Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. melikşah

melikşah ........................

Herkese Selam

Arkadaşlar foruma yeni mesajım bu,sizden ricam özelliklerini belirttiğim Alba star makineyi bu özellikleriyle malum boğazın akıntılı ortamlarında kullanabilirmiyim.teknik özelliklerinden fazla çakmıyorum. fiyat'ı 40 ytl olması bu ürünü almamı tetikledi biraz.[[​IMG] 3-MK-DELTA-60 makine modeli 9 rulman+1 adet anında duruş rulmanı, alüminyum kafa, metalik koyu gri, Arkadan kalamalı, Debriyaj mandalı sayesinde makarayı anında boşa alır
    Rahat çalışan alüminyum kafa
    Grafit yedek kafa
    Sonsuz dönüş kapasitesi
    Sarsıntısız rahat çalışma
    Misinayı bükmeyen sarım özelliği
    Takım atmayı kolaylaştıran kilitleme özelliği
    Tek tuşla kapanmalı sağ - sol dönüşümlü kol sistemi
    Alüminyum kol topuzu
    Modern dizayn
    Önden ve arkadan kalama
    DELTA arex1.png[/IMG]

2. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Ersan abi çok teşekkür ederim,az kalsın alıyordum.Ama dediğim gibi sanki defolu gibi gelmişti ve fiyatıda 28,50 ytl.Demekki atalarımız yine yanılmadı''ucuz etin yahnisi yenmezmiş''.İşte bu siteyi bu yüzden seviyorum, herkes bildiğini paylaşıyor.Sitemizin kıymetini bilelim.:)

3. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    Her türlü sahte, 0,18 ip misina, Alba orient 210 kamış, Pasha 35 makina
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Kardeşim biz yaklaşık 1 yıldır Yakup abimle surf kamış ve surf makina almak için çabalıyoruz. Yakup abi de bende ödemelerden fırsat bulupda henüz alamadık. Gerçi cepte para olduğunda da model beğenmedik ya neyse. Şu an görünen Nisan - Mayıstan önce de adım atacak halimiz yok :D

Gözümüz damın sumo royal kamışında ama 400 ytl civarı olduğu için bizi aşıyor. Ama şu 3 şeye kararlıyız
    1) İyi bir surf takım almaya
    2) İyi bir spin makina almaya
    3) Su geçirmez bi balıkçı kıyafeti almaya (Malum Yakup abi arasıra kanala düşüyo) :p :p (Yakup abi duymasın beni keser walla)

Şöyle yastıklarımız kabarınca önce iyi bir surf takım alacağız. Gel senide bizim ekibe katalım :p :p Ama bizimle aynı kaderi paylaşırsan seneye de aynı konuları konuşabiliriz ona göre :D

4. furunotr

furunotr Haluk

Shimano en iyisi olmasa bile en iyilerden birisi tabi modeller arasında da farklılıklar gösterebilir, daha düşük fiyata daha basit makinaları olabileceği gibi daha yüksek fiyatlara daha kaliteli makineleri de temin etmek mümkün, kıyı balıkçılığı için her iki makina da gayet uygun makinalar fakat arkadaşların da belirttiği üzere üstteki yani surf tipli olan daha çok kıyıdan uzak atışlar için tasarlanmış bir makinadır, sürekli atçek ve çapari v.s. gibi işlemlerde biraz yorucu olur, alttaki makina diğeri kadar uzağa atamasan bile bence yeterince uzak mesafeye atış yapabilir ve gayet kullanışlı olur, bende hep alttaki makina tipindeki makinalar mevcut ve gayet güzel iş yapıyor, kullanacağın yeri bilmiyorum ancak Istanbul boğazında öyle aman aman büyük balık olmadığı için her iki makinanın kapasitesi de yeterli olacaktır, ancak tekne kullanımını da düşünüyorsan alttaki makina bana daha kullanışlı geldi, tabi kılıç,ton filan düşünmüyor isen, ancak kamış boğaz için uygun değil kıyıdan kullanılacaksa ya surf tipi yada spin tipi kamış işini görür, çok da dert etme her iki tipi de boğaz kıyısında idare eder şekilde iş görecektir(3,5 metre ile 4,30 metre arası) atar 100-250 gram . Tekne kullanımı için ise daha kısa kamışları tavsiye edebilirim kamışlarda da mümkün mertebe yukarıdaki özelliklere uygun olmak şartıyla hafif olmasına özen gösterirseniz bu iş tamam. Okuma makina içinse spin olan VS65 modelini öneririm, burada fiyatı 250-275 YTL arasıdır.Sana 2 adette link vereyim oradan da buradaki malzemeler ve fiyatları hakkında aşağı yukarı bir fikir sahibi olabilirsin.

