kamış olayı babamın yüzünden oldu o tekneden tutacak kısadiye tutturunca adam kısa verdi ve uyardı bunu alma kısa diye ama babam tutturdu bunun dışında dam tek veya 3 rulmanlısını alabilirdim hala kafamda sorular var bu mekanizmaı urt dışında 5-6 sitede buldum fiyatlar aşağı yukarı aynı. Ama dam meselesi kafamı karıştırmıştı. Verdiğiniz linkde silver manı buldum silver starı link olarak verebilirseniz çok minnettar kalırım. birde dün asso misina aldım. almancam pek yok
Haklısın silvermann ile silverstarı karıştırdım,benim bildiğim silstar diye bir marka vardı vede yazmış olduğum silvermann,silstar artık üretimi başka bir marka altında yapıyor bildiğim kadarı ile ama bu sizin vermiş olduğunuz marka ile alakası yok zanedersem,2.70 kamışa gelince tekneden avlanmak için güzel bir uzunluk hatta 2.40 yada2.10 olsa daha iyi olur tekneden av için ama karadan avlanmak isterseniz uygun olmaz düşüncesindeyim,tabiki tekneden avlanmak için üretilen kamışların atarları falan değişik olur bu sizin ne avlamak ve nasıl avlanmak istediğinize bağlı turna yada sudak gibi tatlısu balıkları için 20-50 atarlı yeterli olur,benim söylemek istediğim kamış normal spin avı içinse mesela 2.70 m 10-40 atarlı bir kamışa o makinanın biraz büyük olduğu tabiki bir sorun olmadan avlanabilirsiniz ama spin avı yapmak isterseniz o makina büyük olduğundan sizin daha çabuk yorulmanızı sağlar,sevgiler.
kamış 40-100 gr atarlı izmirde en büyük toptancılardan birisinden aldım. kafayı taktığım şeylerden en büyüğü mekanizma kalitesi malum dam gibi balzer pek duyulmuş bir marka değil ve aynı fiyata dam quick 300 serisi alabiliyordum. yada daha ucuza quick 160 ????????? dam 300 serisi 3 bilyeliydi 100 serisi tek bilyeli 2 sindede aliminyum aksam yoktu ?
Balıkcı dostum imza kısmıa ismini yazarsan hatta yaşınıda sana isminle hitap etmeyi isterim,Makina konusuna gelince balzer dam gibi tanınmış marka değil diyorsun bilakis balzerde tanınmış marka ayrıca D.A.M eskisi gibi değil artık onlarda sadece modelini almanyada yapıp montaj kısımlarını başka ülkelerde yapıyorlar,malzeme olayı arz talep meselesi imkanı olanlar 150 euroda aşağıya tanınmış markaların mallarını almasın,çünki ucuz alacağınız malzemelerden zaten türkiyede mavcut onlara gideceğine bizde kalsın mesela shimanonun hyperloop diye bir makinası var 15 euro ben bu makina yerine alba starın bir makinasını alırım daha iyi olur,ha imkanım var diyorsan o zaman makinada shimano,penn kamışta sportex,ten vazgeçme tabi bu çeşit bir takım sana 500-600 euroya malolur,ha şimdi diyeceksinki ben o paraya kaç tane makina ve kamış alırım doğru ama dediğim gibi balıkcılıkta malzeme işi arz talep meselesi bazıları kaliteli malzemem olsun der bazılarıda ucuz ama çok malzemem olsun der aslında ucuz malzeme isteyenlerde günün birinde mutlaka kaliteyi arayacaklardır.sevgiler.
