bugün oltayı deneme fırsatı buldum. oldukça memnun kaldım ama çok komik bir olay oldu.bizim kamış ve makine istanbuldaki havanın güzelliğine aldanıp denize daldı. kancayla zor aldım valla, üsküdarda balık malzeleri satan bir amca yardım etti allahtan. kurtardım makineyi. acemilik işte bu arada nasıl temizliyebilirim oksitlenmemesi için. yarım yamalak makineyi söktüm iyice kuruttum. kamışı da iyice kuruttum. ama aklım kaldı. umarım sorun olmaz. oltayı bir arkadaşıma bırakmak zorunda kaldım. şimdi yanımda olsa ıslak bez ile iyice temizleyecektim ama yarına kaldı artık.
BG60 teknolojisi eski olmasına rağmen iyi bir makinadır, shimano veya okumalardaki gibi özel balans sistemi yoktur, yani bir miktar o da kafa sallar ama önemsiz bir miktar sonuçta hala alınabilecek iyi makinalardan biridiri bence, en önemli özelliği de sağlamlığı ve gücüdür, ancak nihai karar sizindir, aynı ya da düşük paralara belki de daha fazla hoşlanabileceğiniz makinalar bulunabilir, sonuçta en iyisi görüp, ölçüp biçerek makina almak örneğin cormoran daiwa ile işbirliği yapıyormuş bildiğim kadarıyla onlar bir seçenek olabilir, yine okumanın güzel modelleri var... Bir de kullanım şekliniz çok önemli. Tabi ki tercih öncelikle buna göre yapılmalı.
Örneğin ben makina tercih edecek olsaydım şu şekilde olabilirdi (Surf makinalara biraz soğuk baktığım için listemde yok) : Sürekli atçek yapacak olsam güçlü bir makinaya ihtiyacım var ise , konforlu ve nisbeten hafif bir makina olan OKUMA VS65 tahmini fiyat 250 civarı 16 bilya Sürekli atçek yapacak olsam ancak çok fazla güce ihtiyacım yoksa OKUMA ZEON ZN65 (çok zayıf ta değildir geçen sene ZN55 ile 5 sarıkanat+vatandaşın birinin oltası ve onun oltasındaki 2 sarıkanatı zorlanarak çekti kurşunlar 150gr.)bu daha da hafif tahmini fiyat 50-60 civarı 5 bilya Daha çok yemli fazla atçek yok güçlü bir makina OKUMA EPİX PRO65 çift kalama kontrol tahmini fiyat 150-175 civarı Yine yemli fazla atçek yok güven duyduğum rüştünü ispat etmiş bir makina DAIWA BG60 fiyat 120 USD civarı Yine aynı şekilde daha ağır bir makina GS9 140 USD civarı Bunlar tuzlu su ve Istanbul Boğazında kullanmak için düşünebileceğim makinalar. Bütçeye ve tercihe göre daha birsürü marka/model var PENN, Shimano, Daiwanın yeni modelleri, Cormoran gibi makinalar benim ilgi alanımda olurdu, tabi bu kişiye göre değişir.
Albanax??? Arkadaşlar Albashop'un internet sitesine girdiğimde makinalar sayfasında"Albanax" adı altında yeni bir ürün grubu olduğunu gördüm. Bu Alba ve Banax ortak yapım oldukalrı anlamına mı gelmekte? Ayrıca inceleyen arkadaşlarımız var ise,hala ne alacağına karar veremeyen arkadaşlarımız için yorumları ne olur ? Teşekkürler...
O zaman başlangıçta fazla para verme. Alba'nın 100-300 atarlı, 300-330 cm civarı bir kamışı ile, yine Alba'nın 70 lik bir makarasını al. ( Alfa, delta, gama ve KK70 modellerinden seçebilirsin) Ben Delta 40'ı tekneden. KK70 i kıyıdan kullanıyorum. Bir sorun yaşamadım... Misina konusunda ayrıca konuşuruz.. Kolay gelsin..
Çok teşekkür ederim tavsiyelerinize,bende bir kaç dükkana giderek alfa ve delta modellerini inceledim bugün,sanırım alacağım makina ikisinden biri olacak. Tekrar teşekkürler...
ben de araştırdım alba modellerini. ama pek fazla tavsiye almadım bu forumdaki arkadaşlardan. o yüzden vazgeçtim albadan. yine de sen bilirsin.
