Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. hobbytime

hobbytime

makinede corecast casting tipine daha uygun bi açık yüz makina kafası at çek için olmaz küt ve atışı zordur resimlerine bakarsan görürsün.balzer 840 daha iyi
    kamış bullfighter de dam emotion da iyidir.ama şahsi kanaatim bullfighter daha agır basar.
    corecast makinayı daha cok canlı yem tekneden ufak balığa sarkıtma için kullanırsın.
    bence onun yerine 60-65 lik başka bir makina sec.aynı boy iki makina alma bu modele baktım kafa mukavemeti sanırım 10 12 lb civarında kursunla kullanırsan bu 30 luk makinayı çok cabuk yorarsın.zaten dikkat edersen arkadan kalomalı ve kafa önden kalomalılara göre dah azayıf olur.

bu takımla kursunsuz yada su doldurularak agırlık olarak kullanılan şamandıralar ile yada zargana topu ile at cek yaparsın.
    sonucta sahillerde gördüğün türde çaparili takımlar yemli lüfer oltaları vb kullanılamaz.
    30-200 cm derinlige kadar at cekle su üstü balıklara çalışırsın.sinking etiketli suni yem alırsan ki bence al onla derinliğe bakmaksızın av yaparsın.
    su üstü sıg su orta su ve batan tür 4 rapala dan başkasına da para verme.su üstü için yeşil açık mavi derine dogru koyu mavi mor renkler iyi çalışır.kış aylarında çok parlak renkli yazın biraz daha mat boyanmışlara yönelmek sansı artırır.
    little cleo 2/5 3/5 alabilirsin kaşık olarak
    little john batan tip için iyi bir yemdir (kaşık)
    kast master 3/8 mavi yeşil boyalı alabilirsin.(kaşık)
    kaşıklar 7 ytl civarında dır
    levrege thomas bouyant alabilirsin(kaşık) raglou süperdir.palamut da atlar

bull fighter balzer 840 ideal bir spin takımdır.
    denizde ve tatlı suda at cek için kullanılır.çok da kaliteli bir takım olur.
    e motion da olur ama at çekte seni biraz yorar.kamışım her ek yeri atış gücünü sönümlendirir.bu noktalar da güç emilir.bullfighter gibi iki parcalılar hem daha saglamdır hemde gücü saptan uca çok iyi taşır.kırbaç gibi kullanırsın yeme istediğin aksiyonu verirsin.son olarak bu tür kamışlarda atışta kamış 45 dereceye geldiğinde misinayı bırakmanı öneriyorum. eğik atışta en iyi açı 45 derecedir bilirsin:) lise fizik dersleri :)

jerk,perk,cast stop and retrive gibi 4 ayrı çekme tekniği yada senin keşfedeceğin yöntemlerle kolunun uzantısı gibi rahat ve dogal kullanırsın.
    suya kasık cizmesi vb ile girdiğinde kullanımı çok kolaydır.
    ama ;istanbuldasın bunları rahat yapabileceğin yer bulman zor olur.

çanakkale için her zaman çalışacak bir yem tavsiye edeyim süper lüfer alır.
    rapala magnum; boy 9 cm renk sarı kırmızı sırtı yeşil balsa gövdeli.
    kömür limanında iyi levrek olur dizine kadar suya gir yo zuri pins ile yada ragot raglou mavi renk ile levrek alırsın.
    şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan avın bereketli olsun

Son düzenleme: 13 Aralık 2006
  2. forsakenx

forsakenx

Favori Kamış:
    3.60m balzer saphire+ryobi 4000 makine
    En İyi Avı:
    hala avdayım:)
    daha çok lüfer-çinekop için düşünüyorum.at çek için değil pek.sağlam,hafif ve çekeri kuvvetli olsun:)

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Estağfurullah üstadım, sizin araştırmanızı niye topa tutayım?

