İsmini bilmediğim arkadaşım, şu imza ayarlarını yaparsan hem nasıl hitap edeceğimizi biliriz hem de nasıl yardımcı olacağımızı..
ALBA makineler, dizayn açısından gayet iyi. Dişli çapları, kol boyu, ergonomi vs. açısından. Sorun daha düşük kaliteli malzeme kullnılıyor olması. Örneğin, bilyaları. Daha kaliteli, paslanmaz çelik bilya kullanılabilirdi. Ama şöyle düşünün, bu ne getirir? Daha zor paslanan, eskiyen bilyaları. Eğer, ava gitmedne önce makineyi yağsız bırakmazsanız, dönüşte temizler gene yağlarsanız bu sorun zaten ortaya çıkmaz. Basitçe, avdan dönünce, en kısa zamanda, makinayı temizler tekrar yağlarsınız. Bu sayede uzun yıllar güzelce hizmet verecek olur.. Shimano vs. nasıldır? Bunların giriş seviyesi ürünleri sağlamlık vs. yönünden ALBA'dan iyidir, ama yapısı onlar kadar güzel değildir. Bir başka çözüm şudur. ALBA makine alın. Bilyalarını vs. zamanla seramik veya çelik olanlarla değiştirin. Fakat unutmayın, iyi bir bilya, 7-15 YTL. Süper bir bilya ise 15-45 Dolar.. Ama Beta 60 makina, 35 YTL (Daha 2 gün önce bir tane aldım). Kullanışlılık açısından, 80-100 YTL'lik makinelerden daha iyi bile olduğunu söyleyebilirim.. Ama deniz düşse de, orada kalsada, eyvah dedirtecek bir üzüntü sebebi olmaz. Gider yenisini alırım.. Ama Saltiga Z4500 ü düşürürsem, bir iki gün gözüme uyku girmez sanıyorum.. Bence sorun burada oluyor.. Kayalıkta, makine + kamış koyduğunuz yerden kayıp düşünce, içiniz cızz etmiyor, ucuz makinede..
evet albanax alba ve banaxın ortak yapımı bir makina. ben küçük bir tane aldım. iskaladen izmarit tutmak için hafif bir kamışa taktım memnunun. 15 ytlye almıştım geçen ay. ama makina tavsiyem albastarın kk60 modelidir. kk70 den daha hafif ve bilya sayısı daha fazla. 2 yıldır kullanıyorum ve çok güzel sarıyo.
ALBA, BANAX üretimi filan değil.. Büyük ihtimalle BANAX'a üreten Fasoncudan, alınıp üzerine etiket basılarak satılan mamül. Zaten, araştırın, ALBA diye bir marka bile bulamazsınız.. İçimden bir ses, bu markanın KISIK veya ona toptan satış yapan yerin tarafından icat edildiğini söylüyor..
Yıllardır Banax kullanan, yani BANAX'ı yıllar önce alanlar için belki o makineler iyi olabilir. Ama ben bir yıl olmadı alalı, verilen paraya değmeyen harcamalar listesinde baş köşeye çıktı hemen. Bir ay olmadan, bilyalar kilitledi. Misinayı M harfi gibi sarıyor. Hasbel kader bir palamut denk geldi, zorlamaya başladı, çapariye şöyle 6-7 palamut çarpsa, pes derdi herhalde.. Eskiler nasıldır bilmem ama, BANAX SX*000 serisinin yenileri, bence o kadar tavsiye edilecek bir şey değil..
Mitchell pro 8000 bile kısıkda peşin 225 ytl adam 7000 nine nasıl 390 ytl fiyat cekti bayağı vicdansızmıs kendisi
50-60 euroluk makinelere nasıl 250-500 arası fiyat çekiliyorsa mitchellinde satışlarında satıcılar arasında fark olması gayet normal,ben iki hafta evvel bir satıcıdan shimano us btr 4500 aldım 60 euroya yeni paketinde hiç kulanılmamış,satıcınında karını düşünürsek bu makina herhalde fabrika çıkışı 30-40 euro olması gerek,ama sen bu makinayı fabrikasından değilde aracılar vasıtası ile alıp dükkanında satmaya kalkarsan fiyatlar kendiliğinden yukarılara tırmanıyor.