Selim abi ben bu malzeme olayini cok siki takip ediyorum emin ol. Fakat bazi ürünler gercekten Türkiyede cok pahaliya geliyor, bende ülkemde almak isterim ama , simdiye dek aldiklarim malesef elimde kaldi. En son albastar makina almistim 60 lik, dagaldi makina, geri götürdüm bana dedigi bu hafta kalsin tamir ederiz oldu!!!!!!!!!!!!!! Oysa burda aldigimda en az 2 ila 5 yil arasi garantisi var bir sey oldugunda götür at kafasina. Bunuda bizzat yasamisligim var tereddüt dahi etmeden degistirdiler isvicrede manor magazasi... bence kalite yönünden de fiyat yönündende daha uygun avrupa. Sürekli olarak ürünleri kiyasliyorum. Ve her zaman ucuzunu buluyorum burda. Bende ülkem kazansin isterim ama olmuyor iste, dün bir konu actim, Daiwa marka makina ikiside ayni firmanin, biri burda 99, türkiyede ise 158 ... eee ne anladim ben bu isten.??? diyorlarki malzeme söyledir iscilik böyledir. ya bu kadarda degil artik yani...
Ercan kardeşim haklısın yurt dışında malzemeler daha ucuz türkiyeye nazaran,tabiki bu malzemelerin alışı çok önemli,ben gene kendimden örnek vermek istiyorum exori diye bir marka var o markanın bir makinasını aldım liste fiyatı 179 euro ben 25 euroya 10 paket misinaya sarılı hazır iğne ile birlikte aldım,yurt dışında balıkcıların çok imkanları var bu imkanlar malesef bizim ülkemizde daha yok ama şimdilik ileriki yıllarda bizim ülkemizdede bu imkanlar olacaktır.sevgiler.
Bu konudada şunu gördüm satıcı faktörü bazı satıcılar elinde olmayan mallara dil uzatıyor kimileri elinde olmadığı halde kültleşmiş marka ve modellere övgü yağdırıyor. bir sorum daha olucak bir satıcı çelik destek ve çelik sargı lı karbon kamışlar kötü dedi ? bu konuda fikirleriniz neler bu tip kamışlar ne için kullanılabilir.? kardeşimede balzer kamış ve balzer mekanizma aldım karne hediyesi olarak çok istedi daha basit bir şey aldım tek bilyeli. 13 yaşında balzer almamın nedeni çocuk mantığı: abi seninki markasında al dedi. ve sabırsızlığını yenme konusunda amatör balıkçılığın onun için faydalı olabileceğini sanıyorum. http://www.balzer.de/products.php?pid=51&cid=1 http://www.balzer.de/products.php?pid=225&cid=2
Ekipman baslangic isi icin oldukca ideal, hem marka hemde ucuz. Simdiden rastgele diyelim kardesimize. Her ne kadar Balzer , Sanger, fox, bu ürünler piyasada cok taninmasada (en azindan türkiyede öyle) cok kaliteli ve ekonomik ürünler üretiyorlar.
Başlangıç için iyi malzemeler,kardeşinize almış olduğunuz kamışın karbonmu yoksa fibremi olduğunu bilmiyorum şayet karbonsa sakın ama sakın şimşekli havalarda bu kamışla balığa gitmesin çünki karbon kamışlar yıldırım çeker kötü bir olayın yaşanmaması için iyice tembihleyin ve bilgilendirin kardeşinizi,unutmayın kardeşinizin balık ustası siz olacaksınız,sevgiler.
Selim abi haklisin, kimse bu konu hakkinda bir sey dememis, fakat bendeki kamislarda zaten üzerinde uyarilar yaziyor o tür havalarda kullanmayin diye, belki tüm tehlike iceren kamis türlerinde yaziyordur! yada yazmiyorsa bile yazilmalidir...
yardım lutfen selam ben kamış ve motor alıcam bu oltayı lüfer çinekop tutmak için kullanıcam acaba nasıl birşey alamam gerek ben 4m full karbon çelik sargı kamış ve daiwa 7+1 bilyeli 4.1 sargı almayı düşünüyorum yardımlarınızı bekliyorum
Lüfer, Çinekop yem, kaşık, mantar vs. ile tutulur ve kamış + makine bu hususta önemli değildir. Mesela Galata köprüsüne dikilirsiniz, el oltası ile de tutarsınız. Kamış ve makineler aynı olmaz. Niyetiniz, kaşık atmak mı? Yemli takım mı atacaksınız? Köprüden şöyle aşağıya sallayarak mı, yoksa Arnavutköy'den akıntıya kaşık atarak mı tutacaksınız? Söylemek istediğim, makine ve kamış seçimini, balık hedefiniz ile yapabilmemiz zor. Nerde, nasıl avlanmayı düşündüğünüzü, bütçenizi filan yazarsanız faydalı olur. Evde süs biberi gibi duran bir sürü makinem var. Mesela, size ahanda diyerek DAIWA Saltiga Z4500 alın derim, güzel makinadır. Ama alın demekle almak olmuyor ha deyince...
