Selâmün Aleyküm... Muhammed bende sesin soluğun çıkmayınca, bizden kaynaklanan bir sorunmu var acaba diye düşünüyordum... düşüncemin yanlış olmasına ilk defa sevindim... İnşallah güzel avlar dediğin gibi yapmak nasip olur... o akşam paldır, küldür, ayaka üstü oldu doğru dürüst iki muhabbet edemedik, ona üzüldüm, inşallah en kısa zamanda bir araya gelelimde varsa balığımızı alırız, daha önemlisi şöyle güzel bir saohbet etmiş oluruz inşallah... Güzel demişsinde Ahmetsiz düğün olurmu sence..! Mazallah kızar falan kızdırmayalım sonra... En kısa zamanda görüşmek dileği ile, Selâmlar, Sevgiler, Görürsen Ahmetede selâmlar...Allah cc emanet olun... :thumb: mrsparkle
Selâmün aleyküm Yasir... Nasılsın iyisindir İnşallah... İnşallah herşey güzel temennin gibi gerçekleşir, bizim asker askerden geldimi..? hiç haber alamadımda, 14 mayıs ta bitecek diyorduda, şu meraya ne zaman gidiyorsun...!? benide götürsene..!? götürmezmisin yoksa...!? Sanada bereketli avlar osun Yasir...:thumb: Selâm ve Sevgilerimle... mrsparkle
Ve aleyküm selam Erhan amca.. Çok şükür be Erhan amca kendi yağımızda kavruluyoruz. İyi dileklerin için teşekkür ederim. Evet bizim asker geldi. Bir kaç gün oldu daha. Yorgunluğunu atar diye bende hiç rahatsız etmedim. Gidebilirz tabi ne demek. Askeride götürmüş oluruz hem. Ama malum benim durumlar belli olmuyor. Sınavlarım yaklaşıyor ne zaman gidicez dersen kesin bir tarih veremem. Ne dersem yalan olur. O yüzden yine haberleşiriz. Bende ilk gidicem oraya bir kere bi o abimle gideyim hele öğrenelim merayı tam sonra hep beraber gidelim
Selâmün aleyküm Övünç... Nasılsın..! Hafta tatilimi, yoksa 4'mi gidiyorsun, senin şu vardiya sistemine kafam basmadı gitti... ne zaman hafta tatili demiştin...? niyette varmı bir şeyler...?
Cümleten hayırlı akşamlar körfezli dostlar Hepinize bol balıklı, huzurlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum Allah gönlüne göre versin, sana da bol bereketli ve keyifli avlar Amin kardeşim, senin keyfin ve işlerinde iyidir inşallah Erhan abi, bu aralar senden güzel bir rapor gelecek gibi hissediyorum nedense
herkese merhaba.pazar gününkü raporu mu paylaşayım.Muhammed hocamla pazar günü oraya mı gidelim buraya mı gidelim derken son anda kavaklı sahiline gidelim, barınakta bakalım kiralanacak tekne var mı dedik.ben Muhammed hocamı beklerken sahilde avlanan balıkçıları şöyle bir dolaştım.herkesin kovasında 4er 5 er istavirt vardı.sonrasında hocam gelince teknelere bakmaya başladık.sonunda birilerini bulduk.aslında kaptanımız tekne kiralamıyordu amao esnada bizi götürmeye karar verdi.saat 14 ile 17 arasında 4-5 yer değiştirerek ilk defa körfezde açıkta avlandık.fakat umduğumuzu bulamadık.ben 40 parça istavirt aldım.o da kaptanımız takviyeleri ile oldu.fakat öğrendik ki balık asıl sabah erken saatlerde yapıyormuş.artık bir dahaki sefere çıkarsak erken çıkalım düşünceleri ile kıyıdan avlanmaya geçtik. fakat gerek çok fazla balık avlayan olması gerekse kısmetsizlikten ötürü verimsiz bir gün geçirerek evin yolunu tuttuk.tek teselli bu akşam istavritleri tavada güzelce kızartıp yemek oldu.
