Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Zaten almışsın, tecrübe budur desek neyi değiştirir? Nasıl bir şeydir bilmiyorum. Ama kamışından anladığım surf kamışı. Eğer makina surf tip değilse, keyfine çoook keder verecektir. Değilse, kullan gör.

8 Ekimde bir organizasyon var. Oraya gelirsen, benim gibi çok bilmişler sana şu şöyle bu böyle diye bolca terane okuyacaktır. Lüzumlu lüzumsuz ne kadar mesele varsa elindeki hakkında, hepsini öğrenirsin sanıyorum.. Neresi yağlanır, nasıl tutmalı vs. vs. Sohpet sayfalarına bir göz at..

2. morcher

morcher

Favori Kamış:
    Boğazda çapari ve diğer avlar için 3.90 surf kamış ve Banax Helicon 5600 serisi makina
    En İyi Avı:
    Kofana 1.80 kg
    Çok kötü bir seçim yapmışsınız, paranız boşa gitmiş. O kombinasyonla hiçbirşey yakalayamazsınız.

3. morcher

morcher

Favori Kamış:
    Boğazda çapari ve diğer avlar için 3.90 surf kamış ve Banax Helicon 5600 serisi makina
    En İyi Avı:
    Kofana 1.80 kg
    Evet biliyorum yukarıdaki cevap çok kötü. Ama genelde bir eyleme geçmeden önce fikir sorarsak yukarıdaki gibi bir cevapla karşılaşmayız. İş işten geçtikten sonra fikir sormanın çok büyük faydası olduğunu sanmıyorum.

4. ous_

ous_

siz daha ii bilirsiniz ben amatorluk otesı bı balıkcıyım ancak benım ılk kamısım rulmansız tek bi mille donen motorla paslı dengesız ucuz bı kamıstan olusmaktaydı iddalı olmasada bısıler tutuyodum acıkcası

5. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    okan abicim böyle yazarak arkadaşın şevkini ve hevesini kırmanın bence geregi yok kamışı bilmem ama okuma son zamanların kaliteli motorlarından biri buna başka türlü bir kamış önerip arkadaşa yol göstersek daha iyi olmazmı abi???bende albanın takoz gibi bir kamışı vardı üstündede tek bilyeli activ cok agır bir birleşim bana da iş görmez demişlerdi ama ne çinekoplar,has kefaller,eşkineler aldım....

6. morcher

morcher

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Kofana 1.80 kg
    Sayın Oğuz bey ve Erdem bey,

Anlatmak istediğim başka birşeydi, herhalde beni yanlış anladınız. Üst üste yazılan 2 mesajım var, bu mesajlar birbirini tamamlıyor. Şimdiye kadar forumda yazdıklarımı takip etme imkanını bulursanız hiçbir zaman yukarıda yazmış olduğum ilk mesajım gibi bir cevap ile karşılaşmazsınız.

Oğuz bey, benim de ilk kamışım sizin tarif ettiğiniz kamışa benziyordu, yanlış hatırlamıyorsam 1980 senesinde almıştım. Hala da o kamışı ve makinayı saklıyorum. Dediğiniz gibi hertürlü kamış ve makina ile balık yakalanabilir. Ama her balığı her kamışla tutmak zordur.

Bu forumda ustalarımız defalarca yazdılar. Kamış takımını aldıktan sonra "ben bu takımla ne yakalayabilirim" diye sorulacağına, avlamak istediğiniz balığa göre, bulunduğunuz yerin coğrafi koşullarına göre kamış takımı seçmek çok daha doğru olur düşüncesindeyim.

Dediğim gibi ne olursa olsun bir eylemi gerçekleştirmeden önce fikir sormak, o eylemi gerçekleştirdikten sonra fikir sormaktan daha verimli olacaktır diye düşünüyorum.

Saygılarımla.

Son düzenleme: 22 Eylül 2006
  7. özkan

özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1,5 kg
    alma demek için biraz geç kaldım sanırım, ama almadıysan eğer biraz daha kaliteli bişeyler almaya bak.

