Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Pro 6500 'ü abim Almanyadan 50 euroya alabiliyor.
    Balzer rock Surf te hemen hemen aynı fiyat .
    Hangisi daha iyidir sizce

2. aspero_u

aspero_u

Makine ve kamış

Merhaba, geçen hafta makine olarak Daiwa BG60, kamış olarak ise albastarın 4.20 metrelik surfcastingini aldım kısıktan. Yardımlarınız için teşekkürler.

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bunun, alfası vardı.. İyi bakmadığım için dağıldı.. Attım kenara, geçen betasını aldım, o biraz daha zor dağılacak gibi görünüyor..

Bence bunlar iyi seçimler aslında. Çünkü, kullanımda son derece rahatlar. Biraz bakım, yağına filan dikkat istiyorlar..

3 Misli fiyatlı BANAX SX2000, daha çabuk dağıldı zira.. Bilyalarının 3'üde, haftasına değişti..

Elbette, evladiyelik makineler de olacaktır, vardır, ama artık onlar bayaa bir yüksekten uçuyor.. Fakat...

Kıyıda, betonun üstüne sehpayı koymuş, çatalına kamışı yerleştirmişsiniz. Biri geliyor, küt deviriyor, makina çaat yerde..

Bu kullanıma hangi mekanik dayanır? İşte benim önerim bu.. Eğer en azından ben gibi, çok takır tukur kullanacaksanız, ucuz olsun, ergonomik olsun. Bozulursa, en kötü ihtimal atarsınız..

Ama çoğu zaman atmanız gerekmiyor bunları. Parçası filan bulunuyor genelde.. Tamiri de ucuz oluyor.

4. Iskarmoz

Iskarmoz

Favori Kamış:
    Her cins Olta
    En İyi Avı:
    1988 Dalyanköy Levrek 4.7 kg
    Ayni makinanın 40 ını Dyneema ile kullanıyorum. Geçen pazar oltama yolda yapışan bir alameti çekmede müthiş bir performans gösterdi.. Tabii kabiliyeti kadar.. Olta bedenden koptu biraz sonra. Ama ne dağildı, ne de bilya dağıttı.. 3 haftadır derin suda kullanıyorum. Memnunum şimdilik..

5. geçenlerde bir shimono kamış aldım izmirden tanınmış bir av malzemesi satan mağzadan..

6. burakgum

burakgum

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kırlangıç, 4 Kg.
    Kamışlar (acil yardım)

Arkadaşlar ERMA kamışlar hakkında bilgisi olan var mı? Fiyatları gayet güzel ama kamışları iyi mi değil mi bilmiyorum. Acil yardım lütfen!!!

7. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Erma ürünleri fiyatından da anlaşılabileceği gibi son derece kalitesizdir. Ama ben yeni başlıyorum diyorsanız olabilir. Başlangıç seviyesi, ucuz kamışlardır.

8. excalibur

excalibur

Favori Kamış:
    olta
    Kısacası , yakışmaz hocam :)
    Çocuklar oynasın deniz kenarında diye düşünüyorsan olur.
    Yoksa uzak dur derim.

Rastgele...

9. burakgum

burakgum

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kırlangıç, 4 Kg.
    Peki şöyle ekonomik iyi birşey önerebilir misiniz?

10. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Sanırım Kısık Alba nın da bir alt kalitesinde mal portföyü oluşturmak için bu markayı kullanıyor. Bundan emin değilim ama durum bunu gösteriyor.
    Alba larda ufak bazı değişikliler yaptılar, eski kamış yedek parçaları ve üretim bandını da Erma'ya yönlendirdiler gibi... (hepsi uzak doğuda üretiliyor)
    Alba nın çelik sargılı karbon kamışı ile zargana topu (bullrag) atarken orta yerinden kırıldıysa Erma'yı siz hesap edin.
    Bu tür malzemelerde asla sınır zorlayamazsınız, yarı kapasitesinde kullanıp, temizleyip kurutup kaldırmalı, darbe, çiğnenme, sürtünme, vurarak kapatma, ısı gibi etkenlere tahammülünü denemeye bile kalkmamalısınız. Bu şartlarda yıllarca kullanabilirsiniz.

11. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Bence kullanacağınız malzemenin sizi hiç olmadık bir anda yolda bırakabileceğini düşünerek bir takım edinin. Sonra tam balık vurmaya başladığı sırada iki oltanızda orta yerinden kırılmasın benim gibi.:D :D :D

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Oltayı kıracak balık biraz zor bulunur denizlerde..

Oltanın kırılıp kırılmayacağı, kullanımınıza bağlı bir şey. Darbe, çaat, çuuut düşürmeler, şaaak kapatmalar... Bunlar kamışın sargıları arasında ve üzerinde yorgunluğa sebep olur ve son saman çöpünün deveyi ıhtırması vakası yaşanır.. Dibe takılır, kamışın ucunu tepeye tepeye zorlarsınız hızlı hızlı.. Bu ani darbelerin hepsi kamışa bir "darbe" daha olur.. Siz sararken, öbürü gelir, traaak kamışınıza indirir atıyorum diye vs. vs.

Eğer böyle hususlara dikkat ederseniz, kamışlar uzun yıllar size hizmet eder.. Ama edemezsiniz genelde. Bu etmenlerin çoğu insanın denetiminin dışında gerçekleşir. Bu nedenle, ya bu mevzulara en dayanıklı olacak, grafit/reçine tabanlı bir kamış seçip, ortalalam takır tukur kullanmaya çalışarak yıllarca hizmet vermesini bekleyeceksiniz, yada ergonomi vs. konusunda iyi, hafif kamışlar alıp, performans sınırını zorlamadan kullanıp, bu takır tukur yüzünden kırılınca da, kenara atınca da içinizin cızzz etmeyeceği ucuz bir şey seçeceksiniz..

