İzmit Körfezi Kıyı Raporları..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cemates tarafından paylaşıldı.

1. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    hehehe bak gördünmü ismail ağbi iyi insan lafının üstüne gelirmiş adam sanki dedikodusunu yaptığımızı hissetti hemen geldi :D sana rast gele kardeşim izin alamazsan ismail ağbiyle beraber gelip yengeden biz izin isteğelim istersen :D

2. yanlış her zaman her yerde yanlıştır bu seviyenizle bencede cevap vermeyin zaten muhattap almam evet gariban doyurmak güzel birşey ben kendi adıma yapıyorum ama bunu yaparken başka bir yere zarar vermiyorum ima etmiyorum 60 lı çapariyle 10 kere atsanız sizin söylediğiniz söylüyorum 600 tane yapar ki bu av değil katliamdır kuraldışıdır evet oltacılarda özellikle bilinçsiz sözüm ona usta olanlar ki bunun yaşı zamanı yok trolcler kadar zararlıdır çünkü mantık aynı ve hepsinin sığındığı şeyler var yok ekmek parası yok balık bol bugun balık olmamasının sebebide bu mantık deniz derya tükenmez böyle olacaksa bencede kimse eline olta almasın amatör zihniyet buysa kesinlikle sahile bile yaklaşmasın bu arada gerçekten size katıldığım tek bir görüşünüz var oda 'bir şey biliyorsan söyle ibret alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar'bu görüşünüze sonuna kadar katılıyorum bir şey ima etmem direk söyleyebiliyorum bana cevap vermemenizde inanın beni mutlu eder saygılarımla

3. Evren tamer

Evren tamer Evren tamer

Favori Kamış:
    Alba star BospHorus-Dam steelPower
    Favori Makine:
    Okuma DİSTANCE surf-SPECTOR
    En İyi Avı:
    Levrek 4.200 kg
    SİZİN BU YAZDIĞINIZ AMATÖR BALIKÇILARI KAPSIYO,PROFESYONELLERİ DEĞİL

Bizim atalarımız,parakete kullanırken,sizin bu yazdıklarınız yoktu !!!!!!!!!!!!!!

millet keyif amaçlı bu işi yaparken,hala parakete ile avlanıp,çocuğuna bakan var,ama dikkatinizi çekerim trol demiyorum.parakete.merak etmeyin.bu şekilde balıkğın nesline bişey olmaz,yeterki trol avcılık olmasın,fabrika pis atık sular,olmasın...

Parakete yöresel bir avlanma tekniğiidir.....o kadar balıkçı var hepsi parakete atıyooo neden kimse ceza yazamıyooooo....veya yasak olsa neden o kadar balıkçı hala parakete ile avlanıyo...madem yasak neden büyük balıkçı dükkanlarında parekete satılıyo !!!!!sizin bu söylediğiniz amatör balıkçıları kapsıyo,profesyonel balıkçıları değil...bu şekilde köyde büyümüş,mesleğidi ata mesleğii dedesinin,dedisinden kalmış balıkçılıklaa ailesne bakıyorrrr....başka geçinme şansı yok benim gördüğüm balıkçılarrr....bizler dünyada yok iken onlar aynı şekilde avcılık yapıyordu..ama geçen günümüzde,fabrika,atık kirli sular,kimyasalar,trol avcılık günümüzde balığın neslini azaltmaktaaa hiç bir profesyonel balıkçıda olsa balığın neslini kurutamaz,çünkü kullanılan iğneler en küçük 700,800 gram balıkları avlıyolar.TROL hariç...bu gibi balıkçılar her daim balık avı yapıyor.PARAKETE DÜNYADA VARKEN O YAZDIKLARINIZ YOKTU.

Bohçacı demek küçük balık ne varsa evine götürmek demek,ama bizim eve götürdüğümüz balıklar en küçüğü 700 ,1200 gram karagözler..istersen 10 tane yakala önemli olan BALIĞINA GÖRE BOYU,GRAMI...

.her hangi bi balıkçı köyüne giderseniz şayettt.her hangi balıkçıyaa zahmet olmazsaa söylermisinizzz o teknenizde duran sepetteki iğneler parakete yasak,kullanmayın diye !!! beni uyarıyosunuzyaa bide bunu canlı olarak söyleyin !!!

