Sn.Faruk cancağızım,Gölcük Kavaklı çarşamba pazarın da bir balıkçım var.Ona,bana balık ver derim vede işine karışmam.Taze olan ne varsa o verir.Ne balığı olursa olsun fark etmez benim için. Bir sürü kriz furyasına şimdide gıda maddeleri krizi eklenecek diyorlar.Hafif hafif kokusu gelmeye başladı sanki.
Gıda maddeleri krizi olsa ona razıyım ben, televizyonda bir prof. açıklama yapıyordu, 2011'den itibaren dünyada küresel kıtlık tehlikesi başlamış.
Allahın izniyle ülkemde kıtlık diye birşey olmaz tahminimce.Gerçekten doğru yönetilse bir Türkiye daha bakacak ürün ve mahsul çıkar canım vatanımda. Aslında ben o anılan kıtlıkta israil devletini merak ediyorum.Kasap kapısında bekleşen kediler gibi Türkiyeden bir ekmek alabilmek için ne kadar miyavlaması gerektiğini merak ediyorum.
İsmail abi benim aklım hala geçen nisandaki lüfer furyasında. Takımlar, sahteler hazır heyecanla baharı bekliyorum....
Merhabalar foruma yeni katıldım ismim Erhan.Kocaeli /Darıca sahilinde kıyı balık avcılığına 2 senedir gidiyorum ilk sene acemi şansıma mıdır bilmem sardalye ve istavrit çok yakaladım olta ile ama bu sene yaz aylarında deniz pek bereketli değil di çok yunus balığı vardı ve balığı sürekli kaçırıyordu.Zargana avlamaya merak sardım ama bir defa bile nasip olmadı daha siz ustaların tavsiyesi yem olarak zargana hangi yemi sever tavsiyelerinizi yazmanızı bekliyorum
Erhan kardeşim,önce hoş geldin aramıza.Hayırlı olsun. Yakalaması en kolay balık zarganadır.Malzemecinden alacağın bir zargana topunun arkasına 80 veya 100 santimlik bir 0.18 veya 0.23 mm.lik misina eklersin.Misinanın ucunada 9 numara siyah çarpraz çapari iğnesi bağlarsın (eğer yemli tutacaksan.Yemde şerit kesilmiş tavuk derisi iyi sonuç verir.)Eğer iğne değilde olta malzemecinden zargana floşu alırsan o da olur.Floşu misinanın ucuna bağlayıp atarsın oltanı.Yanlız işin en önemli yanı zargananın en sevdiği yem yine zargananın kuyruk altı tabir edilen kuyruğuna yakın beyaz yerinden çıkarılmış şerit yemdir.Kuyruk altı şerit yemini takarsan sabahtan akşama kadar o yem kolay kolay bozulmaz. Haydi rast gele
Tebrikler kardeşim.Helal olsun sana.Bu kadar soğuk havaya rağmen azmini yine tebrik ediyorum.Avın her zaman bereketli ve daim olsun.
Canım kardeşim,nisan aylarındaki kanlı perşembeleri unutmadık.Ne lüfer akınıydı onlar hala rüyalarıma giriyor.Adam başı 20-30 lüfer almıştık.Bu senede nisan ayı içindeki o meşhur akın gününü kaçırmak istemem.
Sn.Recep kardeşim,gerçekten nöbetteyim.Avlağımızda aşağı yukarı her gün balıkta olan genç aslanlarımız var.Hergün istisnasız avlağı kontrol ediyorlar. Hatta birinin makinasında sorun çıkmış evvelki gün sabah saat 11.30 da aradı makinasını getirdi gereken bakımı yaptım.Ücretim de sabit, kiloluk bir lüfer yada levrek.Eğer balık kıyıya yaslanırsa hemen telefon edecekler.
İsmail ağbi beni unutuyonuz herhalde ben 7/24 iskelede nöbetteyim merak etmeğin en ufak kıpırtıda gece yarısı demem telefonlarınızı ararım sonra yok uyuyordum yok yorgunum yok hanım salmıyor anlamam haberiniz ola
Sn.Gürkan cancağızım,yeterki bana bir haber uçurun.Lüfer akını var diye.Herkezden önce oradayım.İNŞALLAAAAAAAHHH.
nöbetçilerimiz çokmuş ismail abi içimiz rahat olsun (gürkan burda arada bi kendini gösteriyon cezan artıyor ona göre )
abi dur gözünü seveyim bir cezada sen kesme adımız cıkmış zaten cezalıya biz kendimizi affettirmeyide biliriz ))
gaza gelmemde dizelede gecemiyoruz ağbi )) genede uyarın icin cok teşekkürler zaten recep ağbinin eline gecersem halimi düşünemiyorum bile )))