Yeni Makinalarım Herkeze merhaba, bugün kendime 2 adet makina aldım. Makinadan çok anlamadığım için sizlerin önerisine sunuyorum. Makinaları neden aldın? diye sorarsanız çok ucuzdu Bu makinalar hakkında pek bir bilgi bulamadım. Büyük olan Cormoran Hi-Mobil 40 4Ai modeli 4Bilyalı 40lık bir makina, Acil duruş sistemi,sarsıntısız siztem, sanırım arkadan kalama:s gibi özelliklere sahip bir makina. İkinci makina ise yine Cormoran Cormaxx 30-1S-F marka ve modelde bir makinadır. 1 bilyalı, Longcast,sessiz anti geridönüş gibi özelliklere sahip ufak 30luk bir makinadır. Ben av tekniği ve türü olarak sürekli kıyıdan olmak üzere tatlı suda; Turna,sazan,tetlı su levreği gibi balıklar. Denizde ise yine kıyıdan; istavrit,çinekop,levrek gibi balıkları avlamak amacıyla bu makinaları aldım. Teknik olarak genellikle at-çek ağırlıklı olacak. Sizce bu makinalar benim amacıma uygunmudur? İyi etmişsin bunlar seni idare edicek makinalar mı dersiniz yoksa tam tersinimi? Makinaların fotoğrafları aşağıdadır. Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Ben sana idare eder derim.Bende LYRA50 var 2 senedir sorunsuz kullanmaktayım.Güle güle kullan.Rastgelsin.
Nihat abi çok sağol ellerine sağlık. Biraz olsun rahatladım Arkadaşlar yorumlarınızı bilgisayarın başında bekliyorum haberiniz olsun
Selamlar ; Makineleriniz hayırlı olsun, inşallah her attığınızda dolu çekersiniz.Zannederim büyük makinanız kıyıdan at çek olayında sizi uzun süre idare eder.Tabiki beklentileriniz büyürse daha iyi bir makinaya ihtiyaç duyacağınız kesin gibi.Bakımlarını ihmal etmeyin derim. Saygılarımla.
Makaraların geniş ve derin olduğunu gördüm. At çek yapabilmek için, makaraları tamamen misina ile sar yni dolgun olsun böylelikle atış esnasında misinan makaranın öndeki duvarına daha az çarpar ve sürtünme daha azalır buna dikkat et mutlaka yoksa atışların çok yakına düşer. hayırl ıolsun
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Emre haklısın makarayı doldurmam gerek.Azönce ufak makinaya 100 metrelik 0.20lik Asso Discovery marka misina sardım ama az geldi. Söylediğin gibi yapıp makarayı boşaltıp 200lük alıp saracağım. Yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.
Öncelikle makinaların hayırlı olsun bol bol balık tutman dileğiyle marka olarak iyi bir marka seçmişsin umarım çin imalatı değildirler,ayrıca 40 lık makinayı tatlı suda kefal,yayın,sazan,turna avlarında 30 luk olanıda kıyıdan at çek yaparken kullanabilirsin at çek yaparken hafif bir makina ve hafif bir kamış tercihimdir çünkü kolları kopuyo insanın ağır takım kullanınca.Rasgele
Haklısın Murat Abi bende aynı senin gibi düşündüm. Yorumlarınızla birlikte makinalar iyice içime siniyor Cevaplayan herkezin ellerine sağlık çok teşekkür ederim... Bu arada çin malı olup olmadığını anlayamadım üzerinde Made in China gibi bişey yazmıyordu. Nereden anlaşılıyor acaba bu?
makaraların hayırlı olsun. umarım güzel balıklar tutarsın onlarla. bende de diğer balıkçı arkadaşlar gibi balık malzemelerine karşı zaaf var. bu güne kadar onlarca makara aldım ve bunlardan sadece bir tanesi beni yarıyolda bıraktı ki oda çok basit uydurma birşeydi. sanıyorum makaralar sen onları başkasına hediye edinceye veya sıkılıp atıncaya kadar seni idare eder. ama yine de kaliteli bir makarayla balık çekmenin zevki daha başka
Genellikle "Made in China" yazmaz ama bildiğim kadarıyla çok ünlü markalar bile Çin de imalat yaptırtıyorlarmış bu nedenle öyle dedim ama yine de iş görüyorlar özellikle tuzlu suda kullandığında özen göster makina ıslandığında veya kum olduğunda temizlemeyi ve kurulamayı ihmal etme çünkü bilya ve dişliler paslanabiliyor alüminyumdan yapılmış kısımları korozyona uğrayabiliyor çalışan parçalarını hafifçe yağlarsan daha uzun ömürlü olacaklardır diye düşünüyorum.
Anladım abi sağol. Tabi önce bigüzel kirletelim de Ondan sonra temizleme yöntemlerini forumdan okuruz artık
fotolardan da görüldüğü gibi markası cormoran-cormoran üretimi vs DAİWA ile ortak aynı makineyi daiwada ve cormoranda görmeniz mümkün ayrıca fiyatlarıda o oranda pahalı ,kaliteli makineler. avmarketinde kampanyalı fiyatlara bakabilirsiniz.ve üzülerek söylüyorum büyük ihtimal makineler orjinal değil, en azından üzerinde görünen fiyata türkiyede değil ,yurt dışında bile cormoran alınması zor.umarım yanılıyorumdur.
oskar surf kamış merhabalar saygıdeğer üstadlar oskar surf 3.90 kamış kullanan veya duyan varmı tavsiye edermisiniz saygılar
Bildiğim kadarıyla surflerde dandik kamış olmuyor... Fiyatı diğer surf kamışlarla karşılaştır... Ne pahalı ne de çok ucuz değilse al...