Arkadaşlar hepinize selam olsun.Ben aranıza yeni katıldım,Tüpraş'ta çalışmaya başladım ve şirket Yarımca'dan ev tuttu.Daha önce İskenderun ve Erzin tarafında çalışıyordum.Bol bol Çipura,mırmır,levrek ve baraküda tutuyorduk.Burada nerelerde levrek alabilirim,daha doğrusu avlaklarınızı öğrenebilirmiyim.Bir de Körfezde ne tür balıklar var,bir arkadaşımız anlatırsa çok sevinirim.
Tekne orada bir balıkçı kahvesi varmış oradan temin ediliyormuş, narlının içinden çok sene evvel geçtim transit o zaman balık hastalığı falanda yoktu tatile gitmiştim yani... Mera aramayacaksın zaten, mera tek, küçük bir koy herkez oradan sandalla nasibini arıyor, ya biraz açıktan yada biraz yakından senin anlayacağın, gitmeden 1 veya 2 gün evvel telefon edilip sandal ayırttırıyor millet.... Güzel olur derim...
Çok güzelmiş, tebrikler, bunlar nerenin mahsulleri desek bir cevap gelebilme şansı % kaç olabilir acaba...?
Hoş Geldin... Burada çipura ve baraküda dışındaki balıkları tutabilirsin, hele iş yeri itibariyle, fabrika içindan yasak yoksa, güzel levrek alırsın... Avlaklar konusunda birşey diyemiyorum...
hattan merhaba tüpraşta çalışıyorsan başka yerde levrek arama derim ora çok güzel levrek yapar tabi yasağı delebilirsen ) mevsimine göre her balığı alabilirsin ben sadece daha baracuda'ya rastlamadım. burda pek kimsenin mera söyleyeceğini sanmam kendin keşfedip deneyeceksin. ben öyle yapıyorum. Çipura dışında demiş erhan abi ama çok güzel çupra yapan yerler var daha önceden çok rapor yazdım ben fakat geçti malasef mevimi temmuz - ağustosu bekliyeceksin. onun harici dediğim gibi her balık çıkar ; istavrit , sardalya, karagöz, mırmır , levrek ,lüfer, eşkine , minekop , çipura , barbun , pisi , kırlangıç , isparoz , iskorpit , mezgit v.b ben bu balıkların hepsinden aldım almaya devam ediyorum yalnız meraları kendin bulacaksın ben yinede tüpraştan levreğe deneyebilirsen dene derim.
hattan,bende ıskenderunda yaklaşık 20 sene yaşadım.demır çelık sıtesınde.hatta lıseye kadar ögrenımı orda tamamladım.orda avlanma teknıklerı ıle buralar çok farklı.valla ben sıtenın aşagısındakı kayalıklardan mırmırı ekmek ve mantarlı takım ıle tutardım ve yıne çıpurayı pıslık dıye tabır ettığımız suyun ağzından tutardım.bız orada denız kurdunu kendımız çıkarırdık,burda ise onun adı borukurdu ve satın alıyorsun.pakette yaklaşık 8-10 tane var.3 tl. mırmır için kaçamarmara denılen ve borukurdu ıle kumluk bolgeden dıp oltası ıle tutuluyoo.ben ıstavrıt ıle burda tanıştım.belkı bılırsın çırpan balığını buralarda hıç yok.aslında ıskenderun gıbı bol balık bekleme derım.ama yınede şevkın kırılmasın. korfezden ne çıkar: bolca ıstavrıt,mezgıt. ekım gıbı başlayacak olan lufer,mırmır,iskorpıt,eşkına(kaya levregı denılıyo) ve zargana. bende buyuk balığa burda yenı başladım 2 kere çıktım ama koca bır sıfır.denızın soğuması gerekıyormuş.tam olarak bır avlak bolgesı bılmıyorum. ama forumun bu sayfasını baştan bır oku derım(ben oyle yaptım başlamadan once). yaklaşık 16 yıldır kocaelındeyım.unıversıte okumaya gelmıştım,sonra iş-evlılık derken yerleştım işte.en samımı arkadasımda mersınlı.ve onunla balığa çıkıyoruz. senınde kente yenı gelmış bır kardasımız olarak her konuda fıkır-yardım talep edebılırsın. kendıne ıyı bak. avlak bolgeler hakkında yenı başladığım için
erhan abi,en yakın zamanda gıdelım derım.yalnız gıtmeden tekne işini halletmek gerek.oraya gıdıpte tekne bulamazsak çok yazık olur malum gıt gel 4 saat. senın forumdan veya yılların balıkçısı olarak tanıdığın kışı var mı.yada verebıleceğin bır telefon numarası,ben arar sorarım. dediğim gıbı tekne işini önceden ayarlarsak super olur.2 kişi biziz birde sen ettık 3.valla 1 kışı daha bulup en yakın zamanda gıdelım derım. ha bırde burdan kaç gıbı çıkmak gerek? yanı hangı saatlerde balık yapar?
