yılları? sanmıyorum daha dünya ile tanışmamıştınız yanılmıyorsam...!!! o tarihlerde körfezda balığın her türlüsünün olduğu yıllardı vede o yıllarda köşe bucak balıkta aranmıyordu...!!! siz yazdıklarımı bir daha iyi ve dikkatlice okuyun isterseniz, bir şeyin bulunması illâ o şeyin var olduğu anlamına gelmez, 60 lı 70 li yıllarla bu son yılları (benim yaşımdakiler askerde yaylalar yaylalar derken siz daha bu kadar bozulmamış yıllara merhaba bile dememiştiniz sanırım :D ;) ), kıyaslarsanız ne demek istediğimi belki daha iyi anlayabilirsiniz, bende daha çarpıcı örnekler verebilirim ama bende saygısızlık etmiş olmaktan korkarım, evet teke bulunmuyor dediysem bu aransada hiç yok, hiç bulunmuyor anlamında değildi, bu aradaki inceliği bile anlamamışsınız...!!! :rolleyes: ben marinada, plâj yolunda kısa sürede, 3-4 kg kovayı tekeyle doldurduğumu biliyorum, çokta değil, en fazla 4-5 yıl öncesi belki, teke varda niye şimdi marinda teke satan yok, :confused: ;) :rolleyes: teke satan birsürü insan vardı, şimdi arada bulasın, tabi bu dediğim hiç teke yok demek değil, ararsan sağda solda bilenin bildiği yerde vardır bulunur belki ama, var diyebilmek istediğin zaman her yerde bulunabilirse var denir birşeye, tekenin ustalığı nasıl oluyormuş çok merak ettim doğrusu, sır değilse püf noktaları nelerdir biraz bilgilendirseydiniz bizleride keşke, :) :D hiçte ustalık ve bilgi istemez, iyi bir kepçe ve fener oldumu teke süzmek, toplamak çok zor değil, abartmayalım, ;) yeterki teke olsun, aslında sizin biraz yazdıklarımda ne anlatmaya çalıştığımı anlayabilmeniz için biraz kafa yormanız gerekiyor gibime geliyor, satırlarınızdan anladığım kadarıyla, sağlıkla kalın, mutlu kalın....;)

4. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Alıntı:
    zait41´isimli üyeden Alıntı
    yeni goncadan geldim esen köy dönüşü uğramıştım esen köyde bişey yok ama gocadan akşam 8.30 da 1.5kglik karagöz almışlar sabah 5den 9.5 a kardar ordaydım sonuç sıfır.

Zait abi haberim var benim,de ama cumartesi günü bende sabahtan geldim,öğlene kadar vurmadı bile..hafta içi 3 tane aldım ama rüzgar çoktu.neyse nasip kısmet,bi dahaki haftaya rastegele

Yukarıdaki satırları okuyunca, ne anlarsınız bilmem ama, ben balığın yine yok olduğunu söyleyeceğim, 1.5 kg lık karagözü acaba kaç kişiden bir kişi aldı? ;) çok merak ettim, bir zamanlar bilen bilir, birinin, benzin vaadıda bizmi içtik dediği gibi, balık vaadıda bizmi tutmadık...!!! :p
    TV den bir örnek, adam anlatıyordu, ist. adalarda mercanı yakalayabilmek için oltayı aşağıya indiremiyorduk, yolda yemi karagözler bitiriyordu, yani adamlar karagöze bile bakmıyorlarmış, :eek: şimdi millet bir karagöz için on saatlerce bekler hale geldik, bu durum balığın var olduğunumu, yoksa olmadığınımı gösterir sizce...!!!??? :(
    Geçen akaşam TV haberlerde 50 sene sonra, böyle giderse, denizlerimide balık kalmayacak diye haber geçiyordu, :( korkarım balık kalmayınca 50 sene sonrada birileri, ustalık lâzım, tutmasını bilmek lâzım gibi hamâsi sözlerle konuşursa hiiiç şaşırmamak lâzım.....:D :rolleyes:

5. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    erhan abi haklısın... artık balık yok malesef... daha bir kac sene öncesi istavritler cinekoplar sarıkanatlar luferler bol iken şimdi zar zor cıkıyor... millet devam etsin trole kırace katlıyamına bakalım 2-3 sene sonra tutarlar palamutu...

