okuma arkadaşım benim onerim sana okuma nın ez 65 makinasıdır biraz fiyatlı olsada sana tavsiye ederim hafif ve verimli kullanımı var kamışta turna fresh veya yine biraz fiyatlı olacak atlantica linea effinin bu takım kolları kolay yormaz hatta oyle alıştımki eski kamışımı kullanamıyorum oldukca hafif tabi karar senin bereketli avlar
İyi hoşta muratreis, resi üstadımız bunu teknede kullanacak, kol yorması filan diye bir mesele yok zaten.. Ucuz bir şey istiyorsanız sayın üstadım, ALBA BETA 60 derim makina olarak.. Bende dyneema kullanıyorum aynı makina ile, çok fazla dert olmuyor.. Kamış olarak gene ALBA'nın lucky'leri var. 3 Metrelik bir tane alırsanız, sanırım işinizi görür. İkisi 40 YTL eder en fazla.. 3 m kamış tekne için biraz fazla gibi, doğru. Ama olur, kırlangıç takımı, çapari vs. kullanacak olursun. Bu durumda kamışla takımı tekneye almak için uzun kamış çok kullanışlı olur. 3m'den uzunu da teknedende uzun olur, zaptedilmez.. Ama ucuz, iş yapacak kamış arıyorsan, daha kısası, uzunu ile LUCKY'ler gayet iyi olur.. Büyük ihtimal 2-3 yıl sonra porselenleri vs paslanır, ama bir kaç yüz bin eski TL verip yenisini alır takabilirsiniz.. Zaten kamış kendisi 10 YTL'nin altında.. Ama battal bir kamıştır, kolay kolay kırılmaz etmez.. Geen aynı şekilde, bu LUCKY'lerin daha kısaları da var, 1.80 m'den başlıyor.. Makinada, beni etkileyen, çok rahat olması. Adamlar çok kaliteli malzeme kullanmamış ama bol malzeme kullanmış. Doldurmuşlar bilyayı, tam 10 tane.. Saat gibi olmuş resmen.. Dyneema onun sarma bileziğini/makarasını kesecektir, ama daha pahalı makine olsa onunkini de kesecektir. Ancak titanyum bilezikli bir şey dyneema'ya dayanır ama, onlarda çok çok pahalı.. Bu makina en ucuzu değil, ama insanı üzmeyecek, zorlanmayacak, lüferi nispeten seri çekebilecek fiyatıda uygun iyi bir makina..
Bu kamış fiyatına göre mükemmel. İkinci kamışımdır kendileri. Ve hala (birkaç küçük onarımla) gayet güzel iş yapıyor. Daha geçen günkü avdan gelirken Onur'la konuşmuştuk bu konuyu. Eğer kıyıdan avlanıyorsanız ve çok çok uzaklara misinayı savurmak gibi bir niyetiniz yoksa alın ve senelerce kullanın. Bu konuda Serdar çok haklı ve yerinde bir tavsiyede bulunmuş.
Bilgiler için teşekkürler ama bende sorular bitmez ki Dediğiniz makine mesela istavrit, çinekop çaparisine 6-7 balık geldiğinde bunu benim elimle çektiğimden daha hızlı veya en az benim kadar hızla çekebilir mi? Malum teknede, kıyıdaki gibi rahat çalışamıyoruz. Çabucak toplamak lazım oltayı, hem tekneyi idare et, etrafı kolla hem de oltayı sar, zor iş. Bu bakımdan çabuk sarması gerek. İkinci soru da (fiyatlarına bakmadan) şu linkini verdiğim tip makinelerin farkı ne? Amma fiyakalı görünüyor değil mi? http://www.tackletour.com/reviewbasspro2007reelpreview.html
Mahir amca bu makinalara hasta oldum.Çok güzelmiş. Bir soruda ben soracağım..bende lucky 3,00 kamış ve alba lyra makine var.Ama makineden pek hoşnut değilim.Fazla yorucu olmayacak tatlı ve tuzlu suda kullanabileceğim hesaplı 80 ytl yi aşmayan bir ikili tavsiye edermisiniz saygılar
serdar bey ,ben kamış ve makineler ile ilgili mesajlarınızı takip ediyorum bendede bir tane lucky 3.50 var çaparidede kullandım ama esas kullanım yeri 250-1000 gr kadar tutulacak 50-60 mt ye75gr.-100gr abanmadan keyifli atış için iyi .aksamları 1-2 seneye kalmadan 5 ayda başlıyor paslanmaya benim gibi ucuz diye bakmazsan,üzerindede lyra 60 var kıyıdan orta halli balıklar için beklemeye kullanıyorum balık biraz büyükse makinada kamışta kasıyor bence tekne için 100-200 gr albanın ucuz kamışları var sırtı çekmek için çok uygun,yemli için ise 30-60gr aralığı tavsiye ederim izmarit gibi hırsız balıkları hissedebiliyorsunuz,çapari için el oltasının zevkide başka sanırım.tekne için dediğiniz gibi 1.80-2.10 geçmeyin derim kullanımı çok zor oluyor.