Evde, kutusunun içinde cillop gibi kamışlar var.. İnanın çıkarmıyorum ve sıradan kamışlar kullanıyorum.. Zaten onları zorlayacak ne denizimiz, ne balığımız var.. 200m'ye 150 gr. kurşunu atacağız, ne olacak? Kas çalışmak için hafta sonu balığa değil, işyerindeki kondisyon merkezine gitmek daha evla olmaz mı?

Benim görüşüm bu. Bu elbette bizim gibi sabit gelirli olna, kamış vs. alırken biraz düşünmek zorunda olanlar için.. Ama kırmızı ışıkta beklerken, egzos sesi duymak için 5-10 YTL yakacak lüksü olanlar gibi, ay sonu hasretiyle yaşamıyorsanız o zaman kamış almak çook kolay olacaktır. Biri basıp kırılsa ne olacak, 300 euro para mı canım?

13. burakgum

burakgum

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kırlangıç, 4 Kg.
    peki tavsiye edebileceğiniz marka veya markalar var mı arkadaşlar

14. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Burak bey merhaba. Sanırım ana sayfada bulunan olta malzemeleri kısmına bakarsanız. İhtiyacınız olan bilgiyi bulabileceksiniz. Kolay ve rast gelsin.

15. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Vallahi başka arkadaşları bilmiyorum ama ben tavsiye etmekten korkuyorum.
    Tavsiye edebileceğim kamışı parasına kıyıp ben de alamadım, size nasıl olur da bunu alın diyebilirim. Üstelik ekonomik olması dolayısıyle Erma ile konuya başlamıştık.
    Kişisel tavsiyem, ne için kullanacağınızı (çapari, sahte, yemli, uzak atış, tekneden, ve balık türü) belirleyip ona göre öneri almanızdır.
    Eğer her yaz Almanyadan gelen, gelirken de bir kamışı getirebilecek bir tanıdığınız varsa beğendiğiniz bir kamışı oradan getirtmenizdir. Zira burada 100 ytl den aşağı çok az tavsiye edebileceğim kamış var.
    Yine de kullanma amacınızı belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırız.

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    100 YTL altında... Albastar 1160'lar var.. 100 gr'dan fazla kurşun kullanmaz, çat çut düşürüp çarpmazsanız iyidir. Hafif, son derece dengeli, vuruşlara ani refleks veren, çapari ve at-çek için az yoran bir kamıştır.. 50 YTL filandır en fazla sanıyorum..

Yemli için, gene Albastar'ın premier 2026'larını tavsiye ederim. 2 seneye yakın oldu, gayet memnun kaldım. Kılavuzları filan küflenmedi hala.. Fiyatı sanırım 30 - 35 YTL arası..

Hem yemli, hem uzak atış, at-çek vs. için derseniz Lineafffe Turnafresh'ler var. 4.10, 4.20 gibileri 65 YTL civarı. Ağırlığı orta. Dengesi iyi. Ama Max 150 gr kurşunla iyidir ki Sarayburnunda filan netice verir. Ama sağır kamıştır. Balığın vurduğu filan pek belli olmaz. Nokta atışına pek uymaz.. Yaradana sığınır atarsınız, gider işte... Uzun olduğundan uzak olur atış ama, zaptı zordur, genelde çapraz atmış olursunuz.. Sıradan (karbon olmayan) kamışlara göre daha yorucudur...

İyi, benim diyen kamışlar.. Sn. Karayel hocamızın da dediği gibi, ben para verip almıyorum onlardan, hatta para verip vs. temin ettiklerimi de kıyıp kullanmıyorum; size tavsiye etmek, alın alın ne güzeldir demek biraz haksızlık olur..

Bu modeller elimde, bilffil kullandığım alırken hem tecrübeleri dinlediğim, hem de şöyle leimde tartıp, evirip çevirip yokladığım kamışlar.. Başkaları da var.. Lucky, Dam vs. vs. Bende yoksa da eş dostta mevcut. Onlar bunlara göre daha kullanışlı değil..

17. ahmetozdemir16

ahmetozdemir16

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Lüfer (Bana göre 1kg, arkadaşıma göre 400gr) :-))
    şimdi döndüm baktım kısık'ın sitesine

şimdi döndüm baktım kısık'ın sitesine yok. armada 8000 145 ylt , armada pro 7000
    207ytl.:(

18. özkan

özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1,5 kg
    kalmamış sanırım, daha önce ellerinde vardı.

19. burakgum

burakgum

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kırlangıç, 4 Kg.
    Karayel,

Ben bu kamışı yemli,uzak atış ve mantarlı takımla kullanacağım

20. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    burakgum
    Yemli uzak atış surf demektir, fly fishing le beraber en pahalı takımları gerektirir. Bu iş için kullanılabilecek ucuz kamış bilmiyorum.
    100-200 gramlık kurşuna abanıp kırılmıyacak ve onu "uzak" a (70 m üstü) düşürecek makine ve kamışa toplamda en az 150-200 YTL vermeniz lazım.
    Mantarlı olta için Erma nın, Alba nın, Pelikan ın 360 ve uzeri boyda, 100 gram ve üstü aksiyonda herhangi bir modelini alın. Islak, balık pullu, kirli bırakmayın, açarken apatırken zorlamayın, 20 cm den yüksekten yere düşürmeyin, epeyi idare ederler. Ayrıca sayın Serdar Köylü'nün uyarılarını da dikkate alın.