Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. bekarbey

bekarbey

Favori Kamış:
    Olta:)
    En İyi Avı:
    Aşkına Eşkina, Lüfer
    Eyvallah Mustafa sağolasın:) Beraber yakalarız inşAllah:D

2. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    en iyisini yapmışsın orhan dediğim gibi başlangıç için bunlarla avlanırsın ileride de ihtiyacına gore malzeme alırsın

3. imales

imales

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 2-2.5 kilo
    sazan için orta halli bir makine

arkadaşlar online satış sitelerinde aradığım makinelerin fiyatları mesken fiyatları ile tutarmı
    Çünkü bizim burda 65-70 YTL lik makinaya 28 ytl yazmışlar sonradan aldanmıyayım diye sizlere danışmak istedim bilgisi olan açıklama yaparsa sevinirim

4. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Selami,öncelikle almak istediğin makinanın adını yazıpta sorarsan sana arkadaşlar yardım edeceklerdir.Hatta sana kullanabileceğin makina önerileri bile sunacak arkadaşlar var.

5. darkdream1977

darkdream1977

Favori Kamış:
    mantarlı - makinalı takım
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg ( elle :) )
    Öncelikle nasıl bir takım alacağına karar vermen gerek.
    Kamış+makina+misina dan oluşan bir takım yaklaşık 30-40 ytl den başlayıp uçuk rakamlara kadar çıkabiliyor.
    Makinalara gelince...
    Almayı düşündüğün makinanın fiyatını en az 5-6 bayiye sorup birde internetten bak bence.
    Çünkü serbest piyasasa ekonomisine bağlı olarak fiyatlar çok değişiklik gösteriyor.
    Eğer konu sazan gibi 8-10 hatta 12 kiloluk balıklar olunca makinana güvenebilmelisin.
    50 veya 60 lık makinalar işini gayet iyi bir şekilde görecektir.
    Mümkünse çift debriyajlı makinalara yönel.
    Yoksa sert bir vuruşta misinana ve balığa ve hatta takıma elveda diyebilirsin. :D
    o tür makinalarda yaklaşık 50-60 ytl den başlıyor bildiğim kadarıyla.
    Bol şanss

6. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    selyamı makine için ayırdığın bütçeyi de yazarsan yardımcı olucak üye sazancı bol mıktarda var bu forumda
    sazan için makinede şahsi fikrim olmazsa olmaz çift avanstır (baitrunner)bununla ilgili de forumda bol mıktarda bilgi mevcur

başlangıç için albastar diyeceğim fakat bende bu markaya karşı alerji mevcut yıne de sen bilirsin fiyatı 30/40 ytl arası
    özelliğe bak abi hastayım bu markaya
    1/parlak metalik boya-olmazsa olmaz sazan balıkçılığında ))
    2/aluminıyum kafa
    3/buyuk kol tutacağı
    ful bir makine hersey mevcut ))

başlangıç seviyesi sazan için 20/30 ytl arasında fiyatı
    ABU GARCIA C106 CARDINAL MAKİNE

orta halli bir makine banax helicon dan başlayabılırsın fiyatı şu an 80/100ytl arasında ömürlük bir makina

buna benzer benim de şahsen 5 senedir kullandığım okuma coronado olabılır fiyat aralığı yine ayni 80/100 ytl arası

üst seviye param var biraz daha iyisi dersen o zaman
    shimano big baitrunner lc fiyat yurtdışı 300/400 usd
    türkiyede de mevcut tr fiyatı 750 usd

yine ayni üst sınıfın makinesi daiwa olabılır fiyat yurtdışı 500/700 usd arasında
    daiwa infinity ıf-x-bra 5500

her makine ile sazan balıkçılığı yapabılırsın yukarıda saydığım makineler özellik olarak sazan için birebir ben gayet memnunum bu özellik olan makinelerden bunu da kullandıkça anlıyorsun
    tavsiyem ihtiyacın ve ayırdığın bütçe içerisinde karar vermen eğer sazan balıkçılığında yeniysen ilk makineden başlaman akıllıca olacaktır

işin güzel yanı gönen lisin bu sene gönene çok sık ziyaretim olucak deri tabakhanesi kiraladık orada eğer sazan potansiyeli olan yerleri paylaşırsan makine konusunda da yardımcı olurum ))

Son düzenleme: 7 Ocak 2007
  7. wwfordark

wwfordark

Yardım : "Olta"

Herkese selam. Ben yakın zaman içinde bir olta almayı düşünüyorum. 100 ytl kadar bütcem var. Konuştuğum bir kaç kişi bana toplama olarak yapmayı önerdi.

Siz hangi markaları önerirsiniz? Bu konuda bilgiye ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

8. emrecan

emrecan Emrecan

Favori Kamış:
    Shimano
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    slm hoşgeldiniz önclikle imza ayarlanızı yapın sonra hangi balık için almak istediğinizi yazın herkes yardım eder.....:D:D:D

9. wwfordark

wwfordark

Ya ben balık tutmaktan pek anlayan biri değilim açıkçası. Tatlı su balıklarını yakalamak için kullanılabilecek iyi bir olta istiyorum. Sevdiğim bir insana hediye etmek için. Bu konuda araştırabileceğim her yere başvuruyorum. Edeceğiniz yardımlar beni çok mutlu edecek.

10. AYDINDH

AYDINDH Aydın

Önce imza ayarlarını adını, memleketini, doğum yılını ve kan grubunu belirtecek şekilde buradan: http://balikavi.net/forum/profile.php?do=editsignature
    ayarladıktan sonra tanışma bölümünde bir konu açarak kendini tanıştır. Bu konularda daha sonra arkadaşlar yardımlarını esirgemeyecektir. Rastgele

11. wwfordark

wwfordark

imzamı düzenledim ama çıkmıyor.

12. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    gayet güzel çıkmış işte Canberk.Birde tanışma kısmına konu açarsan tamamdır.

13. imales

imales

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 2-2.5 kilo
    sabri 1975 shiroka polyana/istanbul
    SABRİ Abi ilk önce ilgin için teşekkür ederim benim aklımda ALBASTAR makine vardı fakat internet sitesi ile gönendeki fiyatlar çok farklı "50'lik ortaboy makara, 9 rulman+1 adet anında duruş rulmanı, alüminyum kafa, metalik koyu gri, Arkadan kalamalı, Debriyaj mandallı" internet sitesinde bu makine 35 YTL burda ise 75 ytl benim sormak istediğim bu sitelere güvenebilirmiyim
    Ayrıca burda sazan için ana baraja gidiyoruz benim sürekli gittiğim yerde hiç boş dönmedim 10KG lik çıkaran oldu ama bana dahalık nasib olmadı bu yaz 3 arkadaş gittik ortalama 1 ila 2,5 kg lık hemen hemen 20 kg tuttuk inşallah seninlede gideriz bu arada hangi tabakhaneyi kiraladığınızı öğrenebilirmiyim

14. Spider

Spider Mert Eren

Oltayı hediye edeceğiniz kişi ile bence güzel bir sohbet edin önce
    ağzını arayın biraz.. genelde nerelere gider balık için
    ne avlamayı sever ya da avlamak ister..

böylece size çok daha net bir cevap yazabiliriz.

sonuçta her takımın farklı bir kullanım alanı olacaktır..

daha da önemlisi kıyıdan mı tutacak yoksa
    botu var mı? belki de botu olan arkadaşları da olabilir.
    bu da kamış seçimi için çok çok önemli olacaktır..

15. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    kamış

Selamlar.Kaşıkla ve rapala ile çinekop avıda kullanmak için,ince ancak çokta esnek olmayan,hafif bir kamış almayı düşünüyorum.Bu kamışa shimano catana 4000 hafif bir makina takılacak.18 yada 20 lik misina seçeneği ile kullanacağım.330 yada 350cm uzunluk düşünüyorum.Ne dersiniz uygun bir teçhizat olur mu?Olur derseniz bu kamışı nerde bulurum çünki buralarda yok.Bulabilen olursa irtibat kuralım.

16. imales

imales

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 2-2.5 kilo
    buda fotografı abi

17. carp

carp Mehmet

Selami abi bahsettiğin siteler www.avmarketi.com veya www.albashop.com.tr ise sonuna kadar güvenebilirsin. Ben sıkça alışveriş yapıyorum bunlardan. Bunların dışında siteler de var onları da alışveriş yapan arkadaşlar yazar artık...

18. Fatihçe

Fatihçe

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    İstarvit (ne kadar olabilir ki?)
    slm

Herkese slm. Aranıza katıldığım için çok mutluyum. Benim bir oltam var, 3 yıl önce almıştım ama o zamanda şimdiki gibi balıkçılık hakkıında bir bilgim yoktu. Ama içimde hep balıkçılığa bir ilgi olmuştur. Yani benim derdim oltayı nasıl almalıyım dğil nasıl kullanmalıyım ve nerede atmalıyım gibi. 3,4 kere gittim balığa ama çok tecrübesiz ve bilgisiz olduğum için pek bilinçli olmadı. Lütfen yardım edin ne yapmalıyım? Artık balık tutmak istiyorum...

19. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    bu siteye güvenebılırsın ben alışveriş yapmadım bu siteden alışveriş yapan arkadaşlar var yanlış kesinlikle olmaz
    yine de güvenemiyorsan ben alıp gönderirim sorun değil sen yeter ki iste para sorun değil
    gönen de 75 ytl olması normal nakliye+bayi kazancı var bu fiyatların üzerine
    şu ana barajda bu sene balığa gidebiliriz yeter ki sazan olsun bu 10 kg likleri nasıl bulacağımızı ben biliyorum :D yeterki onlardan olsun
    sait cihanerin yerini kiraladık

Son düzenleme: 9 Ocak 2007
  20. mturetken

mturetken Murat Türetken

Favori Kamış:
    Zıpkın, At Çek olta takımlarım
    En İyi Avı:
    4,5 kg Levrek (Zıpkın), 2,5 kilo Levrek (at-çek)
    Merhaba Değerli Üyeler;

Bayram tatilinde takımımı deneme fırsatım oldu. Tipik bir levrek avı gibi oldu.. Tam vazgeçmeye yakın, sakin sakin sararken kalama bir anda boşaldı, allah allah diyerek çekmeye devam ettim... 5 sn sonra dank etti ve kalamanın ne demek olduğunu o zaman daha iyi anladım...:) Biraz heycanla, biraz korkuyla balığım çantama girmişti... Yaklaşık 1-1,3 kg luk bir levrekti yakaladığım... O gazla biraz daha takıldım ancak devamı gelmedi. İşin ağlanacak tarafı ben gittikten sonra herkes 3-5 tane yakalamış...Yani tam balık başlamış ki ben ayrılmışım.. Tecrübe oldu işte..:). Fırına girmeden önceki resmini göndereceğim sizlere en kısa sürede... Bu arada sahtem yozuri 11 cm, gagasını kesmiştim.

Bir kaç sorum olacak şimdi sizlere... Örme misinanın kamış ile at çek yaparken ki karışma yüzdesinin yüksekliği benden mi kaynaklanıyor yoksa rüzgarlı havalarda örme misina ile avlanmamak mı lazım?

Sağlıklı günler herkese...