Sanırım amatörlüğe yeni başlıyorsunuz. Böyle olunca da, bilinemsi gerekenler kılavuzunuz biraz boş sayfalarla dolu oluyor.. Maalesef o sayfaları malzemecide vs. dolduramıyorsunuz..

Örneğin, boğazda levrek, mevsimine göre bir tek yerde aranabilir: Galata köprüsünde, karaköy tarafında, boğaza bakan kulenin iç tarafı, en dibe indireceksin, teke, kurt vs. ile.. eee, çıkmaz mı şu şu yerde.. Çıkar, ama şansına.. 1 ay sürekli git, her gün 8 saat levrek iste. Şanslıysan bir tane yakalarsın.. Ama gene şanslıysan,i ilk gittiğinde livarına koyar geliverirsin..

İyi, giderm birader diyebilirsin. Evet, bak varmış ne güzel işte diyebilirsin.. Ama tipinde meymened olmayan birileri orayı 24 saat işgal ediyor olduğu için, gider, onların yanından geçer, az ötede izmarit, kefal arayanlara katılırsın.. İşte kitapların vs. yazmadıklarının başında bu gelir..

Sarayburnu levrek yapmaz mı? Cankurtarana doğru, ilerde Samatya civarında vs. levrek yapan yerler var. Ama, millet elinde çapari, dakka başı suya şaap, şuup kurşun yağdırıken öyle sahilden zor levrek yakalarsın. O şaap, şuuplar, en iyi ihtimalle balığın dikkatini dağıtır, rapalayı kaçırır.

Kısaca, mesele maalesef balık var, kıyı var, takım var ile bitmiyor..

Bahsettiklerin bizim buralarda (boğaz, tuzla, pendik, eskihisar vs. vs.) makul olan takımlar değil. Buralarda, adam şurdan 12 YTL verir kamış alır. 7 YTL'ye makina alır. 1.5 YTL'ye çapari alır, 50 kuruşa da kurşun.. Oldu sana balıkçı.. Kıyıya dizilirler. Bir tane olsa iyi, 500 kiş, 100 kişi.. Alabildiğince.. Öyle senin takımlar filan gibi incelikli çalışmak filan bilmezler. Çapari işte, atıyorsun, serçe parmağından küçük müçük, kovayı dolduruyorsun ya.. Bir de telefon ederler, "valla balık tutyoz abi, 30 dene oldu.. Sende gel, yok yok, burda satıolaa.."

İşte bilinmeyen, tecrübe ile öğrenilenler bunlar. Sen o güzelim rapalaları alacaksın. Atacaksın,, en iyi ihtimalle kısa düşecek. Öbürü atacak üstüne çekecek.. Dur, topladık, ayıkladık vs. derken.. Rapala dibe takılacak, gitti XX YTL..

Bu nedenle, bence bu tür hafif takımlarla, bilhassa yeni başlarken hiç zevk alamazsın. En iyisini, idealini filan isityorsun. Pek iyi, pek hoş, pek güzel.. Ama bu kamışlar, makineler filan biraz sosyete işi.. Ne bileyim, sakin bir avlak olacak. Sağda solda acemi olmayacak. Suda bolca balık olacak...

Sana biraz daha kaba şeyler lazım.. 150 gr kurşunu atacaksın.. Milletin ötesine düşüreceksin ki, karışmasın..

Ha, çanakkale'de ne nasıldır bir şey söylemek yanlış.. Ama oralarda balıkçılık bundan daha farklı olacak sanmıyorum..

Benim önerim, ucuz, orta karar bir şeyler ile başla.. Eee, bunlar gözüme girdi, aklım kalacak diyorsundur.. Al bunları. Zararı yok alsen. Kötü, yanlış seçimler demek zor. Ama bunları pek sık kullanmayacaksın, buna inan. Bunun yanında, bir tane ALBA 1160, Lineaffee turnafresh 4204 gibi bir kamış, ALBA BETA 60 gibi bir alelade makina al.. İkis 100 YTL filan tutar.. Bak gör, el mahkum daha çok kullanacakların bunlar olur..