Sevgili tasma merhaba tasma ik once alacağın makinanın neden 4 mt olmasını istediğini öğrenmek isterim acakcası bence atar mesafesine bakarak daha kısa kamışlar bakabilirsin ? Bu yönde ekonomik fiyatı ve ilk Başlangıç için alba star 3280 modeli carbon kamışlar senin iişini fazlası ile görecektir..3,00 -3,30-3,60 mt 50-100 gra atarlı kamışlar senin işini fazlası ile balık yakalmada yardımcı olabilir ... Biraz daha iyi bir şey düşünürsen DAM remixson ve balzer kamışlar konuda gerçekten iyiler ...Ama dediğim gibi fiyat aralıığı diğerlerine göre daha yüksek... Makina sorununa gelince bence suan stdandat olarak iyi bir makina gibi gözüken Alba star RR 60 makina senini işini fazla sı ile işini görür..Alternatif olarak Banax SX 5500 kullandığım makina her türlü sartlar için kullanılabilecek güze bir makina ama ekonomik değeri biraz yüksek Tabi bunlar için de abu garcia da var tabiki suan için 4 rulman 5,1 devir abu garcia kt 2003 seri c103 modelide fiyat uygunluğu ile tercih edilebilir.. Kamış ve makinalar kullanımda çok önemli bir faktör olsada sonuçta balığı yakalamak ve onu getirmekte bir o kadar önemli .. İmza ayarlarını profilinizden düzeltebilirseniz sizi daha iyi tanıma fırsatımız olur. İYİ AVLAR:....
Bir hatırlatma. Karbon, çelik sargı olmaz. Karbon kamış, karbon kamıştır. Çelik sargı ise çelik sargı. Full karbon olmayan bir kamıştan, karbon kamış beklentileri yanlıştır. Hafiflik belki ama ötesi? Full karbon denince, gene bir bulanık su mevzusu mevcut. Grafit, karbon-reçine, karbonfiber gibi kompozitler var listede. En iyisi, hafif, sağlam olanı karbonfiber. Ama bununda dört temel türü var. Ve genelde satan bile nasıl olduğunu bilmiyor Sonuçta, en güvenilir yol, ya paraya kıyıp güvenilir bir markadan (Harrison, St. Croix vs., ama DAM değil ) almak, yada kullananların tecrübelerinden istifade etmek. Her şey kamışı nasıl, nerde kullanacağınıza bağlı. Galat köprüsünde istavrit için mükemmel olan kamış, izmarit için eh idare eder olurken, Sarayburnunda bela olabilir. Benim önerim, bir kaç birden edinmek. Av bölgesine göre makineyi çıkarıp takarak kullanmak.
abicim mademki çinekop lüfer diyorsunuz istanbul civarında iseniz sorf kamış işinizi fazlası ile görür buna birde bütçenize göre uygun bir makine olarakta banax sx 4000 bin derim ama bu sadece benim fikrim diğer ustalarımızın fikirlerinide gözden geçirin rastgelsin
makine olarakta banax sx 4000 bin derim ama bu sadece benim fikrim iyi seçim olur ancak ağır gelebilir. sx3000 ve 2000 i görmeden karar vermeyiniz.
