Ben tatlısu olayına hiç girmediğim için yanıltıcı olmak istemem. Tatlısuda avlanan arkadaşların önermesi daha iyi olur......
turna deyince benim için akan sular durur öncelikle bot veya tekneyle acılark avlanacaksanız kamısınız fazla uzun olmaması gerekir 1.65-2.10 aralığı bunun için ideal tabi makinenizde fazla ağır olmayacak ben bunu getirttim gerçekten verdiğim paraya değer http://www.cabelas.com/cabelas/en/template...&hasJS=true kıyıdan avlamak için 2.10-2.70 arası bi kamış işinizi görür atarı 30-50 gr , rast gele
Rica ederim. Peki ya öneriniz??? Ben kıyıdan avlanacağım. Önerileriniz bu yönteme uygun olursa sevinirim.
Makine özellikleri Merhaba arkadaşlar geçen gün sipariş verdiğim makinem geldi. İki konuyu anlayamadım. 1-yem kilitleme sistemi 2-önden kalama ne anlama geliyor teşekkür ederim.
sorularınızın cevapları site içerisinde mevcut. arama yaparsanız , bahsi geçen konulara ulaşabilirsiniz. rastgele.
Yem kilitleme sisteminin ne olduğunu ben de bilmiyorum ama önden kalama demek; makinanın önündeki parçayı gevşetirsen motora yük bindiğinde makaranın dönerek misina salmasına bu da gelen balığı bir yandan çekerken bir yandan yormaya denir.
Oytun öncelikle makineni ne amaçla kullanacağın konusunda karar vermen gerekir sonrasında uygun bir kamış ile olayı tamamlarsın bu iki konuyu netleştirirken de maliyet aralığına karar vermek de gerekiyor arkadaşların da dediği gibi sitede bu tür konularda çok fazla yazışmalar var.. takıldığın detayları yine buraya yazarsan detaylar hakkında bilgi verebiliriz rastgele
Shimano Alivio 4000FA Merhaba arkadaşlar yakın zamanda arkadaşım için olta takımı toplarken, yoğun ısrarlarıma rağmen biraz fazla oyalanınca kendimi tutamayıp http://fish.shimano-eu.com/catalog/...<>ast_id=1408474395181626&bmUID=1167997087249 bağlantısında gördüğünüz Shimano Alivio 4000FA model makinayı aldım (arkadaşa da bunu aynısından aldık) internette aramalarıma rağmen Türkiyede fiyat / satıcı bilgilerini bulamadım. makina bağlantıdaki gibi, size teknik olarak birşey anlatamam ama şıkır şıkır dersem çok şey anlatırım sanırım. Fiyatı 65 YTL (KDV dahil) bu makinayı tanıyan bilen varsa yorumlarını bekliyorum. sorarsanız "ne yapacaksın?", "hangi takımla, nerden avlanacasın?" diye, ne kadar tecrübesizzzz, acemiii, cahillll , bahstızzzz, kısmetsizzz olduğumu hemen hemen herkes biliyor, o yüzden nerden, her nasıl olursa. aletin üzerinde şu anda yine Shimano marka 0,30 9,8 Kg çekerli 100 mt. misina sarılı. Şimdiden Teşekkürler.
hocam makinayı almışsın artık bundan sonra sana şans dilemekten başka ne denir ki. umarın en büyüğünden istediğin balıkları yakalarsın. linke şöyle bir baktım oldukça iyi bir makineye benziyor. marka olarak da kendini kanıtlamış daha ne olsun. rastgele.
Yeni Kamış+Makina Bugün kamış+makina aldım. Kamış: Ocean Surf 3,6M SEC.4 CW:100-250 Makine: Sea Master LT6000 Gear Ratio 4.3:1 ... nasıl sizce iyimi Ben pek anlamam.. satan adam güzel dedi ama birde sizlere danışayım dedim?
Orhan sanırım ne avında falan kullanacağını yazarsan arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaklardır. Birde varsa nette ürünlerin linkini ekle istersen.
fiyatlarını da yazarsan çok iyi olur. böylece biz de yorumlara göre bütçesini de düşünüp almak/almamak konusunda niyetlenebiliriz
Taylan ben pek anlamıyorum öyle hangi kamış hangi balığa hangi makina nerde nasıl kullanılır. Ya bismillah deyip sallıyorum artık kısmet ne gelirse Emre abi ilk olarak adama kartla ödeme yapıcam dedim. kamış:40 ytl makina:45 ytl olur dedi. Nakit ne kadar olur diyince ikisini 65 ytl' ye bırakırım dedi. Bende dayanamadım aldım Tam olarak 100 cm İyi tahmin Bencede sence abi ama şimdilik bunlarla biraz idare edeyim bakalım