Orçuncum, güzel kardeşim, Alba'nın piyasadaki bir Schimano, bir Daiwa v.s ile kıyaslanamayacağını ben de biliyorum. Ama arkadaşımız ilk kez kamış ve makara ile avlanacak. Atacak , kıracak, senin gibi denize düşürecek v.s Bırakalım acemiliğini ucuz ve basit takımlarla atlatsın. Sonra kendine daha iyibir set alır. Bunun yanında ben 3 yıldır teknede ve kıyıda Alba makine ve kamış kullanıyorum. Kamış halkaları paslanırsa değiştirtiyorum. Makinayı da av dönüşü ıslak bezle siliyorum. Daha tık demediler.. Önerimin amacı budur.. Ama senin Alba ile yaşadığın bir sorunun olduysa burada anlat ve alternatifini marka ve model olarak göster ki biz de öğrenmiş olalım.. Esen kalın..
Alba ürünleri hakkında aldığım yorumlara baktığımda bir taraf ağır basmıyor açıkçası,ama bu neticede Cihangir Bey'in de yorumunda belirttiği gibi birazda etiketleriyle alakalı diye düşünüyorum.Özellikle bu işe yeni başlayacak amatörler için bu önemli bir faktör,en azından benim için
valla doğru söylüyorsun düşürdüm oltayı denize. acemilik işte. alba hakkında duyduğum başka bir olay yok. ucuz bir makine almak tabi ki mantıklı. bu tür olaylara karşı. ama benim içime sinmedi alba makineler. belki de biraz önyargı. kullanan arkadaşlar daha iyi bilir.
bak şu fiyatlara arkadaşlar geçen ay kemeraltından dam space evo 340 makine yi 50 ytl ye aldım. satıcı başlangıç için iyi bir bakine olduğunu söyledi. eh fenada değil fakat balık ebadı büyüdükçe makine ciddi şekilde zorlanıyor. Birde benim acemiliğim eklenince durum vahim. bende birazdaha büyük olan ve sağlamlığına güvendiğim ve babamında kullandığı olta makinasından almaya karar verdim. Markası mitchell. Gelgelelim çok pahalı. ama sağlam babamın makinası mitchell 906-907 . yaklaşım 30 senedir tık demedi. bende mithcellerin fiyatını sorayımuygun bulursam alayım dedim. kemeraltında mitchell armada pro 7000 için 390 ytl dedi peşin alırsam 350ye verecekmiş. internetten aynı makina 210 ytl ye satılıyor ve kim bilir almanya fiyatı ne kadar. bende sinirlendim ve Balzer firması için araştırma yapmaya kararverdim. Balzer tidec 2 surf makine ile ilgilenmeye başladım. tesadüfen almanyada olduğunu öğrendiğim bir tanıdığıma 1 adet sipariş verdim umarım oda bulabilir ve getirir. bu arada internetten yaptığım araştırmalarda makinen almanya fiyatı 55 euro ile 78 euro arasında değişiyor. türkiyede ise izmirde bu makinayı bulamadım albashop ve avmarketinde ise 199 ytlye satılıyor. işte fiyatlar böyle. Ve gelelim uzman sorusuna. mithchell armada pro 7000 ve Balzer tidec 2 surf makineleri kıyaslarsak artıları ve eksileri ne olur. Özellikle balzer tidec surf makinası nasıldır. büyük balığa gidermi. kullanan yada bilgisi olan arkadaşlardan yardım lütfennnnnnnnnnnnn
kardeşim kullandığın makinalar hakkında bilgim yok ama büyük balıklar için makina istersen biz marka olarak yıllardr banaks dan şaşmadık hem gölde hemde denizde bizi hiç yolda bırakmadı
mitchell armada pro 700 [ Ve gelelim uzman sorusuna. mithchell armada pro 7000 ve Balzer tidec 2 surf makineleri kıyaslarsak artıları ve eksileri ne olur. Özellikle balzer tidec surf makinası nasıldır. büyük balığa gidermi. kullanan yada bilgisi olan arkadaşlardan yardım lütfennnnnnnnnnnnn[/QUOTE] mitchell armada pro 7000 surf makinesi değil sanıyorum makara kısmı pek surf için geliştirilmiş gibi durmuyor.