Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    serdar abi sx 2000 den memnunmusun performans bakımından degil mekinenın kendi bakımından bende 5 tane makina var hepsine aynı bakımı yapıyorum ama bu sx 2000 nin heryeri kendiliginden oksitlenmeye basladı makina cok güzel verimli ama bu sebepten yakında herhalde atacam cunku misina salmaz hale gelcek

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Doğrusu hiç memnun değilim. 2-3 hafta gitmedi, bilyaları sizlere ömür. Gittim yeni bilye aldım taktım. Tonla makinem olduğu halde niye hala bunu kullanırım ona da aklım ermiyor. Aklımdaki tek sebep, herkesin elinde var bunlardan gibisinden sürü psikolojisi.. Oysa, hıh denen ALBA ALFA 60 bile bundan iyiydi, hemde 1/3 fiyatına. Dahası, elimde derinlik ölçen, alarmlı, motorlu vs. 7-8 çeşit makine varken, bu kütük makineyi niye kullanırım ki? Sürü psikolojisi bir yanda, bir de diğerlerine göre daha ucuz ya, bizde tangır tungur kullanıyoruz. Bu hlade, kırılsa filan canımız sağolsun demek daha kolay olacak gibi. Birde bu açıdan biraz daha iyi. Plastik aksamı yok, kolay kolay kırılacak gibi durmuyor. İşte bu sebepten kullanıyorum. Ama yakında, sigarayı bırakamasam da, bu huysuz makinayı bırakacağım..

3. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    banax sx serisi makinalar 80 ytl den başlıyor 20 ytl daha ilave etmen gerekli
    illa 60 ytl ye dersen yine banax st serisi olanlar var tek farkı renk ve 1 ad bilya eksik ben kullanıyorum memnunum almanı tavsiye ederim

4. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    dam ın butun ürünleri çin de üretiliyor çin den almanya ya gönderilip oradan da türkiyeye ithal ediliyor sebebi avrupadan gelen ürünler atr li gümrüklerde ithalatı daha kolay bunu nereden bılıyorum işim icabı haftanın 3 gunu gumruklerdeyım çin de üretilip de çok çok kaliteli makinalar da var DAM da dahil

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Elbette, kamış ve makina rengi en önemli husus, bunda hemfikirim :) :)

Ama, daha almadıysan eğer, sana ALBA ALFA 60 diye bir makina var onu tavsiye edeyim. Eğer iyi bakarsan, yağını, temizliğini eksik etmezsen, gayet memnun kalırsın. Ben kardeşime bundan aldım. Çocuk değil, 24 yaşında. Antalya'da oturuyor, genelde benden daha iri ve fazla balık tutuyor. Yorumu, süper makina abi.. BANAX SX*000 ile değişelim deseler, hemen BANAX'ı alırım, gider iki-üç tane alfa ile değiş-tokuş ederim.. Çünkü, elimde BANAX'ta var..

Bunun fiyatı, dediğinin yarısı kadar. Böyle işin başında isen gayet iyi olacaktır. Daha kaliteli bir makinayı bu fiyatlara bulamazsın. Bende 700 dolarlık makina da var, ama kıyamıyorum bile, içim cız ediyor balığa çıkarken, yanıma almaya..

6. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    yanlış anlamayın serdar bey merak ettim 700 dolara nasıl bır makınanız var
    mumkunse bırde resmını bızımle paylaşabılırmısınız

7. Banax makinalar standardında yüksek olan makinalardır ..

Banax xs serisi her zaman kullanım ve özellik bakımınndan performans makinları arasında yerini almıştır..
    Banax sx 5000 makina özellik olarak çok iyi olması ve 4,8:1 devir avantajını balık çekişinde çok iyi anlayabiliyorsunuz..

Sevgili Sabri beyinde deği gibi fiyat acısından 80 ytl aşadığa bulmanız biraz zor sanırım .;Bu yüzden dolayıda büyçenizi biraz daha yükseltmeniz gerekiyor.

Ama sonuçta performans olarak güzel bir makina tercihi..

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    DAIWA, Z4500 .. Ben alırken 730 dolar filandı fiyatı. Kaç senelik bir makine.. Şu anda sanırım 1000 dolar filan gibidir fiyatı, TR için. Kutusunda duruyor öylece.

7-8 tane makine var, kullanılabilir halde. Ama biraz işin "gerçeğine" bakmak lazım. Kayalık, langır lungur yerlere gidiyoruz. Araba yok şimdilik, o yüzden dolmuşa filan biniyoruz, bir yerde unutsak etsek.. Böyle bir makinayı, Galata'da dayadığınız yerden çaat diye düşürdüğünüzü düşünün. Evlat acısı gibi sızlatır içini insanın. O yüzden, halihazırda öyle pahalı olmayan modelleri alıp çıkıyorum. Şimdiki aklımda olsa, zaten bu parayı vermezdim. Kaldı ki, işin aslı, çoluk çocuğun ve kendimizin boğazından kesip veriyoruz, öyle sağlam bir gelirimiz filan olsa, gam yemezdim hiç, kırılırsa da kırılsın der geçerdim de.. Bunun için 15 gün mesai yapıyor olmak insanı düşündürüyor..

9. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Arkadaslar, ben bu konuy a biraz farkli yaklasicam. Tabiki isteyen istedigi ürünü istedigi fiyata alabilir, nerde üretildiginin ise hic bir önemi yok...
    Yeterki aldiginiz ürün garantili olsun. Aldigim tüm takimlar en az 2 iyil garantilidir. Garantisi yoksa almayin derim. Aldiginizda büyük olasilikla elinizde kalicaktir.
    Makina ve kamis olayinda mutlaka garantili mal alinnnnnnnnnnnnnn...

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Garanti? Bilyası sıkışıyor, götürüyorsunuz, buna su kaçırmışsın vs. Maalesef, garanti çoğu durumda sözde kalıyor. Yani bunu alıp, evin balkonundan mı kullanacağız: "rüstem efendiii.. iki ekmek bir gazete!". Bu kadar lüzumsuz olabiliyorlar. Ama parçasının bulunuyor olması iyi. İyide, parçası kaçadır? Hiç soruşturdunuz mu? İnşallah, iyi bir satcıcıdır, garantisine sahip çıkar. Böyle eften püften bahane bulup, kıvırmaz..

11. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    işin bu yönüde var ben bu yüzden 2-3 yıldır aynı yerden alıyorum üsküdarda cengiz balıkcılıktan alıyorum başka yerden malzeme almıyorum ve aldıgım hiç bir makina da problem yasamadım

12. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Bir satici, sattigi ürüne garanti veriyorsa, o ürünün arizasini gidermeklede yükümlüdür. Arizayi gideremiyorsa! Su kacmasida olabilir, bilye sikismasida önemli degil. Garanti süresi dolmamissa, ürünü yenilemek zorunda kalir, aksi halde garantili ürün satmissin , satmamissin ne önemi var? Sattiklari ürüne garanti veremeyen yerlerden alisveris yapilmasi taraftari degilim. Illede yapmissaniz, sikayet etmeyede hakkiniz yok derim. Kusura bakmasin kimse. Verdiginiz paranijn üzerine buzlu su icin iyi gider. :(

Garantili ürünlerde problem cikartiyorlar ise, TÜKODER e basvumanizi tavsiye ederim. Tüketiciyi koruma dernegi, unutmayinki sizlerinde yasal haklariniz var.

Son düzenleme: 9 Ağustos 2006
  13. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano dünyanın en iyi makine üreticisi fiyatları biraz pahalıdır
    shimano nun bütün modeleri kalitelidir gözünüzü kapatıp alabılırsiniz garantisi benim şahsen birçok modelini kullandım beğenmezseniz bana gönderebilirsiniz ))
    özellikle Shimano Big Baitrunner LC modelini tavsiye ederim

banax türkiye şartlarında alabıleceğiniz en iyi markadır
    en ucuz modeli bg serisidir 30 ytl civarında ondan sonra st serisi 50 ytl civarında
    biraz daha pahalı sx serisi ve özelikle helicon serisi ni alabılırsiniz
    helicon serisi çift avanslıdır özellikle sazan avında kullanmayı düşünenlere ideal bir makine ,
    benim kullanmış olduğım bütün makinalar baitrunner özellikli avantajı sazanı kenara aldığınızda ani hareketlerine anında makinenin arkasında bulunan tırnak ile cevap verebılıyorsunuz

[​IMG][​IMG][​IMG]

Son düzenleme: 15 Ağustos 2006
  14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Moda gibi bir şey ya, BANAX SX2000 aldım en son. Satıcısı, evladiyelik makinedir, şöyledir böyledir derken, hiç te niyetim yokken aldım çıktım.

Makine olarak pek bir aman aman vaziyet görmedim. Açıkta kalan yerlerini sürekli yağlar temizlerim. Bir ay kadar sonra baktım, misina kokuluk teli, paslanmış bir kaç yerinden.. Hayda, hayda diyerek güzelce zımparaladım, komple elektrolize soktum evde. Yeniden krom kapladım ellerimle. Bu ara, misina saran makarasına takıldım. Deniyor du ki, 4-5 kg. balığı rahat çekersin bununla. Hımm, bu tipik bir burç sistemi. Sürtünem azaltıcı bir şey yok. En babasından yağa doyursan bile, yağ tutacak kanalları filan yok. Öyle ağır balıklar çeksen, bu makarada, milde gider. Neyse, henüz öyle balık denk gelmediği için, makara hala sağlam..

Daha sonra, gıcırdamaya başladı. Ne oluyoruz diyerek dağıttım aleti. 3 Tane bilya var. Üçüde sizler ömür. Kemik gibi olmuşlar. Hasbel kader bilyalar piyasada bulunan cinsten. Tanesine 4.5 YTL verip yeniledim hepsini. Bu esnada dikkatimi çekti. Ana hareket mili, sarıdan yapılmış. Bilya tam ortasına denk geliyor. Karşılığı ise şaside basitçe açılmış bir deliğe oturuyor. Bilyalar, ince, 4 mm filan eninde. Bu tür küre elemanlı bilyalar, mutlak belli bir boşluğa sahiptir. Bilya ortada olduğu için, diğer ucun belli bir şekilde sarsılması, yükün oraya vurması beklenen sonuçtur. Uçtaki gresi temizledim, evet, mil sarmış..

Sonuç olarak, bu makina bence o parayı edecek bir makina değil. BANAX'ın diğer modelleri nasıldır bilmiyorum. Ama ben bu aletin 80 YTL edecek bir tarafını görmedim. İnsan veridği paraya biraz karşılık almak istiyor. Bu sistemlerin en kritik parçası bilyalarıdır. 35 YTL'lik ALFA 60 makinadaki kalitede bilya varsa, ALFA 60'ta bu bilyalarda 6 tane varsa, eee, niye ben o parayı vereyim? Kafasına bakıyoruz, makarasına.. Basitçe alüminyum. ufacık bir yere dokunur, hemen ezilir gider. Bu kadar çıtkırıldım kafa, balıkçıya uymaz, biraz sağlam yaparsın şunu. Öyle kolay kolay çizilmez, ne bileyim, üzerine zirkonyum/titaynum bilezik filan koy mesela. Nerde?

Kısaca, BANAX bu modeliyle, bence tam bir hayal kırıklığı. Şimdi, ya çıkrık makineyi takıcam, millet o ne yavvv diye bakacak, bize gökgörmedik olta sahibi olmuş diyecek, ya 700 kusur $ makinayı takıp, gidip gelirken kamışa kucağımda sımsıkı sarılarak gezecem, ya da daha iyisini yapacağım. Gidip bir tane daha ALFA 60 alacağım, takacağım ve bozulana kadar devam.. Bozulunca, gıcırdayınca filan atar, yenisini alırım.. Haa, bakarsınız, palamut filan yapar bu sene, kuvvetli makina icap eder. En kötü ihtimalle, Abu Garcia 6500 C3CT vardı bir tane. Özel bilya, manyetik fren tertibatlı. O zaman değer işte, en azından onu takmaya.. Ufak tefek bir şey, öyle pek bakın bakın demiyor..

Makina almak, iyi, hoş, kolayda, mesele aldıktan sonra başlıyor. Görüldüğü üzere. O yüzden, pahalı ve süper makina yerine, ucuz ama fiyatına göre kaliteli makina derim, nacizane.. Elbette, 5 YTL'lik, Lyra 50 alın demiyorum, ama piyasada bu şekilde, markası pek bilinmesede kalitesi tatmin edici makineler var..

Neden böyle? Basit. Bir defasında Galata köprüsünün dibinde, karaköyde, istavrit tutuyoruz. Birileri geldi, baba bak, hadi bizde tutalım filan... Biraz sonra gene geldiler. Bir kamış, makina, ucunda takımı filan, 22 Milyon vermişler. Amaney, benim misina 120 YTL, kamış 60 YTL, makina 80 YTL. 250 YTL(+) edavat, 22 YTL edavat. Onlarda bizde aynı şeyi, aynı şekilde tutuyoruz. Ben, o durumda, "Burda bu balığı tutmam abi" diyerek, toplandım gittim. İnanın, yanınıza birisi geliyor, böyle dandik bir makina, uyuz bir kamış vs. ile sizden fazla balık tutuyor, kendinizi kötü hissediyorsunuz.. Bu nedenle belki, öyle aman aman makineleri filan hiç tutmuyorum. Çünkü, balık tutmak için mi, balıkçıyı tutmak için mi yapıldıkları belli değil..

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Başka makine kullanmadan, iyi/kötü ayrımını yapmak pek doğru olmaz sanıyorum. Pek çok çeşit makina kullandım. Banax SX2000 hiçte fiyatını hakeder halde değildi. Fakat, basit bir örnek vereyim. Bir tane Abu Garcia C3CT var bende bir tane. Buna özel manyetik fren ve bilya takımı aldım. Bu ilave için 60 USD filan vermiştim. Şimdi, banax makine ancak 60 USD Filan. Birinin hepsi, ötekinin sadece modifikasyonu kadar tutuyor. Bu halde, Banax ile Abu Garcia'nın bu modellerini karşılaştırmak haksızlık olur.

Biraz, belli fiyat segmentleri içinde karşılaştırma yapmak lazım öncelikle. Bu açıdan bakınca, Banax SX*000 entry level dediğimiz türden, ucuz tip bir makine. Bu tip makineler içinden beklentileri tam olarak karşılayacak bir şey çıkması biraz zor.

16. uzman78

uzman78

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    9KG SAZAN/3.750KG GÖKKUŞAGI
    slm arkadaş
    iyibirseçim yapmışsın altı senedir tatlısu avcılığında kullanıyorum.denizde kullanacaksan tuzlusu olayını ihmal etme.şuanpiyasanın en iyileri arasında.
    rasgele.

17. Suatreis

Suatreis

sx 3000 iyidir 4000 ağır kaçar çıtırdan.

18. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    fiyat performans açısından türkiye şartlarında alınabılecek en iyi marka banax tır en iyi seçimi yapmışsın ahmet 3,90 kamış ile tatlı suda kullanmayı düşünüyorsan sazanlar ağladı demek bol balık tutmak nasıp olur işallah

19. manblue60

manblue60

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüferlerrr
    slm

arkadaşlar denedim fakat banax sx c4000 makine kamışı attıktan sonra kapatıyo ve 1 haftadır en az 20 adet çapari koptu KISIK a telefon açtım götürüp baktıracağım anlıyacağınız burnumdan geldi valla rast gele

20. arm59

arm59

Favori Kamış:
    Olta:Dam,daiwa,banax
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Bende de Banax sx2000 var az kullandım fakat iyi mal uzun yıllar sorunsuz kullanılabilecek makina tek kusuru önden kalamalı olması