Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. Arkdaşım sitemize hoş geldin Sana her şekilde yardımcı olmak isteriz..

Bizlerin burda günü birlik bilgi kayanağı gibi olma gibi bir durumumuz yok suan için ...biz zaten bilgilerimizi açık ve secik vermeye hazırız ..

Ama senden ricam ilk once bir kendini tanıtsan..

Hiltondan düşer gibi gelmek biraz bir acayip oluyor ..

O yüzden ilk once gel senin le bir tanışalım::

imza ayarlarından bilgilerini girersen isim yaş ve bulunduğun bölge ve kan gurubunu yazarsan seviniriz,

üyelik bilgilerinde ki eksiklikleri doldurursan,,

sana yardım etmemek için hiç bir neden kalmaz,,,

anlayışın için şimdiden teşekkür ederiz ,

2. faith111

faith111

ben ingilterede okuyorum son senem son zamanlarda hatta bu yaz balık tutmya karsı bı merak geldi bana uzun zamandır balıklar hakkında arastırma yapıyodum ve bu siteyi arastırırken buldum.cok ta hosuma gitti her konu hakkında saolsun herkes deneyimlerini yazmıs . 2 hafta ıcın turkıyeye geliyorum ve guzel bi olta almak istiyorum hazır burda imkanım varken

3. faith111

faith111

aslında bastan sona butun malzemeleri birden almak istiyorum.. Reel yani makine ve kamıs ayrı ayrı satıldıgı ıcın su an bı turlu karar veremedim siz daha bilgilisiniz bu konular hakkında durumum da musaıt kamıs ve makıne ıcın toplam 350 mılyona kadar cıkabılırım ve buyuk balık avcılıgında kullanmak ıstıyorum bunu bazen ne kadar pahalı da alsak ne amaclı kullanıldıgını bılmedgımız ıcın hıc bı anlamı kalmıyo...

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Büyük balık avlıyacaksan, bu makina işini görmez. Çıkrık alman lazım. Bu kamışta, deniz için oyuncak gibi kalır. Daha uzun bir şey alman lazım.. Tavsiyem 3.50 m'den uzun olmasıdır. Tekne için iyi olacak olan kamış, kıyıda iş yapmaz. Ama büyük balıktan kastın nedir? Turna yakalayacağım, nehirde, gölde diyorsan, bunlar iş yapar. Fakat, deniz için, deniz tipi büyük balık için bunlar biraz ters..

5. faith111

faith111

yanlız bu gsoterdıgım makineler yaklasık 250 mılyon cıvaru 200 e kadar dusyo ve maxımım 15 kılo ya kadar ve kamıssız fıyatları bu soyledıklerım kamısyla daha cok yukselıyo bazı yabancı forumlarda bunların gayet ıyı oldugu yazıyo shimano en iyi marka benım bıdlgım

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İngiltere'de genellikle tatlı su avı revaçtatır. Bu kamış + makina, tatlı suda gayet iyi netice verir. Makina belki biraz tartışılabilir. Ama idare eder, fazlasıyla. Fakat deniz için, denizde büyük balık için, bunlar hiç uygun olmaz. Büyük balık derken, istavrit kastetmediğini düşünüyorum.

Balıkçılık tek kamış, makine ile olmaz. İlerde elinde bir kaç kamış, makina vs. olacak zaten. Bu nednele makinaya şu bu diyemem. Genede, biraz daha ucuz bir şey alıp, acemiliğini atsan daha iyi olabilir. Ama deniz, kıyıdan deniz avcılığı için o kamış çok fazla verimli olmaz. En azından 10 ayaklık bir şey edinmen faydalı olur..

7. faith111

faith111

bu acıklama daha ıyı oldu benım ıcın tekeskkur skoylu ama burdan su an shimano almak ıcın sansım var oyuzden bana bı kac tane shimano olta onermenizi rica edicem ingiltere bılıyosunuz ki okyanus etrafı ..neyse eger bana onerebılcegınız okuma ve shimano olta ve kamıs olursa cok memnum olucam cunku 17 gun kaldı donmeme... kamıs ve olta fıyatı 400 mılyona kadar cıkablırım..toplamda bıraz daha cıkabılrıım 400 un ustune cok tesekkur ederım sızıde boyle soru yagmuruna tutttugum ıcın ama bende almısken duzgun bı olta almak ıstıyorum en azından soyle 3 4 kıloluk balıkları tutabılcegım bı olta olsa yeter tabı bole karsıdan bakıldıgı gıbı dııl hersey tutması yemı misina si herseyi onemlı ama makıne ve kamıs benı yarı yolda bırakmamalı boyle bır durum oldugu zamanda

8. faith111

faith111

bisi daha sormak istiyorum surf casting kıyıdan avcılık demek dıılmıydı ben bu denizcilk terimlerini pek bılıyorum ilk shimano olta kıyıdan avcılık ıcın benım bıldıgımm

9. faith111

faith111

neyse galiba bu makinelerden brini alıcam shimanoyu alıcam kimsenin bi onerisi yok nede olsa bunlar deniz de de kullanılıyo ve fıyatları yaklasık 300 mılyon ınsallah deger parasına

