İzmit ve Çevresi Paylaşım ve Organizasyon Alanı

Konu, 'Topluluk sayfaları' kısmında Şimal tarafından paylaşıldı.

1. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Ooooo...! çok şükür sesini duyabildik yani.... ;) Mesajlarıda görmez oldun artık dişli telâşından galiba... ;) Aynı yerden güzel mırmırlarda başlamış haberin olsun... :D
    Makiinayıda alamadık bu arada, herkez üç kâğatçı 0lmuş... :mad: Görüşmek dileği ile, Selâmlar... mrsparkle

2. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır

Evet dediğin gibi izmitli çokta bir araya gelelim dedinmi ilâçlık bir tana bulamazsın... ;) Huyudanmı suyundanmı bilemedim artık... idk hihi

3. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Hoşgeldin yeni gördüm mesajını... :) Zamanla her yeri öğrenirsin..! Marina herkeze açık olduğundan sakıncası yok, hihi
    Hafta sonu derken c.tesi/pazar hangi gün ve saat orada olursun, belki oralarda olursan tanışmış oluruz...:) marinada levrek çok zor, kısmetin varsa körün taşı denk gelirse, sarı kanat, lüfer alırsın... ;) ve ya başlamıştır, yada başlaması yakındır, istavrit ve kefal, daha başka şeyleride nasip olur karşılaşırsak konuşuruz... ;) Selâmlar... :)

4. fatihkose

fatihkose fatih

Hereke tarafından arkadaş var mı, balık durumu nedir acaba bilgisi olan var mı?
    birde sandal veya motor kiralaya bileceğimiz bir yer var mıdır izmitte

selamlar saygılar

5. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Merhaba...:)
    Sen herekedemi oturuyorsun..? İzmit' sandalda, motorda var kiralamak için, marinadan başladımı bilmiyorum, büyük motorlarda var balık tutmaya götüren.... :)

6. SERCAN

SERCAN Sercan

Hoşbulduk abi.. cumartesi pazar full balığa çıkmayı düşünüyorum. aslında cumartesi denize levreğe, pazar günü de turnaya gitmeyi planlıyordum.

umuttepeye çıkarken sağdaki çakırköy göletinden turna alındığını duydum, pazar günü de oraya gitmeyi düşünüyorum kısmetse..

inşallah bir yerde karşılaşırız abi..

bu arada.. çakırköy göletinde balık avı yasak mıdır abi, bilginiz var mı? yuvacık gölünde yasakmış onu biliyorum.. çakırköy hakkında internetten net bir bilgi bulamadım..

Saygılar, rastgele..

7. fatihkose

fatihkose fatih

Ben derince oturuyorum, kavaklı ve halıdereden denemeler yaptım geçen haftalarda ama benim acemiliğimden mi yoksa balık kıtlığından mı bilmiyorum elim boş döndüm. Eğer hereke tarafında potansiyel varsa haftasonu o taraftan denemeyi düşünüyorum şansımı ve yahut sandalla açıktan deneyeceğimidk

8. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    abi 2 gün yazmadık hiç kaçırmıyorsun valla :)

yok be abi dişli telaşından ziyade düğün telaşı desek daha doğru olur sanırım,hep bişey çıkıyor bitmiyor işler Allah ta bitirmesin ne diyeyim :)

demek mırmırda başlamış abi bak bu haber çok hoşuma gitti işte,bende sana ufaktan bir haber vereyim sizin oradan az da olsa kıyıdan çapari istavrit vermeye başlamış bugünde aradık akşam üzeri çay arasında ordaki abimizi ama bugün yokmuş dün biraz yapmış kraça değilmiş balıklar çok şükür inşallah bu sene daha iyi olucak gibi..

niye ki abi ne oldu makine işi nasıl yani 3 kağıt onu anlayamadım özelden bir yaz merak ettim..

9. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    inşallah kardeşim inşallah olmadı artık hevesimizi turnadan çıkarıcaz :)

10. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    merhabalar ve hoşgeldin kardeş..

gerçi Erhan abi sana bilgi vermiş ama bende bişeyler yazayım..

marinadan bu aralar istavrit başlar ama şu an yok denecek kadar az olduğunu duydum..

at çek levrek işine gelince de marinadan pek şansın olmadığını söylemeliyim ama bu iş kısmettir hiçte belli olmaz..

ama karşı kıyılarda şansın var..

karşıda sırasıyla başiskele,kavaklı,yüzbaşılar,değirmendere,halıdere,gonca,ulaşlı,ereğli,karamürsel vardır listenin sonuna doğru potansiyel daha fazladır onu söyleyim :)

eğer denk getirirsek bir gün tanışır bir yerden beraber olta sallarız daha net bilgiler paylaşırız inşallah..

bu ara marinadan çapari yada gece canlı teke ile yemli deneme yapabilirsin,canlı teke ile ne geleceği hiç belli olmaz..

