Biraz daha ucuz ama idare bir makina da ALFA 60 olabilir. Bir gözatmak lazım. Diğerlerinden daha az dayanıklıdır. Ama ortalama bir bakımla uzun müddet iş görebilir. 4 kg. kefale, 4.5 kg turnaya banamısın dememiş bir makinadır.
benim de merak ettiğim bir makina Albastar KK serisi, kullanan yada bilgisi olan biri yazarsa çok memnun olurum. teşekkürler şimdiden.
uğur kardeş makina nasıl biraz bilgi verirmisin. bide ona uygun kamış da almak istiyorum.3,5 metre bir kamış var bende ama çok ağır ve hiç kullanışlı değil.boyunu kaç metre olarak önerirsin. bide eğer yerin istanbuldaysa senden alabilirim. saygılar...
Delta'yı da makul görürüm aynen. Kamış mevzusuna gelince. Galata köprüsüne çıkar bakarsan, pek çoğunun kamışının ucunun eksik olduğunu görürsün. Yanıbaşımda başparmak kalınlığında ikinci parçasını, elli grma kurşun atarken kıran çok adam oldu. Kamış, balık tutmaktaki önemi en son sırada gelir ama, ergonomi de çok kritik olur. Dahası, neyse odur, iyileştirme yapman pek mümkün olmaz. O nedenle iyi bir kamışla yola çıkmak, baştan bir kere almak daha iyidir. Kötü kamış, her durumda atıl kalacak kamıştır. Bu açıdan, biraz pahalı olmasına rağmen ALBA CLASS 1160'ları tavsiye ederim. 60 YTL veya biraz üstü fiyatı var. Yani ucuz değil öyle. Bunun ayarında olanların içinde en ucuzu hemen hemen bunlar. Eğer fiyatı yüksek geliyorsa, elindeki ile idare etmeye çalış, biraz birikim yapıp buna benzer bir kamış al derim. Daha ucuza kamışlarda var, ama elindeki kamıştan daha fazlası değiller. Onlarında biraz öne çıkanları gene 30 - 40 YTL civarında..
makina cormoran rodeo 4000 gt 5 aif önden kolama 5 bilyalı alüminyum gövde yedek makina kafası 40 lık makina 57 ytl muhteşem
makinada kararımı verdim. albastar delta 60 alcam. kamış ise heralde albastar leader 3234 3mt olcak. benim eski kamışı buldum nette. sazan avı için uygunmuş benimkisi. nerden bulcaksaksak sazanı
3m alma derim. alacağın kamış kötü değildir. Biraz daha iyisi istersen, premier tercih edebilirsin. Kullanımda ve fiyatta filan çok fark yoktur. Ama, premier'in kılavuzları filan kolay kolay paslanmaz, diğer malzemesi de daha iyidir. Bu bir tercihtir. Bir iki sene filan idare etsin, sonra yenisini alırız demen mümkün. Ama, 3m çok kısa. Bununla köprüden iyi kötü iş yaparsın da, sarayburnuna vs. gidersen, at çek yapman gerekir, o zaman çok kendine zulm edersin, neticede alamazsın. İstanbul için, 3.60 minimum boy.. Tercihan 4m bir kamış.. 4m'den büyükleri de zulmeder, kolay kolay zaptedilmez. Aman bu hususa dikkat et.
serdar abi bencede en uygun 3,60 daha uzun surf kaldırır bogaz normal kamış zor olur surfda çapariye ancak
Biraz egzersizin zararı olmaz Bende vardı, hala da var, kullanırımda 4.00m Premier kamış. Sabah çıkardım, her şey iyi, akşam dönerken pantalon düşerdi. Kemerin son deliğine kadar çekerdim, gene nafile.. Ama, takımda giderdi hani.. Şimdi, bazen tek elimle şöyle atıveresim geliyor.. Şaka değil, uçtaki bir gram kamışın sapında bir kilo oluyor nerdeyse. Zaten o yüzden paraya kıyıp karbon alıyoruz ya.. Hafif istiyorsan, 3.90 ALBA CLASS 1160'lar var, şu an kullanıyorum. Fiyatına göre gayet iyi. Bu sene yeni çıktı, alacağın yerde şöyle bir bak, farkedersin.
Biraz izahat yapalım. Yeni kamış karbon. Atarı 50-165 gr. Ama pek bir ince görünüyor. İnsan atarken biraz tereddüt ediyor. Hoş, dur bi nasıl gidiyor diye zorladığım oldu, tık demedi, ama genede insan tereddütlü oluyor. Eskisi, kalın, kabaydı. İnsan kütük tutar gibi oluyordu, biraz daha güven veriyordu. Eminim ki, yenisi daha sağlam ama, ne kadar olsa elinizde kamçı gibi durunca... 8) Bu arada bahsettiğim kamışı 60 YTL civarında bulabilirsiniz sanıyorum..
Ustalardan öneri Arkadaşlar Okuma Zeon aldım makineyi 4.20 lik surf karbon kamışa yerleştirerek bir takım oluşturdum,yorumlarınıza ihtiyacım var makinayı tecrübe etmiş olan varmı,
Hoşgeldin (2) Hoş geldin balık dostları arasına Tam asılmışken, sakın boşluk verme özgürlük misinasına Hayat kısa, av olma derdin kederin oltasına Huzru ararken, git bakalım dolunay vakti bir su kıyısına
öncelikle hoş geldin bende okumnı mistik modeli var 1-2 aylık ama şuanda bayagı memnunum birde isim ve yaş belirtirsen iyi olur
rahatlıkla işini görücek güzel bir takım almışşın okuma makinaların dişli yapıları çok iyidir seni yarı yolda bırakmaz kamışın markasını yazmamışsın ama karbon olması çok iyi makina ve kamışa iyi bakarsan inan seni baya bir götürür hayırlı olsun iyi günlerde kullan
aldıgın okuma makinanın dişli yapısı baya saglam sana sorun çıkarmaz kamışa gelince marka belirtmemişsin ama karbon olması iyi sonuç olarak aldıgın takım seni iyi bir bakımla baya idare eder iyi bir tercih yapmışsın