İzmit ve Çevresi Paylaşım ve Organizasyon Alanı

Konu, 'Topluluk sayfaları' kısmında Şimal tarafından paylaşıldı.

1. hattan

hattan Tanju

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf 420 cm. 220 gr.-Okuma V-System 10-60gr. 3.00 mt.
    Favori Makine:
    Shimano Syncopate 2500
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 Kg. Alabalık 3,5 Kg.Levrek 1,1 Kg.Lüfer 37 cm.
    Sevgili "er41han",şantiyeci olmamızın getirdiği bir dezavantaj maalesef ama güzel tarafları da var.Gittiğiniz her yerde balık sevdalısı dostlar ediniyorsunuz.Bir arkadaşım şu an Elbistan tarafına alabalık avı için gidiyor.Organizasyon için aradığı Afşin'li dostlar benim de gelip gelmediğimi sormuşlar.Bunlar insanı mutlu ediyor.Levrek avına gelince benim tercihim yemliden ziyade at-çek yaparak avlanmaktır.At-çek bana daha çok zevk veriyor,sahte bir nesne ile levreği kandırabildiğiniz insana müthiş bir haz veriyor.Elbistan bölgesinde de tulumu giyer o buz gibi azgın derelere girip alabalık ile mücadele ederdim,hem spor oluyor,hem de eğlenceli.

2. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Oooo... Zait...! Nerelerdesin, bayadır görünmüyorsun, nasıl bir şeyler varmı...? Bu akşam kısmet olursa benimda niyetim var... :)

3. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    ben dün akşam tavalığı yaptım abi sen ne yaptın varmı bişey

4. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Balık varda kayifsiz ve yem seçiyor, bir daha ne zaman gitmeyi düşünüyorsun... :)

5. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    herkese selamlar hayırlı akşamlar..

sanırım bu sene de dişli familyası yüzümüzü güldürecek şimdilik askeriye içinden lüfer haberleri geliyor muhtemelen sabah suyunda bu bölgelere yakın noktalar azda olsa sonuç vermeye başlar yani inşallah böyle olur..

azman istavritlerde körfezin kuzey kıyıları verimli imiş aldığım haberler bu yönde ilgilenenlere duyurulur..

bu arada bu sene minekop sevdası sardı beni :)

bu konuda tecrübesi olan abilerimden arkadaşlarımdan naçizane tavsiyelerini beklemekteyim büyük bir hevesle..

birde pline yapıştırıcı ile yapılan takımlardan bahsedilmekte ve tavsiye edilmekte bununla ilgili bilgisi olan varsa aydınlatıversin :)

hayırlı akşamlar..

6. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Hayırlı akşamlar... :)
    P-LİNE STOP GLUE MİSİNA YAPIŞTIRICISI, çok pahallı 54 TL falan, senin öğrenmek istediğin neki...!? misineleri bir birine bağlamakmı, yoksa benzer şeylermi acaba..!? az çok bazı şeyler görmüştüm bu konuda yabancı kanallarda, öğrenmek istediğin konu ne ise bildiğim bir şeyse yardımcı olmaya çalışırım.. :)
    Minekop falan, hadi hayırlısı, hedef büyüttük demekki, desene yeni bir ÜSTAD DAHA KAZANDIK... ;) hihi Hayırlı olsun, darısı bizim başımıza...! birde biz ÜSTAD Olabilirmiyiz ACABA...! diyorum..? ama zor ya...! LÂFLA OLMUYOR GALİBA... :D ama ortalık üstaddan geçilmez oldu son zamanlarda... ;) :rolleyes: Selâmlar... mrsparkle

7. projeozkan

projeozkan özkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Power Drive 420cm
    Favori Makine:
    Ryobi ECUSIMA 6000Vi
    En İyi Avı:
    Mırmır:30 adet-lüfer:0 adet-karagöz:0 adet-eşkina:0 adet
    ovunç, bu sene bana beraber balığa çıkma sözun var unutma emıııı
    birde donanmadan nasıl balık tutacağız?
    nerden izin alacağız?
    mırmırda durum nedır?
    lufer için yemli dip takımı aldım.rapala ne alayım?

