Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. turna

turna

Başlangıç için albanın çantalı ve makaralı hazır takımlarından al derim hem ucuz hemde uzun zaman kullanabilirsin.

2. pesimist79

pesimist79

Favori Kamış:
    d.a.m. quick
    En İyi Avı:
    yayın balıgı 4kg
    dam cok kalite makinalardır. bende var birkac tane fakat cok eski ..

3. excalibur

excalibur

Favori Kamış:
    olta
    İstanbul'da bulabilirsin sanıyorum. En azından bilen/gören arkadaşlar varsa adres vereceklerdir.

4. nitro

nitro

konuya dalicam ama assada benim de actigim benzer bi konu var bana da yardimci olursaniz sevinirim..:rolleyes:

5. abir

abir

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 8
    abiciğim en ucuz en adi kamış hangisiyse onu al
    nedendir bilmem balık hep adi oltalara geliyor.
    markayı falan boşver, satıcıya sor en kalitesiz olta hangisi diye
    gözünü kapat al :)

6. Al bende de o kadar :) :D ::D :D :D

7. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    hehe valla katılıyorum arkadaşlara bilmem sen katılırmısın ama )::):):):)

8. özkan

özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1,5 kg
    ilginç bir yorum olmuş, bence konu hakkında fazla bilgisi olmayan arkadaşları bu şekilde yanlış yönlendirmesek daha iyi olur. kalitesiz malzemeler daima yarı yolda bırakır.

9. abir

abir

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 8
    abiciğim ben yaşadıklarıma göre konuştum
    güzel bir dam olta almıştım, tam 4 ay küçük kefalden başka bişey tutamadım,
    üstelikte kefali hiç sevmem. allahtan idareten aldığım kötü bir oltam vardı da durumu kurtardım. arkadaşlar dalga geçiyodu benle, o kadar parayı verdin, vitrine koyda bi işe yarasın bari diyorlardı:)

10. özkan

özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1,5 kg
    bende tecrübelerime göre konuştum, tekrar söylüyorum dandik ürün olmadık zamanda sorun çıkarır yarı yolda bırakır. bunu herkezin bir şekilde yaşayıp öğrenmesine gerek yok, insanları yanlış yönlendirmeyelim.

11. carp

carp Mehmet

Başlangıç için çok pahalı malzeme alma taraftarı değilim ben de. Hakkıyla kullanmayacağımız malzemeye fazladan para vermek hele bütçe kısıtlıysa sıkar insanı. Zamanla ihtiyaçlar belirginleşir ve tam olarak neye ihtiyacımız olduğunu daha iyi biliriz. "İşte bana lazım olan tam da bu!" diyebildiğimiz an zaten bütçe ikinci plana düşüyor. Linklere baktım. Malzemeler işe yarar duruyor. Tabii ben kullanmadım aynılarını. Kullananlar varsa yazar artık. Tam olarak ne amaçla ( at çek mi, kıyıdan yemli av için mi vs.) kullanacağını da yazarsan sanırım yorumlar daha net olacaktır. Rastgele...

12. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Kıyıdan avlanacağım arkadaşlar,ama tabii duruma göre at çek,yemli av,her iki durumdada zorlanmak istemem!Tecrübe edinme yollarında beni zorlasın istemiyorum oltamın:)

13. Wolverine

Wolverine Berke

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 420
    Favori Makine:
    Shimano Beastmaster 7000 XTA
    En İyi Avı:
    Henüz avlamadığım
    Kardeşim Alfa 60 makina konusunda sana özel mesaj attım. Daha önce burada konusu olduğu için uzun uzun buraya tekrar yazmıyorum. Kamış olarak da ucuz ve güzel olaraktan bulabilirsen Albastar Galaxy (son boğumu dahil sert bir kamıştır ve hissiyatı yüksektir) 3,00 veya 3,30 veya gene albastar leader 3,00 veya 3,30 derim. Ancak her kullanımdan sonra tatlı sudan geçirmeyi unutma yoksa halkalarına bye bye. Not: 3,00 mt. üzerine çıktığında kamışların sapları bariz şekilde kalınlaşıyor. Yani kıyıdan çapari falan yapmayacaksan 2,70 veya 3,00 mt. eline tam oturur hem de yormaz. Bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var. Bende ikiside var. Biraz tamir gördüler ama kullanımı rahat kamışlardır.

14. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    şansa bir ahtapot 1 kg. babakalede 400 gr. karagöz,80-90 cm pala.
  15. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
  16. çiço

çiço

Favori Kamış:
    okuma zeon
    En İyi Avı:
    çinekop,sarıkanat
    tavsiye

üstad bence kamış dam olsun makinada dam olması daha iyi olur ama albastarın yerıne banax on kat daha iyidir. RASGELEEEE.....

17. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sağol cico. çin malı diyorlar alba stara ama ben güveniyorum nedense. neden olduğunu da bilmiyorum ya. neyse. kaç atarlı alayım kamışı? kıyıdan yemli kefal felan avlayayım diyorum.

18. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    kamış olarak bende sana DAM ı öneririm... bu seri çok güzel duruyor fiyatta uygun geldi bana...

Boy olarak ben kendi adıma konuşacak olursam 3 metrenin üzerinde al derim...

Ben kendim için alacak olsam 4 metreye yakın ama 4 metreden kısa olan bi boy seçerim... çünkü 4 metre çok uzun gereksiz uzun geliyor. ama uzun atış için ve kuvvetli atış içinde 3.50 civarı kamışlar güzel oluyor...

Umarım bi faydası olur...

İstanbulda kefale atacaksan atacağın yer üsküdar gibi boğazda hemen derinleşen yada derin bi bölgeyse fazla uzuna ihtiyacın yok çünkü ileride alacağın balık yakındakinden farklı olmaz... ama kadıköy gibi daha sığ bölgelerde çalışacaksan uzun tavsiye ederim... ;)

kolay gelsin...

19. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aslında sadece istanbul için almıyorum. yaza kuşadasında tutarım. orada uzak atışlar iyi sonuçlar verir sanıyorum. teşekkürler.

20. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    avmarketi sitesinde 3 metrelik ve 4 metrelik 2 model sunmuşlar...

3 metrelik benim kanaatimce kısa... 4 metrelikte uzun ama olsun 3 metrelikten iyidir :D

kullanırken sana ağır gelebilir ama bence kolay alışırsın... İstanbulda nerelerde avlandığın konusunda bilgi verebilirsen sanırım arkadaşlar sana daha fazla yardımcı olabilirler...

Ben şu aralar kamış almayı düşünüyorum aslında. İlk gözüme çarpan bu DAM kamış olmuştu. 3.50 boyunda olsa iyi olurdu ama zaten 3 ve 4 metre arasında 3 milyon fark var... yani fiyatta uçuk değil...

Benim asıl tercihim ise her zaman için teleskopik değilde parçalı kamışlardır...