iyide bu kadarmı fiyat farkı olur. 60 euroluk makiayı 75 euroya satsınlar amenna fakat 60 euroluk makinayı 190 euroya satmasınlar AYIP OLUYO AYIP
60 euroluk makinayı 190 euroya satmazlarsa sizin dediğiniz gibi 75 euroya satarlarsa o zaman kimse ellerinde bulunan ve kötü sayılabilecek malları 30 euroya almaz,herhalde fiyatları yüksek tutmalarının sebebi bu olsa gerek.
yurt dışından gelen ürünlere uygulanan vergileri hesaba katıyormusun ben cabelasdan bir bot alayım dedim 99,9 $ en son 130$ya mal oluyordu bana 60 £luk bir makina vergisi ve ulaşumı ile 100£ civarı etse oda 200 ytl civarı bence 50-60£luk bir makinanın türkiyede 200 ytl civarı olması normal
erdem bey sorun benim almış olduğum makinanın fiyatı yada sizin cebalastan sipariş vermiş olduğunuz bot değil,ben bir tane aldım 60 euroya hemde satıcıdan siz şimdi düşünün bu makinadan 1 tanemi alırsam daha ucuza alırım yoksa 100 tane alırsammı,bu gibi satıcı iş yerleri bir tane almazlar en azından almamalılar,ben inanıyorumki bir üretici firmadan yüksek rakamlarla alış verişlerde fiyatlar bayağı düşer ve burada alınan mallarada vergi konuluyor bu vergiyide düşme imkanıda var ayrıca kargo gibi ufak ek fiyatlarıda büyük meblalarda firmalar kendileri karşılar ben zanediyorumki türkiyedeki satıcı dükkanlar bu gibi malzemeleri alırken araya bir kaç satıcı daha giriyor yada ellerindeki malları satabilmek için fiyatları yüksek tutuyorlar başka bir şey gelmiyor aklıma keşke aramızda balıkavı malzemeleri satıcısı arkadaşlarda olsada bu konuyu daha detaylı açıklayabilse bizlere,sevgiler.
Fiyatlarin farkligi beni de bazen sasiyor. Benim görüsüm su: Burdaki malzemeciler, özellikle internet satisi yapan firmalarin bazi ürünlerini, direk olarak, az miktarda getirip yüksek fiyattan satiyorlar. Biz bu forum da oldugumuz sürece bunun bilincindeyiz. Yani bu firmalar, üreticiden degil bizim gibi normal alis veris yapip, daha sonra 2-3 misline satisa sunuyor. Ama, intenetten alisveris yapan ve ingilizcesi/almancayi bilmeyen vatandas yurtdisindaki diger sayfalardan arastirmasi yapamiyor... netice olarak, bazi mallari yüksek fiyatla aliyor. Aldikcada, bu malzemeciler devamli olarak bu sisteme devam ediyorlar. Danimarka'da oturuyorum. Bu minik ülkede (nufüs 5 million), tam 30 ila 35 arasinda, internet üzerinde sirf balik malzemesi satan firmalar var.... Fiyatlar ne oluyor??? - rekabet yüksek ve fiyatlar düsük... Artik burdaki fiziksel malzemecilerin hepsinde internetle satislari vardir... Baska bir iyilik dogdu. Artik herkez cok yüksek kalitede malzeme satiyor... satmayan malzemeciler, pat burdaki forumlar araciyla aciga cikip, isleri bitiyor... Türkiye'de, normalde önce vatandas internetden fiyat arastirmasi yapip, ondan sonra sokaga gidip, malzemecisiyle pazarlik eder.... Burda tam tersi. Eger mali gercekten görmek istiyorsa, gene malzemecisine gider, makinaya bakar ve eve gider siparisini verir. Internetten almak, daima ucuz olmalidir!! Bence, 2-3 sene icerinsinde, Türkiye'de internet üzerinde satislar patliyacak, ve diger avrupa ülkelerinde oldugu gibi kaliteli mallari uygun fiyatlarda bulacagiz.