6. Evren tamer

Evren tamer Evren tamer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 4.200 kg
    Erhan abi kızma be abiii.kimsenin saygısızlık yaptığı yokyaa.tekede var balıkta.tabi eskisi yıllarki gibi balık yok tabi ama bölge bölge teke bulunabiliyor....sorun değil.ama balığı eskisi gibi değil şimdi bu zamanda arayan buluyo eeee napalım bunada şükürrrrr,az çok idare ediyoz...işte.Allah bu günlerimizi aratmasın.heeeee balığa gidemeyenler var veya beğenmeyenler var napalım abi kimseye hava atma gibi düşüncemiz yok ama bu sevda bizim ruhumuzda var............ben gece uymuyorsam,balığı yakalıyorsam buda benim gibi herkezin hakkı,nasibi,kısmetii diyelim herkeze benden çok nasip,kısmet olsun Rastgele...

7. Evren tamer

Evren tamer Evren tamer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 4.200 kg
    Balığın olmamasııı bazı insanların ispari kadar eşkinaları sepete doldurması,dinamit,trol,yasak avcılık gibi istavrit gibi kırlangıçlar tezkahlara nasıl geliyor siz bunları tartışın bizimmmmm yakaladığımız 3,5 karagözü değilllllllll

8. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Kimseye kızdığım yok tasalanma Evren, :D benimki doğru bildiğim şeyi söylemek, bak sende benim dediklerimi kabul etmişsin, eskisi gibi balık yok demekle, sen iyi bilirsin, senelerdir tutular, minnacık vede ihtiyactan fazla tekeyi şimdi ara bul, köşe bucak arayarak, yoksa hiç yok diyen tabiki yok, 2-3 sene önce bilmem tuıttunmu, mutlaka tutmuşsundur, marinada çay tabağı kadar sivri burun çıkmaya başlamıştı önüne gelen ispari yakaladım diye kovaya doldurdu, ya o ispari değil yavru sivri burun, 1sene rahat bırakın, balık yer edinsin dedik para etmedi, ertesi sene arada bulasın , hala yok, yoksa senin ruhundaki sevdaya hiç kimsenin birşey dediği yok, :D demeyede hakkı yok, Daha güzel balıklar yakalaman dileğiyle...hardaim...RASTGELE...:D ;)

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Evren bu parakete, 400 iğne neyin nesi abicim? Hızlı balıkçısın belli de amatörlükle bunların alakası nedir anlayamadım? Birkaç kelime izahat alabilir miyim?:confused:

10. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    Benim nacizane fikrim bırakın ustalığınızı başkaları övsün siz kendinizi överseniz bence bu ustalıktan cıkar denizimizde balık yokmu tabiykide var olmazmı hemde ne balık var tabiyki arayıp bulmak lazım ama erhan ağbimin anlatmak istediğini yaşım elverdiğince anlatayım bundan 27 sene önce babamın kücücük 2 kişinin zor sığdığı bir sandalı vardı babamla balıga cıkardık babam derince limanında romörkör kaptanıydı hemen limanın yanındaki kızakta teknesi dururdu tekne dediğime bakmayın siz denize indirdiğimizde benim görevim kova kova su boşaltmaktı dedimya cok eski bir sandal babamın 50 li 60 lı caparası vardı en azından ben o yaşlarda capara olduğunu sanıyorum ama kendisi yapardı bir yerlerden kaz tüyü ğetirtip sabahlara kadar uğraşırdı neyse konuya döneyim babam bu caparasını 50 mt derinlikte salardı ve inanırmısınız o capara nerdeyse tamamına yakını kolyosla dolardı ve o gece mahallede mangal partisi verirdi babam gelen gecen tanıdık tanımadık herkez yerdi özetle akvaryum gibi olan denizimiz malesef bilincsiz tekneler troller ve fabrikaların atıklarını gemilerin sintine ve balanslarının denizimize basılmasından malesefki bu durumlara geldik şimdi yakaladığımız 3.5 balığı balık sanıp kendimizi usta sanıyoruz oysaki karagöz kolyos denizimizin en bol balığıydı en son nezaman körfezde kolyos yakaladınız ? ben uzun zamandır duymadın niyetim kimseye hakaret ve kırmak değil eğer kırdıysam özür dilerim

11. Evren tamer

Evren tamer Evren tamer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 4.200 kg

