Sevgili Artof ben daha 2-3 hafta önce bayağı alışveriş yaptım Albadan.... 3 günde teslim ettiler... Makine ve kamış da aldım ve çok rahat kullanıyorum.. ben sana kendi aldığım makine ve kamışın linkini vereyim ... çok hafif, hiç yorulmuyorsun ve aynı zamanda çok kaliteli... Siparişler istediğim gibi geldi bu arada, hayal kırıklığı yaşatmadılar yani bana... Yalnız senin sipariş teslimin bir haftayı bulabilir belki ank. olduğun için... bir de istediğin ürünün stoklarda olmasına da bağlı... Ayrıca çok ilgililer, beni iki kez aradılar siparişle ilgili... Kısacası ben çok memnun kaldım, bence rahatlıkla alışveriş yapabilirsin... sana makine ve kamışın linklerini atacağım, bakarsın.. Ben kullandım ve çok iyi olduğunu söyleyebilirim ona göre bak işte sen... kamış bu : 2,70 - 3,00 - 3,50 - 4,00 mt. boy seçeneği var... http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=AK3234 300 makine de bu http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=ABU C103 ikisinden de çok memnunum...
Herkese selamlar; Kamış için shakespeare ugly stik lite almanızı öneririm.İlk etapta biraz pahalı gelebilir.Fakat uzun ömürlü olması size balık avlarken verdiği rahatlığa değer. 85 ila 90 milyon arasında bulabilirsiniz. Bir kere alacaksınız ve uzun yıllar kamış almayı aklınızın ucundan geçirmeyeceksiniz. Selamlar
selamlar...D.A.M QUİCK ATP alacaktım fakat istediğim modelini bulamadım getirtmek için de kapora istedi benden av bayiileri vermek istemedim açıkçası ve BALZER DLX SERİSİNİN 950 BR modelini henüz aldım.makine çok güzel ama D.A.M ile kıyası nasıl bilemiyorum bu yüzden de terettüt içerisindeyim.bilen biri var ise yorumunu bekliyorum.şimdiden teşekkürler.
alba nın 3234 leader serisini kullanıyorum ben de.tek sorun ki bu bir çok marka ve modelin ortak sorunu porselenleri sabitliğini kaybediyo.çözümü de kolay japon yapıştırıcısı ile sabitledim tekrar.tavsiye ederim
Kıyı avcılığında özellikle sazan avında albastar luck serisi kamışlar fiyatının yanında performans bakımındanda fena sayılmaz.Ayrıca denizde çapari takımlardada aynı performansı sergiliyor.Porsolen konusunda yerinden tetme çok çabuk gerçekleşiyor ürgüp balıkçısın dediği gibi japon yapıştırıcısı ve karbonat kullanarak sabitlenirse daha uzun ömürlü olabiliyor.Birde luckyserisinde en uç kamışın elle çıkartılıp sabitlenmesi gerekiyor.Bazı avcılar kamışı ileri doğru sallayarak parçalarını çıkartmaya çalışıyorlar buda özellikle en uç parçanın sıkışmasına yol açıyor geri yerine oturtmak sandığı kadar hiçde kolay değil.En uc parçanın yedek porselenindende yanınızda bulunması gerekir.
sevgili arkadaşlar, Denizin, rutubetin bulunduğu her yerde metal, krom, çelik dahi olsa paslanır, oksitlenir. Bunu en kaliteli kamışıda alsanız olacaktır. Bu tür şeylerin olması doğal olduğu gibi, aynı zamanda önlemekte çok kolaydır, sezon bittikten sonra kamışınızı yada makinanızı rafa kaldırmadan önce gress yağı ile metal yerlerini hem kamışın hemde makinanın, yağlayıp gazete kağıdına sarın ve kaldırın. Ertesi seneye pırıl pırıl kullanırsınız. Ayrıca bu işlemi olta iğnelerinizdede yapın, gress yağı ile yağlayıp (makine yağı değil) gazete kağıdına sarın, seneye yine aynı şekilde kullanın. Saygılar, sevgiler.
Bakım konusunda olta takımlarıma son derece özen gösteririm, her balıktan dönüşümde önce yaş bezle daha sonra kuru bezle kamışı ve makinayı silerim buna rahmen paslanıyorsa benim bu konuda yapabileceğim başka bişey kalmıyor, sadece albastar kamışların paslanmasıda bu kamışların malzemesinin düşük kaliteli olduğunu gösterir. 15 seneyi aşkın kullandığım bando kamışta pas diye bişey görmedim halkalar kırıldı tamir ettim ayrı mesele , birkaçsenelik lineeffea kamışta gene böyle bir sorun yok. kullandığım albastar kamış modelleri, albastar classic modeli, albastar power, albastar falcon ca hepside paslandı. hatta benim beğenerek kullandığım power modelinin değiştirdiğim halkalarının resmini ekliyeyim, resimdede görüldüğü gibi pas içinde ama sağlamlar saygılar..
