Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. semiho

semiho

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    3 istarvit 1 izmarit(hemde yemsiz)
    Bu olta nasıl ?

Arkadaşlar ben balık tutmaya ne zamandır hevesliydim. Gittigifiyorda bu oltayı görünce fiyatıda uygun geldi alayım dedim. Nasıldır fikrim yok iş görür mü ? Ben kıyıdan istarvit falan tutmayı düşünüyorum ilk etapta.

http://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=2383316#aciklama

2. Korhanb

Korhanb

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    orfoz 7400 gr, kefal 1300gr, ahtapot 7200 gr (el ile)

Eğer hazır bir takım istiyorsan şu an migroslarda satılan ve fiyatıda oldukça iyi olan bir kamış var yanında çapari, kurşun, fıdöndü ve misinasıda var

3. fsekerci

fsekerci

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    al kardeşim...fiyatına göre iyi takım,işini görür,bu makinenin benzeri var bende,10 yıldır kullanıyorum,3-4 kg balıklar çektim. kamış için bir şey söylyemem ben iki parçalı spin kamış tercih ederim,

4. semiho

semiho

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Ben aldım oltayı keşke almadan foruma girseydim ama oltayı aldıktan sonra araştırmalara başladım biraz ters oldu yani :) Benim aldığım nasıl işe yarar mı ?

5. semiho

semiho

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Süper o zaman ilk fırsatta çıkıyorum balığa. Ucuz diye bir an bu oltayla balık tutulmaz diye düşünmeye başlamıştım :D

6. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    boooşverrrrr zaten her gittiğin terde yarasın yaramasın balık avı için alış veriş yapacaksın ve ev dolacak tabi yengeyle kavga edeceksin.bunlar bizler için kaçınılmaz son:D :D :D

7. fsekerci

fsekerci

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    fiyat ve takım iyi dedim ya semih,hiç pişman olmazsın.,fakat dikkat et büyük balık yada bol miktarda yosun vb. tutarsan makina ile çekme,yani o makinayı fazla zorlamaya gelmez,sıyırır dişliyi,ondan sonra at gitsin.önce kamışla çek boşlukta sar makinayı....

8. semiho

semiho

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Bide o var ben sevgilimle gideyim diyorum balığa var mı öle nezih yerler yoksa yalan olur balıkçılık hevesim.

9. semiho

semiho

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Acemi adam için bu tiyolar niymet daha çok şey öğreneceğim ama bu bilgi belki makina kurtardı saol.

10. fsekerci

fsekerci

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    çok şanslısın,ben bu işe başladığımda ,aldığım ilk olta ,ilk avın ,ilk yarım saatinde bu yüzden pert oldu.ve avım zehir oldu.makinaları ne olursa olsun zorlamak iyi değil.
    bu işe yeni başlayan biri için ideal takım.bozulsada için yanmaz.
    sana tavsiye ,aynından bir tane de sevgiline al,eğer evleneceksen şimdiden alıştır yengeyi balıkçılığa.....

11. semiho

semiho

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Hiç aklıma gelmemişti iyi fikir önce ben öğreneyimde sonra benim oltayı ona devrederim :) . Balık tutmak en güzel uğraş gibi geliyo bana hele işi öğrenip farklı mekanlarda farklı balıklar tutmak süper olur. İnşallah bu işten keyif alırım sıkılmam.

12. excalibur

excalibur

Favori Kamış:
    olta
    Sıkılmak mı, hele sen bikaç balık yakala da . Varını yoğunu av malzemelerine harcamaya başla önce :) ondan sonra tekrar konuşalım buradan ;)
    Şaka bir yana bu bir tutku, yer yer hayatımızdaki en önemli şey haline dönüşebilen bir tutku. Rastgele dostum şimdiden...

13. fsekerci

fsekerci

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    esas eşin olacak hanımefendiyi bu işe alıştırmazsan,işte o zaman acayip canın sıkılacak ,,,balığa gitmek için çok takla atman gerekecek.

14. semiho

semiho

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Bu önerileri mutlaka dikkate alıyorum. Makinayı kırmamak için zorlama, eşinide balıkçılığa alıştır. Yavaş yavaş öğrencem.

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Lyra'lar, dandik makinadır, sarması filan baya bir derttir ama, kolay kolay dişli sıyırmaz. İyice eskiyip yatakları (bilya yok :( ) bittim ben demiyorsa sıyırma adeti pek yoktur. Pek bir ehvendir. Yalnız, buradaki fiyat 22 Milyon filan. Bana biraz fazla geldi. Lyra yenisi 8.5 YTL. Lucky 3.00 m kamış 9 YTL. Misina nerden baksanız bir ik milyonluk bir şey. Eder, en fazla 20 YTL. Kazıkçı olmayan bir yerden bunlar daha ucuza alınabilir. Gerçi daha ucuza demektense, biraz daha iyisine gitmek lazım. 3 m kamış ile çapari atmak filan tam bir zulüm olabilir. 4 m bir tanesini tavsiye etmek daha iyi. Makine içinde aynısı geçerli. Ama o kadar kritik değil.

16. zarganax

zarganax

Favori Kamış:
    D.a.m. Kamış Banax Motor
    En İyi Avı:
    2 Kg Kırlangıç
    Semih balık tutdukça tecrüben artacak merak etme. Şu an ucuz kamış ve makina ile başlaman da iyi. Çünkü tecrüben arttıkça sana gerekli olacak kamışı, motoru daha iyi bilecek ona göre takım taklavatı düzeceksin. :)
    Hadi Rastgele...

17. semiho

semiho

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Himm o kadarda kazık değilmiş, anladığım kadarıyla başlangıç için şansda olsa fena bir seçim yapmamışım. Bakalım ilerleyen zamanlarda yeni olta alacak olursam önerilierinize kulak veririm.

18. semiho

semiho

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Saolasın ilk tuttuğum balık ne olursa olsun resmini koyacağım buraya :D

19. toltol

toltol

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kırlangıç, 2 kg
    50 ytl civarında iyi makine önerebilirm,isiniz

bu ayarda iyi makine ne alabilirim

20. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    kardeş biraz fazla ver banax al çok kaliteli saglam bir makina fiatı 75-80 civarı
    ama illa 50 ytllik istersen birde şuna bak albastar kk70