Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. diamondsfocus

diamondsfocus

Favori Kamış:
    Sadece Olta Avcılığı
    En İyi Avı:
    Levrek 8,1 kg ; Lüfer 1,15 kg ; Akye 4,5 kg ; Orkinos 30 kg ; Fangri 2,45 kg ; Çipura 1,15 kg
    Hayırlı Olsun yeni oltamız...
    Alınmış alınmıştır, bozulursa balık bozsun inşallah.

Sayısını bilmiyorum ama 50 nin üzerinde Kamış ve Makinam var.

Bunu niye belirtiyorum ??? Her balık ve ortama göre farklı malzeme kullanımı gerektiğini vurgulamak için ...

Eğer Levrek tutmak istiyorsan aklında olsun bir kaç tavsiyede bulunmak isterim..

1. Kamış iki parça ve 210 veya 240 cm olmalı
    2. Makina 30'luk (yani kafaya 30'luk 100 m sarabiliyorsun) ve long cast tipi yani uzak mesafe atış için uygun tip. (Misina kafası konik bir görünüme sahiptir ve üst kenarı yuvarlatılmıştır). DAM Marka tavsiye ederim 3 bilyadan az olmasın
    3. Kaliteli ve ince misina kullanmalısın ASSO Discovery 0,25 (Rapala için) 0,18 Kaşık için

Ayrıca Levrek bölümünü de takip etmeni tavsiye ederim

Rasgele Arkadaşlar

2. deep ocean

deep ocean

Favori Kamış:
    SURF Kamış
    En İyi Avı:
    kefal : 1,100 gr. Eşkine: 1 kg.
    o sorun aslında zamanla oluşur. yayın sertliği ile alakalı
    mutlaka halledilir.

SX4000 için şunu söyleyeyim.
    5 senedir kullanıyorum.

250 milyon verip aldığım makineden daha kaliteli
    hiç boşluk bile yok hala.
    yani sağlam makine için ideal. 50 kg köpekbalığı çekeceğine eminip diş sıyırmak mümkün değil.

Ama biraz body yapman gerekecek.

benim sağ kolum bu ağırlığı taşımaktan diğerinden daha iri.:D :D
    selamlar

3. morcher

morcher

Favori Kamış:
    Boğazda çapari ve diğer avlar için 3.90 surf kamış ve Banax Helicon 5600 serisi makina
    En İyi Avı:
    Kofana 1.80 kg
    Sayın Şems AKÇA,

Aslında söyleyeceklerim direkt sizinle ilgili değil, genel bir hatırlatma sadece.

Arkadaşlar; Kamış ve makinanızı aldıktan sonra değil de almadan evvel ve hangi tür balığı yakalamayı düşündüğünüzü de belirterek fikir sorarsanız çok daha mükemmel cevaplar alabilirsiniz.

Saygılarımla.

4. fsekerci

fsekerci

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    okan abi haklı,
    makina -kamış aldım sizce nasıl diye sorulduğunda,,,hayırlı olsun ,,demekten ötesi biraz garip oluyor doğrusu,
    bence de fikir alınacaksa almadan önce soralım,

5. diamondsfocus

diamondsfocus

Favori Kamış:
    Sadece Olta Avcılığı
    En İyi Avı:
    Levrek 8,1 kg ; Lüfer 1,15 kg ; Akye 4,5 kg ; Orkinos 30 kg ; Fangri 2,45 kg ; Çipura 1,15 kg
    Makina seçiminde yardımcı olur düşüncesiyle bir de resimli bilgi eklemek istedim..

[​IMG][/URL][/IMG]

Rasgele Arkadaşlar

6. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    remixon makina

arkadaşlar sazan avı için yeni bi makina almayı düşünüyorum 4bilyalı falan istiyorum ama biraz ekonomik te olsun istiyorum,bi arkadaş remixon makinalardan bahsetti bende sizin fikrinizide alayım dedim.şimdiden teşekkürler

7. Numan

Numan

Favori Kamış:
    10 bilyali Müftelif Makinalar, Müftelif Atarlarda ve uzunluklarda kamışlar. Kasnak Dip oltaları.
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg, 2,5 kg Sazan, 1,4 kg Sazan
    Hocam bunu keşke tatlı su bölümüne açsaydın ama neyse mod arkadaşlar taşırlar. Makina olayın gelince ise öncelikle ekonomik olmasının yanında ne kadar bir bütçe ayırdın orasıda çok önemli 10 $ makina var 30 $ 1000 $ da.

Senin düşündüğün fiyat nedir. 50 YTL 30 YTL

8. ayabaci

ayabaci

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 2,5 kg
    ben kullanıyorum remixon 4 bilyalı sazanda gayet kullanışlı ve iri balıklar çekebilirsin şu an fiyati 40 45 ytl arasıdır.bol şanslar

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Gerçi sazan özeli değildir ama, Abu Garcia 6500 CS/CT/C3 leri, bilhassa manyetik frenli olanları tavsiye ederim.. Ağır balıklar için bu çıkrıklar idealdir. Ama fiyatlar 200 YTL ve biraz üzeri..