10. afet

afet

imza ayarlarını yapmadığın için olabilir;) genede arkadaşlar nezaketen bir iki şey yazmışlar,

United Kingdom
    yazdığın yere isim, katıldığın yer, yaşın, kan gurubun
    bunlara biz imza ayarı diyoruz, ;)

11. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Sevgili Fatih,
    Aslına bakarsan her iki makineye de ihtiyacın var, ve her ikiside iyi makineler. İlk resimdeki shimano sahilden uzağa atış için çok uygun ( surf ) bir makine, fakat bu makineler biraz ağır olurlar ve sürekli at çekte, örneğin çapari için, pek uygun sayılmazlar.Sürekli at çek yapacaksan ikinci resimdeki makine ( spin ) daha uygundur fakat bu makinelerle uzak atışlar yapamazsın. Seçimini sen yap.

Resimdeki kamış ise '' baitcasting'' olarak tanımlanan düşük profilli makineler içindir, daha çok ağırlığı az olan takımları atmak için uygundur ve makinesi de farklıdır-( çıkrık tipine benzer, yandan görüntüsü yumurta biçiminde ve diğer çıkrıklara göre daha hafif ve küçüktür.)- Almayı düşündüğün makinelere uygun değil. Surf için 400-450 cm ölçülerinde bir kamış, at çek için ise 300-350 cm ölçülerinde bir kamış işini görecektir. Atarlarının 100-250 gr olmasında da yarar var. Kolay gelsin....

12. faith111

faith111

cakamotti cok tesekkur ederim bana uygun olanı sanırım 1.si capari olarak kullanmayı dusunmuyorum daha cok dip ve agır kursun kullanıcam...en azından makınanın zorlamamasını ıstıyorum oltama buyuk balık geldiği zaman buyuk balıktaki kastım olurda 2 kiloluk bi balıgı cekerken herhangi bi sorun yasamak istemiyorum fikrin icin cok saol

Son düzenleme: 30 Kasım 2006
  13. reha

reha

Favori Kamış:
    DAM 160 ATP, MUSTAD 1522 NO:6,MUHABBET
    En İyi Avı:
    1.5 kg. levrek
    aramıza hoşgeldin...

14. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Bence de orada ayırdığın bütçeyle Türkiyede o takımlardan çok daha iyisini yaparsın örneğin burada shakspear marka surf kamışı 200 ytl, internetten biraz araştırdıktan sonra fiyatları karşılaştırıp buradan alman bana daha mantıklı gibi geldi.

15. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Ben sana telefon numarası vereceğim aynı zamanda malzeme satıcısı o shimanoyu Türkiye ye getirttiği için daha çok yardımcı olur kanısındayım.
    Esen ÖZDİLLİ - ANKARA -0312,433 02 31
    RASTGELSİN

16. hobbytime

hobbytime

kamışa dikkat

sevgili arkadaşım
    resimdeki kamış casting kamışı
    alacağın makina spin
    ikisi uymaz
    makinalarda kararlıysan spin kamış almalısın
    kamışta kararlıysan spincast düşük siluetli br makina alman gerek
    umarım satın alma işini henüz yapmamışsındır.

17. faith111

faith111

hosbulduk :) herkese cok tesekkur ederim igilinendigi icin ben forumunuzun bu kadar ilgilileneciğini dusunmemistim insallah ileride de yeni gelen arkadaslaramıza ben de yardımcı olmak isterim yeterli bilgim oldgunda ...
    Kamısı daha almadım aslanda sayenızde yavas yavas fikir edinmeye basladım ilkgosterdıgım makine yaklasık 200 mılyon kadar baska bu makineye uygun bi kamıs daha aldıgımı dusunursek neredeyse onun da maliyeti 200 yaklasık olur...
    eger turkıyede daha ıyısını bulambılırsem veya istedigim tarzda daha iyi ozellikli saglam makine ve kamıs varsa neden bunları alıyımki...sadece shimanonun en iyisi oldugunu duydum ve turkıyede bulunamadıgını

18. Matchbox

Matchbox

Daiwa, Okuma ve Pen de iyidir....:)

19. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    İstanbul'lu arkadaşlardan yardım lütfen

Arkadaşlar özellikle İstanbul dedim,çünkü malzeme fiyatları orada ucuz.Samsunda pegasus alm 60 makina gördüm,bana surf tipi makina gibi geldi.Fiyatı da cazip ama ürün satıcıda tek kalmıştı ve sanki defolu gibiydi.Sizden istirhamım bu makina eğer oralarda varsa fiyat ve surf olup olmadığı hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

20. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Musa,
    Bu makine İstanbul' da satanların elinde patladı, çok şikayet geldiğini ve ellerinde birçok arızalı makine olduğunu söylediler. Arıza yapan yeri kol dibindeki makina bağlantısındaki pimin düşmesi ve yine koldaki plastik tutulan bölümle kol arasındaki hareketli bağlantının kopması ki bu tamir edilemiyor.Tabiiki fiyatı da şu an istoç ta 25 ytl
    Aynısından bende bir tane var, bile bile aldım... aslında çok iyi bir surf makine görünüşte, fakat dediğim gibi, bol şanslar....:)