Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. hobbytime

hobbytime

kamış ve makina

arkadaşlar bu yıl türkiyeye balzer kamış ve makinalar girdi.
    bunlar orjinal ve uzak doğu üretimi değil.fiyat olarak biraz pahalı ama değer
    misina için önerim bu
    uv korumalı çekerleri emsallerine göre çok ama çok yüksek rengi çok güzel seçilmiş.fiyat pahalaı gibi gelebilir ama değil......her 100 metresi 2.5 ytl ye geliyor.

http://www.balzer.de/products.php?pid=372&cid=3

makina önerim

http://www.balzer.de/categories.php?cid=1&sub_cid=2|101

bunlar her keseye her av türüne uygun çeşit var
    matriks türüne hayranım ben böyle makina görmedim şimdiye kadar.
    captain firması ithal ediyor
    bunlarda kamışlar
    http://www.balzer.de/categories.php?cid=2&sub_cid=2|207
    KEVLAR SARIMLI kamışlar var kevlar aynı kalınlıkta çelikten 10 kat güçlü bir malzeme
    özellikle bunlara hayran olmamak mümkün değil (saphire serisi )

benim balzeri önermemin bir sebebi de şu
    her balığa özel üretilip ambalajlanmış ürünleri var
    yani satıcı bilgisizliği faktörü otomatik ortadan kalkıyor.
    alabalıktan turnaya kadar her balığın kamışı misinası iğnesi makinası ayrı üretilmiş
    hybrid modeller de var tabi

SÜPER KALİTE isteyenlere tek önerim var BALZER

SAZANCIPROF balzer BR SERİSİ makinalar muhteşem bait runner sazana süper uyar bi makina bende eskiden banax hastasıydım ama balzer gerçekten muhteşem ya
    aldığım makinanın kadife kılıfta olması müşteriye verilen değerin en büyük göstergesi.

Son düzenleme: 9 Haziran 2006
  2. s@z@ncı

s@z@ncı

Favori Kamış:
    Olta harici hiçbirşey...
    En İyi Avı:
    Sazan 14 kg, yayın 11 kg
    Makine ve kamış seçimi..

Beyler,
    Turna için kullanırım diye ve denize gittiğimde kullanmak için 10 yıl kadar önce Mersin'den 3 metrelik silstar kamış ve silstar 60'lık makine almıştım. Halen kullanırım. Bir kere fincanlarını değiştim, birde iki boğumu değişti halen canavar gibi.
    Ben zaten kamış - makine pek alışkın değilim. Fincansız var 2 tane,kıyıdan sazan için.Denizde de kayalıklardan çupra - karagöz iyi iş görüyor.
    Benim idolüm kasnaklı oltalar. Benim için kaliteli makine filan değil kullandığım misina ve iğne önemli. İğnede mesela, asla çin işi iğneye para vermem. OWNER,MUSTAD,CROWN iğnede tartışılmazımdır. 7 yıl önce bir abimiz fransız malı bir iğne vermişti bana markası belirsiz, plastik bir kutuda. Onlar gibi iğneye daha rastlamadım desem yeridir.
    Misinada ise pelican,asso, siglon kullanıyorum.

Al kasnagı, tut fırdöndüden çevir çevir uzat oltayı suya. Alışkanlık işte napalım.
    Selametle..

3. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    Cikrik Olta!!

arkadaşlar cıkrık olta almayı düşünüyorum ama 'ıbs'diye birşey var bu ıbs nedir?ve kac ıbs tavsiye edersiniz

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Kamışta iki nedenle ibs geçer biri atarını belirtmek için biride kamışın esnekliğini anlatmak için 1 ibs 30 gıram eder bu atarını belirlemek için, esnekliği belirtmek için TC 2 ibs yazıyorsa buda kamışın esnekliğini anlatır burada yazılan ibs 454 gıramdır yani kamışın ucuna 908 gr ağırlık bağlarsak bu kamış 90 derece eğilir,bu vermiş olduğum rakkam misaldir.

5. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    İsabetli bir karar erdem bir kere sazan avına tamamen ters bir kamış bu kamışla sadece tekneden av yapabilirsin derin sularda tekneden ucuna ağır kurşun takıp dibe bırakıp yada gene tekneden sırtı yapmak şartı ile üretilmiş kamışlar kara avına uymaz,kararının doğru olduğunu söyleyebilirim.