http://www.kisik.com.tr/

http://www.avmarketi.com/asp/index.asp

5. blackboy55

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    Taylan, ben okadar zengin olmadığım için bu makina bana idealdi ama arızalanması hoş değil.Anlaşılan surf takım işi bana göre değil.Zaten iki takım var,fazlası bana harammış:(

6. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Musa bizde alamadığımız için hedeflerimizi böyle yüksek tutuyoruz. Yoksa almak istesek bu kadar parayı ne ben nede Yakukup abi vermez. Onun için dedim sana seneye de aynı konuları konuşuyo olabiliriz diye :) Çünki bizimde alacak halimiz yok anca bakıyoruz işte. Benim kullandığım iki kamışında toplam tutarı 3o lirayı geçmez. :D

7. lombardo

lombardo TOLGA

uzman sorusu

Arkadaşlar varsa bilen birileri
    şu benim uzman sorusunu yanıtlayabilirmi

8. ahmet arıtan

ahmet arıtan

Favori Kamış:
    Kamış zıpkın yo-zuri
    En İyi Avı:
    Yayın balığı 32.3 kg
    Balzer Tidec II Surf makina
    Balzer Tidec II Surf makina
    7 rulmanlı, Önden kalama, yedek makaralı, misina burmayan sarım özelliği, 70'lik makaralı Büyük boy makina, Uzağa atış yapan kamışlar ile kullanımı önerilir
    Fiyatı : 104,00 EURO
    199,24 YTL
    Taksitle : 19,38 YTL X 12

Arkadaşım ben bu makineyi kullanıyorum çok kaliteli artıları olan bir makine .Birkere çift kafada metal.Çekeri kuvvetli ve deniz için yapıldığı için okside olmasıda zor .Fiyat olarak yukardaki fiyat piyasada olmasına rağmen bizim perakendecilerin ithalatçıdan alış fiyatları 65 eueo -%15/18 iskontolu buna göre pazarlık yaparak satıcıyada uygun bir fiyat vererek almanı tavsiye ederim. RASTGELE

9. ahmetozdemir16

ahmetozdemir16

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Lüfer (Bana göre 1kg, arkadaşıma göre 400gr) :-))
    armada proların...

hocam bildiğim kadarıyla armada proların 8000'i yok. o armada. yanlış da olabilir.:confused: :rolleyes:

10. özkan

özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1,5 kg
    pro8000 var. :)

11. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
  12. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
    Sırtı için kamış ve makina önerileriniz

Öncelikle grubumuz üyelerine merhaba...Sırtı ile balık avlamak için önereceğiniz halen kullanıp memnun kaldığınız çıkrık tipi makina ve kamış kombinasyonlarının (Tahmini 2-15kg arası balıklar için) adlarını öğrenmek istiyorum.. İlgilerinize şimdiden teşekkürler..

13. Matchbox

Matchbox

14. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    6 tane cikrik makinanin sahibiyim.
    2xPENN SENATOR 113
    2xPENN SENATOR 115 L
    1xPENN INTERNATIONAL 50TW (2 vitesli) - Disk frenleme sistemi
    1xSHIMANO TIAGRA 50 WLRSA (2 vitesli) - Disk frenleme sistemi

Ve bundan önce bir sürü cikrik makinayi eskittim/sattim/denize düsürdüm vs.