Ahmed her ne kadar pazar günü istediğiniz gibi bir av yapamadınızsada tebrik ederm.. Bende tlf. edicekler diye evde bekliyordum, milletde sandal sefası yapıyormuş meğerse... Neyse afiyet olsun... görüşmek üzere, Selâmlar... :thumb:
erhan abi dediğim gibi son anda karar verdik.karar verdikte denmez aslında kayıkçı denk gelmese Allah bilir nerelerde olacaktık.karşı taraflara geçseydik haberin olurdu zaten abi.
teşekkür ederim erhan abi.:thumb: benim farklı birşey dememe gerek kalmadı. kanbersiz düğün ,ahmetsiz avlanmak olmazzzzz:thumb:
Yok beni arayacaktınız ya onun için öyle söyledim, siz bu tarafa gelemediyseniz biz, en azından ben gelmeye çalışırdım, tabi bir mani olmadıkça, yakında bir program varmıki...? kavaklı barınakta balık durumu nasıl akşam üstü iyiyse belki geliriz, veya kavaklıya gelirken gezmeye takımlarıda getiririm iki olta atarım diye düşünmüştüm, 2-5 arası yine iyi balık almışsınız, 5 ten sonra çıksaydınız daha güzel balık olurdu zannedersem, birde sabah 5.30-6 dan sonra, neyse görüşmek üzere selâmlar...
abi kavaklıda pazar günü olta atacak yer yoktu.biz de başka bir meraya geçtik.gerçi orda da durum farklı değildi.hafta sonunu fırsat bulan kapmış oltasını koşmuş denize.çapariye kavaklıya gitmiyoruz abi biz. abi açıkta 40 balık çok az be.biz 4-5 kg alırız diye niyetlenmiştik.neyse bir dahaki sefere.çıktığımız tekne küçük.3 kiş. anca avlanır.ama teknecinin oğlunun süper bir teknesi var.onunda 4 kişi çok rahat avlanır.eğer onunla çıkabilirsek aklımızda sen varsın zaten.ama önce tekneci ile konuşmamız lazım. biraz önce Muhammed hocam ile görüştük.şimdi çapariye gidiyor sonrasında yemli devam edecek sanırım.benim işler var.çocuğu kreşten al,yemek falan derken çapariye zaman kalmaz.ama yemliye belki gidebilirim ilerleyen saatlerde. gidersem raporumu paylaşırım zaten.hoşçakal.
Haklısın, c.tesi, pazar heryer kalabalık oluyor, hafta arası daha iyi olur, açıkta demek yerini denk düşüremediniz, yoksa alırdınız, bizde az önce aşağıya gittik hem balık az, hemde çok küçüktü, millet tam kara ö...z kovaya atıp duruyor, bizde toplandık geldik, iyikide gelmişiz eve girdik 15 dk. sonra yağmur boşandı... Muhammed hoca aynı yeremi gitti yine, gelsinde güzel rapor verirse, öğlenden gitmeli, güzel menekşe izmarit yapıyor öğlenleyin. Hadi size rastgele, kısmetiniz bol olsun, güzel haberlerinizi bekliyoruz, iyi haberler gelirse hafta arası bizde gideriz olmassa, bizim buradakiler çok küçük çünkü çapari atmaya değmez... Selâmlar...
Aleyküm Selam abi.. iyidir senden naber ? benim hafta tatili p.tesi gece vardiyasına başladım niyette hep birşeyler var ama artık anca p.tesi ye yaparım birşeyler gerçi kıraçadan başka birşeyde yok anladığım kadarıyla ama belki öğle saatlerinden izmarit yapar.. yada turnaya at çek olabilir artık duruma göre bakalım kısmet sen gidebiliyormusun abi varmı haber ?
Evet kıraça hep, millette kovasına atıyor, bu akşam üstü yine indik, 4 adet aldık kıraçanın kıraçası, deniz kirli yosun çektik hep, canım sıkıldı bende değmez deyip toparlandık eve geldik iyikide gelmişiz, hava karardı, yağmur bastırdı, kalanlar garanti sucuk olmuştur... birde hereke taraflarını denemek lâzım belki o taraftakiler iridir, orası biraz derin çünkü.. şu izmarit benimde kafama takılıyor bugünlarde, istersen sabah, işten çıkar çıkmaz eve gelince 3-4 saat kestir, öğlen saati mavi, menekşelerin çıktığı yere gidelim, olmadı biraz çapari atarız, hava kararmadan geliriz, sende işe gidene kadar biraz daha kestirirsin, tabi bu bir teklif, senin vardiya ve uyku durumuna uyuyorsa tabiki... uymuyorsa çokta önemli değil... Selâmlar...