6. anil20

anil20

Favori Kamış:
    gırgır dip takımı ve şamandıra
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 5 kg.
    bu sanırım yardımcı olacaktır herkese:) :)

7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bir ek bilgide benden ,mesela bir kamış aldınız atarı 100-30gr bu kamıştan en iyi verimi kamış için verilen atar miktarından yüzde yirmi aşağıda bir ağırlıkla avlanmanız hem kamışın ömrü uzun olur hemde bu kamıştan daha iyi verim alabilirsiniz,sevgiler.

8. Acidmaster

Acidmaster

Favori Kamış:
    şeytan oltası...
    En İyi Avı:
    92 cm turna
    Daiwa ve Remixon Markaları

Daiwa ve Remixon arkadasşalr bu markalar hakkında bilgisi olan varmı kalite ve kullanım açısından antalyda fiyatları cok uygun ?? bilgisi olan varsa dinliyoruz

9. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    daiwa dünyanın en iyi markalarından birtanesidir her ürünü alınabılır yalnız son senelerde onlar da diğer markalar gibi çin de üretime geçtiler türkiyede satılan birçok balık malzemesi markalarından daiwa yı en üste koyabılırız
    remixon ile ilgili bir fikrim yok geçen sene misinasını almıştım memnun kalmadım

10. morcher

morcher

Favori Kamış:
    Boğazda çapari ve diğer avlar için 3.90 surf kamış ve Banax Helicon 5600 serisi makina
    En İyi Avı:
    Kofana 1.80 kg
    Gökhan bey,

Daiwa, Dam, Shakespeare, Shimano, Abu Garcia, Mitchell, Quantum gibi markalarının orijinal ürünleri; saygın,kaliteli ve sağlam ürünler olup fiyatları 100.00$ - 400.00$ arasında değişmektedir. Bu Markalar Amerikan, Alman ve Fransız menşeilidir.

Orta kalitede sayılan Banax, Penn, Okuma markalarının ürünleri 50.00$ ile 100.00$ arasındadır. Bu ürünler Kore menşeilidir.

Bunun dışında kalan tüm markalar 10.00$ ile 50.00$ arasında olup tümü Çin menşeilidir.

Türkiyede kaliteli ürünlerin orijinallerini bulmak son zamanlarda çok zordur. Genelde bu kaliteli ürünlerin taklitleri veya Çin'de üretilmiş olanları pazarlanmaktadır.

Almayı düşündüğünüz makinanın fiyatı düşükse muhakkak Çin menşeili veya taklit üründür.

Saygılarımla.

11. svergie-06

svergie-06

Favori Kamış:
    olta
    selamlar Gökhan benim shimana,okuma,abu garcia(ambessedur) makinalarim var ama gecen hafta cok hesapli daiwa kamis ve makina denk geldi hic dusunmeden aldim hepsinden daha ucuza geldi ama oburlerinide hic aratmiyor orj.ise korkma.Rastgele

12. Acidmaster

Acidmaster

Favori Kamış:
    şeytan oltası...
    En İyi Avı:
    92 cm turna
    şuan için daiwa kamış (270) ve remixon charisma 60 makinemle baya iyi iş yağtım büyük balıkda inşallah fire vermez.Birde alba starın gama 60 dı galiba deneme fırsatı buldum.makine yağ gibiydi bir tur cevırıyordum 4-5 sn ye durmuyordu cok hosuma gitti ondanda almayı dusunuyorum...

13. genç olta

genç olta

Favori Kamış:
    bundan sonra kamışla avlanıyorum çok güzel oluyo
    En İyi Avı:
    artık tuttum elim büyüklüğünde çok sayıda karagöz sarpa ispari
    abi bende 2 hafta önce remixon elite 50 ve remixon falcon 50 aldım bu makinalar 5 bilyeli ilk deneyimi bayındır barajında yaşadım makinalar süper yağ gibi akıyo fiyatıda çok uygun bence çok güzel makineler ilk başta aldığımda forumdaki abilerime sormuştum zaten

14. Pasha

Pasha

Favori Kamış:
    Sadece olta
    En İyi Avı:
    Hatırlamıyorum o kadar çok ki
    Çin Malı Malzemeler

Değerli Arkadaşlarım

Malzeme konusundaki kafamızı karıştıran konulara elimden geldiğince açıklık getirmek istiyorum.