Abi ben sadece marmarada değil,ege ve akdenizde,de av yapmaktayım.ve balığa çıktığımız zaman 3,4 gün denizde kalıyoruzzzz,.parakete balıkçığı yöresel bir avlanma tekniğidir.tecrübe ve ustalık ister her yere atılmaz..gece yemlenir,sabaha karşı atılır...güneş doğmadan toplanır.hee şimdi diyeceksinkiii amatörle bunun ne alakası var,abi biz balığaaa gidiyoruzzz muhabbete değilll..yani zamanımızı öldürmek değil,zamanımızı balığa ayırıyoruzzz böyle delicesine bir SEVDA BİZDEKİ,TUTKU :) ÇEŞİTLİ bölgelerde 3,5 kiloluk balıklar avlıyoruz.büyük iğne,büyük yem kullanıyoruz,bohçacı değiliz yani çok balık avlamak değil usulüne göre avcılık yapıyoruzzzzz malzemeeee bol değillllll,sadece misina,iğneeee gerisi bize kalmış..yani kimseye hava atma gibi lüksümde yok aslında,ben havamı balığa gitttiğimde balıklara atıyorum... :)

Kimsenin kimseyi övdüğü yok,usta,amatör çok balıkçı gördüm ben..saygılı,sevgili değerli insanlar..ustayım demekle olmaz bu iş,size katılıyorum,,,tabiki eskisi gibi ne lüfer var nede kolyoz,ama bilinçsiz avcılık yani istavrit kadar kırlangıçlar tezkahtaysaaa bunun hesabını kime sormak lazım acaba....sadece konuştuğum zaman karşımdakini düşündürürüm....o kadar
    saygılarımla...

12. umuterginalp

umuterginalp umut erginalp

Öncelikle selamlar ...yaşınıza saygım sonsuz ama şunu bilmeniz gerek...ustalık tecrübe bilgi yaş ilemi ilgili tabiki hayır...:) güzel bi deyim var hatırlatmak isterim çok okuyanmı bilir çok gezen ve görenmi.....Yani 60 lı yıllarda dünyada olmaya bilirim...illki usta balıkçı olmak için 60 yıllarda olmaya gerek yok...10 yaşından beri balıkçılıkla uğraşıorum bende balığın nekadar bol ve çeşitli çıktığı yılları iyi biliyorum...neyse fazla uzatmadan son birşey daha teke çıkarmanın bilgi ile ne alakası var demişsisiniz Söylemeyim söylemeyim dedim ama...Madem ilgisi yok kovanızı alın sahil yolundaki beğendiğe gelmeden önce altından denize dökülen dere geçen köprünün iç tarafında dereye uzatılmış teke tuzaklarım var...Ordan yeticek kadar tekenizi alabilirsiniz buda size bir kardeş hediyesi ve teke toplama ile ilgili bir örnek olsun:)

13. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Evet Ustalık, zamanla kazanılan, bir beceri, buda bilfiil, uygulayarak, yaparak, görerek, bu konudaki yazılmış matbuatı okuyarak, kısacası yaşayarak kazanılan bir şey, ama sizin yanlışınız yazılanları dikkatli okumamanız bence, ben size tecrübeszsiniz, ben sizden daha çok biliyorum gibi bir söz söylemedimki, ben 60 lı yılları usta balıkçılığa örnek olsun diye vermedimki, o zamanla, bu günkü balık, varlığını fark edip kıyaslama yapmanız ve ona göre var veya yok demeniz içindi, bakın bunu bile farkına varamamışsınız, sizin adınıza üzüldüm. Söyleyin söyleyinde, ben o bahsettiğiniz, yeri zaten yıllar öncesi biliyordum, oradan biri 10 kg kovayla tekeleri doldurup, marinada teke satan birine getirirdi, toptan satış yani, oda marinada satardı ama şimdi yok. Ayrıca inceliğinizede çok teşekkür ederim, gideceğim zaman heralde bir şekilde bulabilirim sanırım, ama güzel jestinizede tekrar teşekkür ederim. :)
    Bakın yine kendiniz itiraf etmişsiniz,teke için değişik şekilde tuzaklar var, bunlardan birini uygulayınca, birileri tuzaklarınızı kurcalamazsa teke hazır demekki kişiye gidip tuzaktan almak kalıyor yani, öyle yılların tecrübesine falan pek gerek yok sanırım, :D Size sağlık ve mutluluklar dilerim...:)

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Abicim şu iki maddeyi rica etsem yorumlar mısın?

Madde 17

(2) a) Denizlerde amatör avcılık parakete , pinter ve sepet gibi tuzaklar hariç olmak üzere; her türlü olta takımı, serpme, yemlik uzatma ağı ve sualtı tüfeği ile yapılabilir.

(3) Bir amatör avcı en fazla 4 olta takımı kullanabilir. Olta takımındaki iğne sayısı, çapari hariç 6 adedi geçemez.