10. fsekerci

fsekerci

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    remixon da işe yaramaz ürün yok,gerçekten ürünler kaliteli,bana kalırsa ;sazan için çok bilyeli çok pahalı makinalara gerek yok,iri balıkları kamıştan çekip,boşlukta makarayla sarmak suretiyle ,en dandik makinayla bile 5kg sazanı çekebilirsin.
    ben hep makinayı; oltayı dolaştırmadan atmaya ve çekmeye yarayan ,at çek işini pratikleştiren bir alet olarak gördüm.yoksa büyük balıkları yada dipten topladığı yosunları sırf makina gücüyle çekmek akıl işi değil.

11. fsekerci

fsekerci

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    abi bu konuda fikrim yok,ama sen boş geçilecek adam değilsin,bir iki şey yazayım dedim.
    şu teknelerin çapa çektikleri çıkrıklardan kullan,sizin kuzuları ancak o çeker:D
    kendinide tekneye sabitlemeyi unutma...:D

12. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
  13. Aynen bende tam konuya cevap yazıdım. Bu işi Ercana sor diye ama o benden önce davranmış cevaplamış bile...
    Çokkk hızlıdır kardeşim bu konularda çoookkkk:D

14. namık sarosta kullandık sunaykaptan teknesine yeni almıştı baya iyi ve dayanıklıydı belki siteye girerse yardımcı olur ...

15. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Yok dikkat edersen zaten iki parca, sanirim 75 cm olmali. Hadi olsun 80 cm. Ama böyle bir sey almayi düsünürsen iyisini al bir kez al derim. Kipa isi alayim deme sakin, senle baliga falan gelmem. :D :D ilk olmasada ikinci balikta elinde kalir onlar. :)

16. hobbytime

hobbytime

......

banax tracker çıkrık
    dam steel power light 180 (monte) 50 lb

17. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Neo yoksa Ümite getirdigim olta cantasinim gördün :)

ASyrica bir fiyat araligi belirlemelisin. Makina ve kamis icin. Cesit o kadar fazlaki...

Son düzenleme: 11 Eylül 2006
  18. hakan

hakan

Favori Kamış:
    fly,pilker
    En İyi Avı:
    48kg kilic,19kg som,38kg halibut
    Kutup balikcisi

Kovulmazsam aksam uzun uzun yazarim,o isin doktoru burda.Kuzu filan isleri mi gene??Yazarim bir boslukta

19. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Merhaba arkadaslar.... islerim yogunlugu nediyle uzun zamandir yazamiyorum :(

Eger, 60-70 kg'luk baligi, cikrikli makinayla cekmeyi düsünüyorsan, bu isin ve güvenlik acisindan, bir kac yere dikkat etmen lazim.

Big Game malzemelerine bir bakman gerekiyor.
    Yukarida gösterilen takim, bana göre, kuzey denizlerinde, sadece tembel morina baliklar icin gecerlidir... 50 kiloluk morinayi "rahatlikla" ceker, cünkü direncide ona göre. Ama 50 kiloluk kuzu bambaska bi sey....

Kamis olarak, rulmanli (Aftco markali), kisa kamis, Cikrik makinanda en az 50/80 Lb'li, KAMISA KITLENEN, ve ucunun, bir özel kemere baglancak sekilde bir kitleme sistemi olacak..... Simdi bu pek fazla geldi diyeceksin, ama inan ki, bizim Türkiye'de bulunan Big Game türlerinin büyükleri (+50 kilo), hicbir kuzey avrupa baligina benzemez..... Bir 50 kiloluk kuzu, en az 3 tane 50 kiloluk morina esittir :D
    Birde ona uygun kilit sistemleri, misinalar vs alinacak.... ¨

Bu kadar büyük baligin pesine gildilcekse, malzemelerin kalitesi de yüksek olmali. (Bu yaz, 2 Orkinosu, kötü kaliteli kilit sistemiyle kaybettik :mad:)

Eger istersen, Türkiye geldigim bi zaman, bulundurdugumuz takimlari gösterebilir ve nasil hazirlanacagini anlatabilirim.
    Kilic ve Orkinos icin, Penn International ve Shimano Tiagra cikrikli makina kunlaniyoruz ve cok memnunum....

Tavsiye edecigim tek bir sayfa var!!! : www.meltontackle.com

Eger burdan alacagin bir takim varsa, veya baska arkadaslarin ilgisi varsa, yardimci olabilirim. Liste fiyatlarindan, indirimli alma olanagim var :)

Saygilar
    Deniz

20. excalibur

excalibur

Favori Kamış:
    olta
    namıkçım, abi sen napıyosun ya

hesapladık ya beraber , 35ytl ye hazırlayabiliyorsun kuzu takımını.