Benimde başta düştüğüm yanılgı tüm çin malı malzemelerin kalitesiz olduğu yönünde bir ön yargıydı. Fakat bununda haklı gerekçeleri vardı ülkemize ilk giren çin malı malzemeler toptancıların para hırsları nedeniyle çin de bulunan en kalitesiz malzemelerdi balık avı ile ilgilenen insanlar ucuz olduğu için bu malzemelere yöneldiler (kaliteli malzemelerin 1/10 fiyat oranı) zaman içinde yaşadıkları olumsuzluklar tüm çin malları kalitesizdir yargısı oluşturdu.

Bu tip olumsuzluklar ülkemizde toptan malzeme işiyle uğraşan kaliteli firmaların
    çabalarıyla belirgin bir şekilde aşıldı, örneğin REMİXON firmasının sahibi olan yakın arkadaşlarım ithal edecekleri malzemelerin katalog yada numune üzerinden seçimlerinde benim görüşlerimi de alarak ülkemiz balık avcılarının güvenle uzun yıllar boyunca kullanabileceği kaliteli malzemeler üzerine yatırım yaparak ülkemizin bu konuda çok sınırlı olan seçeneklerini dünya piyasaları seviyesine taşımaktadırlar.

Fakat ne yazık ki ikilem et mi balık mı çelişmesine takılmaktadır.Minimum yatırımla en fazla balık eti peşinde koşan insanlar diğer yanda amatör olta balıkçılığı yapan ve bu işin sportif ve kültür yanıyla ilgilenen kişiler büyük firmalarında ikilemidir o nedenle sonuç olarak bu firmalarda ticari kuruluşlardır malzeme portföylerinde her iki tip malzemeyi bulundurmak zorundalar.

Gelelim çin malzemelerine genel bir bakışa yurt dışında satılan malzemelerin %95 i çin kökenlidir çinde de kaliteli üretim yapan firmalar vardır aklınıza gelen tüm firmalar DAİWA ,SHİMANO,ABU GARCİA,DAM,MEPPS ve sayamayacağım birçok firma malzemelerini Çin de yaptırmaktadır.O nedenle ülkemizde çin üretimi malzeme satan firmalar kalitesiz üretilmiş malzemeler getiriyorlar yaklaşımı hatalıdır, getirdikleri ürün portföyünde çok kaliteli malzemelerde bol miktarda 5 yıl öncesine göre çok daha cazip fiyatlarla bulunabilmektedir.

Bize düşen görev malzeme bilgilerimizi güncel tutarak ve öğrenerek işimize yarayan malzemeleri seçmektir.Ben kendi adıma artık malzemelerimi çok özel seçimler olmadıkça ülkemiz piyasasından seçerek yapıyorum..

RASTGELSİN

15. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Evet sayın paşanın yazmış olduğu gibi bir çok ünlü firmalar üretimlerini çinde yapıyor,bu üretimler genelde o firmaların ucuz malzemelri için,mesela shımano,10euroyada makinası var 1000euro ve üstünede piyasada satıkları ucuz malzemelrin hepsi çin gibi iş gücü ucuz olan ülkelerde üretiyor pahalı olan mallarını japonya,maleyziada üretiyor,abu halen isveçte üretimi yapıyor tabiki pahalı olan malzemeler mesela çıkrık makinalar ve yüzde yüz alman malı olan sportex,geçen gün bu yazıyı okuduktan sonra internetten bu firmaya mail attım üretimi nerede yapıyorsunuz diye cevap ,,sportex bir alman malıdır ve üretimi bu ülkede yapılıyor,,yada Penn halen amerikada üretilen makinaları olduğunu burada her sene bana gelen kataloglardan biliyorum örneğin ,Penn spinfisher 9500 ss üzerinde made in usa yazıyor fiyatı 300 euro civarında buna benzer bir çok firma halen çindeki ucuz iş gücüne dayanmaya çalışıyor ne kadar dayanabilecekler gelecekte göreceğiz,abunun o meşhur kardinal serisinden yenisi çıktı C33 bir sene evvel almak istedim biraz makineyi inceledim eskisinin yanına bile yaklaşamaz kalitede,baktım çinde üretilmiş hemen yerine bıraktım ben kendi adıma çin üretimi olan makinalar almıyorum,bu şimdilik belki gelecekte alabilirim kalite yükselirse,sevgiler.