8. furunotr

furunotr Haluk

Surf kamış çeşitleri çok olduğu için çok fazla yorum yapamayacağım ama her halükarda boğazda işinizi görecektir, bendeki kamış modeller arasında en zayıfı (freestyle) olmasına rağmen gayet güzel işimi görmekte en kaliteli ve tabii ki en pahalı olanı da extrem dir. makinaya gelince eğer Zeon ZN 55 ise boğazda geçtiğimiz yıl gayet güzel yemli sarıkanao aldım, ancak çinekop çaparisin de 5-6 çinekop gelince. sular da akıntılı olunca insanı bayağı yoruyor. bunlar dışında istavrit çaparisinde ve küçük balıkların yemlisinde de gayet güzel iş görür, hatta sanıyorum yemli lüfer bile alabilirsiniz, makinayı yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum şimdilik bir sorun yok ama tabi diğer makinalarıma kıyasala zayıf dayanıksız kalıyor, ben bu makinayı hafif olması ve kamış elde beklerken yahut çapari yaparken hafifliğinden dolayı yormayacağı gerekçesiyle aldım, eğer sizdeki ZN 65 ise bendeki 55 ten daha kuvvetli olacağını ve boğazda hemen her türlü işinizi göreceğini düşünüyorum, fiyatı da uygun bir makine idi. Tabi Okumanın boy olarak aynı fakat çok daha güçlü 16 bilyalı bir makinası var ancak onun da fiyatı bayağı yüksek 250 YTL civanı (VS 65)

9. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    okan abicim tabiki her balıgı her kamışla tutmak zordur benim takıldıgım konu

bu cevapla arkadasın tüm hevesi ve şevki kırılır onun yerine daha acıklayıcı bilgi vererek bir daha malzeme alırken daha bilinçli almasını saglayabilirdik herkes sizin gibi bizim gibi bu seviyede bilgi sahibi degil bunuda bizler bilgilerimizi paylaşarak yapacagız ben bir plomik yaşamak derdinde degilim sadece bu cevap tarzını sevmedim aynı cevap bana verilse o malzemeyi direk çöpe atar bir daha o işle ilgilenmem

10. BALIKCI66

BALIKCI66

Favori Kamış:
    Kıyı Oltacılığı - Banax-İtalyan Kamış
    En İyi Avı:
    Lüfer - 25 cm.
    Bence fena değil gözüküyor... Keşke almadan önce fiyat endeksi belirterek bir öneri isteseydin... ( Deniz mi göl mü ve hangi balıkları ağırlıklı yakalayacaksın bilgileri ayrıca belirterek ) Yeni olta almayı düşünenlere de bilgi vermiş olalım.Hayırlı Ramamazanlar dileklerimle....

11. morcher

morcher

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Kofana 1.80 kg
    Sayın Erdem bey,

Hala anlaşılmamış olmamın üzüntüsü içindeyim. Sizin düşünceleriniz doğrudur.

Saygılarımla.

12. pseudo76

pseudo76

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    henüz yok
    surf kamışı için makina

herkese merhaba .arkadaşlar benim 3.90 lık bir surf kamışım var.yeni bir makina almam gerekiyor.genelde ist.kanlıca sahilden olta atıyorum.tavsiyelerinize ihtiyacım var.şimdiden teşekkürler:)

13. manblue60

manblue60

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüferlerrr
    slm

aynı kamıştan bende kullanıyorum bende sx 4000 banax takılı memnunum fakat biraz ağır makina kamışa göre yanii ..OKUMA diye bir marka var o makine de ideal ben ondan alacağım yaklaşık 85 ytl kadar saygılar

14. hknrgn

hknrgn

Favori Kamış:
    kamış ve ek oltası
    En İyi Avı:
    lüfer, sarıkanat, çipura, zargana, palamut v.s...
    Bende de var aynı kamıştan. (D.A.M 390), Yeni aldım bende bende banax SX2000 var gayet iyi ama sx 4000 arkadaşın dediği gibi ağır kalabilir.

15. pseudo76

pseudo76

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    henüz yok
    sağolun arkadaşlar bende siteyi imceleyip bir tane sx 4000 aldım.makul görünüyordu

16. hknrgn

hknrgn

Favori Kamış:
    kamış ve ek oltası
    En İyi Avı:
    Bu arada bana uzak atmak için makina öneriniz varsa çok sevinirim.

Teşekkürler...

17. hknrgn

hknrgn

Favori Kamış:
    kamış ve ek oltası
    En İyi Avı:
    Makina Tavsiyeleri...

Arkadaşlar bana uzak atmak için iyi bir nakina tavsiyesi olan varmı????

Elimde banax ın helikon ve sx serisinden var. Ama ne bileyim kardeş uzak atacaksan şu makina çok iyidir diyebileceğiniz bişey varsa merakla bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler...

18. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    uzak atmak için surf kamış makina normal kalite veya durumuna göre pahalı olankalitei makinalardan kullanabilirsin banax sx iş görürbir makina

19. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Bende bu hafta sonu SX4000 aldım cidden ağır kaldı...

20. hknrgn

hknrgn

Favori Kamış:
    kamış ve ek oltası
    En İyi Avı:
    Teşekkürler.