merhaba Övünç.aynen dediğin gibi bu aralar körfezde işler çok kesat.son yaptığımız denemeler verimsiz.hatta yemli istavrit bile yok denecek durumda. hafta içi güneş batarken çapari denemesi yaptık yine yok.çıkan istavritler sanki difrizden çıkmış gibi, inanılmaz soğuk.zaman zaman yunuslar geziyor.o zaman balık tek tük kıyıdan çıkıyor.birkaç mırmır ve minekop raporu olunca kaçamarmarada satılmaya başlandı.ama dün gece denemedeydik fakat ne mırmır var ne minekop.küçük küçük mezgit var. tabi açıkta durumlar nasıl onu bilmiyorum ama kıyıdaki kadar kötü olacağını tahmin etmiyorum. eğer çıkarsan balığa şimdiden rastgele...
körfezde istavrit çekilmeye başlayınca, bizlerde lüfer denemelerine başlarız yavaş yavaş. belki de herkesin beklediği lüferdir.
kandıra kıyılarında tek tük lüfer sesleri duyulmaya başlandı ve keza boğazdan da rapor vardı bugün sanırım dişliler dişleri biledi artık tam tekmil beklemekteyiz inşallah geçen sene ki verimlilikte olur..
Merhaba Övünç, tekne ile açıkları denemenizi tavsiye ederim, ayrıca tam eşkina zamanı mekanları yoklamakta fayda var.
merhabalar abi.. eşkinaya niyetim var epeydir olabilir bence de tam zamanı.. inşallah lüferde bereketli olur bu sene yine,bir sürü malzeme hazırda bekliyor dişlileri
körfez kıyıları mezgit yapmaya başladı denemenizi tavsiye ederim.. genelde tavuk eti ve teke ile av veriyor,boyları da oldukça güzel.. ama mırmır meralarımızı yokladık tık yok.. herkese selamlar..
Geçen hafta Darıca da oltama dadanan bu ufaklıklar nedir acaba?Bilgilendirirseniz sevinirim. http://img489.yukle.tc/image.php?id=4196Fotograf1650.jpg
Gebze ye geldiğim zamanlarda denizde balık avlamayı deniyorum ama bu konuda bilgim biraz eksik.Darıca,Eskihisar'da lüfer sarıkanat yakalanır mı?
teşekkürler Ahmet hoca bilgiler için.. sanırım 1 2 tane minekop alınmış yemcinin o taraftan millet gaza gelmiş ama hepsi bu 2 akşam evvel o taraftaydım mezgit güzel yaptı kıyıdan bu hafta içi bir yoklayayım diyorum bakalım fırsat bulursam.. sonuçları paylaşırım,kıyılarda kıyamet gibi kefal var ama ufak tefek çoğu uğraşmaya değmez,arkadaş bir tane iskorpit çekti sizin oradan ama 20 23 cm den büyük değildi geri bıraktık zarar vermeden.. sanırım biraz daha beklemek lazım.. görüşmek üzere..
mırmır için en iyi avlak yeri neresi be arkadaşlar? kadirin yeri falan dediler,nasıldır orası,ayrıca zargana başladı mı? ve zargana için avlak bölge,bu sene başlıyoruz lütfen yardım edınız hevesimizi kırmayınız.teşekkurler herkese
lütfen yardım edebilir misiniz? bir kaç balıkda biz yakalasak deniz kurumaz sanırım. mırmır körfez bölgesinde nerde çıkar acaba?
gözüne kestirdiğin her kumluk alanda mırmır bulursun geçen sene 4 5 farklı noktadan boş dönmedik.. zaten Recep abi söylemiş,yalnız daha erken,ekimi bekle
öncelıkle bana cevap veren her ıkı kardesıme(veya abıme) tesekkur ederım. 21.09.2013 de cıkacağız ben ve bir arkadaş.önce kadırın yerı mı ne varmış oraya bakacağız.orda yok ise yuzbaşılara geceeriz.ıkı hafta once yuzbaşılara gıttık ama oranın zemını sırf yosun,valla mıllet nasıl ordan tutuyo merak ettım doğrusu.çekerken veya oltanın boşluğunu alırken hemen yosuna takılıyo,ve bu takılmada yemler dusuyo.veya oltayı cekerken hep yosuna takılıyooo. arkadaşım ve ben çok heveslendık,artık ıstavrıtten yukarlara çıkmak ıstıyoruz. beni yönlendırmenızı ve yardımızı beklıyom. teşekkurler sızlere
ovunc tekrar merhaba. kullar meslek yuksek okul mezunusun sanırım.bende oranın kantınınde yaklaşık 5 yıl çalıştım.ve unıversıteyı orda çalışarak bıtırdım.şimdi Enpay da proje müh.olarak çalışıyorum. sizler balık konusunda forumdan anladığım(çok sayfa okudum emın olunuz) kadar ıle iyisiniz. 4-5 farklı nokta demıssınız.tamam bunlardan biri kavaklı diğerleri nereler saol anlayışın ve yardımseverlığın için.
Özkan Bey merhaba.mırmır ve diğer dip balıkları için aslında en güzel cevabı Recep abi vermiş ama yine de yardımcı olmaya çalışayım.öncelikle belirteyim ki Övünç te aynı şeyi söylemiş; henüz mırmır için erken.alan yok mu var fakat tek tük.mırmır için eylül ayını devirmek gerekiyor ki zaten o tarihlerde her yerde avlanan balıkçı arkadaşları göreceksiniz.karamürselden tutun başiskeleye kadar bulduğunuz her kumluk alandan denemeler yapabilirsiniz. buna yüzbaşılar sahili de dahil. ama ben de sizin gibi o merayı pek sevmem.çok yosunlu ve taşlık bir alan.dolayısı ile pek zevkli olmuyor. onun haricinde en çok kavaklı sahilinde avlanan görürsünüz ve balığın olduğu tarihlerde herkes birkaç parça balık alır. o yüzden şu avlak iyidir bu avlak kötüdür demek yanlış olur. eylül sonu ekim başı gibi raporlar artmaya başlayınca zaten siz de göreceksiniz. ekim bitip kasım başlayınca da dişliler başlar(inşallah bizi yanıltmaz).sarıkanat lüfer içinde yine aynı şeyler geçerli.aynı hatlardan kaşık ve rapala ile yeteri kadar dişli alırsınız.önemli olan doğru zamanı ayarlayabilmek bence. benim nacizane düşüncelerim bu şekilde.ahkam kesmek istemem.çünkü bizlerden çok çok deneyimli abilerimiz, arkadaşlarmız var.onların da fikirleri ve deneyimleri önemli. şimdiden rastgele...
merhabalar evet ben 2004 mezunuyum.. bende çelikord ta çalışıyorum yaklaşık 7 yıldır.. usta abilerimizin yanında olabildiğince kendimizce iyiyiz diyelim ben bir çok bilgiyi özel mesaj olarak yolladım eğer aklınıza takılan başka sorularda olursa çekinmeden sorun yanıtlarım.. mırmır sezonu için daha erken şu sıralar illa balık yakalayım derseniz zarganaya deneme yapın derim onun haricinde tatmin edici boylarda balık yok kıyılarda eşkinalarda ufacık.. ama ekimle beraber inşallah bu senede coşacak körfezimiz sabah at çek lüfer arkasından da aynı meradan iyi mırmırlar alınacak umarım.. yani en azından geçen sene böyleydi rica ederim,selamlar görüşmek üzere..