İfade ettiğiniz gibi "usulüne göre avcılık" nasıl birşeydir anlamak isterim.:confused: :)

15. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg

Konuştuğum zaman karşımdakini düşündürürüm demişsiniz ben söylediğiniz kadar olmadım acıkcası hic düşünmedim daha doğrusu beni düşündürebilecek bir yazı görmedim sizde. bilincsiz avcılık tan bahsedip tezgahtaki istavrit kadar kırlangıc larıda tezgahta görmeniz gercekten güzel en azından görebiliyorsunuz peki gördüğünüz zaman ne yaptınız tepkiniz ne oldu yoksa tezgahı balıkcının kafasınamı gecirdiniz işte ben tam öyle yaptım hemde 4 sefer 2 sinden berat ettim 2 si hağla devam ediyor beni tanıyan tanır asla yalanla işim olmaz ben bir deniz aşığıyım ve icindekilerle aşığım ayrı zamanda profosyenel dalgıcım ama asla ama asla tüple dalış yapıp katliğam yapmadım istesem ne balıklar vurabileceğimi belki yahmin bile edemezsiniz bunları yapmıyorum babam bana denizi sevmeği öğretti katletmeyi değil ben öyle biriyimki afadersiniz cişim geldiği zaman bile denize işemeğen adamım dedim ya ben deniz aşıgıyım ve greenpeace üyesiyim ve sayısını hatırlamadığım kadar eyleme katıldım sizede tavsiye ederim http://www.greenpeace.org/turkey/tr/ adresi bu burda amacım kimseye hakaret etmek değil sadece arkadaşımın dediği gibi düşündürmek inşallah düşündüre bilmişimdir eskilerin dediği gibi iğneyi kendimize cuvaldızı başkasına batıralım ama ben cuvaldızı kendime iğneyi başkasına batırıyorum beni bilen bilir tanıyan tanır asla abartıyla yalanla dolanla işim olmaz tanımak isteğen olursa buyursun gelsin mekanım derince kendi gözüyle görür

16. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Gürkan kardeşim,bizim baba adayından ses seda çıkmaz oldu.Kimbilir nerelerde kandili söndürüyordur.(mutfakta birimi var.)Belkide bulaşık yıkamaktan foruma girecek vakit bulamıyordur.

17. herkes zamanında ve zamanımızda ihtiyacı kadar balık tutsa mahalleyi veya ahaliyi sevindirmese kurallara uygun vicdan sahibi av yapsaydı bugun balık vardı yoktu geldi gitti gibi konuları konuşmazdık bence amatör olarak 60 çapariyi doldurup doldurup balık bol diye yakalamak bence ustalık veya denizin bereketi olmasa gerek trol e karşı olanların imkan verilince en baba trolcuye tur bindireceğine bir kez daha inandım

18. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    gecen saolsun beni telden aradı görüştük biraz hağla bebeği beklemedelermiş :D eeeee ağbi kolay değil baba olcak gerekirse bılaşıkta yıkayacak camaşırda :D yakışır benim kardeşime biz onun karakterini biliyoruz kılıbıkta deseler farketmez adam gibi adam benim kardeşim

19. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    Aslında söz verdim cevap yazmayacaktım ama dayanamayıp yazdım affet ismail ağbi.
    mahalleyi doyurduk haklısın benim büyüdüğüm zamanlarda garibanlık hat safhadaydı mahallemizde ben derince liman yolunda büyüdüm bir kac garibanı doyura bildiysek ne mutlu bize eminimki siz buğüne kadar yakaladığınız balıklardan bir garibanada nasip olsun dememişsinizdir demişseniz şayet özür dilerim ama konuşmanızdan onu hissettim 60 lı olta kullandık haklısın hemde balığın en bol olduğu zamanda ama asla ve asla limit altı balık tutmadık tuttuysak geri saldık eğer bizim yaptığımız olta balıkcılığıyla balık tükendiyse ki siz o imada bulundunuz ben buğünden sonra elime olta bile almam vaybe bizim 60 lı capara megersem bütün denizi kurutmuş trolcular fabrikalar vs mahsummuş bügüne kadar hakkını yemişiz olta balıkcılığı meger denizlerin katiliymiş bir yaşıma daha girdim ya arkadaş teşke herkez olta balıkcılıgı yapsa hic tekne trolci olmasa aklın eriyormu olta balıkcılığıyla denizin kuruyacagı birşey söylerken mantıklı konuşun konuşamıyorsanız susun da birşey sansınlar bundan sonra sana cevap bile yazmam ben

20. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Neyseki bulaşığı bitirdim..:) cuma gunüne kafayı taktım arkadaslar. Lodos, cirpintili su ve sıcak hava. İzin kopartabilirsek cuma aksamı deneme yapacagım ..