Fazla teknik detaya girmeden, önerlerim su;

1-Makinayi, taninmis ve kalitesini ispat etmis bir markadan alinmali. Markalarin tarihcesi benim icin cok önemlidir. Ancak DAM/Sheakspear/ABU/Balzer/Okuma gibi markalarin kalitesi, bu son 5-10 yil icerisinde cok düstü ( Cikrik ). Yurtdisi forumlara katilma imkanin varsa, bunu hemen anlarsin.... Özellikle Akdeniz sularimiza hic dayanmiyor. Bilyeleri resmen bayat!
    Özellikle tüm ABU'lar artik taninmaz hala geldi! Önceden AMBASSADOR'e ömürboyu garanti verirlerdi.... o zamanlar "made in sweden" yaziliydi. Simdi yok... Kalitesi o kadar cok düstü anlatamam....

2-Cikrik makinalardan,en güclü markalar sunlardir:

- SHIMANO (Cikriklar hala Japonya'da yapilmaktadir. Ancak fiyatlari müthis pahali). Kalitesi bir Mercedes arabasina benzer.... Cikriklarin Krali!!

-AVET. 100% Amerikan mali, ve BIG GAME'ciler tarafindan cok ragbet görülüyor. Cok yüksek kalitede, finsh kalitesi yüksek.

-PENN. Burda tarih konusuyor! Aldigim 113 ve 115 modelleri, taaaa 1960'li yillarda dizayn edilmis ve günümüze kadar cok az miktarda "modernize" edilmistir. Dünya'nin en güclü yildizli frenlemesine sahiptir.... üstelik yedek parcayi temin etmek ve service cok kolay. Cesit cok ve 113 modelini uygun fiyata bulabilirsin.

-ALUTECNOS. Italyan marka ve özellikle amerika piyasina yapilmis modelleri var. Yüksek kalitede, ve Shimano'nun hemen arkadasinda geliyor.

Bu makinalardan alinca, paketin icinde özel olarak tamir aletleri (servis icin) ve degisik yaglama ürünleri bulunuyor.

Saymis oldugum markalar, Baba'dan Ogla gececek kalitede, ve bazilarin fiyatlari, gayet uygun sekilde temin edebilrsin....

Sana tavsiyem tabii ki PENN 113, veya PENN 230 GTO... 0-35 kiloluk baliklari rahatlikla alir.
    http://www.tackledirect.com/pennsenator.html
    http://www.tackledirect.com/penn-gto-level-wind-reel.html

Son düzenleme: 4 Aralık 2006
  15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    2-15 kg aralığı için, herhangi bir çıkrık işini görür.. Sanırım bu durumda, sağlamlığına bakmak daha iyi olur. PENN.. Gerçekten bu işe iyidir. Abu Garcia istersen... Bugün bulacakların döküntü.. Taklit midir, nedir, durduğur yerde bozuluyor.. Eskilerden, isviçre malı olanlardan bulursan iyi olur..

http://www.hatterasoutfitters.com

Buraya bir göz at.. Gerçi bunlar big game'den ziyade, cast tipi çıkrıklar ama, 15 kg balığa da, yok olmaz demezler.. PENN 525'den uzak dur, o safi "at taaa bilmem nereye - çek" çıkrığıdır, ağır balıkta seni bayaa bir yorabilir. Kıyıda, at çek yaparken fişek gibi sardığından gayet güzeldir de, sırtı için aynı şeyi söylemek zor..

16. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
    Namık üstada

Valla kasnak+elle aldık... Aslında haklısınız ama hani renk katıp zorlaştırıp veya bu çok iyi oldu falan gibi polemikler için illa diğer teknik malzeme vs. vs. Kısaca kaşınıyorum galiba ama neyse...:D

17. simendifer

simendifer Sennur

18. blackboy55

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
  19. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Beni bulaştırmasa olmaz :)
    Yaw bende bir surf, bir tekne, 4 takım da spin yokmu. Ne yapacağım sumo alıpta, sorrento yetiyor, hatta artıyor :D (tek azalan kurşun stokum)
    Bana elbise de lazım değil, çıkınca nasılsa kuruyor, kanala düşünce çıkabilmek daha önemli. Bu sefer düşen sen olacağına göre antreman yapmaya başla istersen :D

20. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    53 cm Turna

Yaw sen nerden gördün bu konu başlığını ben anlamadım ki :D
    Yaw biz değilmiyiz. 2-3 ayda bir şu kamış nefis bu kamış mükemmelir diye kamışlara bakan ve 2 senedir de bakmaya devam eden.

Neyse Musanın konusunu baltalamayalım. :D