Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    albanın atom 80 modelide fena degil sarması devri güzel tek dezavantajı biraz agır

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Biraz daha ucuz ama idare bir makina da ALFA 60 olabilir. Bir gözatmak lazım. Diğerlerinden daha az dayanıklıdır. Ama ortalama bir bakımla uzun müddet iş görebilir. 4 kg. kefale, 4.5 kg turnaya banamısın dememiş bir makinadır.

3. excalibur

excalibur

Favori Kamış:
    olta
    benim de merak ettiğim bir makina Albastar KK serisi, kullanan yada bilgisi olan biri yazarsa çok memnun olurum. teşekkürler şimdiden.

4. rainman

rainman

Favori Kamış:
    her türlü olta
    uzun mesafe atışları için ne tür makina tavsiye edersiniz? alba 60 uygunmudur?

5. ozgun

ozgun

Favori Kamış:
    olta takımları
    En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    slm

ben bir satıcı olarak sana tavsiyem albastar delta 60 fiyatı 39.00ytl

6. toltol

toltol

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kırlangıç, 2 kg
    uğur kardeş makina nasıl biraz bilgi verirmisin. bide ona uygun kamış da almak istiyorum.3,5 metre bir kamış var bende ama çok ağır ve hiç kullanışlı değil.boyunu kaç metre olarak önerirsin. bide eğer yerin istanbuldaysa senden alabilirim. saygılar...

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Delta'yı da makul görürüm aynen. Kamış mevzusuna gelince. Galata köprüsüne çıkar bakarsan, pek çoğunun kamışının ucunun eksik olduğunu görürsün. Yanıbaşımda başparmak kalınlığında ikinci parçasını, elli grma kurşun atarken kıran çok adam oldu. Kamış, balık tutmaktaki önemi en son sırada gelir ama, ergonomi de çok kritik olur. Dahası, neyse odur, iyileştirme yapman pek mümkün olmaz. O nedenle iyi bir kamışla yola çıkmak, baştan bir kere almak daha iyidir. Kötü kamış, her durumda atıl kalacak kamıştır.

Bu açıdan, biraz pahalı olmasına rağmen ALBA CLASS 1160'ları tavsiye ederim. 60 YTL veya biraz üstü fiyatı var. Yani ucuz değil öyle. Bunun ayarında olanların içinde en ucuzu hemen hemen bunlar. Eğer fiyatı yüksek geliyorsa, elindeki ile idare etmeye çalış, biraz birikim yapıp buna benzer bir kamış al derim. Daha ucuza kamışlarda var, ama elindeki kamıştan daha fazlası değiller. Onlarında biraz öne çıkanları gene 30 - 40 YTL civarında..

8. hobbytime

hobbytime

makina

cormoran rodeo 4000 gt 5 aif
    önden kolama 5 bilyalı
    alüminyum gövde yedek makina kafası
    40 lık makina

57 ytl
    muhteşem

9. toltol

toltol

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kırlangıç, 2 kg
    makinada kararımı verdim. albastar delta 60 alcam. kamış ise heralde albastar leader 3234 3mt olcak. benim eski kamışı buldum nette. sazan avı için uygunmuş benimkisi. nerden bulcaksaksak sazanı :D

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    3m alma derim. alacağın kamış kötü değildir. Biraz daha iyisi istersen, premier tercih edebilirsin. Kullanımda ve fiyatta filan çok fark yoktur. Ama, premier'in kılavuzları filan kolay kolay paslanmaz, diğer malzemesi de daha iyidir. Bu bir tercihtir. Bir iki sene filan idare etsin, sonra yenisini alırız demen mümkün. Ama, 3m çok kısa. Bununla köprüden iyi kötü iş yaparsın da, sarayburnuna vs. gidersen, at çek yapman gerekir, o zaman çok kendine zulm edersin, neticede alamazsın. İstanbul için, 3.60 minimum boy.. Tercihan 4m bir kamış.. 4m'den büyükleri de zulmeder, kolay kolay zaptedilmez. Aman bu hususa dikkat et.

11. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    serdar abi bencede en uygun 3,60 daha uzun surf kaldırır bogaz normal kamış zor olur surfda çapariye ancak

12. toltol

toltol

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kırlangıç, 2 kg
    ya aslında benim derdim uzun olması diilde hafif olması. hafif lsunda 3,60 da olur:D

13. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    silverstar ve lineaeffe de güzel modaeller var ham hafif hem atarı kuvvetli tavsiye ederim

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Biraz egzersizin zararı olmaz :)

Bende vardı, hala da var, kullanırımda 4.00m Premier kamış. Sabah çıkardım, her şey iyi, akşam dönerken pantalon düşerdi. Kemerin son deliğine kadar çekerdim, gene nafile..

Ama, takımda giderdi hani.. Şimdi, bazen tek elimle şöyle atıveresim geliyor..

Şaka değil, uçtaki bir gram kamışın sapında bir kilo oluyor nerdeyse. Zaten o yüzden paraya kıyıp karbon alıyoruz ya..

Hafif istiyorsan, 3.90 ALBA CLASS 1160'lar var, şu an kullanıyorum. Fiyatına göre gayet iyi. Bu sene yeni çıktı, alacağın yerde şöyle bir bak, farkedersin.

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Biraz izahat yapalım. Yeni kamış karbon. Atarı 50-165 gr. Ama pek bir ince görünüyor. İnsan atarken biraz tereddüt ediyor. Hoş, dur bi nasıl gidiyor diye zorladığım oldu, tık demedi, ama genede insan tereddütlü oluyor. Eskisi, kalın, kabaydı. İnsan kütük tutar gibi oluyordu, biraz daha güven veriyordu. Eminim ki, yenisi daha sağlam ama, ne kadar olsa elinizde kamçı gibi durunca... 8)

Bu arada bahsettiğim kamışı 60 YTL civarında bulabilirsiniz sanıyorum..

16. çiço

çiço

Favori Kamış:
    okuma zeon
    En İyi Avı:
    çinekop,sarıkanat
    Ustalardan öneri

Arkadaşlar Okuma Zeon aldım makineyi 4.20 lik surf karbon kamışa yerleştirerek bir takım oluşturdum,yorumlarınıza ihtiyacım var makinayı tecrübe etmiş olan varmı,

17. Dolunay

Dolunay

Favori Kamış:
    Sapan
    En İyi Avı:
    18 kg Hamsi
    Hoşgeldin (2)

Hoş geldin balık dostları arasına
    Tam asılmışken, sakın boşluk verme özgürlük misinasına
    Hayat kısa, av olma derdin kederin oltasına
    Huzru ararken, git bakalım dolunay vakti bir su kıyısına

18. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    öncelikle hoş geldin bende okumnı mistik modeli var 1-2 aylık ama şuanda bayagı memnunum birde isim ve yaş belirtirsen iyi olur

19. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    rahatlıkla işini görücek güzel bir takım almışşın okuma makinaların dişli yapıları çok iyidir seni yarı yolda bırakmaz kamışın markasını yazmamışsın ama karbon olması çok iyi makina ve kamışa iyi bakarsan inan seni baya bir götürür hayırlı olsun iyi günlerde kullan

20. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    aldıgın okuma makinanın dişli yapısı baya saglam sana sorun çıkarmaz kamışa gelince marka belirtmemişsin ama karbon olması iyi sonuç olarak aldıgın takım seni iyi bir bakımla baya idare eder iyi bir tercih yapmışsın