Övünç ne yaptın sen ya.... Ortalığı yine karıştırdın... Şimdilik sırrın sende kalsın, zamanı gelince beraber gideriz... Birde şu güzel baraja gidellim... Ne yem lâzım..? malzeme falan haberdar etde hazırlıklı olalım... Selâmlar.... :thumb:
Akşam 8 gibi marinada şeytan oltasıyla yemli istavrite attım, bir tavalık balığımı ve temiz deniz havasını alıp evin yolunu tuttum, Herkeze RASTGELE....reeling hooked :thumb:
abi çayırköyde birşey yapamadık çünkü asıl olta atmak istediğim yere ulaşamadık aşırı çamur ve su birikintisi sebebiyle ayakta da spor ayakkabı olunca olmadı.. bu aralarda bir deneme daha yapıcam inşallah paylaşırım sonuçları.. yalnız yemli kızılkanat oldukça boldu ama uğraşmaya değer bir balık olmadığından atmadım olta kızılkanata..
aman abi niyetim karıştırmak değildi kaşıklada alınıyormuş ama verimli olmuyor dedi.. merak etme abi ben tam yerini gidip tespit edicem yerinde sonra inşallah gideriz.. çaylama için tek kancalı gezer kurşunlu sistem yemde tavuk ciğeri imiş.. yalnız mekan biraz sakatmış can güvenliği açısından.. birde bir yer daha var hafta sonu belki gidebilirim bir dere tarif ettiler ama tam yerini kafamda canlandıramadım keşif yapmak lazım bunun gibi bir kaç farklı mera daha belirleyip ağustosta ki yıllık iznime teker teker hepsine gitmeye niyetim var abi.. çaylama için meps te iş yapıyormuş bu bahsettiğim yerlerde ama kesinlikle küçük olmalıymış randıman alabilmek için.. işyerimden bir arkadaşımda geçen hafta 4 adet kiloluk çaylama almış meps ile.. bu arada yine işyerinden bir ekip sazana gitmişti geçen hafta sonuç olarak 6 buçuk kiloluk bir tane alabilmişler aynalı sazan resminide gördüm çok yakışıklı balık.. ama bir heves edemedim gitti sazana şimdilik haberler bu kadar bu hafta 12 8 im sabah çıkışlarımda yakındaki bir göleti yoklayabilirim arada..
Övünç yandık desene sen mekân tespiti yapıp, Ağustosu beklersek kış geldi neredeyse, Ağustosu boşver, hafta tatili falan durumları ayarlayalımda şu çaylamaları yakın bir zamanda ziyaret edelim derim...idk RAMAZANA kadar meselâ... Sazanıda boşverde diğer balıkları yoklayalım...reeling hooked Neresi bu yerki can güvenliği falan, o işin kolayı var alırız bir polis şapkası arka cama koyarız, herkes bizi polis zanneder... :laughing: :laughing: Selâmlar... :thumb:
Övünç hiç belli olmaz, balık devam ederse, 2-3 devam ederim gibime geliyor, seni oradan işe yolcu ederim merak etme... Yanımda şeytan oltası bol, sende atarsın istersen...reeling akşam çaycı ramazanın karşısındaydım, yer bulabilirsem yine oralara oturabilirim...Beklerim...Selâmlar....
Herkese merhabalar, Bir süredir buralarda değildim.Sizler ile yazışıp görüşemedim. Herkese iyi akşamlar.
Benden küçük bir rapor; Fakat sonucu olmayan bir av oldu. Dün sabah yakın bir arkadaşımla turna ve levrek amacıyla bir avlağımıza gittik. Sabah gün doğarken at-çek ile küçük bir levrek boyu kadar kaşığa atladı. Arkadaşımın isteği ile yemli olarak attım. Yaklaşık bir saat sonra güzel bir vuruş gördük ve tasma ile balığı taktırdım.Fakat bir terslik vardı ve kalamadan hiç ses gelmiyordu.Kalamayı hiç açmamışım ve hayvanın müthiş basmasıyla yeni sarılan okuma 0,28 misinayı patlattı.Balığı hiç görmedim ama uyguladığı güçten ne kadar büyük balık olduğunu tahmin edebiliyorum ve muhtemelen benim trofem olabilirdi. Sağlık olsun dedim ve inşallah kancayı ağzından atabilir. Ama işin geçeği kaçtıktan 1 saat içinde kendime gelemedim. Halen turna sezonunu açamadan avlarıma devam edecem.
Herkese merhaba ,umarım keyifler yerindedir ,avlar bereketlidir. Bir konuda tavsiyelerinizi almak istedim ,yarın zargana avına gitmeyi düşünüyorum ,körfez civarı tavsiye edebileceğiniz yerler meralar var mi ,tam olarak ne tür suyu sever bu balık ? Şimdiden teşekkürler...
çok teşekkür ederim kardeşim hem aradığın hem burdan yazdığın için ayrıca teşekkürler.. telefonda da bahsettiğin trofeyi kaçırmana çok üzüldüm umarım daha büyüğünü kıyılatmak nasip olur bir gün denemeye devam..
merhabalar dostum,kıyılarda gümüş balığı gördüğün her yer zargana potansiyeli taşır,benim gözlemlerime göre zargana durgun havayı çok seviyor.. ben geçen sene sülünesi ince uzun keserek tabiri caizse kol gibi zarganalardan çok yakaladım sistemin şu olacak klipse bir zargana topu takıp arkasına 1 metre kadar en fazla 0.20 sağlam bir misina ucunada sinek iğnesi diye tabir edilen iğnelerden bir tane bağla yem olarak sülünes,midyenin kenarındaki kurt gibi olan kısım,kaya kurdu,tavuk derisi gibi yemlerle hatta gümüşten fleto kesip yada istavritten kesip takabilirsin püf noktası ince uzun yem olması.. bir tane zargana yakalayıp onun kuyruk kısmından kesip takacağın yem en verimli olanlarıdır.. benden bu kadar sana rastgele..