Makinalarına bakıyorum.. Katalog güzeli ikiside :)

Balzer.. 40'lık kafa.. 100m misina kapasitesi.. Hımm, küçük makina.. Koluna filan bakınca.. Göl için gayet iyi. Yormaz etmez.. Turna'ya filan gelir. Ama denizde? Pek fazla taşımaz bence.. Gölde 10m, 20m atacaksın, yeter. Ama deniz önünde uzayıp giderken, gözün hep 200m ye takılacak... Bu makinede 50m ye takım atacak omurga yok, görünüre bakılırsa..

Diğeri, Cormoran.. Aynı 30 mm kafa.. Bu kafa ile denizde at çek biraz zor gene aynen..

Bunlar daha ziyade kayıktan, gölde filan kullanmak için.. Bunların katalog bilgilerine bakma, denizde bunlar keyfe çok keder verir. Seni bir hayli zorlar..

Evet, hepimiz böyle 300 gr makina, 2.40 küçücük kamışla, kollarımızı morartmadan, hemde levrek avlamak istiyoruz.. İstiyoruzda, maalesef kazın ayağı öyle değil.. Bizim denizimiz, hoyrat, kaba.. Böyle nazik, ince, sanat eseri gibi şeyler yaramıyor.. O yüzden 4m'lik heyula kamışlar, 1 kg luk koca koca makineler vs. alıyoruz.. Sonra da, izmarit tuttuk diye seviniyoruz..

4. karababa62

karababa62 Murat KARADUMAN

Favori Kamış:
    malzemem yok
    Favori Makine:
    erma panther makine,albastar kamış
    En İyi Avı:
    sazan 800 gr,alabalık 500 gr.
    yeni başlayanlar için olta malzemeleri

arkadaşlar öncelikle merhaba,aranıza henüz katıldım.balıkçılığa bu aralar pek merak sardım,neyse gelelim mevzuya.
    öncelikle olta malzemesi seçiminde yardımcı olursanız sevinirim
    mesela önden-arkadan kalama ne demek? hem tatlı suda hem de tuzlu suda hangi olta takımını tavsiye edersiniz?
    bu işe ilk defa başlayanlar için makine büyüklüğü nasıl olmalı 0.3,0.5, yada daha büyük?
    ayrıca hazır takım alsak bir sorun çıkar mı?
    malzemeleri internetten almakla mağazadan almak arasında ciddi fiyat farkı varmı?vs vs vs...
    :)

Son düzenleme: 13 Aralık 2006
  5. ozan

ozan Ozan

alba star kk40 makina ve orta halli karbon kamış hassas bişey idare eder 100 ytl civarında tamamdır

6. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Sevgili Karababa,
    öncelikle imza ayarlarını yaparsan iyi olur.
    Menüden Profilim kısmında imza ayarları sekmesine girip
    adın yaşın ve şehir bilgileri (+kan grubu) yazarsan ve
    TANIŞALIM topiğinde de kendinden biraz bahseden bir konu açarsan
    Hoşgelmiş olursun......
    Bence şimdilik forumda biraz dolaş.Birçok cevabı bulacaksın zaten..
    İnternet ile dükkan fiyatları bazı ithal malzemelerde çok farkedebiliyor..
    Forumu dolaş,aklına yatan marka/modeli internet satış noktalarından incele,dükkanda gerçeğini görüp,eline al,içine sinerse fiyat nerde
    uygunsa ordan al....

7. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    Her türlü sahte, 0,18 ip misina, Alba orient 210 kamış, Pasha 35 makina
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Karababa öncelikle ağırlıklı olarak ne avına gideceğini belirlersen ve ona göre forumda bir tarama yaparsan birçok bilgiyi bulabilirsin. daha sonra hepimiz bulamadığın konularda yardımcı oluruz bildiğimiz kadarı ile.

İmza ayarlarını da yaparsan hitap konusunda bir problem yaşamayız. Kolay gelsin

8. serhatcenk

serhatcenk

Banax iso 3000 - Yabomax surf kamış

Arkadaşlar, Banax iso 3000 le yabomax marka kamış nasıl bir takım olur? Makinayla ilgili internetten edindiğim bilgiler var ama yabomax surf (3.90) kamışı hiçbir yerde görmedim... Bilen var mı kötü bir marka mıdır? Ve işin kötüsü bunları size danışmadan satın aldım...

9. afet

afet

:) almışsın artık Serhat , güle güle kullanacaksın, başka çaren yok.:p

10. serhatcenk

serhatcenk

Kamışı duyan yok mu gerçekten?

11. Ben duymadım en azından :) Ama denilmiş güle güle kullan: )

12. karababa62

Favori Kamış:
    malzemem yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Merhaba Arkadaşlar...

Arkadaşlar Göstermiş Olduğunuz Hassasiyete Teşekkür Ederim,ankara Da Oturduğum Için Hafta Sonlari Bir Göle Baraja Gideriz Diye Düşündüm,tabi Yaz Tatillerinde De Ege Sahillerine Gittiğimizde De Eğlenelim Diye Buraya Konuk Oldum.
    Forumdaki Diğer Konulari Epeyce Bir Gözledikten Sonra Az çok Bilgim Oldu.fakat şu önden-arkadan Kalama Ne Bilmiyorum,tatli Suda Hangisi Iyi?ilk Defa Başlayanlar Için Ideal Makine Büyüklüğü Ve Kamiş Uzunluğu Ne Olmali?

13. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    Her türlü sahte, 0,18 ip misina, Alba orient 210 kamış, Pasha 35 makina
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
  14. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Yabomax da ne hiç duymadım. Capon malımı:D

15. NoFe@R!!!

NoFe@R!!!

Favori Kamış:
    TÜRK İCATLARI
    En İyi Avı:
    Kofana Tartmadım :)
    Valla google da araştırdım ama yabomax diye sadece el feneri çıkıyo malesef :) başka da bi şey yok Peki aldıgın yer sana ne gibi tavsiyede bulundu ??

16. serhatcenk

serhatcenk

Aldığım yer kamışı övdü... Zaten fiyatı da tuzlu... Hatta aynı markanın daha pahalısıda vardı... Aldığım dükkana güveniyorum o konuda bir sorunum yok ama markayı araştırıpta bulamamak beni kıllandırmıyorda değil hani...

17. kujoxx

kujoxx

bence el oltasını dene kamıştan vaz geç

kamışın delik li demirden farkı yok :D

eline alacaksın misinayı balığın vurduğunu ağzına aldığını asıldığını hissedeceksin

an o andır derim ben o zevk kamışta yok

18. NoFe@R!!!

NoFe@R!!!

Favori Kamış:
    TÜRK İCATLARI
    En İyi Avı:
    Kofana Tartmadım :)
    Eskidendi senin o dedıklerın :) şimdi çubuk olmadan balık çok zor el oltasını atıcam derken sağında ki solundaki adamı denize atarsın :D:D:D:D

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sen bi dyneema misina sar makineye, ucuna da FC takım ekle.. Ondan sonra gör bakalım var mı yok mu o zevk?

Ve hatta, "kamışı ver, benim olsun" diyen balıklara denk gelince alacağın zevki bir düşünürsen..

20. karababa62

Favori Kamış:
    malzemem yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim taylan kardeş,sağolasın ayarları daha öğrenemedim,yakında düzeltiriz inşallah.başka önerisi olan arkadaşlar varsa yazsınlar,ben şahsen küçük bir makina ve kısa bir kamışın yeterli olduğunu düşünüyorum,ama sizler daha iyi bilirsiniz tabi.
    birde unutmadan sorayım bu hazır takımlara güvenmek doğru olurmu?