Birde bu konularda genelde ben Ercan(Zander)'dan bilgi alırım. Bana verdiği bilgiler çoğu zaman işime yaramıştır. Birazdan gelir ve oda görüşlerini bildirir...
abi ben genelde 3,60 tan ne aşagı ne yukarı kamış kullanmıyorum sadece surf 3,90 3,60 bence ideal hem yemliye hem capariye
Erdemcim İstanbul'da durum farklı olabilir Fakat İzmirde genelde kıyıdan kullanılan kamışlar 3.00 'ü geçmiyor...
Merhaba Halis abi. D.A.M e-motion 150 Kamis icin uzunluk seni rahatsiz etmiyorsa, hic bir sorun yok demektir. O kamis 50-150 gram atarli olmasi gerekir. Bu sayede kiyidan rahatlikla kullanabilirsin. Yanliz makinayi keske biraz daha büyük tutsaydin. Ne bilim 50 yada 60 lik gibi. Yinede zarari yok, uyumlu bir ikili olmuslar. Güle güle kullan.
Hangisi ? Makineyi sizleri tanımadan önce aldım maalesef, geri verebileceğim bir yer değil üstelik. Artık onu kullanırım. Kamış konusunda sizlerin fikrinizi almak istemiştim, isabet oldu, zira 3,30 bana da biraz uzun gibi geldi. Aynı serinin 2,70 ve 3.00 olanı da var. Bu seri üstünde durmamın tek nedeni boyutlar, ağırlık ve sapın mantar kaplı oluşu. 2,70 / 218 gr. / 0,61m / 50-150 gr / 70 YTL (favorim) 3,00 / 280 gr. / 0,65m / 50-150 gr / 77 YTL Önerini bekliyorum. Sevgiler. Not: Bu arada Daiwa makaramı da tamir ettim.
Haklısın 3.30 da epeyce tereddüt ediyordum. Sormakla iyi ettim. 2,70 lik benim de aklımı çeliyordu. Bir öneri daha bekliyorum, sonra gidip alacağım. İlgin için teşekkürler. Sevgiyle kal.
halis abi 3 metreden kısa kamış istanbulda kıyıdan yapılan avlarda pek verimli olmaz kanısımdayım. bana kalırsa siz 3 metre olanı alın.
halis amca selamlar bizim buralarda kullanılan kamış en az 3.00 olması lazım ideal olanıda 3.50 3.60 iyidir az çok sende bilirsin saygılarımla halis amcacığım rastgele.....
yeni olta yardım Arkadaşlar yeni bir olta aldım bu işde daha yeniyim kalitelerinden pek anlamıyorum kalite açısından nasıl size sormak istiyorum Albastar 3234 ,makine Albastar delta 60 ben boğazda istavrit lüfer, alabalık sazan falan tutacam bunlar için uygunmudur kalite bakımından nasıldır?
Boğazda sazan tutarsan, senin heykelini dikeriz boğazın ortasına.. Öbürküler? Hayatta her şey nasip kısmet evvela.. Ama, önce imza ayarlarını yapman, adını vs. yazman lazım ki, ibzde nasibin açılsın diye "muska" ları yazmaya başlayabilelim..
merhaba ne kadar acemi oldugun belli hepimiz bir zamanlar öyleydik merak etme üstüne düşersen çok cabuk pişersin ama bogazda balık türleri arasında sazan vede ala balık olmaz neden dersen onlar yani sazan vede alabalık tatlı su balıgı gelelim makinaya fena bir makine degil sana yeterde artar bile ustalaştıkca daha iyisini alırsın saygılarımla
Hangi boğaz olduğu önemli değil. Çanakkale boğazı rüzgarlıdır ama genede heykel dikmeye müsaittir netekim. Ha, mesela, darlık boğazı barajı kastediliyor olabilir ki, orada lüfer tutarsa, gene dikeriz heykelini.. Şaka bir yana. Arkadaş, heveslenmiş. En azından boğazda sazan tutamayacağını anlatmış oluruz böylece. Neyse, Kamışı Leader 3234. 3.50 m üzeri ise, boğazda iş yapar. 4 m ise eh, işte. Bunlar tuzlu suya pek gelmez. Porselenleri vs. çabucak oksitlenir. Dökülür kısa zamanda. Bir kaç YTL daha verip premier 2026 almasını tavsiye ederdik, almadan önce yazsa. Makina fena değil. Atım makinesi değil ama, genede randıman verir. Eğer, sağa sola atıp bir yerlerini zedelemezse, yağlamayı, temizlemeyi ihmal etmezse, gayet iyi işini görür. 3-5 sene sonra can sıkmaya başlar, atar yenisini alır. Yeni başlayan için gayet iyi bir tercih olmuş..
Haaa Sazan ile Alabalık bak usta onun için sen Fatih Sultan Mehmet Köprüsünün üstüne çık oradan oltayı at belki rüzgarın iyi gelirde o zaman bir akarsuya veya baraja falan olta düşer.
şu an iş yerindeyim vakit az kusura bakmayın hatalar için oraya ,,, koydum görmeniz lazım aaaa o kadarda cahil deiliz sazan ve alabalık tatlı su balığı ama o balıklar içinde iş yapar mı bu olta diye sordum cevaplar için sağolun ideal,kaliteli bir olta ve makine içinde tavsiyelerinizi bekliyorum...
birde kamış vede makima sormussun bu iş için ne bütce ayırdıgın bizim için önemli ona göre tafsiyede buluna biliriz
şu an için olta aldım ama bir üst model için düşünürsem 100 TL civarı.İthal alman malların çok pahalı oldunu gördüm o parayı vermeye değer mi?Ve ayrıca şunuda sormak istiyorum balık tutma mevsimleri hakkında bilgi hangi ayda balık bol oluyor boğazda?
kacırma şu an benimde kullandıgım bir kamış gerekten cok kaliteli derler ya evladiyelik diye aynen resmini koyuyorum fiaatı 150 ytl kadar artıları cok saglam saf karbon tam kıyı atımları için bir kamiş tek eksigi kapalı hali 150 cm kadar