8. projeozkan

projeozkan özkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi ECUSIMA 6000Vi
    En İyi Avı:
    abi bir ara tabı sızınde uygun zamanınızada veya benıde kabull edersınız,biz ıkı kişi ve sen vede övünç yanı 4 kişi balığa çıkalım mı?
    yada NARLI ya bu dörtlu gıdelım mı?
    narlı için senden tekne için haber beklıyom

9. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    abi bu yapıştırıcı ile takım yapmayı öğrenmek istiyorum boncuk moncuk bişeyler falanda var bir araştıracam bugün inşallah netten..

yada t fırdöndü ile sağlam takımlar yapmak lazımmış minekop için dediğim gibi biraz araştırıcam bugün..

abi dur bakalım yahu üstad olmak öyle kolaymı sadece aşama aşama ilerlemek amacındayım hepsi bu :)
    körfezimizde olan her balığa denemek istiyorum sadece..

selamlar..

10. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sözüm söz..

donanmadan ancak içeride tanıdık olursa tutabilirsin yoksa imkansız..

mırmırı bu hafta içi bir sabah deneyeceğim bakalım..

rapala olarak bulabilirsen mutlaka rapala maxrap FHC 13 tavsiye ederim yada 15 17 cm ilede balık aldım..

birde düz beyaz 14 15 cmlik rapala tavsiyemdir,birde her markada bulunan limon dediğimiz renkte sahte edindinmi tamamdır..

kaşık olarak hansen pilgrim 22 28 gr mavi sırtlı ve kırmızı sırtlı,alba toby 1 2 hatta balık büyük değilken 3numarada iş yapar..

tabi daha çook alternatifler var ama bunlar olmazsa olmazlar diyebilirim burası için..

kendonun bu sene çıkan yeni serisi var aynı maxrap gibi olan onlarada bir bak derim daha ekonomiktir..

selamlar görüşmek üzere..

11. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Kabul etmek ne kelime, öyle bir şey söz konusu bile olamaz, ama maalesef bazen dost bilip sarıldıklarıımız sudan ve olamadık bahanelerle buharlaşıyorda işte insanın canı buna sıkılıyor, yoksa uygunluk falan diye bir şey olamaz... :D
    Benden yana çok bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, görüşürsek karar vermek size kalıyor..:) övünçle konuşmanız gerek, onun son zamanlarda pek vakti olmuyor sanırım, ama bir yerlerde buluşup hem olta sallar hemde tanışmış oluruz, bakalım belli olmaz birbirimizden elektrik alabilecekmiyiz değilmi...! :D öğrenmiş oluruz... hihi
    Narlı için telefon numaraları gelmiş... ;) Eski bir dosttan...!
    Görüşmek üzere Selâmlar... :)

12. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Boncuklu yapımları You tube da bulabilirsin, yapıştırıcı olarak herkesin kullandıklarını kullanabilirsin, sana kolay gelsin.
    Sen ÜSTAD..! olmayacaksında benmi olacağım yani... :D Sözüm sana değildi sen yanlış anlamışsın...! ;) Kızım sana diyorum gelinim sen anla kabilinden yani...! ortalık üstad dan geçilmiyorda ondan öyle demiştim.. ;)
    Selâmlar Sağlıkla kal.... mrsparkle

13. orhan969

orhan969 orhan

En İyi Avı:
    5,5 kg kofana (çanakkale de)

tanışmak ve narlı için bir kişilik yeriniz varsa ben pazar günleri her zaman hazırım yeter ki hadi gidiyoruz demeniz yeterli (araba sorun değil) :) :)

14. ismail2776

ismail2776 ismail yılmaz

Favori Kamış:
    Shimano catana cx 270 14-40 mh
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Levrek, 4780
    lüfer haberlerini duyan varmı, neredeler, bilen varmı. daha doğrusu yakalayan var mı.

15. projeozkan

projeozkan özkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi ECUSIMA 6000Vi
    En İyi Avı:
  16. projeozkan

projeozkan özkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi ECUSIMA 6000Vi
    En İyi Avı:
    abi bu organızasyonu yapmamadan önce erhan abın dedığı gıbı once kocaelide hem balık hemde tanışma yapmak gerek.valla bu cumartesı cıkmayı dusunuyoz.malum ondan sonra bayram tatılı gelıyo,herkes musaıt olamayacak.
    herkes için uygun ise be hafta sonu yapalım bırseyler.ne dersınız?
    ben bu sene başlıyom balık işine.tecrubelı olarak sızlerın saat ve yer soylersenız ben gelırımm.biryerlerden başlamak gerekır tanımak-ısınmak-guvenmek ıçın.