Mahir Ustam o makine iyi/kötü bir şey söyleyemem. Ama çıkrıklar her zaman (nerdeyse) fiks makaradan iyidir. Fakat sorun fiyatları.. Oradaki ilk makina 219$.. Diğerleri de 100 dolar civarında gidiyor.. Evet iyi ama fiyatı da iyi görüldüğü üzere.. Çıkrık alacaksan, PENN 525 tercih et derim. Bu model, diğerlerinden acayip şekilde hızlı sarar.
Yeni konu açmak istemedim. Önden kalama ile arkadan kalamanın farkı nedir ? Hangisi hada iyidir ? İyi olmayanın zararı nedir ? Önden yada arkadan olmasının avantajı yada dezavantajı nedir ? Teşekkürler
Arkadan kalamada, kalama diskleri küçük olduğu için hassas bir ayar yapmak, uzun süreli kalama vermek pek mümknü olmaz, ısınır, kavrulur, kalama elinizde kalır.. Bu nedenle önden kalama kullanılır. Bu tipte kalama makara üzerindedir ve ısınmaya vs. daha toleranslıdır. Önden kalamayı balık vurup asılınca açmak, ayarlamak filan güçtür. Arkadan kalama balık vurunca kolayca ayarlanabilir..
İstanbul şartlarında yemli, lefer, palamut, kefal, kalkan vs. balık tutmak için çokta dikkate alınması gereken bir husus değil yani anladığım kadarıyla. Teşekkürler.
esasında her zaman gerekli ama daha çok büyük balık avında,balığın takımı koparmaması makina ve kamışı zorlamadan balığa yol verip yormak için gerekli olan sistem önden kalamalı makinalar için eğer kamışın çeker değerini biliyorsanız o grda bir ağırlık takarak makinadan cızırtı sesine göre ayar yapabilirsiniz ama maalesef kamışların üzerinde atar değerleri yazılı netten girip araştırma yapmak lazım
tatlı suda ozellikle sazan avında balığın ani hareketlerıne cevap vermek için arkadan kalama olmazsa olmaz avrupada butun sazan avcıları arkadan kalamalı makınalar kullanıyor
anladım sabri abi, Sorma sebebim şuydu, Almanyay gidicem gitmişken Dam makine alayım dedim, genelde FD ve RD olraka ayrılıyor makineler front ve rear kalama olarak yani. Genelde aynı modelin hem önden hem arkadan kalamalı modeli var ve önden olanların fiyatı 10-15euro daha pahalı, ondan sordum.
dam ın eski kalitesi yok almanyaya gıtmişken başka bır markada ihtiyacını karşılıyacak makine almanı tavsıye ederim
surf makina yardım saygı değer kardeşlerim ve ağabeylerim yeni üyeliğimi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. sorum 2 adet surf kamışım var 3.45 ve 3.90 bunlara uygun makina tavsiyeniz nedir 1adet 2.70 alba kamış 1.adet 4.00alba lucky kamış 1 adet shakespeare cosmos 2000-50 2 adet 70 çin malı zayıf birde geçen lerde abu garcia küçük mod. gördüm 20 ytl sonırım 20 ila 30 luk tu bunu 2.70 albada kullanabilirmiyim çok soru oldu umarım sıkılmazsınız sorularım devam edecek. üzgünüm esasen kara avını özellikle domuz avını çok seviyorum saygılar 1971-6-17 brh negative ist kadıköy var
okuma conquest ve convectot merhabalar sorum okuma 1.80 cm 10-12 kg kamış (çıkrık için) okuma convector LN 45 L çıkrık arkadaşım avusturalyadan getirdi şimdi bu makinayı arkadaşlarım sat diyor burda işe yaramazmış. fakat satmak istemiyorum çünkü hediye ve ayıp olur .getirisinde değilim ama bana bi yol gösterirseniz sevinirim nerede kullanabilirim yada garajamı kaldıralım saygılar kadıköy