iyi seçim ancak sx 4000 ağır gelebilir. sx3000 i de görmeden karar vermeyin sx2000 derseniz amacı dışında bakılınca çok iyi ve sağlam bir başlangıç makinesidir sizi yıllarca yüzüstü bırakmaz. Yanlız bide albanax lar var pek denenmiş bir makine değil alba ile banax ortak iş yapmışlar iyi bir alet olabilir ancak benim gözüm pek kesmedi. Kamış için kolay yollu albastar leo serisini bi görün 3,50 si hemen hemen her yolda işinizi görür. ve diğer modellerine göre daha dayanıklı olduğunu söyleyebilirim. İleriki dönemlerde zaten aradığınızı çok daha rahat bulacağınızdan kuşkum yok. Sakın ama sakın acele edipte sadece tek bir satıcının sözleri ile yada görmeden, ellemeden sanal ortamda almayın. kimseyi kötülemek gibi olmasın ama ne bileyim benim içime sinmez. Gezin dolaşın sorun ihtiyaçlarınızı belirleyin, bilgi edinin bi daha sorun sonuçta kimsenin çöpe atıcak parası yok iyi bir makine için kaç saat çalıştığınızı hesaplayın. Yazık günah olmasın. değerli dostlarımızın yazdığı kamış ve makine hakkında sabitlenmiş konular var isterseniz bir daha göz atın. Sizin gibi ailemizin değerli bir ferdinin zarar görmesine gerçekten hepimiz için üzücü olur. Amacımız ortaksa çıkarlarımızda ortak olmalı. Bu arada hepimiz size değer vermekteyiz ancak halen kim olduğunuzu bilmiyoruz. İmza ayarlarınızı lütfen yapınız.
erdem yaa, albastarın FALKON modelini gördünmü, ben bugün elledim hakkatten yapmış adam açıkçası albadan beklemiyordum. Fırsatını bulursan bi gör hak vereceksin bide karbon çelik karışım olayı varya bana pek inandırıcı gelmiyor açıkçası nasıl olabilirki bu karışım. hani çelik dış destek örgüsü olsa karbon kullanmanın ne alemi var , madem karbon yaptın orjın ve maksadın dışına çıkıp niye maliyeti yükseltiyon... anlamadım. .... Yanlış anladıysam özür dilerim düzelt lütfen.
abi valla bu karbon celik olayı banada takıldı ben hafif olsun diye aldım hakkaten hafif ama sadece capariye pek kullanmıyorum ben eurokarbon kullanıyorum cok güzel buyuk balık için albanın bir takoz modeli var ilk aldıgım kamışım yemlide cok güzel kendi kendine tasmalamasını saglıyor agır ve kalın oldugu için şimdi silistarı tavsiye edn cok vardı ondan aldım ele oturunca hakkaten oturaklı kamış oldugunu anlıyor insan bakalım onuda bu hafta test etmeye baslayacagım falcona gelince galiba gordum dibi kopuk dimi abi bu falconun????eger kopukse gordum cok rahat
Albastar'ın Class 1160'ları var. 3.90 boyunda. Harbiden güzel kamış, fiyatına bakınca. Kötü tarafı, sapı pek ince. Bende ip sargı yapıp vinyl kapladım, daha bir iyi oldu. SX2000 makine ile birlikte, çok rahatça tek parmakla taşınıyor. Elinizde var mı yok mu belli değil. Daha iyilerini de gördüm, kullandım ama, fiyatına bakınca harbiden iyi. Falcon'larda güzel gerçekten. Ama yeni başlayana, biraz daha takır tukur kullanıma gelecek bir kamış tavsiye etmek isterim. Alba Premier 2026. Bunlar harbiden sağlma, porselneleri filan zor eskiyor. Yerinden çıkıyor ama, japon yapıştırıcı yeterli oluyor. Fakat paslanma filan sornu yok. Sağlamlığı da gerçekten iyi. Çelik sargı kamış olmaz. Olur elbet isteseniz, ama, artık kimse bunu yapmaz. Bu çok daha pahalıya çıkar. Aynı randımanı fiberglass içine tipik tel sargı ile daha ucuza alırsınız. Hemde daha hafif olur. Çelik sargı kavramı farklı bir kavramdır.