üsküdar sahilde avlanmayı düşünüyorum. bir de kamışın atarı konusunda ne diyorsunuz? 100-150 atarlı alayım diyorum ama....
Merhaba Cem Kusura bakma simdi gördüm. Bana Makinanin Modelini ve Büyüklügünü bildirebilirsen, belki yardimci olabilirim. En iyisi elindeki kirik Yayin Resmini cek ve yolla. Büyük bir ihtimalle bende mevcuttur. Benim Makina Kolleksiyonunda ve yedek parca Deposunda bir kac yüz tane DAM var. Makinalarin bir kismini saadece Yedek Parca icin kullaniyorum. Bulacagimizdan eminim. Rasgele
dam makine ve kamış bugün en sonunda aldım bir takım. kullananlar varsa yorumlarınızı bekliyorum. makine DAM QUİCK ATP 150 KAMIŞ DAM SPEZİPOWER TELE 200
Umarım işime yarar. DAM markasına güvenerek aldım ama inşallah yanılmam. tuzlu su konusunda tereddütlerim var ama her avdan sonra bakım yaparak oksitlenmeyi önlerim diye düşünüyorum. sizler ne düşünüyorsunuz. yorumlarınızı bekliyorum.
evet marka olarak çok iyi ama makina biraz küçük değil mi ? o kamış içiin de zaman zaman şöyle böyle diyorlar hayırlı olsun hocam fena bir takım yapmamışsın.
Giriş seviyesi ürünler olarak işe yarayacakları kesin. Ne idüğü belli olmayan markalara para vereceğine hiç olmazsa dam almış olursun.
kesinlikle öyle düşündüm ben de. çok fazla para vermedim doğrusu. istoç a gittim sabah. yorumlarda hep dam markasının üzerinde duruluyordu. kesemede uygun gelince alayım dedim. alba star lardan daha iyi gibi geldi bana. makine orta boy olarak aldım ama...
İçin rahat olsum hocam. Sonuçta servet ödemedin takıma. Temizliğini ihmal etme. Dayanabildiği kadar dayansın işte.
kesinlikle servet değil. makul fiyata aldım ikisine 60 ytl verdim söylemesi ayıp. her avdan sonra mutlaka nemli bezle silmek gerekiyor sanırım. alba star makineleri istoç da gördükten sonra internetten alış veriş pek mantıklı değil gibi geldi bana. alınacak malzemeyi yakından görmek önemli gerçekten. alba star modeller içime sinmedi açıkçası. Dam kalite olarak daha iyi gibi geldi.
Nemli değil hocam. Islak olsun bence. Tuzu çıkarmayabilir nemli bez. Gerçi ayarını sen kendin bulacaksın mutlaka. Ben kafayı söküp doğruca yıkıyorum bol suyla. Misina sarma telinin dip tarafına da dikkat et. temizlenmezse ilk oradan başlıyor oksitlenmeye. Makina içine gelince. özel ürünler , yağlar , kremler mevcut piyasada. O yağlardan bikaç kere aldın mı makina parası ödemiş olursun Ben açıyorum makinenin alt tarafını WD40 banyosu yaptırıyorum. Sarma tarafının içine doğru da wd40 ın pipetini sokup orayada sıkıyorum. Biraz bekledikten sonra kağıt havlunun üzerine koyuyorum makinayı. wd40 ın fazlası aka aka damlıyor. Sonra kapatıyorum makinayı. Aylardır kullanıyorum dam atp yi bu şekilde daha hiç bir yerinde oksitlenme ibaresi yok. Kaldı ki akdeniz tuz oranı çok yüksek suya sahip
Aklımda kalmasın söyleyeyim. WD40 ile bakımı , balığa bikaç gün içerisinde gitmeyeceksem yapıyorum. Cins bir kokusu var WD40 ın. Aklıma geliyor işte. Ya bu koku avdayken elime, misinaya filan geçerse . balığı uzaklaştırırsa diye. Gerçi tam tersi de olabilir . bu kokuyu çok sevebilirler de ben yine de natural takılıyorum hocam.
yalnız makine arkadan kalama. bir tek bu takıldı kafama. fark eder mi? bazı arkadaşlar arkadan kalamayı bazıları ise önden kalama daha kullanışlı demekte.
Önden kalama tabiki çok daha iyi Fakat ne var ki . İstanbulda kaç defa o makinanın kalamasını bile dağıtacak balık gelir oltana. Olasılık hesabı yaparsan. Gelirse öyle bir balık ta zaten at kamışı yere al eline misinayı hocam ağır ağır çek gelsin makina bozulursa da bozulsun. öyle balık için makina feda olsun
bizim oralarda(ege) kıbrıs adı verilen kefal yakalama için kullanılan sistem hakkında farklı uygulamalar yapan var mı? geçen gün üsküdarda 2 kefal arka arkaya çeken bir arkadaş gördüm ama çok acil işim vardı. takımı inceleyemedim. bilgisi olan arkadaşlardan destek bekliyorum. açıkçası kefaller beni cezbetti. etini sevmesemde o ebatta balıkları tutmak büyük keyif
istoç dan aldım. internette makineye rastlamadım ama kamış vardı sanırım. ama hangi site hatırlamıyorum.aslında başka bir takım almak için gittim istoç a ama bu makine ve kamış dikkatimi çekti fiyatı da cazip gelince aldım. istoç da alba star bayisi var, kısık. onun karşısından aldım. isim vermem doğru mu bilmiyorum ama. umarım forum kurallarına aykırı değildir.