Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    bu senin kamış bildik markanın bir modeli olabilir madem pahalı ve satıcı övdü ama makiana banaks iso serisi asla almam bir daha beşpara etmez kusura bakma böyle cart dişye söylüyorum ama iso 2000 var ondsan biliyorum 2 yıldır sx al ama iso aslaaaaaa

2. ozan

ozan Ozan

tutacağınız balığa göre değişir ben 2.70 hassas kamışları severim sağlam olsun (çelik sargı karbon) ve küçük hafif makinaları severim KK40 böyle bi makina ve kalama konusuna gelince, kalama makinanın zorlanma anında misina bırakarak ipin kopmasını engellemeye yarayan bir sistem ben arkadan kalamalı makinaları tercih ediyorum. önden kalama makinanın kafasına takılan vidayı gevşeten bi sistem, arkadan kalama ise makinanın dibinde bir ayar vidası gibi bişey. aynı işe yarıyo siz karar verin artık. ayrıca ucuz makinalarının çoğunun kalama ayarları sakattır ya düzgün bırakmaz kilitler ya da cır cır misina salar işe yaramaz bu bakımdan makinanın kaliteli olması bence önemli

3. karababa62

karababa62 Murat KARADUMAN

Favori Kamış:
    malzemem yok
    Favori Makine:
    erma panther makine,albastar kamış
    En İyi Avı:
    sazan 800 gr,alabalık 500 gr.
    hocam bazı büyük markaların uygun fiyatlı makineleri de var mesela DAm'ın 30-35 ytl''ye,yine aynı şekilde cormoranın makineleri de var bunları alsak iş görmezmi,aynı şey kamış içinde geçerli.yeni başlayan birisi olarak 300-400 milyonluk takım çok rasyonel değil bence.o yüzden diyorum ki alabileceğimin en uygununu alayım yani fiyatı 70-80 i geçmesin,hatta 100 olsun.ama beni 2-3 sene götürsün diyorum.

4. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    Her türlü sahte, 0,18 ip misina, Alba orient 210 kamış, Pasha 35 makina
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Karababa benim ilk aldığım takımım albastarın 100-200 gr atarlı bir kamışı orta yollu (modelini hatılayaadım şimdi) ve yine albastar Millenium 50 makina idi. Bu makina ve kamışı bir çok avda (sahte yem gerektiren hafif avlar hariç) kullandım. Bunlara örnek olarak sazan avi, zargana avı, istavrit avı, çinekop avını örnek verebilirim. Sanırım bu orta yollu takım hem bu tür takımlara alışmanı sağlar, hemde yarın öbür gün bu işten zevk alamazsan (hiç sanmıyorum ya) boşa çok para harcamamanı sağlar

5. serhatcenk

serhatcenk

:( :( :( :( :(

6. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    serhatcım bunları moralini bozmak için söylemedim makina iş görür fakat zamanla kendiliginden oksitlenme ve talaşlanma yapıyor makinanın etrafı talaş oluyor sen sardıkça misinada sürttükçe bu taşlaşlar misinayı tık kopartıyor yoksa makina iş görür güle güle kullan

7. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    karababa arkadaşlaında söylediği gibi öncelikle hangi balık avında kullanacağın ve kıyıdan mı yoksa botlamı avlanacağın çok önemli . Anakra çevresindeki alternatiflerin turna sazan levrek ve kadifedir.(Genel olarak) eğer tam olarak ne istediğin ve imkanların doğrultusunda bilgi verirsen çok daha somut önerilerimiz olabilir.
    Örneğin kıyıdan turnaya çalışacaksan 2,70m ve daha üzeri 30-60 atarlı en az %40 carbon kamış, 0,30 kaliteli misina ve 3lük arkadan kalama vasat üzeri bir makine yeterlidir.
    kıyıdan sazana çalışacaksan 3,00 m ve üzeri 100-200 atarlı carbon kamış en az 50lik misina ve 5 lik makina

botla turna: 2,10 15-40 atarlı iki parçalı kamış mümkün olduğunca hafif (titanyum kafalı olabilir) makine ,30 misina vs.vs.
    gördüğün gibi uzatmak mümkün.
    Sen yeterki ne istediğini söyle ;)

8. serhatcenk

serhatcenk

Teşekkür ederim...

9. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    kamışına iyi bak ama bildik bir markanın modeli olabilir

10. simendifer

simendifer Sennur

Serhat bende de bir banax 3000 var ama iso serisi değil. Makina oldukça ağır, 3,50 dam kamışla kullanıyorum. Çapari atılmaz gerçekten ağır, kas yaptırır bol bol... Çapari için alba ledaer mantarlı kamış ve abu garcia kısa sarım makina kullanıyorum. Ama Banax 3000 iso makinanın yine de kötü olduğunu söyleyemeyiz sadece muadillerine göre daha çabuk yaşlanır. Makina ile ilgili problem yaşamaya başladığın zaman, Suatreis'e danış derim. Makinanı hayata döndürmek için sana yol gösterir. Bu işlerden iyi anlıyor aklında bulunsun ;)

11. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    şansa bir ahtapot 1 kg. babakalede 400 gr. karagöz,80-90 cm pala.
    daha önce yazmışım aynı konuyu deja vu olmuş.

12. simendifer

simendifer Sennur

Orçun merhaba, kamış sahte falan değildir merak etme. Sadece artık D.A.M. da Çin'e yaptırılıyor, fiyatın ucuz olması bundan kaynaklanıyor sanırım. Kesinlikle Çin'de üretilmeye başlanmadan önceki kadar kaliteli bir kamış ve ben senden biraz daha pahalıya temin etmiş olsam da ben de kamışdan memnunum... Bendeki 3.50 mt. Üstünde de banax 3000 makina var. Biraz ağır oluyor ama atımı gerçekten çok iyi. Açıkçası ben memnunum, problem yaşayacağını sanmıyorum, için rahat olsun derim.

13. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    şansa bir ahtapot 1 kg. babakalede 400 gr. karagöz,80-90 cm pala.
    çok teşekkür ederim. ben malzemeyi sadece çapari için kullandım bu zamana kadar. o yüzden anlayamadım kalitesini. büyük bir balık çektikten sonra anlarım diye düşünüyorum.

14. serhatcenk

serhatcenk

Teşekkürler... Bencede çok ağır, felaket bel ve kol ağrısı yapıyor... Bende çapari için eski dandik oltamı kullanıyorum... Çapari dolduğunda makinadan acayip sesler geliyor... ama bu beni çok eğlendiriyor... Yanımdakiler, bir çapari dolusu lüfer çektiğimi zannediyorlar... :D :D :D

15. mturetken

mturetken Murat Türetken

Favori Kamış:
    Zıpkın, At Çek olta takımlarım
    En İyi Avı:
    4,5 kg Levrek (Zıpkın), 2,5 kilo Levrek (at-çek)
    Ve bu haftasonu takımımı aldım..
    kaos yaratmadan çanakkale için bir takım aldım...
    DAM e-motion karbon 2 parçalı 240 cm 5-25 atarlı bir kamış..
    Balzer Matrix Blue (metal) 1030, 30 luk bir makine, 9+1 rulman, 5:1 devir...
    Bedene örme ip kullandım, köstek olarak ta 030 flolorakarbon misina kullanacağım... Herkese sabrı için teşekkürler...

Sağlıklı Günler Dilerim...

16. kontrol

kontrol HAKAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA IMPAC 65 MAKİNE
    En İyi Avı:
    Çingene palamutu
    surf kamış ve makina

arkadaşlar kıyıdan uzağa atmak için surf makina ve kamış araştırıyorum,biraz kafam karıştı yardımınıza ihtiyacım var.(forumda arama yaptım ama pek kafam netleşmedi)aşağıdaki makina ve kamış için neler söyleyebilirsiniz,bu ürünleri kullanan varmı?
    makina+ kamış=120~ ytl geçmemek şartıyla ne önerirsiniz.?

makina için http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-91260280&ID1=&ID2=

kamış için http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-92482390&ID1=&ID2=

17. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Muhtemelen (bir açıklama yapmadığınız için) çapari de kullanacaksınız. Bu fiyata bulabileceğin en iyi kombinasyonu yapmışsınız. Güle güle kullanın...

Surf balıkçılık; long casting, surf casting ve beach casting gibi alt bölümlere ayrılıyor. Tatlısuda sazan ve denizde kumsal plajlarda pisi, kalkan, levrek çupra avı için kullanlan kamışlar iki yada üç parçalı, kamçı aksiyonu olan kamışlar olup boğazda çaparide uzun atış avclığından ayrılır. Sazan için kullanılanlarla denizde kullanılanlar arasında da bazı nüans farkları bulunur.

18. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Bence uyumlu bir takım olur.

19. ozan

ozan Ozan

daha iyisi zor. ben daha kısa kamışları tercih ediyorum yüklenince daha hafif oluyolar

20. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    80lik kafa büyük değilmi....
    Misal 35 lik monoflament misina bağlamaya kalksa 400 Mt felan sardırman gerekir.
    60 lık kafa iyidir makinada .....

ayrıca kamışı görmeden almamanı tavsiye ederim.Çıplak gözle görmek gerekir kamışı.