Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. excalibur

excalibur

Favori Kamış:
    olta
    yeni konuyu görür gibiyim. dev organizasyon. antalyada kılıç , orkinos avı.

2. HorNET

HorNET

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Eşi ;)
    Pardon beyler araya giriyorum ama
    http://www.dam.de/katalog/html/englisch/e_06_taschen.htm
    adresindeki kılıfların 8358-150 olanını alabileceğim bir yer biliyor musunuz?
    Ne oltatakimi.com'da, ne avmarketi.com'da ne de bildigim diger sitelerde bulamadim da boyle birsey. Acaba satan yer biliyor musunuz?

Teşekkürler.

3. Bizz daha kuzu yu bulmadık orkinos kılın başlarsa tamam

Namıkcan tamam sen yine rüyalara dalıyorsun :)

Bakalım ne çıkacak nasibimze..: ) sen artık yakalada kuzu ayarında bir balık gerini düşünme bak ..

Bak biz .. antalya geldik bizim dev cupra sevgili mutluya takılmışş :)

Gel abi Dev çipuralara bakalıms biz .

4. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Yurt disinda bir cok av malzemesi satan yerde bulaman mümkün, bir tanidigin var ise siparis verebilirsin. Ama magazadan almak biraz pahaliya gelebilir haberin olsun...Internet üzerinden satis yapan magazalari denemelerini tavsiye ederim.

Son düzenleme: 12 Eylül 2006
  5. excalibur

excalibur

Favori Kamış:
    olta
    neee :rolleyes: biri kefal mi dediiii . :D ver coşkuyu hocam oltalara, ver coşkuyu :D

6. hakan

hakan

Favori Kamış:
    fly,pilker
    En İyi Avı:
    48kg kilic,19kg som,38kg halibut
    Kutup balikcisi

Namik Reis buyuk takimlar hakkinda yazacak o kadar olay varki simdi ucbes satirla nasil anlatilir bilmiyorum.Buna heves ettimmi bir takimla baslar,sonra 3 olur 5 olur sonra seriyi tamamlarsin benim gibi 16tane olur tabiiki mecburen suratli tekne olur....sonu yok diyecegim cuzdani bayagi bir zorlucaksin bu ise.Bir tane aliyim ayda birkere hevesimi aliyim dersen,hic bosyere masrafa girme derim.Hele Turkiyede bu tip olaylar fazla populer olmadigindan alet edevatlarin fiyatlari kimbilir nasildir??Simdi herkes genel adina cikrik diyor,basitce iki tipte genellendirmek lazim,hantal trolling dedigimiz sirtida kullanilan bunlar yalniz bu amacli olup bunlari alipda kiyidan atcek olayinda kulanamazsin bunlarin fiyatlarida makuldur.2tip gene cikrik diye kulanilan atcek yapabildigin tipler bunlarda marka modelin,boyutun sonu yok.Bu makinalarla cok guzel sirti cekilir+cok cok guzel atcek yapilir bildigimiz standart makaralardan cok daha uzun cok isabetli atislar yaparsin,alisana kadar 3-5saat seni bayagi sinirlendirir ama ondan sonra o standart makaralarida eline almazsin.Diyecegim o;bu tur belki senin icin cok mantiklidir,bu tip makinalarla cok rahat 40-50kilo baligi cikarirsin belki fazlasi,cok rahat kiyidan levrege atcek yapilir,gölde irmakta heryerde her isi görur.gelelim kamis faslina kamisi oarlarda bulmakta zorlancani sanmiyorum.Kamis kisa olucak bagaja sigcak diyorsun o kötu.gercek o ki kamis ne kadar uzarsa yakalanan baligi tekneye alma sansin:D :D artar,balik yakalandigi andan itibaren butun kamis direncine kaliyor,kamis ne kadar uzun olursa baligi o kadar yorar,balikla kavgan o kadar kisalir,basari sansin o kadar artar,kisada balik 2 kacak parenda atar kamis onu sikmaz balik vurur kafayi gider.Gelelim alternatiflere;sen kendin azcok taramisindir markalari modelleri,tavsiyeler dersen??Sirf teknede sirti icin ise,PENN markasina bak model dersen PENN 320 GTI senin isini görur derim fiyat dersen,ben 2 tanesini 120euroya aldim derim,ama magazada kac paradir bilmem,ikinci ihtimal bu gruba Abuambassadeur SEVEN +kamis olarakda kisa diyorsun 180 Shakespare uglystick bu cifti ben 70euroya aldim dahada cogalmak mumkun mesela bende 8 tane SEAHAWK var,bunlar 20-30kg rahat fazlasini bilemem bunlarin tanesinide 12euroya aldim,örnek cok ufak makinalar silstar TL24 mesela 25euro,daha ucuz Fladen Spider 1860-G buda 10euroya alinir.Ikinci grup benimde sana tavsiyet ettigim makinalar hem sirti hem atcek yapabilcegin bunlarda yuzlerce marka var,ama tek tavsiyem Ambassadeur(Made in SWEDEN)bunun Taiwan fabrikasindan cikan mamuleri dolu kesinlikle alma elinde kalir,80-90yilarda yapilmis Isvec yapimi makinalardan bulursan onlarin zaten ömurboyu garantileri var.Abuambasseadeurbunlarin modelleri cok 5500-6000-6500-7000böyle gider,en cok tutulanlar fiyatindan dolayi 5500-6000grubu benim tavsiyemde bu grup fiyat dersen ben 55-80euro arasi aliyorum.Kamis olarak bende cesit cok mesela Daiwa Apollo A6120-27H bunlarin 2.10,2.40,270leri mevcut ben 15euroya aldim,mesela STORM varbunlar 1.80likleri mevcut(kamislar hep 2 parca)fiyati 8euro,yada en cok tutulan Shakespare ugly stick her isi görur buda 20euro civarinda.Namik gördugun gibi gittikce gidiyor lista,dedigim gibi kafanda karar nasil amacli nasil butceli gerisi kolay.tavsiyem yurtdisi o fiyatlarla parcalanma.Internette kurcalayinca karsina acayip rakamlar cikacak benim yazdigim fiyatlara sasiracaksin,burda böyle sanslarimiz var.Niyetlenirsen özelden haber ver bakariz,acele etme derim ben,takilirsa kafana birsey yaz.Bunlarin linklerini yada fhotolarini bul dersen onlarida buluruz,Rastgele

7. excalibur

excalibur

Favori Kamış:
    olta
    bir tane 5lt lik motor yağı bidonu, 3-5mt 150 lik misina, bolca gezer kurşun, 100-150mt de çamaşır ipi, 2 adet kasap kancası şeklinde iğne.

neredeyse bedavaya gelir namık hocam bu takım :D

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Namık, bu işte biraz parayı gözden çıkarman lazım. ama o kadarda değil. Ben çıkardım, bir halt olmadı.

Abu Garcia Ambessadeur 6500 C3/CT/Rocket gibi modeller, bu mevzuda bir efsanedir. Fiyatları da 180-200 dolar civarındadır. Hem at-çek, hemde diğerlerine uyar. 50 kg. balığı da banamısın demez, çeker. Sorun bunların artık üretilmemesi. Yeni bulmak biraz güç oluyor. Eğer, aman amaaan diye kaçmasan, bunu sana tavsiye etmezdim. En iyi fiyat performans oranını bunlar verir genelde.

Kamış için şu diyemem. Büyük balık işinde, biraz acemi isen, kamış filan dinlemez, kırar elinde kalır. Temel olarak karbon kamışlar bu işlere yeterlidir ama, öyle kısasını bulmak biraz zor. Fiyat olarak ne düşünürsün, bilemediğim için şudur demem zor. Dahası, bu büyük balık işinde, kamışların kılavuzları filan özel olur. Defalarca gördüm, patır patır kılavuzların döküldüğünü, balık "patron kim" diye sorunca.. O yüzden, hem bulunabilen, hemde uygun fiyatlı bir şey önermek pek kolay görünmüyor. Zira, bu işlerin meraklıları genelde "custom" denen kamışlardan edinir. Yani, kapalı boyu şu, dayanımı bu, kılavuzları şöyle filan gibi özel imalat kamışlar kullanırlar. Bunlarda, 250 dolardan filan başlar.

Piyasa tipi kamışlar kullanmadım bu tür işlerde. Bilmiyorum, ahanda şu desem yanlış olur.. Bence sen, söğut dalıyla devam et bir müddet daha..

9. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    gürkan albada buna benzer bişeyler var ama işini görürmü bilmiyorum bir bak istersen

10. zordak

zordak

Favori Kamış:
    olta

11. borayto

borayto

bu makina nasıl arkadaşlar yardım

2. bir makina almak istiyorum bunu düşünüyorum sizinde fikriniz benim için önemli ne kadar bilirsen bil bilene danış derler bizim oralarda makinenin resmi bu
    özelikleri bilya sayısı 8
    metal kafa /Yedek Grafit Kafa :
    Devir : 1:4,2
    Anti-Titreşim Sistemi :
    Misina Kapasitesi : 0,60/100
    ha bu arada markası d.a.m Arkadan Kalama
    şimdiden teşekkür ediyorum saygılarımla

12. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Uygundur , sakincasi yok, iyi makina. Insallah fiyatida iyidir... 70 YTL yi geciyrsa alma.

Son düzenleme: 15 Eylül 2006
  13. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    ADAŞIM ben dün o makinanın aynısı ve bot kamış ve 100 m 0,30 misina toplam 80 ytl ye aldım dam markaları bilmediğimden soruyorum normalmidir.sevgi ve saygılar

14. borayto

borayto

sevgili zander

fiatı 118 ytl yani pahalı birde bunu uygun fiata bulabilecegim yer hakkında bilgin varmi teşekkür ederim

15. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Nejat o fiyata daha iyi makinalar bulabilirsin diye düsünüyorum. Makinanin tam ismini yazabilirmisin? Bir bakayim bende merak ettim :)

Son düzenleme: 15 Eylül 2006
  16. deep ocean

deep ocean

Favori Kamış:
    SURF Kamış
    En İyi Avı:
    kefal : 1,100 gr. Eşkine: 1 kg.
    ben geçen gün DAM QUİCK FİNESSA 750 FD aldım. Avcılarda bir balıkçıdan 1 gün kullanılmış bir makine idi fiyatı 80 ytl...

liste fiyatları 50 euro gibi..

Aldığım akşam söktüm inceledim.. fena değil başkaları ile karşılaştırdığında oldukça iyi.

hafif. kol boşluğu az. dengeli ve akıcı bir dönüşü var..

selamlar.

17. halisabi

halisabi

Favori Kamış:
    Olta,kamış,bıçak...ilkyardım malz. ve biraz da umut :)
    En İyi Avı:
    Camgöz. (Tartmadım)
    Seçimim doğru mu dersiniz?

Bir nedenle balık tutmaya son verdiğimde, (2.10 luk bir kamış ile Daiwa GS-13X makine hariç) elimdeki tüm malzemeyi başkalarına hediye ettim. Bu yaz, yıllar sonra birgün takımı açıp salladım. Bir zargana atladı, misinayı sarmak için kolu döndürüyorum, hareket yok. Meğer kolun dişlisi sıyırmış. Topladım, tekrar çantaya koyup eve döndüm.

Hafif takımla çalışmak zorundayım. 2.10 kamışı aslında teknede kullanıyorum, ama genel olarak sahilden avlanmaya çalıştığım için pek uzağa atamıyorum. Neyse, İstanbula döner dönmez gidip yeni bir makine aldım. Bu siteden haberim yoktu. Sizlerin önerilerinizi alıp ondan sonra gitmeliydim malzemeciye. Her neyse, hafifliği ve fiyatı ile uygun olduğunu düşündüğüm bir D.A.M Atp 140FS model aldığım makine.

Aynı yerde kamış da var. D.A.M e-motion 150 serisinden 3.30 luk bir kamış kafama yattı. Hafif ve yeterince uzun diye düşünüyorum. Ayrıca sapın mantar kaplı oluşu da bana göre artı bir avantaj.

Seçimim doğru mu dersiniz?
    Yardımlarınız için peşin teşekkürlerimle.

18. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    halis abi d.a.m balık işinde saglama markalardan birirsi tercih dogru

19. ergen

ergen

Halis abicigim neticede senin icine sinmesi lazim. Herkesin bir favorisi vardir. Güle güle kullan.

Rasgele

20. Halis ağabeycim.
    Arkadaşların dediği gibi DAM makina ve kamışta bencede en iyilerin arasındadır.
    Fakat benim dikkatimi çeken ise kamışın boyu oldu.
    3.30'luk bir kamış uzun değil mi?
    Kullanım amacına göre kamış seçimi değişir.
    Gerçi İstanbul'da kıyıdan avlanmak nasip olmadı.
    Fakat Kasım'da orda olacağım. Neyse konuyu dağıtmayalım.
    Ben genelde 2.10 - 2.50 - 2.70 kullanıyorum.
    Denizde kıyıdan kullanılacak ise, bana göre uzun bir kamış.
    Tatlı su için ise uygun olabilir.
    Sevgiler...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 16 Eylül 2006