bende 6 senelik shakespeare var hic paslanmadi bakim falanda yapmadim ama yaz bitince temizleyip tatli suyla yikiyorum...... halkalar biraz oksitlendi okadar pas falan yok hocam. gecen sene yepyeni alba star ve virax almistim virax olan daha 1 hafta gecmeden ortadan ikiye kirildi alba starsa yaz bitiminde paslandi halkalar kamista kalitenin onemi var bence hocam uzak dogu mallarindan uzak durun arkadaslarlar adı ustunde (uzak) uzak durmak lazim rasgele
malzeme önerisi artofdradon ne kadar bütçe ayıracaksın bilmiyorum ama eğer biraz daha harcamaya imkanın varsa bu gösterdiğin malzemeyi almamanı öneririm. netten alışveriş için sana yeni bir yer öneriyorum. www.avmarketi.com gerçi hem vira hemde kısık balıkçılığın ürünlerini pazarlıyor ama seçme şansın daha çok.bir göz at istersen. ayrıca captain firması balzeri türkiyede pazarlamaya başladı.kesinlikle uzun yıllar kullanabileceğin malzeme sattıklarını söyleyebilirim.resimlere baktım çok iyi malzeme değil haberin olsun.kamışlar konusunda mümkünse almamanı öneriyorum.illede alba diyorsan leader ve galaxy seni çok daha rahat ettirecek modeller.
bence hepsi güzel ama kamışta alba 3281 arıes 400cm tavsiye ederim fiyatı biraz pahalı ama çok fark var.
dostlar bir sorum daha olacak.. alabalık avı hakkındaki makaleyi okurken şu yazıyordu:makinanınızın turu fazla olmalı(kıyıdan mepsle at çek olayında) burada ifade ettiği tam olarak ne anlama geliyor.? piyasada 5.3/1 4.2/1 oranlı motorlar var.bunların hangisinin turu fazla? turu fazla olunca 1 kol hareketinde daha az misinamı sarıyor?
makina olarak bu makinaya ne dersiniz? nasıl bir marka?hiç kullanmadım baya hoş görünüyor... alttaki linke bir bakarmısınız.. http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-4111300
banax çok kuvvetli bir makina değil spin için iyi ama diğer avlarda işine yaramaz sorunsuz uzun süre kullanabileceğin bir makina istiyorsan banax s2000 e e bak ömür boyu kullanırsın. 1:5.2 1 sarım turunda makina kafasının dönüş miktarıdır.yani bir tur çevirdiğinde makina kafası 5.2 tur döner. büyük balık için alacagın makinanın tur devir oranı küçük olmalıdır örneğin 1:4.5 gibi birde makina alırken kaç metrede kaç libre kafa mukaemeti var ona bak örneğim 4 lb 200 yrds gibi bir not yazar kafada yada kutu su üzerinde.... libresi yüksek olanı tercih et az çekerşi makinalar önce yatak bozar daha sonra kullanılmaz hale gelir.alüminyum yada titanyum kafa ile çelik yataklı makinalar uzu süre dayanır.öte yandan önden kolama yani front darg coklu debriyaj diskli makinalar daha kalitelidir.kafa mukavemeti çok yüksektir dam 600 serisi, balzer 400 serisi banax 2000 -4000 serisi çok kalitelidir. spin için(at çek) makina alacaksan banax si 700 banax ile brisa 35 makina tavsiye ederim
Fikirlerinizi ßekliyorum... Arkadaşlar ßen ALBA STAR ATOM 80 5+1 BİLYELİ OLTA MAKİNESİ siparişi verdim. Ama tam olarak makineler hakkında çok fazla ßir ßilgim yok. ßana yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca ßu siteye bugün değilde makineyi sipariş etmenden önce üye olsaydım. Kesinlikle sizlerinde Fikrini alırdım. Makinenin Resmini de aşşağıda yayınlıyorum. Saygılarla... ALBA STAR ATOM 80 5+1 BİLYELİ OLTA MAKİNESİ 5+1 bilyeli. Yedek grafit kafa. >>>>>>>Ayrıntılı Anlatım
ben bu makinaya sahibim yanlış hatırlamiyorsam 2 yıl kadar önce 25 milyona almıştım..normal kıyı avcılığı için uygun..ama bilya sayısına göre performans vermiyor.
Siparişi vermişsin herhalde , hayırlı olsun. Eğer vermemiş olsaydın bunu tavsiye ederdim 9+1 rulmanlı fiyatı aynı gibi...rastgele
albanın bende fiesta 65 i 2 tanede banaks var albadab pek memnun degilim ama banaks daha rahat bir abide daiva vardı cok rahat 2 tane rus kefalini cok rahat cektim biraz pahalı ama bence deger
albanın sadece 1-2 kamışı güzel agırlar ama büyük balıkta ince kamışlar gibi esneyip kalmıyor yani kendi kendini tasmalıyor kamış albadan sadece bu kamışlardan alınınır makinalar ııh
Genelde kamış veya makina alacaksam bunu avlamak istediğim balık gurubuna veya avlanmak istediğim yerin derinlik, akıntı gibi doğa şartlarına göre seçiyorum. Şu an 5 kamış ve 4 makinam var. Küçükyalı sahile balık avlamaya ineceksem (istavrit veya zargana için - akıntı yok, sığ zemin) ince kamış ve küçük makina işimi görüyor. Boğazda Çubuklu'ya gideceksem (istavrit için - çok akıntılı ve ve çok derin) büyük kamış ve makina seçiyorum veya gene boğazda Kuleli önüne gideceksem (istavrit ve lüfer için - az akıntı ve normal derinlik) orta uzunlukluk ve orta boy makina ihtiyaçlarımı karşılıyor. Satın almış olduğunuz ürün muhakkak birgün işinize yarayacaktır. Rastgele.
arkadaşlar banax sx serisi makinalara her zaman güvendim ve bu güvenimde şu ana kadar boşa gitmedi tavsiye ederim.. ayrıca kargı (ya da kamış)kesinlikle cormax carbon kargı tavsiyem olur. evde değişik boyutlarda makinalar var.(6 adet hepsi banax ve yine hepsinde de cormax kargı var beni hiç mahcup etmediler ...saygılarımla..