Öncelikle İsa abi geçmiş olsun dilerim ve herkese hayırlı geceler,hayırlı avlar.İstavrit için yer Yarımca sahilini önermek istiyorum birgün gelirseniz çok sevinirim birkaç İzmit'li balıkçılarla birlikte.Çünkü büyük balıkla birlikte küçük balığı da katlediyorlar olta balıkçıları ve ben küçük balık bırakınca adım manyağa çıktı.Belki sizi görünce akıllanır bu akıllılar (Bir konuşmaya kulak verdim ve gözlemimi de paylaşmak isterim.Geçen hafta akşam üzeri baya bir yoğunluk nasıl balık çıkıyor anlatamam.İlk defa böyle gördüm yarımca sahilini.Neyse at-çek-al falan derken tekneden birisi avlanmış eve gidiyorken yanımdaki ile konuşuyor.Bende dinledim yüksek sesle konuşulunca. Tekneli avcı:Ya burası ne böyle eline olta alan gelmiş. Yanımdaki:Evet ..... abi önceden burası böyle miydi herkes balıkçı olmuş. Tekneli avcı:Eee balık çıkıyor mu ? Yanımdaki6-7-8 cm kıraçaları göstererek) Çok güzel abi güzel balık çıkıyor Tekneli avcı:İyi bakalım rastgelsin iyi akşamlar. Yanımdaki:İyi akşamlar abi Sonra yanımdaki kişinin kendi kendine yüksek sesle homurdanmasını dinledim. Yanımdaki:Ya önceden kimse yokken neydi buralar.Tekir alırdık buralardan 15 sene önce. Şimdi sorarım sizlere değerli dostlar yani ben kendimi tuttum saldırmadım adama.Bu konuşmayı yapan ve 15 sene önce kimse yokken tekiri Yarımca sahilinde kurutan bu insanlara siz ne yapardınız ? Bu ahkam kesen,balık bilgisi olan,Tekiri kurutanlardan birisi olma olasılığı yüksek ve şimdi de kıraçalara göz diken bu adama ne yapardınız ? Neyse...) Bu arada ilk defa sabah avlandım yarımca sahilinden ve geçen hafta baya iri istavrit çıkıyordu fazla kişi de yoktu sabah gelirseniz iri alabilirsiniz.Beklerim yolunuzu avlanmak nasip olur inş.
Yasin hayırlı geceler, Yasin dertli satırlarını okudum, aynı durum her yerde var, onun için kafanı fazla takmayacaksın, duruma göre sözünü söyleyebilecek bir durum varsa söyleyeceksin, yoksa riske girmeyeceksin, değmez... Boşuna dememişler..! köpek .... yemekten vaz geçmez diye..! bazı insanlara ne dersen de anlatamazsın, çünkü anlattığını anlayacak ne beyine..! nede kapasiteye sahipler...! bu akşam bizde plâj yolundaydık senin anlattığından farklı bir durum yoktu..! 15-20 kişi hababam kıraçanın, kraçasını çekme gayretinde idi, Allah'tan balık seyrekti, fazla yoktu, 4 balık aldık onlarıda saldık tası tarağı toplayıp eve döndük, orada 4-5 yıl marinada balık tuttuğum bir dostuma diyeceğim artık rastlasım 1-2 senedir göremiyordum, marinada sadece istavrit avlardı...! adıda büyük balıkçı...dı hihi istavrit nasıl büyük balık oluyorsa artık...!!! :laughing: aldığım haberlere göre şehir dışına karagöze falan gider olmuş artık...! görünce dedim ne o istavriti bırakmış büyük balıklara başlamışsın deyince, büyükleri bitirelimde sıra küçüklere sonra gelecek gibisinden bir lâf etti... diyeceğim bu tip insanlar her yerde aynı..! değişmiyor, ne kadar söylesende nato mermer..! nato kafa..! neyse... Yarımca sahiline gelin demişsin, sen ne zamanlar orada oluyorsun..! ben her zaman gelebilirim, çok önemli bir şey olmadıkça, yarımca derken tam yerini tarif edersen, nereden geleceğimizi falan gelmek isterim... harikalar sahilinin olduğu yer değil zannedersem, daha ilerisi oluyor galiba, yarımcanın içindenmi geliniyor..!? şöyle güzel bir tarif edersen geleceğimiz yeri vede tabi seni nasıl bulacağımızı gelmeye çalışırız, vede tanışmakta nasip olur İnşallah, Selâmlar, Sevgiler... :thumb: