Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. kontrol

kontrol HAKAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA IMPAC 65 MAKİNE
    En İyi Avı:
    Çingene palamutu

zaten kafama takılan kısımlarda onlar..surf makina nasıl olmalıdır?..geniş kafalımı? dar kafalımı ? artı özellikle soruyorumki bu ürünleri kullanan varmı diye çünkü ürünleri görme ihtimalim kısa vadede mümkün değil zaten kafam netleşmeden de almak istemiyorum.

2. kontrol

kontrol HAKAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA IMPAC 65 MAKİNE
    En İyi Avı:
    Çingene palamutu

benim forumda yaptığım aramalardan sonra surf kamıştan anladığım kamışın 3,50 ile 4,50 arası olması,hafif olması,atarı 100-250gr arası olması,kapalı halinin ne kadar uzunsa okadar iyi olacağı ve az parçalı olacağıydı o sebepten uzun seçtim.kısadan kastınız tam olarak ne kadar model vs.varsa inceleyebilirim.

Son düzenleme: 18 Aralık 2006
  3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    *** 3,50 ile 4,50 arası olması...

Bence, bu aralık, 2.70 ile, 4.20 arası olmalı. 4.5 metre kamışı zaptetmek pek imkan dahilinde olmaz. Daha uzun olanları şak şak için, yani makinasız vs. kullanmak için kullanışlı olur ancak..

1.70 boyunda, ortalama birisi için, 3.70 .. 3.90 ideal olur. Eğer tam karbon, kaliteli bir şey olursa, 4.20'ye kadar idare eder. Kamış daha uzayınca o kadar ağırlaşır ki, atışlarınız pek öte gitmemeye başlar..

4. battal1964

battal1964 mehmet

Favori Kamış:
    olta Fox warrio ) makara solid 50
    Favori Makine:
    schimano
    En İyi Avı:
    sazan 13 kilo turna 7.6kg ) SUDAK 6.3kg
    Merhaba Fatih

Ilk önce aramiza hos geldin sefagetirdin yeni basliyorsan ucuz birseyler al yanliz kalici olsun diyorsan iyi birseyler al derim bizim burda schimano masemeler var amma balikcilar vazla sevmezler onlari sen balikcilarin cennetindesi haberin yok ingiltereden bassediyorum tabiki :)
    cimdi bakalim messela Firma YAD var FOX DAM MICHELL var gerisi hikkaye sen en iyisi oradaki olta satan dükyan saybine sor en iyi bilgiyi ondan alabilirsin :)

5. kabasakal

kabasakal

Favori Kamış:
    Ryobi - 3m daiwa kamış- kaşıklar ve rapala
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 7 kg.
    Sağlam bi kombinasyon olmuş fakat devamlı at çek yaparsanız kamış ve makina biraz ağır gibi duruyo.Yorulabilirsiniz.

6. karababa62

karababa62 Murat KARADUMAN

Favori Kamış:
    malzemem yok
    Favori Makine:
    erma panther makine,albastar kamış
    En İyi Avı:
    sazan 800 gr,alabalık 500 gr.
    Arkadaşlar Ankara'da yaşadığımız için yılın onbir ayı buradayız,ağırlıkla göl yada barajlara gideceğim,ama denize gidince de kullanabileceğim çok yönlü bir alet almak istiyorum.bir arkadaşım daha var onunla birlikte bakınıyoruz işte,buranın adresini onada vericeğim.artık sizlerinde sayesinde yapacağız güzel iki makina.anladığım kadarıyla tatlı suda arkadan kalama daha iyi,demek ki kalama tercihimiz arkadan olcak.birde hangi makineden alabileceğimize karar versek.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Genel kaide olarak, göl takımları denizde iyi netice vermez.. Ve tersi elbette..

Gölde atışın nokta atışı olması gerekir. Denizde ise, kaba kuvvet konuşur genel olarak..

Gölde hafif takımlar revaçtatır. Denizde ise, ağır..

Bence siz öncelik olarak gölü düşünün. Denize gelince, idare edecek kullanırsınız, yada gider ucuz bir şeyler alır günü kurtarırsınız.. Denizi bir aklınızdan çıkarın ilk anda.. Çünkü, denizde de kullanışlı bir takım alacağım düşüncesi size yanlış yaptırır. 3m kamış, denizde (kıyıda) pek küçüktür. Gölde ise pek büyük.. 60'lık kafalı makina denizde iyidir de, gölde ağır olur atışınızı bozar, dengesini zorlar..

8. ahmetozdemir16

ahmetozdemir16

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Lüfer (Bana göre 1kg, arkadaşıma göre 400gr) :-))
    evet

surf takımlarda bence de en çok üzerinde düşünülmesi gereken konu bu: ağırlık. 600gr bir kamış ve 700-800gr bir makina ile surf kaç dakika yapılabiilir ki? yarım satte bir inşaat işçileri gibi mola vermek zorunda kalabilirsiniz.:rolleyes: :) baktım seninkiler kamış+makina 1208gr

Son düzenleme: 19 Aralık 2006
  9. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    o zaman karababa arkadaş orta halli ama kullanışlı bir takım olarak sana önerim şu olabilir:

Albastar 2811 hera kamış 2.70cm boy 30-60 gr atarlı karbon sargı kamış fiyatı yaklaşık 40YTL Kıyıdan at-çek yapacağını var sayıyorum

Albastar delta serisi (40-50-60) ben kullanıyorum ve memnunun (Bu arada kalama sorununu da çözersin hem önden hem arkadan kalama :) Fiyatı Yaklaşık 40YTL

10. lombardo

lombardo TOLGA

kamış ama nasıl?

Arkadaşlar sizlere bir sorum olacak

benim 3 adet kamışım var.
    alba leader 270 cd
    alba aries 330 cm
    remixon hero 120 cm

fakat tekneden atmak için çekeri yüksek bir kamış istiyorum. 120 cm civarı
    fakat nette bulduğum kamışların çekeri yüksek değil.
    diyorumki çıkrık kamışlardan kendi makinem için kullansam alurmu
    yani çıkrık kamışlar normal makinelere uyarmı?

uyarsa önerebileceğiniz ucuz ama sağlam 2 parçalı çıkrık bir kamış varmıdır.
    spin makinelerde kullanmak için

teşekkürler

Son düzenleme: 20 Aralık 2006
  11. sevgili tolga
    ben silver star ın safari modelini kullanıyorum tekne için..
    150 ve 180 lik aldım iki parçalı.. pasolu monte ediliyor ve kamışların içi dolu..,
    izmir hisarönünde. 14-17 ytl civarı.. oldukça sağlam görünüyorlar.. ayni markanın çıkrık modelide var 50 ytl civarı oda..
    normal kamışların ucuna monte edilen çıkrık parçasıda mevcut 10 ytl. ben çıkrık için o parçayı monte etmeyi düşünüyorum sonuçu bildiririm.. sevgiyle kal..

12. yüce35

yüce35

bülent abimin yazdıklarına aynen katılıyorum.bende silverstar safari 1,65 kullanıyorum.iki parça ve çok memnunum..

13. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Acaba Hangi Makina:s

Herkeze merhaba, internette uzun bir araştırma sonucunda yararlanabileceğim en iyi forum olarak www.balikavi.net'i seçtim:)
    Hemen konuya geleyim. Önceleri Tarabya sahilinden istavrit avlardım. Tâ ki geçen haftasonu göle balık tutmaya gidene kadar:) Tabi tuttuğumuz 40 cm lik turnanın da bunda katkısı büyük;)
    Neyse lafı uzatmayayım. Bu balık maceramdan sonra tatlı su balıkçılığına daha profesyonelce başlamam gerektiğine karar verdim.
    Şimdi bu işe önce iyi bir makine ve kamışla başlamak istiyorum.İnternette araştırdım ve karşıma 4 tane seçenek çıktı.
    Makinelerin linklerini sırasıyla veriyorum.Seçim yapmamda bana yardımcı olursanız sevinirim. Alacağım makineyi ağırlıklı olarak turna avında kullanacağım. Makine için ayıracağım bütçe maksimum 80YTL'dir. Oyüzden bu verdiğim makinelerle aynı fiyatta ve daha iyi olduğunu düşündüğünüz bir makine varsa onuda düşünebilirim.

Makine 1.
    http://shop.gugukcuk.com/UrunAyrinti.asp?UrunID=2809

Makine 2.
    http://shop.gugukcuk.com/UrunAyrinti.asp?UrunID=1215

Makine 3.
    http://shop.gugukcuk.com/UrunAyrinti.asp?UrunID=1232

Makine 4.
    http://www.oltatakimi.com/productDetail.php?PRODUCTID=91069365&TAPED=A&INTYPED=specs_2

Kamış olarakta bunu düşünüyorum:
    http://shop.gugukcuk.com/UrunAyrinti.asp?UrunID=559

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Saygılar...

Son düzenleme: 20 Aralık 2006
  14. lombardo

lombardo TOLGA

uyarmı

yani bu kamışa ben normal makine takabilirmiyim

bir soru daha

bu kamışın daha kısası varmı
    cevaplar için şimdiden teşekkürler

15. hatayi33

hatayi33 Nebi Şahin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Kofana 1,5 Kg.
    Aramıza hoşgeldiniz. Tatlısu ve turna avında usta olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

16. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek
    Hoşbulduk. Çok teşekkür ederim Nebi Bey, umarım en kısa zamanda bu makine karmaşasına ''Birlikte'' çözeceğiz. :)

17. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek
    Arkadaşlar bu arada Konuyu yanlış yere açmışım kusura bakmayın acemiliğimden heralde. Moderetor arkadaşlardan konuyu tatlı su bölümündeki ''Malzemeler'' başlığına taşımasını arz ederim. Tekrar özür dilerim.

18. Spider

Spider Mert Eren

Merhaba Emre,

seçeneklere bakınca tercihim ilk iki makineden birisi olurdu
    yine de önce kamışa karar vermeni, bu kararı verirken
    turna avlanma tekniğini tercih etmeni ve buna uygun
    bir makine bulmanı tavsiye ederim.

kamış konusunda ise biraz daha düşünmek lazım.

eğer canlı yem ile kıyıdan çalışacaksan belki
    ama genelde turnada at-çek tercih edeceksindir.
    bu nedenle de kamışın atarına dikkat et lütfen.
    özellikle sahte balık atarken zorlanmamak için
    bu kamışın atarı bence gereksiz derecede fazla..

diğer bir konu da kamış boyu
    tekne ile turna avı oldukça verimlidir.
    bu imkanı bulabileceksen 180 boyu geçmemeni öneririm
    150-180 boyundaki bir kamışa da 50-60'lık makine
    tabi ki buyuk olacaktır. max 30 luk bir makine kullanmak gerekecektir.

19. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Eger bu linklerden baska secenek yok ise, ilk linkteki DAM i tavsiye ederim. Kamis olmamis, bu kamis turna icin uygun degillllllll.... Turna icin 10 - 50 atarli bir kamis secmelisin. Kolay gelsin.

20. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek
    Teşekkür ederim Mert Bey. Kullanacağım teknik sizinde belirttiğiniz gibi ''At-Çek'' tekniği olacak. Sassy ve kaşık kullanmayı düşünüyorum.Nadir olarak yem takarım diye düşünüyorum. Avlanma sahası genellikle kıyıdan olacaktır. Çünkü henüz bir teknem yok:) Hem bana kıyıdan avlanmak daha zevkli geliyor.Buyüzden kamış olarak minimum 240cm lik bir kamış almak daha mantıklı geliyor. Makine olarak ilk iki makineyi önermişsiniz fakat sonra turna için bir makine ve kamış bulmanı öneririm demişsiniz. Şimdi, bu makine ve kamış turna için uygun değilmi acaba? Sizin turna avı için önerebilceğiniz kamış ve makine varmı? Bütçe maksimum 100YTL olmak şartıyla tabi :)
    Ercan Bey seçenekler tabiki bunlarla sınırlı değil. Bunlar sadece benim ''Uygundur herhalde'' diye düşündüğüm makineler.Buyüzden sizin gibi bu işi bilinçli bir şekilde yapan sporculara danışmak istedim. Eğer sizin ''bak bu makine bunlarla aynı fiyat aralığında ve çok daha iyi.'' diyebileceğiniz bir makine veya kamış varsa tabiki onu düşünürüm. Aklın yolu birdir. :)
    Saygılar...

Son düzenleme: 21 Aralık 2006