Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    şansa bir ahtapot 1 kg. babakalede 400 gr. karagöz,80-90 cm pala.
    elbette fiyatı da o kadar zaten. çok da fazlasını beklemek hata olur dimi. teşekkür ederim.

2. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:

yakup bey bu aykırı fikrinizi dikkate alacağım. kamışın boyu için ne dersiniz? sizin önerdiğiniz 3.60. ben biraz daha uzun düşünüyordum ama? benim makina için ne düşünüyorsunuz? bir makina tavsiye etmişsiniz bundan anladığım benim dam yetersiz, öyle mi? tavsiyeleriniz için de ayrıca teşekkür ederim.

3. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Surf 3.90 dan başlar aslında... Ama ATP 150 3.60 olsa yine de yeteriz kalabilir.
    Bence sizdeki kamış ve makine uymuş birbirine bozmayın, uygun bi zamanda surf tipi makine alırsınız. Fakat benim makine önerim yok. Sadece elimdeki Banax yeterli geliyor onu ifade etmek istedim.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Güzel kamış, hoş kamışta, şöyle bir sorun var. Kapalı boyu 2m nerdeyse, 187 cm. BU öyle her bir yere kolay kolay sığmaz. Bunuda bir hesap etmek, düşünmek gerekir sanıyorum.. Birde sapı kısa.

Class 1160 ile, 75-100 gr kurşunu kasmadan 80-100 metrede kullanıyoruz zaten. Daha hafifi de, ağırı da daha az gidiyor. Atarı 165 gr imiş, ama ben güvenemiyorum.. Ha, elbette, incecik dyneema filan kullandığımızıda eklemek lazım. Normal misina ile bayaa bir kısa düşecektir..

5. LockMan

LockMan

Favori Kamış:
    Olta
    Bende ufak bir tavsiye
    Alacağın kamışın Motoru bağladığın yerdeki somunların Plastik olmasına dikkat et
    Bir kamış almıştım hala durur bende :D motorunu takarken somunlar yalama oldu hatta yalamada değil sıkıştı kaldı ne gevşiyor nede sıkılıyor ki ben otomotiv sanayisinde bir ustayım civata'dan somun'dan iyi anlarım yani benim hatam yoktu
    Uzun lafın kısası Somunlar Plastik olsun onların pasoları (dişleri) kalın oluyor bir problem yaşamassın

6. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    benim anladığım şu, surf kamış için daha büyük bir makine gerekiyor. benim dam sanırım orta boy bir makine. yanılıyor muyum? bir de başka hangi markaları önerebilirsiniz kamış için. şimdiden teşekkür.

7. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
  8. Dicentrarhus Labrax

Dicentrarhus Labrax

Favori Kamış:
    zıpkın vardı beceremedim oltayla idare ediyorum...
    En İyi Avı:
    Tek kelimeyle LEVREK 1 kğ yeter bana :)
  9. Dicentrarhus Labrax

Dicentrarhus Labrax

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    genelde denizde kullanıcam levrek pesine kosacam bide lagos :) nekadar bilyalı olursa okadar iyi olur diye duymustum... verdiginiz linktekide guzel.. bunuda arastirayim... tesekkurler

10. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    sevgili arkadasım oncelikle hosgeldin.balık olayı bir sevdadır oyle bir iki gidisle herseyi beklersen hayal kırıklıgına ugrarsın.oncelikle olta, balık malzeme ..vs konularda tecrubelenmek icin bu islerden anlayan birileriyle bira z takıl ki hic olmazsa bura da sana yardımcı olmak isteyen arkadasların dilinden anla.. zaten zamanla senin de her yigit gibi bir yogurt yeme bicimin gelisecek.. ondan sonraq baska arkadasların buradaki paylasımlarından kendi bilgilerine birseyler katmaya bak.bende bu siteye gireli birkacgun oldu ama bu sevda 20 sene once icime dusmesine ragmen ve surekli avlanmama ragmen cok az sey bildimi (eksiklerin azalmayacagını)anladım.Simdi biz sana ne desek nereden baslasak bos.Bos bilgiylede seni bu yolda hayal kırıklıgına ugratmak yanlıs olur.tek diyecegim.AZİM SABIR MERAK sahibi ol ve SAKIN YILMA.hayırlı olsun rastgele

11. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Cokkkkkk agir bu makina :( denize uygun degil bence, at cek yapmak adami öldürür :( ayrica devride düsük.