şimdiden rastgelsin sonuçları paylaşırsan seviniriz iyi geceler (bu arada isim neydi ? )

11. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır

Benden kaçarmı... :) İnsan sevdiği halıyı yerden yeremi vurur derler bir söz vardı diyemedim şimdi... :) Şarkıdada dediği gibi, sitem sevgiden doğar diyor ya... ;) Ama bunu bazılarına anlatamadık nedense...! deveye hendeği atlatırızda bu sitemin nereden doğduğunu anlatamayız heralde...! idk birisinede kaçtır yorum geçiyoruz tınmıyor bile yakalarsam öpücem zaten ama ortalıklarda gözükmüyor... hihi
    Düğün telâşı derken ne kaldı telâş etçek kadar... ev ve eşyalar hazırdır zaten... başka yapılacak bir şey varsa yapabileceğimiz, at çek yaparız, elimizden geldiğince hani... ;)

evet bizim burada çok olamak kaydıyla, gün günü tutmasada alanlar oluyormuş kıyıdan, çokda küçük falan değilmiş yani...
    Ya adam, mehmet yani 5 tl için benle olazsa olmaz diye tutturdu, bende almaktan vazgeçtim...! eski makinem var, onun misine sarım telinin rulmanmı bilyemi artık ne ise onu bir sökemedim, çok sıkı onu sökebilirsek onu değiştireceğim,, makina var idare etçek kadarda, sonra bakacağım artık. Makineyi 125 anca iniyor 120 olmazmı dedim olmaz dedi , zaten 140 la kapı açıyor bende sen bilirsin dedim, arıza yaptımı internetten nasıl tamir ettireceksin diye birde hava yapıyor...! boş ver değmez. 15 tl için değmez.
    hadi bir kayık mayık yapalım ya şöyle istavrit çakelim dizi dizi
    o kaçanada döyle ben yakalayamıyorum mehmet falan 3-4 kişi, büyük tekneler başladımı acaba marinadan, oda olabilir, görüşmek üzere selâmlar...:thumb: mrsparkle

12. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    eyvallah abi :)

demek 125 yaptı en son,yalnız bu shimanolara zam gelmiş her modele 20 30 lira arası..

neyse hayırlısı olsun,ama makinayı beğendiysen alsaydın keşke çünkü gerçekten memnun kalırsın..

abi çıkıyor işler perdeydi kornişti derken neyse onuda hallettim..

kayık işi için bişey diyemiycem çünkü o tekneler de başladımı bilmiyorum,işyerimden arkadaşın akrabası vardı o da ceza yemiş bırakmış o işi..

mehmetle artık vardiyam aynı değil ben gidiyorum o geliyor çok ters oldu kötü oldu..

kısmet diyelim..

13. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Merhaba İzmitli dostlar. Yarın sabahtan gölcük kavaklı sahilde dişli denemeleri yapacağım. Eşim gölcüklü olduğundan bu haftasonu deplasmana geliyorum istanbuldan :) Gelmeyi düşünen var mı acaba , bir sorayım dedim , belki tavsiye edebileceğiniz başka noktalarda olabilir . Gelebilecek olanlar varsa tanışmak isterim.

14. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Merhaba Özkan, şu an için tavsiye edebileceğim yer Kavaklı askeriyenin hemen yanındaki kayalık alandır.Yanında tobby 3 no kaşık bulundurmanı öneririm.Yanlız orada spin takımla çalışıyorlar;)
    Eğer surf kamışla gidersen, bizim boğaz sistemi rapala bedeni yapıp fırdöndüye 50 gr. kurşun ve varsa kendo sahteyle çalışabilirsin.Şimdiden keyifli ve bereketli avlar dilerim rastgele :thumb:

15. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    İnşallah abi.
    Kısmetse gelmek isterim.
    Ama 200 gr. dedi, o kuşuu atacak kamış yok bende.150-170 bana yeterli. :)
    Fazlası zarar.

16. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm

17. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Abi ellerine sağlık.Bu aralar bir iki nasibini alıyorsun.Devamı da gelir inşallah.Turnaya deneme yaptım ama açılış yapamadım acaba yarın dişliyi bende mi denesem.
    Ağırlıkla mı at çek yapıyorsunuz sadece sahte ile mi?
    Tabi birde özelden yeri yazarsanız makbule geçer :)

18. SERCAN

SERCAN Sercan

Abi çok teşekkürler, ismim sercan. inşallah bi gün bi yerden olta atarız dediğin gibi.

19. SERCAN

SERCAN Sercan

Bu arada dün birkaç arkadaş Armutlu'ya gezmeye gittik, gitmişken olta da atalım dedik ama değişik yerlerden atmamıza rağmen vuruş alamadık, diğer arkadaş 3-4 adet ufak mezgit aldı sadece, onları da suya iade etti.

Gece dönüşte Ulaşlı'da 2-3 saat kadar takıldık, mendirekten ve iskele girişinden attık, orada da bir şey yoktu.

Boru kurdu, sülünez ve mamunla denemelerimize rağmen ispari bile alamadık. :(

20. SERCAN

SERCAN Sercan

Dün gece kamışla atçek yaparken daha ince misina sarılı yedek kafayı taktıktan sonra kafa vidasını sıkmayı unutmuşum. Ve kamışı savurduğum anda o vida şeklinde olan parça denize uçtu gitti :(

Makinemin modeli: Shimano Catana 4000 FB

Bu parçadan bulabilir miyim acaba? İnternetteki av malz. satan sitelere baktım ama yedek parça bulamadım. Bulabileceğim bir yer biliyor musunuz acaba?

Yoksa makine çöpe mi gidecek? :(