17. projeozkan

projeozkan özkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi ECUSIMA 6000Vi
    En İyi Avı:
    abi yaşın itibarı ıle tecruben var.yazdıklarına aynen katılıyorum,ama tanışmadan-kaynaşmadan hıçbırsey olmaz.sizler içinde musaıtsenız bu hafta sonu yer ve saat soyleyın geleyım hem balık hem tanışma yaparız.ben bu sene sızınde yardımlarınz ıle bırseyler yapmaya cabalıyom.sonra bakarız narlı,gemlık veya ıstanbul nerseı olursa.dedığın gıbı once guven ve durustluk yoksa balık falan hıkaye.ınan ınsan olacak once .sizler bu konuda tecrubelısınız.bana yer ve zaman soylersınız ben ve arkadasım gelırım,bence bu hafta sonu yapalım malum ondan sonrakı hafta bayram tatılı herkes musaıt olmaz.

18. projeozkan

projeozkan özkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi ECUSIMA 6000Vi
    En İyi Avı:
    yav ne hale gelmış ülke,birkaç balık tutacağız dıye burda bıle bır tanıdık,bir torpıl banghead
    mırmırı deneyeceğim yazmıssın eeeee haber,yada özelden yaz anladın sen onu.
    rapala ve kaşık yazdıklarından hiçbirşey anlamadım ama yakın zamanda hersey çözerım sizlerin sayesınde.
    yıne bu sayfada yazdım.sende bu haftasonu musaıtsen hem tanışma hemde balık avı yapalım mı? yaklaış 1 aydır yazışıyoz.artık kaynaşmak zamanı geldı gıbı.ne dersın?

19. projeozkan

projeozkan özkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi ECUSIMA 6000Vi
    En İyi Avı:
  20. projeozkan

projeozkan özkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi ECUSIMA 6000Vi
    En İyi Avı:
    Evet bu sezon üzerinde konuşulması gereken en önemli konu bu. Balık yatak balığı değil akış balığı, zaten bu kadar yoğun av başka türlü olmaz. Yeri saklamak ihtiyacı duymadım, Sarayburnu'nda avlandık. Zaten oraya çıkacak donanımı olan balık haberini de alır. Kıyıdan ise ne Marmara'da ne Boğaz'da hiç bir şey çıkmıyor.

Size şöyle anlatayım. Dün TFT buluşmasına giderken Yeniköy'da baktım, havuzlar bu boy lüferlerle doluydu. Uzunoltacılar balığı kırmış. Sonra gidip Tarabya'da kıyıdan olta attık. En az 20 oltaya saatlerce vuruş bile olmadı. Ordan doğruca tekneye gidip denize çıktık. Livar lüfer doldu.

Bu sene kıyı balıkçılığı açısından çok verimsiz geçiyor. Karadeniz'den gelen haberler de bu yöndeydi. Arkadaşım Sefa Samsun'da uzunoltacıların hiç bir yılda olmadığı kadar çok ve iri lüfer aldığını, kıyı balıkçısının ise kan ağladığını söylüyordu. Bunun sebeplerini düşünmek gerekli. İklimsel sebeplerle balık derinden geçiyor olabilir. Ancak gırgırların da balığın çok kıyıdan geçtiği için yakalayamadıklarını söylemeleri bu noktada tezat yaratıyor. Bana göre bu balıklar kıyı balıkçısının önünden geçip gidiyor. Çok iri oldukları için klasik yemliye pek bakmıyorlar. Zaten o takımlarla çekmek de pek mümkün değil. 2/0 iğneleri bile dün ortadan kesip kırdılar. Kısacası ona göre yem ve takım indirmek gerekli. Canlı yem asansör sistemi denenebilir. Kıyı balıkçısının yüzünü güldürecek olan sarıkanat ise elbette bu devlerin korkusundan henüz yaşamını Karadeniz'de sürdürüyor.