16. altuntas77

altuntas77

Bir konuda danışmak istiyorum

Arkadaşlar ben yeni moulinet rhino st-ti 860 makina ve browning syntec tradition II kamış aldım bu makinaların fiyatı ve kalitesi hakkında bilgisi olan varsa yazabilirmi acaba

17. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Makinayi biraz agar buldum ben, özellikle at cek yapicagan zaman seni cok fazla yorar.

18. dgorkem1

dgorkem1

Favori Kamış:
    balzer clx 655, balzer spin 40, balzer rx135, silverstar high carbon steel, seamaster 1.40,rusçıkrık
    malzeme sorunsalı (balzer clx 655, silverstar classic 270)

merhabalar :)
    ilk önce herkezi saygıyla selmalarım.
    foruma ilk girişim
    yakın bir zamanda makina ve kamış takımı aldım.
    mekanizma : mekanizma olarak ilk tercihim dam quick 160 fd olmuştu, tek bilyeli olması ve yorucu yapısından dolayı içime sinmedi 3 bilyeli dam 300 serisini almak için yola çıktım 160 fd makinayı verdim fakat satıcı 3 bilyeli fiyatına çıkacaksam bu farkın deymeyeceğini 100 ve 300 serilerinin arasında bilye dışında pek bir fark olmadığını söyledi. Tek bilyeliyi al işini görür dedi.
    fakat ben illaki daha yi birşey olsun tek bilyeli olmasın diyince
    balzer clx 655 i önerip verdi malum bu konuda pek bilgi sahibi değilim ve bunun acısını çekiyorum sizce verdiği makina nasıl. yurt dışı fiyatı 53.90€ bu fiyata göre epey ucuz sattığı fiyat üstünden birde indirim yaptı yaklaşık 75 ytl civarına maloldu makina.
    http://www.balzer.de/products.php?pid=61&cid=1

Kamıştada : Yurt dışından deneme amaçlı getirttikleri silverstar classic 270 ini verdi çelik sargılı ve çelik destekli yüksek karbon 2.70m

misinada ise ucuz birşey istediğimi ama fiyatına göre iyi olsun diyince vinch verdi bugünde platil aldım.

sizce özellikle mekanizma olayında hatamı yapmışım? teşekkürler.

19. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bence hata yapmışsın,nedenine gelince 2.70 lik kamış spin avı içindir almış olduğun makina bu kamışa çok büyük-170metre 35 lik-sana bu kamış için lazım olan makina en fazla-100 metre 25 lik-olmalı balzerin kendi sitesinde(sende vermişsin adresi) bu makinanın turna ve kuzey denizinde olan bir balık çeşidi için olduğunu yazıyor,balzerin almanyadaki futbol takımları için çıkarmış olduğu kamış ve makinalar bir müddet sonra çok ucuza satıldı mesela 59 euroluk makinalar 10 euroya 79 euroluk kamışlar 20 euroya satıldı onun için fiyat konusuna sana söylenene fazla inanma,almış olduğun kamışa gelince silverstar buradaki,,askari,,adlı bir firma tarafından satılıyor ve en kalitesiz olanlarından bu firmanın internet adresi www.angelsport.de olarak geçiyor arzu edersen siteyi bir gez ama almanca bir site,sevgiler.

20. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Balikci sana katiliyorum, söylediklerinde haklisin. Makina kamisa uymamis o bir gercek. Ancak bu olta malzemelerini satan firmalar müsterilerine hic bir bilgi sunmuyor. (EN AZINDAN BÜYÜK COGUNLUGU) Ve bir kacini söyle bir dolastim internetten. Fiyatlar gercektende fahis. Tutturabildigine satiyorlar kisacasi. Bu makina at cek isi icin bana göre büyük. Fakat artik yeni sistem makinalar bence her av icin cok basarili, özelliklede levrek ve sazan ve deniz de birakmali ve dip olaylarinda (freilaf) 30, 35 lik ve freilauf 40 lik makinalar tercih ediliyor. Kamis olayina gelince, sitede bazi arkadaslarlada bunun muhabbetini yaptik, bir kac yil önce su sonu star la biten bir marka var. Ismi lazim degil, ondan iki kamis iki makina almistim. Sirf türkiyede avlanayim diye. Evde ikisininde tüm halkalari pastan kopmus durumda ve makinanin biri tamamen dagalmis. Bu konuda amatörleri bilgilendirici bir aylik dergi cokda iyi olurdu hani...