Unutulan bir konu var. Avrupa'da E-BAY gibi bir mekanizma var. Yani açıkarttırım sitesi.İlk akla gelen 2.el satış yapılıyor olması ama artık E-bay'de satılan malların %90'ı sıfır yani kullanılmamış. Adamlar E-bay içinde sanal dükkan açıp birçok malı satıyor.Dışarıda fiziksel dükkanı olanlar bile E-bay'da sanal dükkan açıyor...... Bu durumda fiyatlar ister istemez düşüyor. Adam resmenyazmış DAM'ın resmi fiyat listesinde 140 Eurodur,ben 70 Euroya satıyorum diyor.Neden ,nasıl vs... bilmiyorum ama adamın dükkanı var,isteyen gidip elden alışverişte yapıyor.Faturalı garantili satılıyor ..... Genelde hergün Alman E-Bay'e bakıyorum.KEndime makina getirteceğim,ailem almanyada ve yılbaşına gelecekler....... Mesela bugünkü makinalar sayfası: http://sport.listings.ebay.de/Angel...QQfromZR4QQsacatZ56709QQsocmdZListingItemList
selam arkadaslar,bundan birkacgun once oturdugum yere yakin bir sehirde balikavi ve botlalarla ilgili 3 gun suren bir market kuruldu ve bende gezinmek,yeni cikan malzemeleri gormek ve ufak tefek alisveris yapmak icin ordaydin ve bir stand vardi ve albashop standiydi ve oradan teleskop kamis aldim 30 euro verdim ve kamis 7 parca 6 delikli karbon ve tutma yeri mantardan.neyse pahalimi degilmi Turkiye ye gore bilmiyorum ve bilen bir arkadas varsa bilgilendirirse sevinirim.modeli partner.konunun ozune gelirsem :bu standi kuran kisiye bu markanin Turkiye de cok oldugunu ve hangi ulkeye ait oldugunu sordugumda bana soyledigi cek cumhuriyeti mali oldugunu soyledi.bilmiyorum gercekmi degilmi ama bana soylenen bu.albastar cek cumhuriyeti uretimi. herkeze rastgele
lutfen bu shimano icin fikir verin Shimano surfing Power Roller. 4 ball bearings + 1 roller bearing. Aluminium Machined Spool 2 Speed Oscillation with Dyna Balance. Cold Forged Gear with Hypergear Super Stopper II & Floating Shaft II Biogrip ergonomics. Gear Ratio 4.3 : 1 Max Drag (Kg): 15.0 Kg Line Capacity(mm/M) 0.35/550 0.40/400 0.45/300 Line capacity(LBS/YDS ) 12-600 / 16-440 / 20-330 shimino NAVI 8000 PG Spinning Fishing Reel Power Roller. 4 ball bearings + 1 roller bearing. Aluminium Spool Aluminium Frame Super Stopper II & Floating Shaft II Biogrip ergonomics. Aaluminum Handle,Bio-fit Grip Gear Ratio 5.2 : 1 Max Drag: 11.0 Kg Line Capacity(mm/M) 0.35/270 0.40/220 0.45/160 Line capacity(LBS/YDS ) 20/270 25/220 30/160 bu iki shiminoda neredeyse aynı fiyatta ama emin diilim hagisi daha kullanıslı olur buda shimano kamısı aslında kamıs ıcın pek emin diilim pek de anlamıyorum acıkcası MODEL LENGTH PIECES WT.(g) LINE CLASS CASTING LURE S600ML 183CM 2 115 g 6-14 LB 7-18 g [/URL] ben kıyıdan avlanıyorum zaman zaman tekneyle de cıktıgmız oluyo... buyuk balık ıcın bunlar yeterlımıdır sızce tesekkur edrim
bunlar dan daha iyi malzemeler var ama ben acemiyim daha sadece balık tutmaya karsı cok fazla hevesim var ama yurtdısın da okudugum ıcın turkıyede fazla kalamıyorum bu sene okulum bıtıyo donerken getırmek ıstıyorum