inan 2-3 günde bazen hergun forumu takıp edıyomm. farklı farklı sayfalara gezınerek bılgı almaya açlışıyom. gecen gece yatakta ıken bırsey kafama takıldı.elim istavrıte alışmış.oltayı atıyom,en fazla 3-5 dakıka beklıyom sonra bıraz çekıyom,tabı çekerken yemler takılıp dusuyo.size sorum bu işlem nasıl olacak.oltayı atabıldığım kadar uzaga attım , boşluğu aldım.sonrası ne yapacam? sadece beklemek mi? bo derdıme kımse neden çare bulup cevap vermedı.tabı ben besleyeyım siz tutun demııııı
Teşekkürler... Banada marina gibi gelmişti, bir şansımı deneyeyim demiştim, cevapladığın teşekkürler... Bilmukabele... mrsparkle
Bursadan biri vardı narlıda teknem var her zaman beklerim dedi izmite ara ara geliyor telefonumu aldı mutlaka ararım demiştii ama maalesef daha ne aradı ne nede uğradı... Telefon numarası vardı bir iki tane ama nereye yazdım bulamadım bulabilirsem yazarım, demek istediğim hani derler ya balık bahane sohbet şahane diye...! kocaman bir yalan...! olduğuına artık iyiden iyiye kanaat getirdim... çünkü bugüne kadar buradan tanıştığım bir elin parmaklarını çok fazla geçen insanla ya tanıştım yada buradan yazıştım...! ama arada şimdi onları BUL..! idk yerlerinde yeller esiyor...! güvendiğin sohbet şahane denilenler hep dağlara tepelere kar yağdırdı.... Bu nedenle artık yoğurdu klimaya tutarak yemeye çalışıyorum... Buradan sabah 5 te orada olacak gibi çıkmak gerekiyor, hava aydınlanmadan orada olmak lâzım, bizim buradan gidenlerden duyduğum bu. Keşke bir yerlerde balık tutup tanışamk nasip olsa güzel olur diye düşünüyorum, görüşmak ve tanışmak dileği ile Selâmlar... :thumb: mrsparkle
Arkadaşlar hepinize çok teşşekür ederim,özellikle de projeozkan sana.Tüpraş içinde tutmak yasak dediğiniz gibi ama biz iskele yapmak için geldik.Herhalde birkaç kaçamak yaparız.Ama ben bu aralar öncelikle yine benim çalıştığım firmanın yaptığı Dubai Port mendireğine gideceğim.Mendireğin sağı solu verimli olabilir.Benim balık tutmak için 15 günde 1 pazarım var diğer günler çalışıyoruz.Avlakları kendim bulmaya çalışırsam bu durumda bayağı bir zaman geçer sanırım.Yine de yardımcı olmak isteyen arkadaş olursa özelimden bana yazabilir.Geçen Hereke tarafına gittim,biraz İstavrit avladım,özlemişim istavrit avınıda.Lüfer körfeze girdimi duyum alan varmı acaba, yoksa biraz daha bekliyecekmiyiz.
Ben sizi kalıcı tüpraşa geldiniz sanmıştım, işiniz bittimni gidicisiniz sanırm yazınızdan yanlış anlamadıysam, tüpraşta levrağe kasnaklı el oltası başka tabir ile şeytan oltasıyla atarsanız size canlı kaya balığını yem olarak kullanmanızı, denemenizi tavsiye ederim bir zamanlar tanıdığım biri sanırım halâ tüpraşta çalışıyor, o öyle alıyordu, hatırı sayılır levrekler yakalıyordu. Kısmetiniz bol olsun. RASTGELE...
oltayı atabildiğin kadar uzağa atıp yemlerin küçük balık , yengeç v.s yendiğine emin olana kadar bekleyeceksin. Bu süre bazen 5-10 dk bazen 45 dk olabilir. Dolayısıyla meraya ilk gidip oltayı ilk attıktan 5-10 dk sonra kontrol et eğer yem yoksa değişimi 5-10 dk da bir yap ama yok yemler duruyo ozaman biraz daha beklet ben bu şekilde yaparım.
erhan abı daha once yazdığım gıbı tekne işini ayarlarsak bu iş olur.sabah erken çıkarız sorun yok.sen tekne işini hallet yada bana tel.ver ben arayayım. top sende anlayacağın.bızden yana okey.
kavakllı sahıldekı ıskeleye gıttım.7-8 kısı yemlı ıstavrıte atıyordu.o kadar kışıde toplam 20 balık yoktu.ruzgarda vardı.balıkta yoktu.20 balığın hemen hemen hepsıde çok kuçuktu.anlayacağınız orayaıda kuruttum.var ben de bır sorun hehehehe