Bırakında başkaları övsün sizi,yoksa bu usatlıktan çıkar..karşınızdakini tanımadan kendinizi örnek veriyosunuz,ben hiç bir yere üye değilim....ama arasıra 4,5 arkadaş deniz kenarına inerek çöp ,poşet ne varsa denizin karaya attığı toplarızzzz,acaba bunu kaç kişi yapıyor !!!!!!!!!!!!!!!! dalgıççılıktan bahsetmişiniz,tüp ile dalış yapan bi insan günde en fazla 1,30 saat dalış yapabilir,ama merak etmeyiz bizde dalış yapıyoruz ..katliyam yapacak olan kişi bence burada işi olmaz gibi geliyor.Çünkü vicdan meselesi...siz yazmamışsınız ama ben yazayım Saygılarımlaaa

Son düzenleme: 16 Şubat 2011
  4. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Eriş bey gösterdiğiniz tepki sizin bile düşündüğünüzden öte olmuş. Gurkan 27 yıl oncesinden bahsediyor farkindamisiniz. Sirkulerin olmadıgı ve ben dahil pek cogumuzun benzer kaygıları olmadıgı zamanlardan. Sizin de o zamanlar böyle bir kaygınız olduğunu düşünmüyorum, lütfen samimi olalım yazılarımızda.
    Gurkan arkadasım bu bölgenin pek bilinmese de usta balikcilarindandir, uzun zamandır sadece trofe Levrek kovalar ve avlar, boy boy raporlarını görmemeniz sizi aldatmasın.
    27 sene oncesi ben kuzenlerimle parmak kadar kaya balıklarını avlar, kiminin zevkine, yemeyeceksek bile ölmesine sebep olurduk. Şimdi ben idamlik oldum o zaman. Lütfen yapmayın paylaşımlarını takip etmekten zevk aldığım bir arkadassiniz, siz bari yapmayın. Sadece bu forumdaki arkadaşların yarısı Gurkan kardesim kadar bilinçli avcı olsa memlekette reform yaptırılır. Gurkanin bu anısını paylaşmasının nedeni zamanında körfezde çok Balik varolduğunu örneklemek, birbirimizi rencide etmeden önce biraz daha dikkat ve saygı lütfen ...

5. yukarıdaki yazışmaları ve en son verilen cevapları okursanız benim zaman la veya ustalıkla ilgilenmediğimi sadece zihniyetin ne kadar yanlış olduğunu anlatmaya çalıştığımı saygının da ancak ve ancak karşılıklı olabileceğini o zaman anlam taşıyacağını düşünüyorum sizde söylüyorsunuz körfezde çok balık var diye ama yukarıda yazılanlara bakarmısınız hepimiz benim yaptığımdan birşey olmaz dersek bu iş nereye gider tekneyle açılan ben bir kişiyim diyor istediğini yapıyor fabrikası olan koca körfez benim atığım mı kirletir bu böyle zincirleme gider kimseyi rencide etmek gibi bir düşüncem yok ama yine söylüyorum yukarda yazılanları tekrar okuyun hak veriyorsanız ben peşin özür diliyorum

6. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sevgili dostlarım,bu cumartesi Mudanyada olmam gerekiyor.Kar kış olmazsa inşallah oradayım.Kıyıdan bir iki yoklama çekmek istiyorum.Giderken karides götüreceğim.İnşallah diyelim.

7. murat kayadelen

Bu sene o tarafdan güzel kalkan raporları geldi ismail abi, yanında 1/0-2/0 iğneler de bulunsun derim , kumluk gördüğün yerde denemek lazım....

8. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Teşekkürler canım kardeşim.Malzeme bol sorun değil.Balık olsunda.

9. Evren tamer

Evren tamer Evren tamer

Favori Kamış:
    Alba star BospHorus-Dam steelPower
    Favori Makine:
    Okuma DİSTANCE surf-SPECTOR
    En İyi Avı:
    Levrek 4.200 kg
    Hafta sonu 4 - 6 gece 5- 7 rüzgar kuvvetli yağmur.Kocaeli ,yanlız balığa bende cuma akşamından gidicem.sabahlamaya hazırım.

10. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Herkese gönlündeki balığı yakalamasını dilerim...RASTGELE...:D

11. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Çok teşekkürler Sn.Erhan bey kardeşim.Sanada.

12. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    Herkeze selam affınıza sığınaraktan ben bundan sonra bu forumda hicbir yazı yazmamaya karar verdim ve hicbir paylaşım yapmayacam sevdiğim insanlara özel mesaj atıp gerekli bilgilendirmeleri yaparım şimdiden beni sevenlerden ve benim sevdiğim ağbilerimden kardeşlerimden özür dilerim (bazı arkadaşlar balığa cıkınca hele hele balık bolsa örnek 3 kişilik ailesine sadece 3 kişelik balık tutup dönen insanlarla bir arada olmak istemiyorum öyle yapıyorum diğorlarya yalan arkadaş külliyem yalan ben daha hic öylesini görmedim ) sizinde benim gibi balık katiliyle bir arada olmak istemediğinizi düşünerekten bu kararı aldım burda olmama vesile olan sayın ismail34 sayın murat kayadelen sayın erhan ağbime sayın recep ağbime sonsuz teşekkürler sizleri sessiz sesziz takip ederim :D

13. murat kayadelen

Gürkan'ım, canım arkadasım. Öncelikle buranın sanal bir platform olduğunu unutmamamız gerekiyor. Benzer durumlarla pek cogumuz hatta yaşca büyüğümüz olan pek çok üstadımız karşılaştı. Fakat 30000 den fazla üyesi olan böyle bir ortamda bu tür durumlar sıkça yaşanır ve her kafadan farklı sesler çıkar. Kararına saygiliyim fakat bu tür durumları görmezden gelmenin ve paylaşımlarımıza aynı sekilde devam etmenin en dogrusu olduğu düşüncesindeyim. Hersey gönlünce olsun. ...

14. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Gürkan kardeşim sessiz sessiz değil, sesli sesli izlemeni dilerim, sen yine doğru bildiklerini söylemekten şaşma, mutlaka bu söylediklerine, karşı fikir yürütenler olacaktır, bilgileri olmasada, hani bir lâf vardır, ''dinime küfreden bari müselman olsa'' diye, varsın diyeceklerini desinler dedikleri konuda hiç bir bilgileri dahi olmasada, elin ağzı torba değilki büzesin, sapla samanın karıştığı günümüzde ağzı olan konuşuyor, bildiği veya bilmediği her konuda konuşup fikir yürütebiliyor, varsın konuşsunlar, elbet bizimde bildiğimiz ölçekte söyleyecek sözümüz olacaktır, birilerinin hoşuna gitsede, gitmesede, Seni yinede buralarda güzel, hoş, istifade edeceğimiz bilgilerinle görmek istediğimizi bilmeni isterim, Sonuçta yine senin için en doğru karar kendi kararın olacaktır...Her zaman mutlu olman, mutlu kalman dileğimle...Selâm ve Sevgiler...:)

15. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    hiç bi yere gidemezsin biz birbirimize lazımız pireye kızıp yorgan yakılmaz be kardeşim :) her daim seni burada görmek istiyorum yazacaksında okuyacaksında

16. ugursedat

ugursedat sedat

Favori Kamış:
    Balıkçı her kamışı kullanır
    Favori Makine:
    her makina iş yapar
    En İyi Avı:
    2.kg aynalı sazan
    :)
    Selamun Aleyküm güzel kardeşim ALLAH.(cc)kuranı kerimde bizlere_ BİZ İNSANLARI BİRTAKIM İNSANLARLA DENERİZ._ALLAHu teala bizleri sınadığı bu dünyada kimseye kırgın kalmayalım peygamberimiz MUHAMMET,MUSTAFA buyuruyorki müslümanın dinkardeşiyle 3gündenfazla küskün durması helal olmaz.sevemediğin insanlara Rabbim onlara hidayet nasibeyle diye dua et.selamun aleyküm.

17. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sn.Gürkan cancağızım,sen ne dediğinin farkındamısın yoksa gençlik parkındamısın:) .Sn.Muratımın dediği gibi burası 30000 kişilik bir forum.Her tür düşünceden insanın bulunduğu bir ortam.Herkez her düşündüğünü anlatabilir.Ve de sen de istediğine katılır veya cevap vermeden katılmazsın.Sen de beri yandan kendi arkadaşlarınla sohbetine devam edersin.Senin veya bizlerin balıçılığını merak eden insan geriye dönük bütün yazılarını inceler ve ona göre bizlere değer biçer.Burada balıkçılık kadar insani değerlerde önemlidir.Kendisinin ne kadar insani değerlere sahip olduğu ve karşısındaki insanlara ne kadar insani değer verdiğini zaman içerisinde arkadaş grubumuzun genel intibağı ile bizler karar verip aramıza alıp almayacağımıza karar veririz.Bu arada bizlere gıpta edip kıskananlar olacak ve bizleri tahrik etmeye çalışanlara da cevap vermeyeceğiz.Karşımızdaki arkadaşın üslubu önemli bizim için.İyi niyet ve hoş görü ile saygınlığına bakıp ona değer vereceğiz.Hem forum adabına hemde sohbet adabına bakıp.

18. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

3 günlük Mudanya gezimi bitirdim.Askeri iskelenin batı tarafında atçek yapan 2,3 kişi vardı koca gün sabahtan beri bir tane zargana yakalanmış.Onu görünce oltalarımı hiç açmadım.Mudanyada poğaça,açma ve simidi çok güzel yapıyorlar.Ben de birer tane alıp çayla birlikte o balıkçıları seyrettim.

19. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    Boşver ağbi sen unu bunu bırak eğer banada poğaca acma simit ısmarlamazsan sahilde cay eşliğinde 2 elim yakanda ona göre

20. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    8 aylık aradan sonra yeniden memleketdeyim,forumdayım..Herkese yeniden merhabalar..