12. Dicentrarhus Labrax

Dicentrarhus Labrax

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    onereceginiz baska bi makine varmı? siparisi vermeden karar vereyim :)

13. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Serdar reis surf denildiğinde tele kamış kullanılıyorsa bir yanlışlık var yada para çok 600 ytl ye kıyılabiliyor demektir. Kapalı boyu 130 cm den aşağı surf kamış işin tabiyatı gereği olamaz.
    Biliyorsunuz kural şudur;
    Surf kamış = sağlam ve sadece sapı en az 120 cm...
    Bu açıdan olaya bakarsanız, arkadaşımızın istediği bir surf kamış, haliyle ülkemizde bulunabilecek çoğu tele kamışlar bu işi göremez.

14. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Surf e kafayı takmış biri olarak ve elinizdeki takım orta siklet surf işini halledebilirken, iyi düşünün ve iki yada üç parçalı sapı en az 120 cm (makineden uca) bir kamış alın derim.
    Makine olarak ta koca kafalı (eskiden uzun kafalı derlerdi ama sadece tercüme hatası) bilinen markalardan bir makara alın.

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    :)

Yakup üstadım, 130 cm ile 187 cm arasında mühim bir fark var.. Ben, 134 cm kamışı arabaya sokmakta filan zorlanıyorum. Arka koltuğa filan sığıyor ancak.. Tramvay, dolmuş vs. öylesine. 187 cm olunca.. Elinize alıp Eminönü'nde yürüseniz kaos çıkarırsınız..

Mesele, kötü iyi, doğru filan değil.. Bazen işte böyle av dışı etmenlerde önemli oluyor..

Ama surf kamışın uzun olamk zorunda olduğunda haklısınız. Yerden göğe kadar.. Bu soruna çözüm olsun diye bazı tür kamışlar var, sapları da geçmeli. İyice bir ufalıyor..

Ama, teleskopik kamış, parçalı kamışın kullanımda değilse de sağlamlıkta bilhassa yerini zor tutar.. Bunuda unutmamak lazım..

16. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    :)
    Ama maalesef başka şans yok, o dediğinizi ben Linea effe sorrento 4.00 ile de yaşıyorum.
    Surf avcılık çıkrık-tekne gibi extrem bir yöntem. Düşünsenize birisi 100 librelik bir çıkrıkla Eminönünde yürüse :) adama yeni tip kurtarıcı vinç gözüyle bakarlar.:D
    Bu takımlar özel arabayla taşınabilecek, avcılığın türü gereği av sahası olarak plajda uzun atışta kullanılabilecek takımlardır. İstanbul boğazında avlanacak arkadaşlar için yerden göğe kadar haklısınız, Surf işini görecek (çapariyi kanala düşürecek) ama katlanıp boyu kısalabilecek bir kamış daha kullanışlıdır.

Orçun arkadaşımız ise, Bu ayda; Kuşadasında Kadınlar plajına, Güzelçamlı'ya veya Kalamakiye gidecek, surf takıma sardalya yarılarını, boru kurtlarını veya mamunu takacak, 100 metre ileri sallayıp kamışı kuma dikecek, sandalyesine yaslanıp yada elindeki takıma bir rapala takıp at çek yaparken göz ucuyla surf kamışın ucunun hareketlerini gözleyecektir.

Bence Orçun arkadaşımız beklesin uygun koşullar oluştuğunda gerçek bir surf kamış alsın. Onun av sahasında gelebilecek levrekleri, çupraları, akya palazlarını ve bazen orfozları biliyorum, ona iyi bir takım lazım.

Son düzenleme: 11 Ocak 2007
  17. excalibur

excalibur

Favori Kamış:
    olta
    Surf makina olarak uygun fiyatlı
    (Dam gibi markaların Türkiye fiyatı 300ytl leri geçtiği için uygun dedim)
    Alba nın bir makinasını gördüm.
    İnceleyen, kullanan , fikir sahibi olan var mı ?

Ne dersiniz ?

http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=MK%20SCORE%2050

Geçenlerde Mars modelini inceledim hiç beğenmedim . fiyatı 50ytl civarıydı. Score modeli sanki biraz daha iyi gibi göründü bana. gerçi fiilen inceleme fırsatı bulamadım, malzemeciye gelmemişti.

18. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    6 ay kullanımda çevirme kolunun ve misina sarım telinin gevşemiyeceğine (lackalaşmıyacağına) teldeki makaranın kilitlenip kalmıyacağına, kaloma ayarının sıkışıp kalmıyacağına garanti veriyorlarsa şeklen bir surf makine...
    Garantisi yoksa 100 YTL 0 (sıfır) YTL den büyüktür (ki makaranın fiyatı 10 YTL olsaydı da bu kural değişmezdi). Aksi taktirde bu fiyatta işe yarar surf vazifesi gören çok makara var.

19. excalibur

excalibur

Favori Kamış:
    olta
    Öncelikle teşekkür ederim Yakup hocam, peki sizin öneriniz hangi makina olurdu bu civarda fiyata sahip.